Sajna amit találtam abban van 48000 expo és nem merek belevágni,most van 2 db amikről várom a fotókat,de ügye várom még hátha van még aki el akarja adni!
Azoknak akik, előszeretettel használnak manuális objektívet, tükörreflexes gépeken. Egy ilyen mattüveg cserével az élesség állítás nagyon pontossá válik. Nagy előnye hogy kis mélységéleségű optikáknál is könyű szemre élleséget álíttani. mivel az éleség álító kör nagyméretű és körülötte kicsitt sötétítt, ezért -1,5 expora kell álíttani a gépet a helyes exponálásárt. kiválóan alkalmas koncertfotózásokra, madár és tájfotózásokra. De studió és modelfotózásra nem arra a 2. jó
pl egy 300mm 2,8 as manuális optikához nagyon ajánlott, egy 85mm f1,4 es szamjangnál, már tág rekeszen lehet vele tévedni, de f2 nél már pontos. ára: 11500Ft
A csomag tartalma:
1x mattüveg
2x csipesz (1 aluminum+ 1 müanyag)
2x Latex újj gumi
2:
CANON EF-S Kettős törőékes 45° mattüveg
A leirás ugyanaz mint az előző, de itt kisebb az ék, és tobb a fény a keresőben. visszintes vagy függőleges vonalak esetén könnyebb az éllességálítás. 85mm 1,4 es szamjanggal a modelfotózás is precíznek számítt.
Ezt koncert és modelfotózásra használtam. 12-100mm es tartományban ideális. Telékhez ugy vettem észre nem az igazi. De ez csak saját tapasztalat.
Mindkét mattüveg karcmentes tökéletes álapotú. a 2. nál látszik egy kis ragasztófolt ahogy összerakták, de csak keresőben látszik, szabadszemmel nem látható. Képet nem befojásolja. Wide szemüeknek, esztétikailag zavaró lehet.
ára: 9500Ft
A csomag tartalma:
1x mattüveg
2x csipesz (1 aluminum+ 1 müanyag)
2x Latex újj gumi
Azért adom el őket, mert felhagytam a manuális obikkal, most már mindegyik AF es. és most egy rácsos lézermatt üveget használok.
Az történt hogy a 50d-nél állítgattam a Picture Style-t és egyszercsak magenta színű elszineződések jeletek meg az LCD kijelzőn és vibrálnak.
Találkoztatok már ilyennek? Szerintem kontakt hiba. A kijelző csatlakozásánál lehet a bibil. Az elkészült képek ugyanolyanok mint eddig, azokon nem látszik a hiba.
Tudtok valamit ajánalni, valakit esetleg Debrecenben. Vagy Camera Kft? Garancia már nincs.
A Magic Lantern a fotós dolgokon is csiszol egy kicsit, ha jól tudom. Vajon ez a bűvös firmware nem teszi azt lehetővé esetleg, hogy a középső AF érzékelő 2.8 felett is duplapontosságú legyen? Ha nem, akkor vajon miért nem? Mitől függ a dolog, hogy az 50D-ben nem (de még az 5D-ben sem), de az 1D-ben működik.
Szerintem is nagyon tuti gép!Olvasgasd a használatit és tanuld meg rendesen!Én is csak most kezdtem vele komolyabban foglalkozni,sok idő kell rá de megéri,sok örömöd lesz benne! Gratula a masinához!
Na ezt meg még kerestem is ,tuti jó hacker lenne belőlem :-))). Szeremcsém,hogy vannak még jó szándékú ,segítőkész fotósok. Egyébként ma jött meg az 50 D-ém és úgy érzem lesz még majd kérdésem :-).
nekem is ez volt egyszer a gond. Reménykedtem, hogy csak kontakt hiba, de nem az volt. Egy membrános nyomógomb van benne, ami kipurcant. Ha izomból nyomtam vagy a szélét, még működött egy darabig, de utána a Camera Kft. megcsinálta 18ezer körüli áron. Szétszedni én nem akartam, felesleges is lett volna. Ők meg 2 nap alatt megjavították és vissza is küldték. Pont megtaláltam a számlát: bruttó 15203Ft, exponáló panel csere címen.
Hát. Féltem töle hgoy valami ilyesmi választ kapok. :-( Gyanakszom rá hogy inkább mechanikus, mert nem mindig csinálja, ráadásul, ha a gomb szélét nyomom meg, akkor mükszik.
Sajnos szétszedés nélkül nem fog eljutni az alsó érintőhöz a spray. Némi esély van rá, hogy nem mechanikai a gond, de vagy te szeded szét, vagy javíttatod.
ps.:
Az iVan a létige Apple alakja?Bocs, de ezt nem lehetett kihagyni.
Hello. Mindenkinek. iVan egy kis problémám. 50D expógombja kínlódik. A az élességet még szépen, érzésre behúzza, de ha már a konkrét exponálláshiz ér a gomb, akkor már nem mindig reagál. Van hogy normálisan, finomam működik, de egyre többször erőböl kell lenyomnom. Mi baja éehet? Kontakt? Vagy be van koszolódva? Kontakt sphré, vagy Camera Hungária???
van két 50D-m, teljesen azonos beállításokkal, firmware, objektív, műtermi világítás. Szóval , tényleg azonos minden feltétel.
RAW-ban fotózok 1-1 képet és az egyik gépnél zöldben úszik a kép (a kijelzőn is látszik elég rendesen), de nem csak az árnyékos részeken. Korábban volt a magentával hasonló gond, de azt a firmware update megoldotta. A másik gépnél szépek a színek...