Keresés

Részletes keresés

NagySün Creative Commons License 2008.04.23 0 0 1672
Gyorshír: megtartjuk a csütörtöki tájbringa edzőversenyt.

A pályakitűző ma bejárta a terepet, s alapvetően rendben lévőnek találta.
Úgy tánik, hogy a ma délutáni eső is elkerülte a környéket, s holnap ha minden igaz, akkor napot jósoltak. Tehát a terep biciklivel járhatónak ígérkezik.

Természetesen slick gumit érdemes kicsit bütykösebbre lecserélni/lecseréltetni. ;-)

Ha véletlenül holnap reggel nem süt a beígért nap, akkor további hírek itt.
Előzmény: NagySün (1670)
NagySün Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1671

Sajnos túl jól ismerem a helyzetet: ősszel én se nagyon jutottam ki. :-(

De a későbbi sötétedés segít, hisz most is majdnem f7-ig el lehet kezdeni, s ez még egy órát is javulhat!

Ezen felül még azt tudom felajánlani, hogy ha van megfelelő számú (>5) érdeklődő Virág, akkor valamelyik hétvégén/munkaszüneti napon amikor nincs más verseny, megpróbálunk összehozni egy csapatra szabott népszerüsítőt.

Lenne érdeklődés?

Előzmény: kingA (1669)
NagySün Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1670
 Csütörtöki Tájbringa Széria - Negyedik forduló részletei

Dátum: 2008 április 24, csütörtök

Találkozó: Törökbálint, parkoló Cora Ny-i oldalán 
Terep: Anna-hegy

Figyelem: a terep esőben használhatatlan. Kérdéses időjárási körülmények esetén szerda este és csütörtök reggel itt adunk további tájékoztatást!

Rajt: 17.00
Utolsó rajt: 18.20
Bontás: 18.30 indul

Előzetes pályaadatok (légvonal / tekerve):
hosszú: 9 km / 15 km (edző kategória)
rövid: 5 km / 8 km (népszerüsítő kategória)

Pontfelszerelés: Sportident (dugókák helyszínen kölcsönözhetőek)

Nevezés: Előnevezés nem kötelező - de nagyban segíti a Rendezőség munkáját.

Nevezési díj: Nincs - köszönet az önkéntes rendezők lelkesedésének!

Egyéb szolgáltatások:
- Biciklis térképtartót korlátozott számban lehet kölcsönözni.
- A Célban csomagmegörzést biztosítunk.

Biztonsági előírások:
- Bukósisak használata kötelező. Akinek nincs sisakja, az nem kap térképet!
- A pályák közúton is haladnak, ahol a KRESz előírásai kötelezőek!

További információk
sandor_talas KUKAC yahoo.com

Mindenkit szeretettel várunk!

+++ +++ +++ +++ +++ +++

Nem tájbringás fórumozók véleményei

2008
KingA "Nagyon jól éreztem magam, és szuper, hogy minden csütörtökön alkalmam lesz egy jót bringázni, amihez az adja a motivációt, hogy pontokat kell megtalálnom az erdőben, és mérik az időmet. Mégse csak úgy összevissza a nagyvilágba... :-))"

2007
zfazék "Az év legjobb rendezvényei. [...] mindenkinek érdemes kipróbálni."
pROF "Érdemes kipróbálni, szerintem nagyon érdekes és izgalmas!"
phu "[...] nagyon tetszett a móka, ezen a héten is megyek, ha tudok."

kingA Creative Commons License 2008.04.20 0 0 1669

Hááát, fogalmam sincs, mert nem a csábítás hiányzik nekik, hiszen biztos szeretnének jönni, csakhát a munka, a munka... :-((

Előzmény: NagySün (1667)
Nativirág Creative Commons License 2008.04.20 0 0 1668
Sziasztok! Én szeretnék eljutni ezekre a megmozdulásokra, de sajna nem megy, mert a hivatalos munkaidőm 6-ig tart, de sokszor tovább is bent vagyok még!
Előzmény: NagySün (1667)
NagySün Creative Commons License 2008.04.17 0 0 1667
Akkor a jövő héten Törökbálinton a Coránál.

Csak segítsél, hogy miként lehetne többeteket kicsábítani!

Ha virágok jönnének, akkor gondolom méhecskékkel,
ha eltunyult városi tehénkék, akkor viszont lehet hogy bikák kellenének?
S a varacskosdisznóba már belegondolni se merek... ;-)
Előzmény: kingA (1666)
kingA Creative Commons License 2008.04.17 0 0 1666
Igen, mielőtt elindultam haza szóltam a többieknek, hogy nyugodtan melegíthetnek, mert valószínűleg perceken belül eláll az eső. Murphy már csak ilyen... :-)
Előzmény: NagySün (1665)
NagySün Creative Commons License 2008.04.17 0 0 1665
Pedig volt 15 induló, aki rutinosan azután jelent meg hogy befejeződött az erdő portalanítása. f6-tól uzemzárásig ideálisak voltak a körülmények. ;-)

Jövő héten Törökbálint, Cora mögött. Részletek nemsokára.
Előzmény: kingA (1664)
kingA Creative Commons License 2008.04.17 0 0 1664

Nos, tényleg jó volt a pálya! :-)

Bár én sajnos csak fejben mentem rajta végig, mert bár odaértem már fél 5-kor, de 5-kor elkezdett ömleni az eső és fél 6-ig abba se hagyta, ezután viszont a cobraskin slick gumijaimmal nem volt kedvem elindulni, aztán varacskosdisznóként visszaülni a kocsiba... :-(((

Előzmény: Butch Cassidy (1662)
kingA Creative Commons License 2008.04.15 0 0 1663
De én lehet hogy nem arra megyek... :-)))
Előzmény: Butch Cassidy (1662)
Butch Cassidy Creative Commons License 2008.04.15 0 0 1662
Láttam a pályát, kifejezetten barátságos, szeretni fogjátok. Összesen két emelkedő van benne, de azok is laposak.
Előzmény: kingA (1661)
kingA Creative Commons License 2008.04.15 0 0 1661
Jövök!
Előzmény: NagySün (1660)
NagySün Creative Commons License 2008.04.14 0 0 1660
b] Csütörtöki Tájbringa Széria - Harmadik forduló részletei

A mult hetinél könnyebb terepen, jobb térképpel, frissen pormentesített erdőben! ;-)
A rövid pálya kifejezetten lájtos a hölgyek kívánságának megfelelően!

Dátum: 2008 április 17, csütörtök

Találkozó: XII. ker, KFKI parkoló, Konkoly-Thege út vége
Terep: Csillebérc

hosszú: 8.5 km / 14 km (edző kategória)
rövid: 4.5 km / 7 km (népszerüsítő kategória)

Egyéb szolgáltatások:

Biztonsági előírások:
- A pályák közúton is haladnak, ahol a KRESz előírásai kötelezőek.

További információk

+++ +++ +++ +++ +++ +++

2008
KingA "Nagyon jól éreztem magam, és szuper, hogy minden csütörtökön alkalmam lesz egy jót bringázni, amihez az adja a motivációt, hogy pontokat kell megtalálnom az erdőben, és mérik az időmet. Mégse csak úgy összevissza a nagyvilágba... :-))"

2007
Előzmény: kingA (1659)
kingA Creative Commons License 2008.04.12 0 0 1659
Húha! Gondolj az eltunyult városi tehénkékre a pontok kijelölésénél! Nem mindenki nyeri sorozatban az ilyen-olyan versenyeket! :-))
Előzmény: Törölt nick (1658)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 1658
Különös tekintettel, hogy azt én csinálom:-)

Előzmény: kingA (1657)
kingA Creative Commons License 2008.04.11 0 0 1657
Én most sajna nem tudtam menni, de a jövőhetire szeretnék!
Előzmény: NagySün (1656)
NagySün Creative Commons License 2008.04.09 0 0 1656
Csak egy rövid emlékeztető, hogy csütörtökön a Szépjuhásznétól lesz
tájbringázási lehetőség.

Rajtolás 17:00 és 18:20 között, de ha valaki szól előre, akkor kicsit korábbi vagy későbbi rajt is megoldható.

A pályakitűző szerint nagyon laposak a pályák ( szint < 2% ), úgyhogy kevésbé edzett bringások is könnyedén tudják teljesíteni!

Minden Virágot szerettel látunk!
Előzmény: NagySün (1648)
Eravirág Creative Commons License 2008.04.08 0 0 1655

Akkor én meg kitöltöm ezt a papírkát, és talán tényleg odautalják azt az 1 %-ot. :)

Era

Butch Cassidy Creative Commons License 2008.04.08 0 0 1654
Ez tök komoly. Annyi közöm van hozzájuk, hogy én vagyok az egyesület elnöke. Majd rendezünk belőle tájbringát, vagy támogatjuk belőle Anna versenyzését.
Előzmény: Eravirág (1653)
Eravirág Creative Commons License 2008.04.08 0 0 1653

Butch, ez komoly?

Tényleg beadhatom?

Mert akkor szívesen. Van valami közöd hozzájuk?

Butch Cassidy Creative Commons License 2008.04.08 0 0 1652
Hogyne. Jó kezekben lesz. :)

Hangya Szabadidősport és Környezetvédő Egyesület
Adószám: 18234725-1-43
Előzmény: Eravirág (1651)
Eravirág Creative Commons License 2008.04.08 0 0 1651

Nyilatkoznom kell az adóm 1 %-áról. Tudtok olyat, akinek utalhatom? A kedvezményezett adószáma kell nekem.

Era

kingA Creative Commons License 2008.04.07 0 0 1650
Na, a nagy lelkesedésemben lehet, h csütörtökön nem fogok odaérni. 3-tól lesz dolgom a város legeslegtávolabbi végében (kispest) és nem tudom, odaérek-e... Azért igyekszem!

Virágok???
Előzmény: NagySün (1648)
Eravirág Creative Commons License 2008.04.07 0 0 1649

KingA: Nagyon örülök, hogy neked is ennyire tetszik ez a tájbringás buli. :)

Én is pont ezekkel az érzésekkel szoktam végig menni a távon. A legnagyobb elégedettség akkor tölt el, ha mindig tudom, hogy hol vagyok és a célba érve begyüjtöm az összes pontot. Már leszoktam arról, hogy útközben fotózgatok. (Ennek ellenére sem vagyok gyorsabb. Különös...)

Sün, köszi az ötletet a Bu-val kapcsolatban, majd megkérdezem Dit-et, van e kedve becserkészni a céget. :)

NagySün Creative Commons License 2008.04.06 0 0 1648
Nem én akarom írni a Virágok fórumát, de ez közhasznú infó ;-)

Csütörtöki Tájbringa Széria - Második forduló részletei

Dátum: 2008 április 10, csütörtök

Találkozó: II. ker, Szépjuhászné , Budakeszi út
Terep: Hárshegy

hosszú: 10 km / 16 km (edző kategória)
rövid: 5 km / 8 km (népszerüsítő kategória)

Egyéb szolgáltatások:

Biztonsági előírások:
- A pályák közúton is haladnak, ahol a KRESz előírásai kötelezőek.

További információk

+++ +++ +++ +++ +++ +++

2008

2007

NagySün Creative Commons License 2008.04.03 0 0 1647
Először is őszinte gratuláció a gyorstalpaló hiányosságai ellénére történt teljesítésért!
És persze köszönet a pozitív értékelésért!

Részidős eredmények és pálya már 20:38 óta (utolsó beérkező + 70p) kint vannak a weben: http://atlas.hu/mtbo/

További újdonságként a tudomány és technika világából, dolgozunk a megtett útvonal webes összehasonlításán is. Remélhetőleg pár héten belül ez is működni fog.

Végezetül pedig meg kell említeni, hogy örül a rendező szíve, ha olyan Virággal találkozik, aki örül, ha örömet okozhat! ;-)

Jövő héten csütörtökön Hárshegy a Szépjuhásznétól. Részletek nemsokára.

Gyertek!
Előzmény: kingA (1646)
kingA Creative Commons License 2008.04.03 0 0 1646

Nos, túlvagyok életem első tájbringás eseményén!

Maratonokon szocializálódott bringásként egy teljesen új élménnyel lettem gazdagabb: nincs kijelölve a pálya és nem is megy előttem senki, akit követhetnék, sőt mi több, időnként meg kell állnom és egy térképre meredve azon morfondíroznom, hogy akkor most merre? Egyetlen ellenfelem az idő (legyőztem! :-)), és nem szidhatom a versenyrendezőket az úton keresztbe fekvő fákért, se a térdig érő avarért, se az Ördögoldal kétszeres meredekségével emelkedő kaptatókért, mert én választottam az útvonalat! (Választotta a fene! Ha tudtam volna, hogy az a sok csík keresztbe ezt jelenti, sose indulok arra... )

Személyes sikerként könyvelhetek el viszont minden megtalált ellenőrzőpontot (ahol dugni kell - a chipet a fára akasztott kis szerkentyűbe) és akkor állok meg panorámát bámulni, amikor csak akarok, senki nem ordít mögöttem, hogy pááályaaa!

A rajtnál nagyon kedves, segítőkész emberekkel találkoztam, akik egy pillanat alatt szereltek a biciklimre térképtartót, és még beépített-iránytűs bicikliskesztyűt is kaptam (kösz, Sün!), aminek én csak a kesztyű funkcióját használtam, az iránytűt nem, mert a félperces gyorstalpaló alatt nem volt időm felfogni, hogy miért is mutatja nekem a piros mutató a helyes irányt...  :-) Valahol ott elvesztettem a fonalat,  hogy forgatni kell a térképet... Büszkén jelenthetem viszont, hogy egyszer se tévedtem el, és minden pontot (mind az ötöt!) megtaláltam! A pályát igazán izgalmasra állítottam össze magamnak: volt benne vad zúzás, rengeteg mászás, egy kis tolás, némi tüskebokor, meg egy lépcsősor, amin fel kellett cipelnem a drótszamarat. :-)

A célba érve (vagyis miután megtettem a légvonalban 3,5 km-es távot kicsivel több mint egy óra alatt - nem röhögni! a valóságban a táv megvolt vagy 5-6 km is!!!) elképedve tapasztaltam, hogy két percen belül a kezembe nyomtak egy kis cetlit, amire a menetidőmet nyomtatták, ellenőrzőpontonkénti szakaszokban, és összesítve is. (66 perc) Akárhogy is kutattam, ilyen 21.századi technikát maratonos emlékeim közt nem találtam...  Végül a versenyrendezővel kitárgyaltuk az általam választott útvonalakat, és elégedetten konstatálta, hogy az összes szivatós kis trükkje működött: egyik pontot se a könnyebbik, hanem a rövidebbik útvonalon közelítettem meg, az utolsó pont mellett pedig annak rendje és módja szerint elszáguldottam, hogy aztán visszafordulhassak. :-) Örülök, hogy sikerült neki örömet okoznom!

Nagyon jól éreztem magam, és szuper, hogy minden csütörtökön alkalmam lesz egy jót bringázni, amihez az adja a motivációt, hogy pontokat kell megtalálnom az erdőben, és mérik az időmet. Mégse csak úgy összevissza a nagyvilágba... :-))

Virágok! Figyeljétek a kiírásokat, és aki teheti jöjjön! Nem bánja meg!

kingA Creative Commons License 2008.04.02 0 0 1645

Babakocsim ugyan nincs, de fontolgatom a holnapi "tájbringa versenyen" :-) való indulást. (idézőjel oka a 3,8 km-es táv - nem tudom, be merjem-e vállalni) :-))

Naszóval minden attól függ, hogy sikerül ellógnom az egyetemről!

Előzmény: NagySün (1643)
NagySün Creative Commons License 2008.04.02 0 0 1644
Kicsit komolyabban ugyanerről, mert nem bírom megállni, hogy üzleti dolgokban ne adjak tanácsot munkaidőben ;-)

Az ötlet egyáltalán nem hülyeség. Ha szponzorációt kerestek - s ki ne keresne egy sportcsapatnak,- akkor a BU-hoz egy értelmes, érdekes sztorival lehet menni, s nem kunyizni:

0: A BU Mo-n jelen van mind a kiskerben, mind a nagykerben. Állítólag piacvezető, de erről nem láttam részletes adatokat. De biztos, hogy terjeszkedni próbál.

1: A BU szponzorál sportteameket. Pl. a 2004-es német bajnok ffi kézilabdacsapatot.

2: A Montis populáció ideális célközönség a BU-nak: fiatal(os), bevállalós, tud és hajlandó költeni szabadidejének tartalmasabb eltöltésére (pl. biciklit, ruhát, egyéb kiegészítőket vesz)

3: A Virágok folyamatos megfigyelés alatt állnak mind a fenti populáció többsége által (méhecskék), mind kisebbsége által (konkurencia)

4: A testhezálló biciklis short hátulja meg ideális reklámhordozó, különösen a BU szempontjából. ;-)

Butch biztos szívesen csinál olyan képet (s van benne gyakorlata!), melyben a csapat bicajos szerelésben pucsít a kamera felé "Ez itt a reklám helye" jeligére. ;-)

Nem tudom, hogy a BU-nak Mo-n van-e még erre szponzorációs kerete idén. Ha nincs, akkor most kell megpróbálni megszerezni a jövő éviből a támogatást.

A legelső lépés persze annak eldöntése, hogy a Virágcsokor milyen összetételű:
mennyi benne a Nebáncsvirág, s mennyi a bimbódzó Tavaszi Nőszirom? ;-)

Előzmény: kingA (1642)
NagySün Creative Commons License 2008.04.02 0 0 1643
Csütörtöki Tájbringa legfrissebb

Egyelőre kitart az idő, legalábbis fenn a hegyen még nem esett.

A pályák a szezonkezdetre való tekintettel kifejezetten lightosak. ;-)
(7.3km és 3.8km légvonalban)

A rövid pálya akár (nagykerekű) babakocsival is könnyedén teljesíthető!

Minden kezdőt szívesen látunk!

Előzmény: NagySün (1635)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!