Keresés

Részletes keresés

Baltássy Creative Commons License 2025.11.24 -2 4 19372

Van- e változás?

Igen van. Jelentős változások vannak.

15 éve először fordul elő, hogy a Fidesz olyan kihívóval áll szemben, amire eddig nem volt példa. Először fordul elő, hogy van egy olyan párt, amelyik meg tudta előzni a közvélemény kutatásokban a Fideszt.  Ez már valami, ezzel talán lehet mit kezdeni.

De félreértés ne essék, ez csak egy kis részben Magyar Péter érdeme. A Tisza ilyen mértékű „áradása” nagyrész Orbán Viktor és társainak „munkáját” tükrözi.

Elmagyarázom.

Orbán egy nagyon agilis, jó szónoki és szervező képességekkel rendelkező politikus. Ez azt eredményezte, hogy komoly támogató, és rajongó bázisa épült ki, akik, ha a vezér elkiáltja magát, azonnal sorakoztak. Ezt Orbán nagyon jól ki is használta az évek során hatalma megőrzésére és erősítésére. Aztán elkezdődtek a csalódások…

Követői egy idő után azt látták, hogy már gyakorlatilag csak a hatalom érdekli, és a NER etetése. A belpolitikát felülírta a külpolitika, megpróbált nemzetközi „tényezővé” válni. Azt hitte, hogy nemzetközi politikai erővé válik. Sajnos ez a visszájára sült el, ma már nem szívesen látott vendég, - persze kivéve egy két „barátját”. Óriási pofon a Trump barátság is, bár ezt még magának sem vallotta be. Ami Trump igért neki, annak elenyésző részét tartotta be, a többit nem. (Éppen most hallottam a tv-ben, hogy holnaptól emelkedik a diesel ára a szankciók miatt…) Az unióval állandó vitái vannak, 26 ország gondol valamit, akkor ő biztosan az ellenkezőjét akarja. Ezt lehet egy darabig csinálni – már persze ha van értelme – de egy idő után megunják és semlegesítik. Ebben a fázisban vagyunk most.

Nagyon kezd visszássá válni a háborúval való ijesztgetés is, kiderült, hogy itt is folyamatosan hazudott. (Pl. azzal lettünk ijesztgetve, hogy fiainkat elviszik az ukrán frontra, mert NATO tagok vagyunk. Hát nem. Kiderült, hogy a NATO tagországok részt vehetnek úgy is az együttműködésben, hogy pl. logisztikai támogatást adunk, kíbervédelmet biztosítunk, vagy hírszerzési információkkal segítünk, egyáltalán nem feltétel, hogy csapatokat küldjünk. Csak hát ugye, ezt jól elhallgatták, az emberek meg nem igazán olvasgatják a NATO szerződést.)

Családjának és baráti körének gazdagodása is kiverte most már a biztosítékot, ez is túllépte azt a határt, amit nem kellett volna. De már késő…

Az embereknek lassan-lassan kinyílt a szemük. Észrevették, meglátták a sok-sok hazugságot, a mérhetetlen uszítást. Egy olyan miniszterelnök, aki a nép egyik felét kiváltságok között édesgeti, a másik felét eltaposandó rovarnak tartja és ahol tudja kizsákmányolja, az nem méltó a miniszterelnöki hivatalra. Nem méltó a miniszterelnöki hivatalra, aki abban éli ki magát, hogy az ország egyik felét a másik ellen uszítja.

És ezt egyre többen látják ma már, hogy mennyire félre lettek vezetve a mindent bitorló fidesz-sajtó révén. Nem annyira édes az a szőlő, nem olyan csillogó semmi, amit Orbán Viktor évekig mondott és ők jó szándékkal elhitték neki.

És itt jött Magyar Péter. Ki merte mondani, hogy a király meztelen, tömegek elé tárta a valóságot, és megmutatta nekik, hogy hogyan lettek átverve. Elment az emberek közé, és beszélt nekik erről. Nem facebook posztokban, nem zavaros híroldalakon, hanem az utcán, a téren, valós élő emberek előtt. Megtette azt, amit az eddigi ellenzék nem tett meg. Nem csak a parlamentben egy-egy felszólalásba bírálta a kormány politikáját, hanem elment az emberek közé. Nem fekete paravánok, és sűrű testőrség védelme alatt golyóálló mellényben beszélt szigorúan ellenőrzött hallgatóság előtt, hanem közéjük ment és bemutatta nekik az Orbán kormány minden gyengeségét és sunyiságait, hazudozásait.

És az emberek vallon veregették, és mellé álltak. És ma ott tartunk, hogy a Tisza cca. 10 %-al vezet a Fidesz előtt…

No persze ez még nem elég a győzelemhez, mert tudjuk, hogy az előző választáson is úgy nyert 2/3-al a Fidesz, hogy kevesebb szavazatot kapott, mint az ellenzékiek, szóval van még 1-2 trükk a tarsolyukba, mint eddig is, és nem fognak félni bevetni őket. De az esély egyre nagyobb arra, hogy végre valaki leváltsa ezt a korrupt és vélőjéig romlott rendszer.

Nem véletlen, hogy az utóbbi hónapokban Orbán arculatot váltott, 15 év után úgy tesz mintha ő mindig is egy aranyos, jókedvű, a népét szerető ember lett volna. Nyilatkozik a sajtónak, interjúkat ad az ellenzéki médiáknak is(!) De a többség már nem hisz neki.

Nem mondom, hogy majd jobb lesz, mert nem tudom, nem láttuk még őket vezetni, de majd kiderül. Minden esetre ez a rendszer véleményem szerint tovább nem tartható, mert lassan királyt fogunk választani és a főispánok mellé grófok, bárók és hercegek is előkerülnek.

Az embereknek elegük lett a sunyiságból.

Nagyon figyelemre méltó és érdekes Orbán Viktor azon minapi megjegyzése, hogy minden választás után elgondolkodtak az elnöki rendszer bevezetésén. Ilyet politikus véletlenül nem mond. Ennek oka van. Valószínűleg az, hogy tesztelik a közvéleményt, hogyan reagál egy ilyen felvetésre. Ne legyenek illúzióink, ha Orbán veszni látja a hatalmát simán bevezeti az elnöki rendszert és ezzel hosszú évekre beágyazza magát minden választás ellenére, és átcsoportosítja a hatalmi jogköröket saját magához. Az enyhébb változat, hogy fél évre elhalasztja a választásokat, remélve azt, hogy a Tisza olyan hosszú időn keresztül nem tudja lendületben, felturbózva tartani a követőit; magyarul lemorzsolódnak.

Egy biztos; 26 áprilisát balhé nélkül nem fogjuk megúszni. Ha a Fidesz nyer akkor azért, ha a Tisza, akkor azért, ha elnöki rendszer lesz, akkor azért, ha elhalasztják a választásokat, akkor azért.

Sűrű hónapok előtt állunk, és a vége sem néz ki jól.

Kicsit hosszú lett, pedig még le se írtam mindent.

Előzmény: aki a kisinget (19369)
aki a kisinget Creative Commons License 2025.11.22 -1 1 19371

Köszönöm! Kíváncsian várom.

Előzmény: Baltássy (19370)
Baltássy Creative Commons License 2025.11.22 -1 1 19370

Természetesen van róla véleményem, de jelenleg családi elfoglaltság miatt igen kevés időm van, de 1-2 nap múlva részletesen válaszolok.

Előzmény: aki a kisinget (19369)
aki a kisinget Creative Commons License 2025.11.21 -2 3 19369

Mi a véleményed? Minden a régi vagy van változás? Árad a Tisza? 

Előzmény: Baltássy (19368)
Baltássy Creative Commons License 2025.11.21 -1 2 19368

Igazán nincs mit. :-)

Előzmény: aki a kisinget (19367)
aki a kisinget Creative Commons License 2025.11.21 -2 1 19367

Aranyos vagy!

Előzmény: Baltássy (19366)
Baltássy Creative Commons License 2025.11.21 -2 2 19366

Re mélem, hogy jól van a kising...

Baltássy Creative Commons License 2025.11.17 -2 2 19365

Van itt pénz kérem szépen mindenre:

https://24.hu/fn/gazdasag/2025/11/17/133-milliard-allami-tamogatas-god-samsung/

Tényleg, itt mindenki hülye?

MTELA Creative Commons License 2025.10.27 -1 3 19364

Miért nem idézel a nemzet csótányától neki? Úgyis oda van a csótányoktól:-)

".....ezt mondta, akkor majd elküldöm én a p*csába, jó?”

:-))))))))))))))))))

Előzmény: Baltássy (19363)
Baltássy Creative Commons License 2025.10.25 -2 1 19363

Én akarlak lejáratni? Hiszen te szoktál hazudozni rólam, nem emlékszel?

Azt hiszem meddő a vita veled, egyszerűen nem tudod elfogadni

1. ha valaki nem imádja Orbán Viktort,

2. ha nem azon a véleményen van, amin te.

De ez sem baj, hiszen nem baj az ha minden egyforma, hisz ami a másformával egy forma, az a másforma. :-)

Előzmény: aki a kisinget (19362)
aki a kisinget Creative Commons License 2025.10.24 -3 2 19362

Harmincegy fős századunkban két-három ember volt 2-3 kilóval könnyebb és kb. annyian voltak nálam 2-3 kilóval nehezebbek.

Ez az általam leírt mondat igaz volt. Ebbe belekötni minden alapot nélkülöző rosszindulat. Neked bármilyen adatot véleményt ide írok, először az én lejáratásom ami eszedbe jut. Ha okos ember lennél, abba kötnél bele, amit tudsz bizonyítani, így nem nyalna vissza a fagyi.

Előzmény: Baltássy (19361)
Baltássy Creative Commons License 2025.10.24 -2 1 19361

Én nem tudhattam - mert nem írtad - hogy milyen egységnél szolgáltál. Én az átlagról, a hadsereg átlagáról írtam. Persze, vannak olyan kivételek, ahol több, vagy kevesebb a létszám, de a norma az, amit írtam. Te egy átlagtól eltérő helyen szolgáltál.

Nem nagyképűsködök, nem szokásom. Csupán leírtam a véleményemet és a tényeke.

(Ha nem teszik szólj, aztán jöhet az x.)

Előzmény: aki a kisinget (19360)
aki a kisinget Creative Commons License 2025.10.23 -2 2 19360

Megkérdeztem a ChatGPT-ét

"A magyar hadseregben egy század lövészek és a híradósok tekintetében van e számszakilag különbség?"

Azt írta a lövész 80-120 a híradós 50-60 fő. Viszont én nem a tyúkbeleseknél, hanem a mikróhálózatiaknál voltam. Ahol negyven körül volt a teljes állomány létszáma.

Ajánlom, mielőtt nagyképűsködsz van már mód az elő tájékozódásra! 

Előzmény: Baltássy (19358)
Baltássy Creative Commons License 2025.10.23 -2 1 19359

Ez a mai nap nem (csak) a választásokról szólt. Arról szólt, - ha mindkét menetet, beszédet végignézted - hogy van ma Magyarországon egy olyan politikai erő, amelyik képes leváltani a fidesz-diktátort. Ezt ma megmutatták.

Orbán Viktor is megmutatta, hogy ők is sokan vannak, de a beszéde semmi másról nem szólt, mint Prüsszel, háború, és aki nem ránk szavaz az ellenség. Kifejezetten undorító volt a beszéde, arról már nem is szólva, hogy meg sem említette 56-ot, aminek ma az ünnepe volt.

Magyar Péter pártja - az eső ellenére - jóval több embert tudott felmutatni (előre közlöm, nem akarok számháborúba menni, de ma még más véleményt sehol nem hallottam, igaz a Hírtv-t nem néztem) és korrekt módon megemlékezett az 56-os ünnepről, és egyetlen lázító mondatot sem tett a fidesz felé. Sőt, arra kérte híveit, hogy a következő hónapokba is békésen viselkedjenek, és ne dőljenek be a provokációknak.

Én úgy vélem, hogy ha most leültetnénk a tv elé 10 ember, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy ki az a Magyar Péter és ki az az Orbán Viktor, és megnézetnénk velük a két beszédet, majd megkérdeznénk, hogy melyik volt szimpatikusabb, toronymagasan nyerne Magyar Péter.

Végül; van aki Mészáros Lőrinctől kapott munkát (vagy nem kapott) van aki meg Putyin zsoldjában áll. Akkor inkább már a Mészáros...

Előzmény: aki a kisinget (19357)
Baltássy Creative Commons License 2025.10.23 -2 1 19358

"valóban nem értek a hadi tudományokhoz"

Nincs ezzel semmi baj, sokan vannak így, ez természetes. De ha valamihez nem értesz, arról nem kell vitatkozni.

Nekem az az érzésem, hogy a századot kevered a szakasszal, mint már korábban is írtam.

(Egy század 3 szakaszból, egy szakasz 3 rajból áll. A te logikád szerint egy raj 3 főből állna. Emlékszel még a rajgazra? /Gaz 69./ Azért rajgaz, mert 8 fő fér bele.)

Igen, van amikor érdemben nem reagálok a beírásodra, de ez általában akkor van, ha olyan marhaságokat írsz, amire nem érdemes válaszolni sem. Egyébként szinte mindig reagálok. (Persze, ha éppen le vagy tiltva, akkor nem.)

Aztán gondold csak nyugodtan azt, hogy igazad van. :-)))

Előzmény: aki a kisinget (19356)
aki a kisinget Creative Commons License 2025.10.23 -2 2 19357

Én is néztem a ti meneteket és az jutott eszembe, hogy Csurka utolsó nagygyűlésén ugyanitt ugyanennyi ember volt és a pártja nem jutott be a parlamentbe. Ezzel nem azt jósolom, hogy a nem eltaposandó büdös bogár, ahogy poloska olvasta fel a papírjáról, hanem a titkos megfigyelő eszközről elnevezett pasiról elnevezett sem jut be a parlamentbe. Ő ugyanis egy zseni, mert sok olyan ember van, akinek minden és mindenki szar, de eddig nem volt olyan okos ember, aki ezek elé állt volna azzal, hogy jöjjenek utánam és vége a balnak és a jobbnak, nekem meg nem  kell Mészárostól munkát kuncsorogni. 

Előzmény: Baltássy (19355)
aki a kisinget Creative Commons License 2025.10.23 -2 1 19356

Elismerem, azt amit nem is állítottam, valóban nem értek a hadi tudományokhoz. Viszont fogadni merek arra, hogy a századunk sorállománya 31 fő volt, akik akkor húsz év körüliek voltakk. A tisztek és tiszthelyettesek tíz fő alatt voltak. Olvass vissza, meglátod, én írok valamit, amire sokszor érdemben nem reagálsz, hanem engem ekézel. Ennek én örülök, mert ez az én igazamat bizonyítja.

Előzmény: Baltássy (19354)
Baltássy Creative Commons License 2025.10.23 -1 1 19355

Én terelek?

Téged kérdeznek meg, hogy mit szólsz, hogy a KSH hosszú éveken keresztül undorító módon hazudott a magyar gyerekeket súlytó szegénységről, és te erre a volt katonatársaid súlyával példálózol!

:-))))

Ez nem terelés ugye? Áááá, dehooogy, csak olyan Orbán Viktoros mellébeszélés.

Én sem írtam hadi tudományokról, csak a szakasz, meg a század közötti különbségről, létszámáról. De ez nem tudomány, ezt a sorkatonák az alapkiképzésen megtanulták. (Lehet, hogy még alapkiképzést sem kaptál...?)

Nálam még szerencsére nem mentek el otthonról, de de ahogyan a mai meneteket néztem fél szemmel, nektek hamarosan csomagolni kell. :-)))))

Előzmény: aki a kisinget (19353)
Baltássy Creative Commons License 2025.10.23 0 1 19354

Nem, nem én működtettem a diktatúrát -mint ahogyan a mostani diktatúrát se te működteted pl. - bár megtisztelő, hogy egy ilyen felkészültséget igénylő munkát kinézel belőlem.

Azért lettem tiszti iskolás, mert 6 éves koromtól nyomozó akartam lenni, ugyanis BM tiszti iskolába jártam. Nem, nem diktatúrát védeni/építeni, hanem a bűnt üldözni.

"de például a repülős század nem száz repülőből áll."

Én úgy emlékszem, hogy a "Harmincegy fős századunkban"-ról volt szó, és nem repülőgépekről. Tehát egyszerűen csak csúsztatsz, nem mered bevallani, hogy fogalmad sincs a fegyveres erők és testületek felépítéséről.

Semmi gond, csak így tovább!

:-)

Előzmény: aki a kisinget (19352)
aki a kisinget Creative Commons License 2025.10.23 -2 0 19353

Igazi terelő duma. Én a tápláltságról beszéltem arról a hősi korról, amit ti működtetek, nem a hadi tudományokról írtam. Abban egy kiképzett kommunista tiszt elvtárs valóban többet kell, hogy értsen, ha azóta nem mentek el nála otthonról. 

Előzmény: Baltássy (19351)
aki a kisinget Creative Commons License 2025.10.23 -1 0 19352

Értettem! Tehát te működtetted a diktatúrát. Vagy azért lettél tisztiiskolás, hogy átverd őket, belülről bomlasztottad a komcsi rendszert. Egyébként a gyalogos század az valóban 100 fő, de például a repülős század nem száz repülőből áll. És így tovább. 

Előzmény: Baltássy (19351)
Baltássy Creative Commons License 2025.10.23 0 1 19351

De, képzeld voltam, sőt tiszti iskolás is.

Egy század nálunk 25, +- 3-4 főből állt, + pk, írnok gazd. tiszthelyettes, stb.

Azaz egy szakasz létszáma közelített a 30 fő felé.

A század az cca. 100 ember, benne van a nevében.

Előzmény: aki a kisinget (19350)
aki a kisinget Creative Commons License 2025.10.23 -1 0 19350

Vagyis nem voltál katona. 

Előzmény: Baltássy (19349)
Baltássy Creative Commons License 2025.10.23 0 1 19349

"Harmincegy fős századunkban"

A többi elesett a fronton...? ;-)

"ez az ócska hazudozás"

Igen, én is éppen ezt akartam mondani. a KSH ócska, beszari módon hazudozott évekig. Ebből hogyan vezetnéd le az Orbán-rezsim fantasztikus győzelmét?

Előzmény: aki a kisinget (19348)
aki a kisinget Creative Commons License 2025.10.22 -3 0 19348

Ócska komcsi duma. Vannak olyanok, aki mindent elhisznek, vannak olyanok, akik azt a statisztikát fogadják el, amelyiket ő maguk hamisítanak meg. Én egyiknek sem hiszek. A kormány úgy számol, hogy a szegénységi küszöböt alacsonyabbra állítja, az ellenzék meg magasabbra. Én egyiket sem hiszem el. 19 éves koromban 69 kilósan vonultam be katonának. Harmincegy fős századunkban két-három ember volt 2-3 kilóval könnyebb és kb. annyian voltak nálam 2-3 kilóval nehezebbek. Most a 12-14 éves gyerekek ilyen súlyban vannak, de nem átlagban, mert 10 százalékuk kórosan el vannak hízva, ami ráadásul a legszegényebb megyékben a leghátrányosabb családok gyerekeinél tapasztalható. Szerintem ez az ócska hazudozás is Orbán újabb győzelméhez vezet. 

Előzmény: MTELA (19347)
MTELA Creative Commons License 2025.10.22 0 2 19347

nocsak mit itten nem olvasok:

" Ti hazugok, éveken át manipuláltátok a számokat, hogy eltakarjátok a valóságot!Hogy ne lássa senki, mennyi magyar gyerek él nyomorban, éhezve, fázva, kilátástalanul!Most viszont lebuktatok.Kiderült, hogy a KSH éveken át alulmérte a gyerekszegénységet.150 ezer magyar gyereket tüntettetek el a statisztikákból!Eltüntettétek őket, mintha nem is léteznének.Mintha nem lennének fontosak.Most, hogy az Eurostat nyilvánosságra hozta a korrigált adatokat, minden kiderült:2019-ben nem 11,5%, hanem 18%2020-ban nem 9,5%, hanem 20,9%– vagyis kétszer annyi gyerek élt szegénységben, mint amit ti hazudtatok a népnek!És még van képetek “családbarát kormányról” beszélni?!Miközben gyerekek tízezrei nőnek fel éhezve, és ti közben kastélyokban, stadionokban, luxusrepülőn élvezitek az életet!Nem sül le a bőr a mocskos pofátokról?!Ti hazudtatok, ti manipuláltatok, ti tettétek tönkre ezeknek a gyerekeknek a jövőjét!Ez már nem hiba.Ez bűn a nemzet ellen."Semmi nem lesz elfelejtve, minden fel lesz jegyezve, minden el lesz rendezve""

azért ez kicsit......

MTELA Creative Commons License 2025.10.22 0 1 19346

nagyon helyes! el kell zárni a levegőt is! nehogymá!

mit képzelnek, még a végén a sok barom elkölti a 14 havi nyugdíjat, mert vonulgat azt még kürtöskalácsot is vesz a végén!

nehogy megszokjátok! és különben is, a rendőrség az arcfelismerő drónokkal hogyan repülhetne ha minden barom ott száguldozik a levegőbe?

szerintem teljesen helyes:  döntés!!

Előzmény: Baltássy (19345)
Baltássy Creative Commons License 2025.10.21 0 1 19345

Látod tanult(?) topictársam, ezek az igazán aljas és mocskos szemétségek a fidesz részéről. Melyik agyatlan hülye tud ilyet kitalálni? Nem érzik, hogy ez kontra produktív, vagy már csak a pillanat uralása a cél?

https://24.hu/belfold/2025/10/21/magyar-peter-legterzar-oktober-23-bekemenet-nemzeti-menet/

Baltássy Creative Commons License 2025.10.19 -1 1 19344

Amit leírtál, annak egy része igaz, de ebből nem következik az, hogy az ellenzék kezdte volna a karaktergyilkosságokat, és a lejárató kampányokat. (Bár azt nem értem, hogy ha kiebrudalják az IMF-et, akkor miért bukna meg az ellenzék.)

Lehet, - sőt valószínű - hogy Orbán akkor ellenállt a hitel felvételének... aztán gyorsan megváltozott minden. Egyre-másra vette fel a hiteleket, - és veszi fel a mai napig is - ennyire talán még soha nem volt eladósodva az ország.

Az IMF hitelek a nemzetközi pénzügyi jognak megfelelő, ellenőrzött hitelek, ismert feltételekkel. A közelmúltban felvett hitelek feltételeit,a futamidőt, a két szerződő félen kívül senki nem ismerheti, de vannak arra tapasztalatok, hogy igen kemény, szigorú feltételek vannak. Gondolj csak bele; még nekünk - akik majd fizetjük a hiteleket és kamatait - sem merik elárulni, hogy mi van a szerződésben. (És most ne gyere azzal, hogy a kínaiak, vagy az oroszok nem járulnak hozzá, mert te is pontosan tudod, ez nem igaz.)

Ettől még az IMF hitel is többszörösen jobb lett volna. (Jó, tudom, hogy nektek az IMF szó ugyan olyan szitokszó, mint pl. a Gyúúúcsány.)

Előzmény: aki a kisinget (19343)
aki a kisinget Creative Commons License 2025.10.18 -2 1 19343

Határozottan emlékszem. Utána tudnánk nézni. Abból az időből való, hogy Orbánt arra akarták rávenni, hogy ne erőlködjön, tudniillik akkor válságban volt az ország, hanem vegyen fel további IMF hitelt. Ezt olyan erővel sugározták, aminek rettenetesen ellenállt Orbán, hogy az akkor már létező az előző ciklusban jó pozíciót elfoglalt egy millásoknak nevezettek (ma már három millások) be voltak szarva attól ha Orbán kiebrudalja az IMF-et, akkor meg fogják buktatni és ők is mennek a lecsóba. (Ismered a bankár és fia történetet, miszerint a bankár halálos ágyán azt kérdezi a fia: tényleg minden a pénz, azt válaszolta rá a bankár apa, nem pénz, a kamat a lényeg.) (Arra emlékszel mit szorgalmazott Soros, az UNIó vegyen fel egy irdatlan mértékű hitelt, amit soha nem kell megadni csak a kamatot kell örökké fizetni. Ebbe akkor nem ment bele az UNIÓ, majd jött a covid és akkor ezt a hitelt felvették igaz nem örök törlesztésre, de hát a kamat akkor is jó.)

Előzmény: Baltássy (19342)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!