Kőbányai utcák, terek - képekben. Ha van kedves (régi vagy új) kőbányai fotód, tedd be ide. Ha gondolataidat szeretnéd megosztani a témával kapcsolatban, azt is megteheted itt :-)
A te altalad berakott szines foto kozepen van egy nagy kerekded folt. No cca annak a jobboldala fele volt a beomlas.Ha jol emlekszem valami 9 meteres godor nyilt a ferfi laba alatt.
Semmit nem lehet ra epiteni. Van rajta egy vastag foldreteg de cca 50 meter vagy meg tobb szemet van alatta ami bomlik gazfejlesztve mtan) illetve mozogva idonkent omolva mint a Bariban is tortent. Park de nnak is ovatosan. A Bariban egy kutyasetaltato halt bele abba hogy a godore belelepett egy tobbmeteres a felszin alatt nyilt uregbe.
A piros körös terület teljesen kihasználatlan. Nagyon sokféle célra lehetne jól hasznosítani, Városliget jellegű létesítményt is lehetne ott alkotni IMHO.
Már csak egy dolog érdekel. A mellékelt gugli kivágáson rőzsaszín körban a kémény. de mi a pirossal bekerített terület? Az is egy nagy gödör? Ott szerintem még sosem jártam.
A vicc, hogy amint megláttam a fotót, rögtön arra gondoltam, amire Te, vagyis a spéci kialakíású (négyszögletes alapú) gyárkéményre. Aztán elhessegettem a gondolatot, de mégis stimmelt az elképzelésem akkor.
Ebből a kéményből nagyon kevés van egyébként, ha jól tudom Budapesten ez az egyetlen.
Teljesn igazad van. En neztem be. Az a foto ahol a hatterben 4 emeleteseket lehet latni es nincs kemeny az a bariban keszult a godornel mig a masik a kemenyekkel pedig az a nagygodor ami a Sibrik Harmat Kada hatarolasaban volt. Mara teljesen betememttek feltoltottek igy semmi nem latszik. A foton nem csak a gyarkemenyek latszanak hanem kozepen az a csillespalya is amit te is emlitettel es ami keresztul ment a GErgely utcan cca ot ahol regen egy ovoda ma pedig a Hit gyulekezetis Nemet Sandor magan rezidenciaja van magan focipalyakkal meg minden. A csillepalya is ahoz a porcelan uzemhez vezetett be ahol ma a HIT gyuli csarnokai vannak. Regen volttalan igaz sem volt.
Nekem ebből az jön le, hogy az eredeti posztban ez a második kép (a három kéménnyel) nem az Óhegy (leánykori nevén: Barátság) parki gödör, hanem kb. a Harmat-Sibrik-Gergely terület alsó (Sibrik-Gergely) sarka.
Gyerekkoromból úgy emlékszem, hogy a Gergely utca felett keresztben még valami magaspályás csillesor is ki volt építve.
Hogy ez ehhez három kéményes Magnezit gyártelephez tartozott-e azt nem tudom.
Magyarország, Budapest X., Sibrik Miklós utca - Gergely utca határolta terület, a művelés alatt álló agyagbánya és a kitermelt rész hulladékkal történő feltöltése. Balra háttérben a Magnezitipari Művek Kerámia Gyáregységének kéményei.
Eredetileg agyagbanya a kornyekbeli teglagyaraknak . Aztan a 60 as evekben 70 es evekben ahogy kezdett kimerulni a banyaszattal parhuzamosan mar a szemetet is elkezdtek idehordani feltolteni a godrocsket.