Keresés

Részletes keresés

keepitretro Creative Commons License 2006.09.30 0 0 188
záp: aztán meg mikor találkozol majd merciw115 kollégával személyesen és köszönés helyett egy hatalmasat behúz neked és ezer apró vöröscsillagot látsz a fejed körül szojuzként keringeni, akkor meg majd csak csodálkozol :-DDDDDDD
Előzmény: Törölt nick (186)
keepitretro Creative Commons License 2006.09.30 0 0 187
záp: "Biztos szar érzés lehet egy olyan szervezet tagjának lenni, amelyik morálisan teljesen leszerepelt"

Itt már én is tartottam 504lacival kapcsolatban. Fikázásom után eljött hozzánk személyesen és minden trágárkodásom ellenére segítőkész volt db autójával kapcsolatban (is). Ez olyan igazi veterános hozzáállás ami mintaértékű és előre visz.
A nagy, világegyetemet megváltó végetnemérő vitáktól nem lesz egyetlen veteránon sem rendszám. Oda kell állni reszelni attól lesz. Ha valaki nem tudja hogyan meg mit reszeljen arra BIZTOS fog itt a veterános fórumokon sok hasznos tanácsot kapni. Viszont arról hogy a világ mitől lesz jobb arra a választ nem itt fogjuk megtalálni. Nem azt mondom, persze hogy ne keressük....... :-))))))
Előzmény: Törölt nick (185)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.30 0 0 186
Az tetszene, mi? Csakhogy apukám én nem vagyok olyan bolond, hogy kiszolgáltassam magam a hozzád hasonló elitista kaviáros seggfejeknek kényre-kedvre. Az én kocsimon 1971 óta van magyar rendszám, és köszönöm, semmi szükségem nincs a 18e Ft-s fikázásotokra, inkább veszek belőle egy tank benzint, és elmegyek egy jót kirándulni. :-p
Előzmény: merciw115 (176)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.30 0 0 185
Biztos szar érzés lehet egy olyan szervezet tagjának lenni, amelyik morálisan teljesen leszerepelt. De vígasztalódj, nem vagy egyedül! Rendezzetek egy nagy kesergő estet a maszoposokkal meg a műegyetemi tanárokkal, és ott aztán együtt heherészhettek, hogy milyen jó dolog gecinek lenni, és együtt kesereghettek, hogy az áldozataitok vajon miért nem értékelik ilyentén önmegvalósításotokat. :-p
Előzmény: 504LACI (173)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.30 0 0 184

Tiszteletem,Főnök Úr!

Majd sok szerencsét kivánok!!!

Előzmény: derekbell (183)
derekbell Creative Commons License 2006.09.30 0 0 183

Dehogyis antiszociális. Az egy kitüntető állapot.

Hanem olyan vizsgálatot, felmérést kéne készíteni, ami megpróbálná kimutatni, hogy mi veztet rá egyeseket egy ilyen "krízis-szituáció" folyamtos, görcsös és állandólagos kiforgatására, félreértelmezésére és miképpen hajlamosak a fehéren-feketén megfogalmazott érvekre kizárólag üres lózungokkal, félrebeszélésekkel "reagálni". Mert ennek szociális és pszichológiai gyökerei vannak, az  tuti.  

 

Én a volt újságom helyében megmutatnám a "szóváltásainkat" ilyen képzettségű szakembereknek, hogy merő kiváncsiságból elemezzék a helyzetet.

 

Ugyebár a Rover minősítési jegyzőkönyvét már véleményezték igazságügyi szakértők.  Nem pojácák, nem felkent, önjelölt "hozzértők", hanem bejegyzett, bírósági igazságügyi szakértők, akik a MMB-vel ellentétben névvel, címmel, telefonszámmal és hivatalos pecséttel vállaják a munkájukat és adott esetben a szakmai kamarájuknál bepanaszolhatók.

 

Ha lenne erőm, most megkeresnék ugyanilyen pszichológiai szakértőket is és velük is elemeztetném EZT a fórum levelezést. Bizonyára érdekes anyag állna össze belőle.

 

De már minden vonatkozásban belefáradtam a Rover ügybe. Semmi és senki nem érdekel!

Ami azonban nem jelenti azt, hogy minden el van felejtve és le van zárva...

 

(Most éppen az  tartja ébren a felháborodásomat, hogy egy jóbarátomtól kaptam erre a hétvégére próbarendszámot és kipróbálhatom az időközben végrehajtott javításokat. Szóval tegnap este megint ültem a Roverben, jártam vele a várost és beszartam a gyönyörűségtől. A kocsi jobb, mint eddig bármikor! És folyamatosan a sárga düh öntött  el, hogy eddig nem járhattam vele, hogy hány hónapot raboltak el tőlem!)  

 

Bár nem vagyok vad fórumozó, azt azért látom, érzékelem, hogy kedves ellendrukkereim viselkedésében semmi újszerű nincs, ez minden más fórumon hajszálpontosan így zajlik.  Legfeljebb Keepit esetleges trágárságai mellett a többiek viszonylag kultúráltan okádják a maszlagot.

Más szóval a permanens hülyeségeiteket nem veszem komolyan és nem szívom mellre.

 

A napi politikai életben manapság éppen elég arcpirító baromság történik ahhoz, hogy már edzett legyek az ügyem vonatkozásában néhány megrögöztt "jóakaróm" vicsorgásaival szemben....

Előzmény: merciw115 (179)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.30 0 0 182
Ja kérem,googléval nem nehéz! Ő volt a műindián :-))))
Előzmény: merciw115 (181)
merciw115 Creative Commons License 2006.09.30 0 0 181
OFF

Na!
Megtaláltam a párját:
Thomas Anders

ennek most nagyon örülök (:-O

ON

Előzmény: Törölt nick (180)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.30 0 0 180

Off: Dieter rulzz! Akkor Sandrát,és CC Catch-et is vágod,nem? :-)))))

 

A Laciról szóló véleményen én is csodálkoztam!Immár vagy hat éve ismerem,és nehéz lenne rosszat mondani róla...

On.

Előzmény: MazdaGazda (161)
merciw115 Creative Commons License 2006.09.30 0 0 179
azt mondod, hogy antiszociális vagyok?
Ez jól esett...

Ez nagyon vicces: "delírium trémensz"
:-D

Már iratom magam az OPNI-ba...
Ha gondolod, van protekcióm, kapsz te is jó kis szobát...
:-DDDD

Előzmény: derekbell (178)
derekbell Creative Commons License 2006.09.30 0 0 178

Ja, hát ez volt a baj.

Keepit, a rettenthetlen grál lovag nem foglakozik Merci restaruálással. (Illetve dehogyisnem, a sajátját reszelgeti.)

 

Oké, én hisztizek, TE pedig rendíthetelnül beszélsz félre delírium trémenszben. Kvittek vagyunk. 

 

A szociálpszichológiai vizsgálat sorozatban az elsők között kerülnél elemzésre!

Előzmény: merciw115 (174)
merciw115 Creative Commons License 2006.09.30 0 0 177
"Én nem szélmalomharcot vívok és nem hisztizek és nem sértődött vagyok, hanem a történtek miatt a mai napig is mélységesen felháborodott!!!!!"

pedig nagyon úgy láccik, hogy gyorsan forognak azok a kerekek, a malmon...

"EZÉRT vagyok mind a mai napig felháborodva és NEM kisgyerekként hisztizek meg NEM sértődötten toporzékolok a mama szoknáyájának árnyékában....

Azért érdekes, hogy itt a fórumon egy-két ember kivételével mindenki úgy látja, hogy DE
Valószínüleg mindannyiunk valami rosszundalattól vezérelve, gátálástalanul, nélkülözve mindenfajta empátiát próbáln neked keresztbe tenni...

Előzmény: derekbell (168)
merciw115 Creative Commons License 2006.09.30 0 0 176
Te maximum 20 pontot kaptál, nálam...
Előzmény: Törölt nick (164)
merciw115 Creative Commons License 2006.09.30 0 0 175
OFF

ki volt a "párja"?

bocsi, de rég volt! :-)

ON
Előzmény: MazdaGazda (163)
merciw115 Creative Commons License 2006.09.30 0 0 174
ezzel tökéletesen egyetértek!
Az ügyön már rég túllene db
Bizonyára sokan - talán Te is - felajánlottad neki, hogy segítesz
És bizony erről (is) szól a veteránozás
A mercisek között is inkább az van, hogy segítik egymást a restaurátorok - legalábbis, akiket én ismerek - pedig, ha közgazdaságilag nézzük, akkor biza konkurenciák egymásnak és a betevőt kockáztatják(?)
Előzmény: keepitretro (160)
504LACI Creative Commons License 2006.09.30 0 0 173
Az a jó, hogy ehhez IS ilyen kurvára értesz. Na ez a szánalmas! Szerintem menj még ki a lomira, guberálj pár döglött TV-t azt ha aranykezeddel megtákoltad, már dobhatod is fel a vaterára. Ez ám a karrier...
Előzmény: Törölt nick (164)
derekbell Creative Commons License 2006.09.29 0 0 172

Hehehe. Ismerős szituáció. Én a Budapesti Műszaki Egyetem gépészmérnöki karán jártam így a mechanika nevű tantárggyal. Addig kérdezgettek, amíg meg nem találták a gombolyagból kilógó cérnaszálat. Azt aztán a kellő pillanatbanmegrántotta az adjunktus és már össze is döntött. Engem.

 

De legalább őszintén megmondta, hogy erre a szakra mondjuk felvettek 150 arcot, de csak 40 végezheti el az 5. év végén. Az egyik nagy rosta feladatát pedig a mechanika kapta. Vagy mint egy barátom a szerves kémia tantárggyal a vegyész karon....

 

CSakhogy a muzeális minősítés másról szól és más a gond....

Előzmény: Törölt nick (170)
derekbell Creative Commons License 2006.09.29 0 0 171

Ja, Ricsi!

 

 

HARMADIK oka az azóta is tartó felháborodásomnak az, az, hogy miután nemcsdak a hazai minősítési rendszert tanulmányoztam át és veséztem ki  alaposan, hanem több nyugaterópai országét is, ma már teljes meggyőződésel mondom ki, hogy a Rovert jelenlegi állapotában is szinte bármelyik európai országban üzembe helyezhetném oldtimerként és vidáman használhatnám.

 

Ebből aztán olyan következtetéseket vonhatsz le, amiket csak akarsz.

Előzmény: derekbell (168)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.29 0 0 170

Ha ez megnyugtat, nem csak a minősítés ilyen. Engem az építésziskolából tettek ki hasonló mondvacsinált okokkal. Egyszerűen lepontozták a dolgozatokat, piros golyóstollal összefirkálták a rajzokat, a jegyzetek tele voltak hibákkal vagy nem is voltak, és hozzá mondogattak olyanokat, hogy "az, hogy maguk idejönnek az építész-szakra úgy, hogy építészettel még sosem foglalkoztak, az olyan, mintha elmennének a zeneművészetire hegedű szakra úgy, hogy még sosem volt hegedű a kezükben" meg hasonlók. A vizsgákon addig kérdezgettek, amíg nem találtak valamit, amit a szerencsétlen delikvens nem tudott, vagy nem jól tudott, majd arra csaptak rá nagy lelkesen, hogy "szép, szép, amit eddig elmondott, de ilyen elvi hiányosságokkal nem engedhetjük a következő félévbe" meg más kimódolt gecmerákságok. A három legszebb évemet b*sztam el, mire leesett, hogy ott nekem nem terem babér. Na hát ezért értelek meg, mert velem is ki volt már baszva ugyanígy, hasonlóan fontos dologban, és én is tehetetlenül néztem ki a fejemből, és persze én sem tudtam érvényesíteni a kritikámat, mert éppúgy, ahogy neked sincs kihez fordulni a mavamsz ellen, épúgy a hallgatónak sincs kihez fordulni az iskola ellen, mert az egyetemi autonómia így meg úgy.

Előzmény: derekbell (169)
derekbell Creative Commons License 2006.09.29 0 0 169

Záp!

 

Egykicsitazérttévedsz. ÉN egyáltláan nem néztem utána annyira laposan, illetve csak próbáltam utána nézni! Vagy húszszor átnéztem, lapoztam a sokat emlegettt MMB Irányelveket és próbáltam összehasonlítani a kocsival.

 

Voltak kétségeim, mert sajnos a kocsin ott virítottak az esztétkiai problémák. De akkor is összességében úgyvéltem, hogy a kocsin nem lehet végzetes fogást venni: mindene eredeti, mindene megvan, mindene ép, nincs rajta látható rozsda, vannak viszont szeplői....

 

Én egyszerűen bedőltem annak a "csalafintaságnak", hogy egészen más van a papírra írva, mint amit tesznek és mondanak valójában.  Én hülye naív, a rendeletnek, annak szerves részét képező nyomtatott, írásos, hivatalos Irányelveknek hittem....

 

Ezért is mondom olyan határozottan, hogy a jelenlegi minősítési rendszer működtetése a jogállamiság határait feszegeti!!!!!  (No meg többi, menetközben napvilágra került súlyos probléma és ellentmondás miatt....)

Előzmény: Törölt nick (164)
derekbell Creative Commons License 2006.09.29 0 0 168

Kedves Ricsi!

 

 

Én nem szélmalomharcot vívok és nem hisztizek és nem sértődött vagyok, hanem a történtek miatt a mai napig is mélységesen felháborodott!!!!!

 

Százszor leírtam, nem ismételgetem magam folytonosan, mert már én hányok tőle: a rover NEM bukott meg, hanem féltucat hazugsággal szándékosan, előre megfontoltan megbuktatták. FElajánlottam, hogy cukrázdázhatunk és megmutatom, hogy mit és hogyan és miért.

 

Ha nem bukottvolnaemgaRover, nekem SE jutot volna eszembe kikérni a pontozást és mind az összes 78 kérdést, azarra adott pontokat átnézni, összehasonlítani az irásos, nyomtatott MMB Irányelvek meghaátozásaival, ponthatáraival stb.

 

De mivel néhány tized híján megbukott, ezért én elkértem azt a papírt és otthon napokig igen részletesen tanulmányoztam.

 

Ezalatt nem kevesebbet állapítotam meg, hogy sajnos a magyar muteális minősítés jelenelgi működtetése bizonyos személyek által nem mást, mint a jogállamiság határait feszegeti.

 

Sokszor mondtam már itt, hogy 3 független igazságügyi szakértői vélemény pihen az iróasztalom fiókjában és ezek nagyjából egybehangzóan állítják, hogy bizonyos elemek pontozása az MMB irányelveinek durva megsértésével történtek és jószerivel elfogadhatalanok!!

Főleg, ha ezeknek egy olyan bukás a következménye, ami miatt nem lehet forgalomba helyezni a járművet, azt rendeltetésszerűen használni... Vagyis egyáltalán NEM babra, vagy hiúságra megy a játék a minősítésen!!!!!

 

Mazda GAzdi topictársunk foglalkozásánál fogva pedig nagyjából és lényegileg azt fogalmazta meg, amit most mondtam. Ez így, egy jogállamban, egy demokráciában NEM működhet, ahogy működtetik!!!

 

Mert azt ismét hozzáteszem, hogy maga a rendszer eredetileg és alapjaiban jól van kitalálva és bár világviszonylatban is túlzóan, feleslegesen részletes, ha korrekten működtetnék, akkor semmi baj nem lenne.  

 

Állítólag mi már másfél évtizednél is régebben egy demokráciában, egy igazi (?) jogállamban, egy európai uniós tagállamban élünk. Márpedig a magyar muzeális minősítés működtetése a legalapvetőbb alkotmányos normáknak  NEM felel meg.

 

EZÉRT vagyok mind a mai napig felháborodva és NEM kisgyerekként hisztizek meg NEM sértődötten toporzékolok a mama szoknáyájának árnyékában....

 

Azon kívül Záp barátunk a számból vette ki a szót, illetve a betűt a tasztatúrámból, de másodsorban AZÉRT vagyok felháborodva, mert ezt a galádságot egy ugyanolyan veterános követte le velem szemben, mint amilyen én vagyok, és ezt a vilgáviszonylatben kimagaslóan leggecibb minősítési rendszert ráadásul alkotmányellenesen működtetik "valakik" - állítólag a veteránosok érdekében....

 

Most már kapisgálod végre, hogy miről van szó?????????? 

Előzmény: Törölt nick (157)
keepitretro Creative Commons License 2006.09.29 0 0 167
Cheri cheri lady ........ You're my heart you're my soul .......
Előzmény: MazdaGazda (163)
keepitretro Creative Commons License 2006.09.29 0 0 166
záp: majdnem mindenben igazatadok neked. Az biztos hogy pofára megy de elsősorban az autó pofájára. A "bemutatató" pofája is számít sajnos de ha rossz is a rendszer akkor sem fogom provokálni ha akarok tőle valamit. Derekbell felkészült, tudta hova megy akarva akaratlanul provokált. Utána meg megsértődött.
A minősítők részéről utána meg volt a gesztus de nem fogadta.
Legalább is én így látom!!!!!
Előzmény: Törölt nick (164)
keepitretro Creative Commons License 2006.09.29 0 0 165
mazdagazda: valami jó kis falusi italosdiszkóba persze jól szólhat a moderntóking csak hát annak mindig verekedés a vége ahhoz meg már öreg vagyok :-DDDD
Előzmény: MazdaGazda (163)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.29 0 0 164

Az a baj, hogy ahogy én kiveszem szavaiból, Derekbell előzetesen nagyon alaposan utánanézett, mi minősül itthon veteránnak, mielőtt odavitta a rovert, és éppenséggel pont azt sérelmezte, hogy ennek ellenére, teljesen szabálytalanul elküldték. Márpedig az irányú aggodalma teljesen jogos, hogy ha ezt egyszer (ilyen vagy olyan okból) megtették vele, akkor megteszik másodjára, harmadjára is, akárhogy kiglancolja is a kocsiját. Derekbellnek megrendült a bizalma a rendszerben, és ezért kezdte támadni. Hiszen senki sem nyújtott neki garanciát arra nézve, hogy a következő minősítésen nem fog ugyanúgy 0 pontot kapni a napellenzőre, ablaktörlőre ködlámpára meg a többi szirszarra, akárhogy suvickolja is. És szerintem ez egy teljesen jogos aggodalom volt a részéről, és szerintem teljesen jogos igény volt az is, hogy ha miután megjavította a dudát meg a ködlámpát, és ezzel átlépte a bűvös 75 pontos határt, megkapja a papírt. Ez így van a rendes műszaki vizsgán is: kapsz egy hibalapot, tételesen végigrágod, és utána már csak azokat a dolgokat nézik meg, nem bökdösik meg csavarhúzóval a taposólemezt, meg nem tépkedik fel a kárpitot, hogy hátha lehet még rajta találni valami hibát. Szerintem be kellene látni, hogy Derekbellel csúnyán elbántak, nem pedig Derekbell bánt el a bizottsággal, mint ahogy azt egyesek be kívánják állítani. Itt Derekbell az áldozat, nem a tettes. Még akkor is, ha neked vagy bárkinek esetleg a személye nem szimpatikus.

Véleményem szerint senkinek sem esett volna le az aranygyűrű a kezéről, hogy ha "még egy fél pontot összekapar" neki, és kegyelemkettessel átengedi, hadd akasszon egy tetves rendszámot a kocsijára, aztán menjen isten hírével. Mindössze ennyibe került volna megelőzni az egész patáliát, és nem lett volna cikk a retróban, nem égett volna be a bizottság az osztrák kollégák előtt és sorolhatnám. Amit kaptak, maguknak köszönhetik. Szerintem Derekbell teljesen jóhiszeműen járt el, amikor a bizottság zsűrizési irányelveinek megfelelően felkészítette a roverjét. Annyira, amennyire a pénzéből és az idejéből futotta. Ehhez képest jól elbántak vele. De ezzel aztán a bizottság be is bizonyította, hogy "pofára" osztogatják a réztáblát. Szánalmas. Ebből persze még mindig jól ki lehetett volna jönni, ha az ezredes lépéseket (akár ha látszat-lépéseket is) tesz annak érdekében, hogy Derekbell esete ne ismétlődhessen meg. Mondjuk egy ISO9001 bevezetés vagy ilyesmi. De úgy látszik, a főtitkár úr fenn kívánja tartani azt a jogát, hogy pofára értékelje a jelentkezőket, és én személy serint bármibe lefogadom, hogy Derekbell roverje itt már akkor sem lesz réztáblásítva, ha sokmilliós toprestaurálás után állít be vele.

Előzmény: keepitretro (160)
MazdaGazda Creative Commons License 2006.09.29 0 0 163
Látom, nem olvasod az Italodisco fórumot. Ott még képeket is szoktam róla feltölteni, nehogy feledésbe merüljön becses személye :)))
Előzmény: keepitretro (162)
keepitretro Creative Commons License 2006.09.29 0 0 162
mazdagazda: azért ez a diterbólen dolog most megdöbbentett :-))))))
Előzmény: MazdaGazda (161)
MazdaGazda Creative Commons License 2006.09.29 0 0 161
Tudom, hogy ez itt többszörösen OFF, de gyerekkori (és máig) kedvencem, Dieter Bohlen egyebek mellett az alábbi álnéveken írt zenét különféle "védenceinek", Bonnie Tylertől a Touché nevű fiúzenekarig:
- Dieter Bohlen
- Steve Benson
- Jennifer Blake (ennyit Lutz Mariról :))
- Howard Houston
- Joseph Cooley
- Fabrizio Bastino
- Dee Bass

Megjegyzem, karrierje kezdetén olyan óvatos volt, hogy a "You're My Heart, You're My Soul" című számot is Steve Benson néven merte csak kiadni. Ma már felvállalja :)))

MÁS

Valaki itt bántotta a Lacit, hogy rossz a stílusa (és ezért nem jár a Szalonba).
Hát én ezt itt és most cáfolom. Én remekül kijövök vele, kb. 5 perc vásárlást rendszerint 20-25 perc beszélgetés, anekdotázás követ. Igenis jó fej :)
Előzmény: derekbell (156)
keepitretro Creative Commons License 2006.09.29 0 0 160
záp: a dolog egyszerű. derekbellnek nem úgy forog az agya mint álltalában a veteránosoknak főleg a gyakorló veteránosoknak. Ez egy elég "magának való" kör. A gyakorló restaurátorok (ebből él nem ebből él mindegy azokra gondoltam akik ezért élnek) kapcsolatrendszerét nem az határozza meg, hogy emberileg milyen viszonyban vannak egymással. Ez szerintem abszolút másodlagos. Itt egymásra vagyunk utalva. Ha a szegedi ikaruszos minősítő felhívna hogy második éjszaka görnyednek egy 911 motor felett és nem boldogulnak a vezérlés beállításával biztos segítenék valószínűleg ő is ha nekem lenne valami "faros" gondom. Pedig ha az utcán találkoznánk (és felismernénk egymást :-)) elfordítanánk a fejünket.

...ha derekbellnek a sértődöttségénél erősebb lenne az autózhatnékja már rég lenne rendszám az roverjén.

Ebben a témában nincsenek ellendrukkerek akár szimpatikusak vagyunk egymásnak akár nem!

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.29 0 0 159
DE MIÉRT KÉNE BÁRKINEK IS BÉKÁKAT NYELNI??? Na neeem, ez megint a mellébeszéd, lehet, hogy Derekbellnek kicsit túlfejlett az igazságérzete, és túlreagálta a dolgot, de az egész mégiscsak onnan indult, hogy a drágalátós bizottság le akarta nyomni azt a békát a torkán! Ember, szerinted az normális, hogy bárkinek békát kelljen nyelnie? Szerinted normális, hogy ha valakinek akár csak egy mákszemnyi hatalma is van, az azonnal fitogtatni kezdje? Szerinted az normális, hogy az egyik veterános megakadályozza, hogy a másik veterános forgalomba helyezhesse a veteránját? Sportszerű ez olyan emberek között, akiknek éppen hogy közös zászló alatt kellene felvonulniuk a népnyúzó despota használtautóellenes rendeletek ellen? Szerintem ebben a történetben semmi sem stimmel, de egy dolog bizonyos: kvára nem Derekbell kezdte.
Előzmény: Törölt nick (157)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!