Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Emlékszem, sok évvel ezelőtt, amikor a PC-n videókat néztem, a WinXP folyamatosan ideiglenes fájlba mentette közben, azután, amikor elért egy adott méretet, új fájlt kezdett, és oda pakolta, a videó végén (vagy amikor meguntam a nézését), törölte a fájlt.
Most (Win10), amikor youtube videót nézek, közben hiába keresek rá a TC-vel egészen friss fájlokra, nem találok ilyet... Gondolhatnám, hogy biztosan a RAM-ban intézi el a dolgot, a 16 MB-ba bele is férne... De van valami, ami elgondolkodtató: a videók közben a háttértár kis LED-je folyamatosan fel-felvillan, vagyis valamire folyamatosan, bár nem annyira intenzíven használja a win.
Ez csak azért érdekes, mert egy SSD nem szereti, ha folyamatosan feleslegesen irkálnak rá, és utána törölnek róla, itt az SSD háttértár "jósága" már 93%-nál tart (a múlt héten csökkent le 94%-ról).
Jó lenne tudni, a win10 hogy kezeli a youtube videók nézését, elintézi-e a dolgokat a RAM-ban, vagy mi az, ami miatt folyamatosan (bár nem annyira intenzíven) csak fel-felvillan az SSD használatát jelző LED.
Alig több, mint egy év használat után én nem vártam, hogy már csak 93%-os lesz az SSD.
Pár hónapig hibernálással használtam a gépet, de pár hete kikapcsoltam, mégis utána lépett a 94%-ról 93%-ra a várható élettartam.
A rendszer elvileg saját maga karbantartja az SSD-t, azt, amikor ellenőriztem a beállítást, úgy is hagytam, tegye a dolgát.
Nem tudom, hogy lehetne még jobban meghosszabbítani az SSD élettartamát, de a youtube videók pörgetése közben kicsit idegesít az a LED, ami az SSD mérsékelt, de folyamatos használatára utal.
Egyik gyárban voltak belőle egész jók. Itt a hangsúly a "volt" opción van ugye. Bár most jó eséllyel van egy Supermicros szériahibánk, de rendesek voltak ahol nem köhög a vas, ott is előirányoztak alaplapcserét. Legalább ez is valami.
Jelzem, a port.hu (szintén Indapass-os) belépés elvileg a jobboldalon jelenik meg, ha a felső menüsor jobbszélén a kis figurára klikkel az ember... Persze asztali gépen nézem.
Thibivel egyetértve jelzem, hogy telefonon a fórum már jó néhány hónapja csak elfordítva enged belépni, illetve a fórumokat olvasgatni, hozzászólni. Álló helyzetben csak a topikok neveit látod, és nem tudod használni.
Nem eltérő menürendszer, csak a képernyő bal oldalát nem mutatja.
Az asztali gépen a belépés az Index Fórumra a következő menüpontok szerint történik: Indapass email cím/Jelszó/Elfelejtettem a jelszavam/Belépek
Kaptam mostanában egy okostelefont és innen nem tudok belépni az Index Fórum alá, mert teljesen eltérő menürendszert kínál fel. A legnagyobb hiányossága, hogy képtelen vagyok elérni, hogy az Indapass email címemre és a jelszavamra rákérdezzen.
Mi a teendő ilyenkor és van-e erre valamilyen megoldás. Esetleg újból regisztrálni kell?
Á, jó ismerős és még duzzog is. Már előadtam egy kisebb novellát, hogy szerver kivitelezés az szerver támogatással jár, asztali meg asztali, de egyelőre nem fogta fel az elméje. Most kiprbáljuk és várunk Meg ha döcögősen el is indul, ez tökre nem lesz kihajtva, ezerszer végigoboáztuk a múltban, a munkaállomás Xeonok még talán, de annak is speciálisabb környezet kellett. Ott is csak bajunk volt a chipsettel, erősebb VGAval gyengébb volt a gép, szoftverek sem adták elő amit kellett, néha csak gányolásba ment át minden is aztán harmad annyiért egy laptop jobban teljesített. Attól függ mi volt a cél ugye, mert itt is célhoz kellene eszközt... Na majd meglássuk, sikerprojekt lesz, lehet felrakok egy Mintet és kaptya be :-D
Bukott projekt, szerver helyett mégis csak valami Win11es Windows/Facebbok/Office munkaállomás lenne belőle. Tartottam 1 órás szentbeszédet a gazdájának, hogy mindegy mennyit bukna rajta, szervercucc, annak megfelelő támogatással és nem éppen munkaállomásnak való, de süket fülek, "próbáljuk meg". Holnap meglesem mit lehet rá telepíteni és miképpen áll csipszet meg hasonló driverekkel. Kellett ez most nekem ja.