Keresés

Részletes keresés

moler Creative Commons License 2012.04.04 0 0 4087

Szia Zöldharisnya.

Nem képzeltem hogy leképzése a mindennepjaitoknak a fórum.

Megsérteni sem szerettem volna senkit az írásommal, piszmogásommal pedig főleg nem, de ugye azért nem úgy van hogy éled a mindennapi boldog életedet, mosolyogsz mindenkire a házban, este pedig névtelenül piszmogsz  a fórumon, bocsánat ha nem tudlak irigyelni.

A piszmogásomnak is köszönhető hogy elkezdtétek megbeszélni a dolgokat, összefogtatok, megy ez, menni fog.

Előzmény: Zöldharisnya (4055)
gale44 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4086

köszönöm hogy írtál, a Számvizsgáló Bizottság tagjainak elérhetőségét is meg tudnád adni légyszi?

vagy valaki más?

 

előre is köszönöm!

Előzmény: vrob98 (4085)
vrob98 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4085

Ha jól tudom a melegvízben benne van az ehhez tartozó víz és csatornadíj is, az mínusz kb. 4ezer.

Sztem kb ennyi. 6 köbméter az nem kevés melegvíz.

Előzmény: gale44 (4083)


vrob98 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4084

Hali,

 

lehet késleltetni az indulását és azt állítani, hogy a lekapcsolás után még meddig működjön. Ezt két kis potméter csavargatásával tudod elérni ... de csak óvatosan, mert nagyon kis gyenge potik.

 

Nálunk végül külön is lett választva. A kapcsoló vonalában, de kívül található az elosztódoboz (nálunk észrevehetetlen volt, ki kell kopogtatni), ahonnan külön lehet választani és vezetéket le lehet húzni egy dupla kapcsolóhoz.

 

Üdv.

Előzmény: Pati7 (4078)
gale44 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4083

ami itt folyik egy vicc!

kriminális h másik épületben lakók sem tudják használni a játszóteret és még azok sem akik akár a közelben laknak. Egy gyerek az gyerek, nem?

 

amúgy meg spórolnunk nem itt kell: ezek filléres ktgek ráadásul ahelyett h együttműködnénk, szembefordulnak az épületek ilyen nüansznyi problémáért..

 

inkább mi van a közös beruházásra fordított (és már befizetett) pénzekkel? én még mindig nem kaptam kulcsot a saját kapumhoz sem! (pedig itt lakom egy ideje)

mi az h a rezsit nem számolják ki rendesen? 6m3 melegvíz után ~16000 ft-ot kell fizetni????

Előzmény: haloween79 (4059)
gale44 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4082

sziasztok,

@SRII

 

a számvizsgálóbizottság-tagok elérhetőségét meg tudjátok adni nekem? vmi gond van a rezsielszámolásokkal

 

üdv,

g

Coli-Zsiráf Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4081

Szia,

 

A kapcsolónál van a kettő összekötve én úgy tudom.. ott egy dupla kapcsolóra ki lehet kötni... és akkor az egyik a venti a másik a lámpa....

 

 

Pati7 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 4080

Köszönöm előre is Pocok-e!

 

Eléggé zavaró esténként, hogy bekapcsol akkor is a ventillátor, amikor nem lenne szükséges csak a világítás...

Hátha külön lehet választani a világítástól...

 

 

Előzmény: Pocok-e (4079)
Pocok-e Creative Commons License 2012.03.30 0 0 4079

Szia Pati!

Az én párom leszedte a ventillátort és vhogy kikötötte, pár nap múlva jön haza, megosztja Veled hogyan csinálta!

Előzmény: Pati7 (4078)
Pati7 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 4078

Sziasztok!

 

Abban kérnék segítséget, hogy az SR II lakásaiban a fürdőkben a ventillátort le lehet választani a világítás kapcsolójáról vagy lehet állítani a működési idején?

Közgyűlés időpontjáról tud esetleg valaki valami pontosabat?

 

Köszönöm

Coli-Zsiráf Creative Commons License 2012.03.23 0 0 4077

asszem megtaláltam ha az a váci úton van:)

Coli-Zsiráf Creative Commons License 2012.03.23 0 0 4076

Sziasztok,

 

Izgis ez a kis csetepaté......

 

Na de tud e nekem valaki abban segíteni hogy a sasad resort kft. hogyan lehet elérni?

esetleg egy tel szám vagy esetleg egy levelezési cím???

mert ami eddig voltak nos az csak voltak kategória és nekem szükségem lenne rájuk:)

 

üdv

 

és köszi....

 

u.i.:

igen néztem már a honlapot és még a Sárfi Krisztis is ki van kapcsolva... a központi szám is és az iroda sincsen már itt ha jól tudom-----

speeder Creative Commons License 2012.03.22 0 0 4075

tºm

 

A takarítással kapcsolatos minőségi kifogásokat mindenképpen jelezni kell a közös képviselőnek, hiszen nem tudnak folyamatosan a takarító háta mögött állni...

Én is hallottam a fekete vizes dologról, jelezve is lett, elvileg történt is változ(tat)ás. Figyelni kellene, hogy mostanában mi jellemző...

 

A garázs takarítás, ha ritkán is, de szükséges, különben durván felhalmozódna a kosz, viszont 2 hónapnál gyakrabban brutál drága lenne (más takarítócégeknél sem olcsóbb, sőt).

 

Az lenne az igazi probléma, ha nem szerelnék meg a kapunyitót mihamarabb, ha elromlik. Arról meg nem tehet a közös képviselő, hogy elromlik, mert ilyet építettek be annó.

 

A gazdálkodásban képtelenség megcimkézni a pénzeket, csak hozzávetőlegesen lehet kikalkulálni. A tárolónak van világítás és takarítási ktg-e, míg a garázsnál takarítás, világítás, CO jelző rendszer (karbantartás), garázskapu karbantartás, és ami a legbrutálisabb kiadást jelenti telente, a RÁMPAFŰTÉS!

 

Reméljük legközelebb már az ilyen izzócserés jelzésekre is hamarabb reagálnak. Ennél nagyobb probléma soha ne legyen! Ha a Mekdannal csak ennyi probléma lett volna, még mindig ők lennének a közös képviselők...

 

Üdv

Előzmény: tºm (4073)
52# Creative Commons License 2012.03.22 0 0 4074

Köszönöm szépen a hozzászólást és ez lenne a leg korrektebb is. (sétáló utca felől kinyitni és kész )

 

Sr2 A ép lakom és nagyon zavar hogy a kedves anyukák és apukák a kukáinkal kitámasztott kapun szálingóznak be.

NEM AZT NEHEZMÉNYEZEM HOGY BEJÖNNEK JÁTSZANI HANEM A KAPUT!!! 

A vagyontárgyaink és a családaink érdekében szeretnék megkérni minden kedves játszótérre érkezőt, hogy a kaput CSUKJA BE MAGA UTÁN . 

a költségeket pedig az egész lakótelep viselje. És ha érkezik Budaörsi lakos akkor fogadjuk szeretettel, mert valószínű hogy nem fognak túrista buszokkal érkezni.

 

Takarítás

 

Ha a garázs takarítást reggel 9 től hirdetik meg akkor, ne csodálkozzon a kedves, hogy 8:15 kor még nem álltak ki. Ha 9 kor kezdte volna, akkor fel kellett volna mosni az egészet ez baj ? Fél takarítás fél pénz.

 

 

U.I : Köszönöm hogy figyelnek/figyeltek majd a kapura .

Előzmény: Zöldharisnya (4071)
tºm Creative Commons License 2012.03.22 0 0 4073

Sziasztok,

 

Takarítás:

Nem is a gyakoriság zavar legfőképp inkább a bűz, amit már párszor volt szerencsém érezni egy egy takarítás után lépcsőházba. Nem tudom mivel takarítanak, de mintha csak hipós vízzel mosnának fel, és az árasztaná magából a bűzt,  vagy ez még diszharmonizál is a lakók által az ajtók elő kirakott szemeteszsákokkal (ez meg teljesen no comment).. Ez a szag télen nehezen is szellőzik ki.. nem tudom.. Feleségem is panaszkodott a közelmúltban, hogy látta a takarítót, szinte fekete vízzel dolgozni, persze megértem, hogy nincs emeletenként víz vételi lehetőség. Egyik lakótársammal is beszélgettünk erről, ő azt mondja, hogy látta ahogy ránéz a takarító a folyosóra feléjük, és néha nem is indul el rajta. Persze ezek csak kiragadott esetek, lehet hogy csak rosszkor voltam rossz helyen, és rossz mintáról alkottam véleményt. 

Garázstakarítás ügyben, idén talán most volt az első, ha jól számolom. Ha nem takaríttatjuk, mert úgyis mocskos lesz, mert valóban nincs sok értelme, akkor meg a 3000Ft ot sokallom. Nem látom mire megy el. Pontosabban, látom hogy rendszeresen szerelik a kapunyitót és annak elektronikáját, de ezt is kicsit sokallom, hogy ilyen sűrűn megy tönkre. Most jó pár hónapig takarítás se volt ugye. 3000ft ellenértéke ez havonta? Ugyan ezt tudom a tárolóval is elmondani 1000 Ft ért.  A folyosó ott sem és a lift előtt sem az általában tiszta kategória. Az izzócserés problémát már írtam. Szóval évente (3000+1000)*12=48,000 Ft -ban van a tároló(1db) és a garázs(1db)  egy év alatt.  Nem érzem a szolgáltatás mennyiségét és minőségét és annak árát arányban.  Vagy csak rosszul van címkézve a pénz? (Értem ezalatt : ami a garázsra fizetünk valóban a garázsra megy el? Mert az volna a korrekt! )Pocok-e:

Nekem tetszik! Annyival egészíteném ki és szerintem az lenne a legjobb, ha a pénzeket egy közös kalapba gyűjtenétek, és ezt a pénzt valóban a játszótérre fordítanátok: üzemeltetésre, felújításra, bővítésre.  (Az volna itt is a korrekt!) . Egy apró bibit látok: amire ez átmegy a képviseleteken, és megszavazza mind a 3 közösgyűlés ... el fog tartani egy darabig.. Addig mi meg járkálhatunk Budaörse, meg ideoda.  De szerintem ez lenne a legjobb megoldás!

 

speeder Creative Commons License 2012.03.22 0 0 4072

tºm

 

Garázstakarítás: miután legutóbb feltakarították a garázst (ezek szerint kivéve a te olajfoltodat), nem  volt kevésbé tiszta, mint a Mekdan idejében - ahogy én láttam. Az más kérdés, hogy utána pár nappal gyakorlatilag nyoma sincs a takarításnak, de erról az autóforgalom tehet szerintem, főleg, hogy 2 havonta esedékes a garázs takarítás, ami ráadásul nem olcsó mulatság.

 

Takarítás minőségtelensége alatt mit értesz? Heti 2x-i takarítás lett megszavazva a lépcsóházakban, ez meg is szokott történni, szerintem normális minőségben (én máshonnan dícséretet is hallottam). Utána a lakókon múlik, hogy a 3-4 nap múlva esedékes takarításig mennyire koszolódik be a lépcsőház. Special abban az épületben, ahol én lakom, nem szoktam a takarítónőnek felróható dzsuvát látni és számomra nem tűnik úgy, hogy szükséges lenne mondjuk heti 3 takarítás, főleg, hogy az ár is 1,5x-es lenne.

 

Persze megszavazható gyakoribb lépcsőház- és garázstakarítás is, ez csak a lakók döntésén múlik...

Előzmény: tºm (4064)
Zöldharisnya Creative Commons License 2012.03.21 0 0 4071

 

Sziasztok!

 

Én már szerencsére nem vagyok SzBtag, (!sőtt hozzám hasonló okokból már a másik SZBtag is lemondott.....így jelenleg 1 ember az SRIISzB.....) így ennyit tudtam tenni ,ez a levél elment ma a MEKDANhoz, remélem péntekre legkésőbb nyitva lesz a játszi:

 

Tisztelt Szőllősy Gábor!


ezúton kérem, hogy a játszótér középső ajtaját nyitassa ki s a két szélső ajtaját zárassa be, amíg a kulcs/zár rendszer kilakításra nem kerül.
Valamint tegyenek ki egy táblát a középső ajtóra, azzal a felírattal:

KIZÁRÓLAG SRI,SRII, SRIII lakói részére fenntartott játszótér.

A játszótér jelenlegi önkényes bezárása, melyre egyetlen SZB tag kérte meg önöket, ellentmond a közgyüllés legutóbbi határozatának és kifejezetten közösség bomlasztó, ami nem célja az SRII lakóinak!
 Kérem intézkedését e hét péntekig tegye meg!

 

 

 

 

Pocok-e Creative Commons License 2012.03.21 0 0 4070

Akkor az lenne a megoldás, hogy az SR II-nél teljesen elzárjuk a két kaput! Meghatározzuk az éves költségvetést a játszótérre és felosztjuk 13 házra. És akkor minden ház fizet, a játszótér csak a főkapun lenne nyitva, nem lesz átjárás és esténként a gondnok bezárja. De akkor az SR I-nek és III-nak meg kell szavaznia a közgyűlésen hogy igen hajlandó kifizetni a fenntartási költséget.

Szóval teszem azt évi 130.000 Ft a fenntartás, akkor az házanként 10 ezer forint, SR I-nek 60 ezer, SR II-nek 50 ezer, SR III-nak 20 ezer. (ezek fiktív számok)

 

Na vélemény???

fantomas1 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 4069

Sziasztok!

 

Ez csodás! Itt ülve olvasgatva a hozzászólásokat bennem is felmegy a pumpa. Annó mi is úgy választottunk házat és lakást, hogy milyen nagyszerű lesz , amikor a gyerekek lemennek majd később , egyedül!!!!! a játszótérre. Én gyerekkoromban így nőttem fel. Anyámék csak lenéztek a játszótérre, láttak minket és minden rendben volt. Most meg nézhetem a szemközt lévő játszótéren játszó SRII-s gyerekeket. 

A mai napon , amikor az öt éves gyerekem lenézett és azt mondta, szeretne lemenni a játszótérre, nehéz volt elmagyarázni, miért is kell nekünk Budaörsre!!!!! mennünk. 

Ott is vannak jó játszóterek, végül is van autónk, és el tudunk menni. Az már csak kár ( nekem ), hogy a tavalyi jó játszótéri csapat már csak befizetések után lehet a régi!!! És így tényleg nehéz jó közösséget alakítani, ( és itt nem csak a szülőkre gondolok, hanem elsősorban a gyerekekre) még úgy is, hogy most még csak a szülők forronganak. Mi ide hosszútávra költöztünk, és bíztunk benne, hogy a jó havererok is innen kerülnek majd ki. Mondom én ezt szülőként, aki közel két évig sétálgatott az előttünk elterülő "rét" bevezető útján két gyerekkel és alig várta, hogy végre elkészüljön a játszótér. Más kérdés, hogy amikor kész lett, két sikeres használat után lezárták a bevezető kaput. Én örültem legjobban, amikor a középső kapu újra kinyílt ( nem sokáig!!!)

Egy gyerek ezt meg sem érti, de nem is kell!

Szóval mostantól az az elképzelés, hogy a gyerekek játszóteres- kulcsos gyerekek lesznek!!! Nevetséges!!!!

 

Sajnálom hogy idáig jutottunk. Még mindig nem értem, miért ne lehetne este lezárni a középső kaput ( valaki biztosan vállalná ezt !) és érdekes módon ez máshol működik is!

Zöldharisnya Creative Commons License 2012.03.21 0 0 4068

semmit........

Előzmény: Pocok-e (4061)
tºm Creative Commons License 2012.03.21 0 0 4067

Pocok-e,

 

Félreértesz valamit. Jelenleg a mi gyerekeink vannak kizárva, ez a hihetetlen.

Négyszíves olvasd vissza, azt senki nem állította, hogy nincsenek költségek vele.  

Az ellenőrzéssel kapcsolatban, meg azon agyalj, a "majd biztos ellenőrzünk mindenkit"  -ben a majd -al van csak a baj, mert mint alább olvastam, hogy budaörsi gyerekek benn voltak, meg én is leírtam hogy jártam...

 

Nem akarok kötekedni de a "biztonsági őrt aki csekkolja a 4 éveseket" a nevetséges, meg az , hogy nem  közös megoldás felé (pld. a többi társasház befizet nektek az üzemeltetésre megegyezett összeget) indultatok el, hanem a gyerekekből akarjátok a pénzt kiverni.. Ha meg nem fizetnek ki vannak zárva! És itt csámcsog mindenki hogy ki fizetett meg ki nem! Ez a nevetséges!

 

 

TomPocok-e Creative Commons License 2012.03.21 0 0 4065

Hihetetlen hogy ez ekkora rosszallást vált ki... Mit nem lehet azon érteni hogy az SR II most is fizet fenntartási költséget a játszótérért mivel a mi területünkön van és ehhez kéne hozzájárulni az SR 1-3-nak hogy mindenki használhassa. És ha szétesik a hinta, akkor majd ki fog fizetni az újért, ha minden így marad?

 

És nem kéne rögtön lehurrogni minket, mert hogy majd biztos ellenőrzünk mindenkit, meg kérjük hogy mutassa fel a kulcsát, meg mit tudom én. Igen, legközelebb a közgyűlésen majd felvetem hogy tegyünk oda egy biztonsági őrt aki csekkolja a 4 éveseket.  Nevetséges!

Előzmény: tºm (4064)
tºm Creative Commons License 2012.03.21 0 0 4064

Sziasztok,

 

Ma csuda jó dolgok történnek. Reggel lenn voltam a tárolómba, és 4 hónap után láttam a tárolómban: volt fény ! Ezen a fórumon is szeretném megköszönni, hogy ilyen gyorsan e roppant bonyolult üzemeltetési feladatot el tudott látni a Faraone ! Épp csak szóltam nekik és 3 hónapra rá már meg is csinálták az izzótest cseréjét ! Ha még hozzá vesztük a nagy tisztaságot is amiért fizetünk, a takarítás minőségtelenségét, akkor szerintem nem éri meg azzal szembe hogy ugyan annyit fizetek, mint előttük. Ebben a tekintetben visszasírom a Mekdant. Hál isten ők már kivonultak tőlünk, de nem vagyok biztos , hogy a Faraone-al megoldódott a kérdés végérvényesen.

 

A kocsimból csöpögött a motorolaj, és kb 30cm átmérőjű foltot eredményezett a műgyantán a mélygarázsban a vonalaim között. Megcsináltattam a kocsit, és ma feltakarítottam a foltot, mert amikor volt a garázs takarítás, nem mentek a rá gépükkel, gondolom azért hogy nehogy tönkremenjen az! De tök mindegy , mert tök mocsok az egész garázs megint.

 

Játszótér:

 

Mi kb 2-3 hete próbáltunk bejutni kislányommal (sr1-es csapat), és miközben szembesültünk vele, hogy be van zárva minden, és a kód sem megy, eközben egy feltehetőleg sr2-es hölgy sétált telefonálva a játszótér előtti úton. Megállt tőlünk nem messze, minket nézett , és telefonjába jól hallhatóan a következőt mondta: "... megint itt vannak ...  .....próbálnak bejutni a lakópart területére......  a nyitogatják az ajtókat, próbálgatják a kódokat, biztos át is fognak nyúlni...  ... szerinted a közös képveiselőt, vagy a rendőrséget hívjam ki ....   "Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy hagyjuk, innen ki vagyunk zárva.. Nemsokkal később itt olvastam is, hogy bizony igen.

Ezért a feltételezett kicsinyes hozzáállás végett gondoltam, hogy a végén még egyesével ellenőrizgetni is fogjátok a gyerekeket. Ebből viszont tutira nem kérünk, ha így lesz.Sokkal értelmesebb volna egy közös megoldás, mint pénzel sarcolni az SR1,3 játszó gyerek szüleit, akik vagy fognak vagy nem, mert beengedik egymást stb. (a kedves hölgy meg hívogathatja a rendőröket, mert belógott valaki)

De tartok tőle, hogy közös megoldás nem lesz. Nagyon csodálkoznék ha igen!

De ha fizetni kell gyerekenként akkor legyen benne valami szolgáltatás is. Például valaki lesöpri hetente a kavicsot. (tavaly ilyen elvétve (inkább se) fordult elő)

Vagy fizessen mindenki! Az SR2-es gyerekek is! És ebből a közös kalapból tartsátok fenn és üzemeltessétek, akkor volna rá közös érdek, és mindenki tesz hozzá. És talán így nem engednék be egymást a szülők se.

 

Üdv

haloween79 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 4063

Én épp ismerek egy budaörsi fiatal családot, akiknek 2 kis gyermekük van, és biztosan tudom hogy a hosszú hétvégén látogatóban voltak az Sr II-ben lakó rokonuknál és a játszót is meglátogatták. :) Llehet, hogy épp ők voltak azok.

Így azt hiszem ők jogosan tartózkodtak ott. :)

 

Előzmény: ki24 (4062)
ki24 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 4062

A játszótér kérdéséhez egy apró info: a külsősök kizárása olyan "jól" sikerült, hogy a múlt hétvégén az sr II -s gyerekek együtt játszottak a bezárt játszótéren egy budaörsi nagyival és unokáival. Miközben az SRI-es szülők épp azon tanakodtak, hogyan lehet bejutni a játszótérre ...

Előzmény: Zöldharisnya (4054)
Pocok-e Creative Commons License 2012.03.21 0 0 4061

Kedves Zöldharisnya,

 

Tudom hogy már nem vagy SZB tag, de nem tudsz valamit a mekdán leváltásáról?

Előzmény: Zöldharisnya (4055)
Pocok-e Creative Commons License 2012.03.21 0 0 4060

Higyjétek el, hogy mi már annak is örülnénk ha a saját dolgainkban megoldás születne, de sajnos  semmi sem történik, nincs zárcsere és nincs közgyűlés, április elejére ígérik, bár eddig mindent csak ígérnek! Tisztelt SZB lesz mekdán váltás????

Előzmény: haloween79 (4059)
haloween79 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 4059

Mi tegnap szembesültünk vele, hogy zárva a játszótér előttünk. (SRIII-ban lakó család)

 

Sajnos nem annyira egyyszerű egy 3,5 éves és egy 1,5 éves gyerkőcnek megmagyarázni, hogy nem mehetünk be, főleg ha ott vagyunk a kapuban, de szerencsére nem volt gond.

Mi szerettünk oda járni - és szeretnénk a jövőben is - , én így abban bízom, hogy hamar lesz megoldás és újra játszhatnak ott a lányaim. Egyenlőre marad a buszozás valahova a XI kerületbe bentre, de azért itt jobb lenne.

 

Remélem az SR II-nek lesz hamarosan közgyűlése és ebben a kérdésben is döntenek.

Addig pedig várunk és remélem. :)

RMCR7 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 4058

Hali,

 

Szánalmasnak tartom, hogy egy játszóter használatáról nem lehet közös megoldást találni fél éve. Min kell ezen annyit gondolkozni? Ha a Mekdánon múlik, akkor soha nem lesz megoldás... És a gyerekeink lassan felnőnek és nem lesz értelme beszélni erről :)

Ha kulcsos rendszer lesz, akkor lesz fejlesztés is a játszótéren? Csúszdapark? Élményelemekkel? Tiszta és rendszeresen karbantartott lesz a játszótér?

Miért nem szögesdróttal válasszuk el az egészet?

 

Ez az enyém, az a tiéd....legyen már megoldás mihamarabb Tisztelt illetékesek.....

 

 

 

Big Show Creative Commons License 2012.03.20 0 0 4057

IME A SOK FURÁS EREDMÉNYE LEKÖZELEBB RÁNK SZAKAD A HÁZ?

Előzmény: Big Show (4056)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!