Akik mostanában voltak Lassiban, azoktól szeretnék érdeklődni, hogy 2-3 napra mennyibe került az autóbérlés? Kicsit ijesztő, amit az időjárás előrejelzés mutat.. Most hétvégén megyünk, és 28-30 fokot mutat, eső is előfordulhat..Én 35-40 fokra számítottam augusztusban,és persze 0 esőre.. :(
Maga a sziget szép,és megéri elmenni (megjegyzem nekem Horvátország jobban bejön)
Maga az Ammes egy nagy csalódás volt számunkra!
Lokációja a lehető legrosszabb helyen van! 3km körzetben 1 db kisbolt van az is a lehető legcsövesebb és elég drága ,ráadásul kész kalandtúra megtalálása!
A szoba még annyira nem is rossz (legalább 1 mikro lehetne meg takaritó eszköz) de az, hogy a Reptéri repülők pont a fejünk felett mentek el kb 30-40 méterre az nagyon zavaró volt!!!(persze ezt nem közölték az utazási irodába)
Főleg, hogy éjjel fél 1 kor is jött repülőgép!!
Rendszeresen 06.15-kor jött az első gép!
Melette lévő taverna ammes éterem jó, árai átlagosak!
Görögök vendégszeretőek,kedvesek!
Autót bérelni muszály mi 6 napra 350-eur béreltünk.
Még itthon vagyunk, majd szeptemberben utazunk. Köszi, hogy válaszoltál. A leírásból tudom, hogy nincs közvetlen tengerpart. Az érdekelne, hogy amit leírtál strandokat, azok milyenek. Homokos, kavicsos.... (Tavaly egy másik szigeten voltunk, és elég silány volt a legközelebbi part.) Mivel helyben is lesz pár nap, amit eltöltünk, ezért érdekel. Persze megyünk más strandra is. Az apartman is csak annyira érdekel, hogy tiszta-e. Esetleg az árakról tudnál írni? Ha van viszonyítási alapod, mondjuk tavalyról, szintén egy görög szigetről, olcsób-drágább az élet, akkor nekem az is elég lenne.
mi voltunk idén június végén voltunk a D&A-ban. ha ma utaztok, akkor már majdnem mindegy, hogy mit is írok, de dióhéjban:
A szállás a képekhez képest sokkal jobb szerintem, különösen a környezete. Szerény az egész apartman és viszonylag kicsi. Egy rezsó van, egy elég hangos hűtő, tányérok, evőeszközök, egy közepes fazék és egy serpenyő, pár pohár., annyi amennyi 2-3 személyre elég. Úgy is fogalmaznék, hogy görögösen nem túl igényes a hely, de visszamennék mégis mert teszett a sziget. Az emeletről egyébként tényleg jó a panoráma a tengerre, a földszinten ez nincsen meg mert a főút melletti éttermek hátát látod csak.
Tengerpart nem tartozik az apartmanhoz, a Mediterranea Hotel melletti strand van a legközelebb illetve az Antonio és a Gradakia Beach. A kék szalagos két strand, a Makrys Gialos és a Platys Gialos kb 10 perc sétára van a reptér irányába.
Kocsit célszerű bérelni és akkor egészen jó kis helyekre és jobbnál jobb strandokra el lehet jutni.
Szeretném megkérdezni, volt már valaki Lassiban a D&A apartmanban? Érdekelne az apartman tisztasága, felszereltsége. Ehhez a szálláshelyhez tartozó tengerpart. Az apartman közelében milyen üzletek találhatóak. Kb. milyen árakkal lehet számolni. És maga a sziget. Megköszönném, ha valaki pár mondatban segítene a válaszával.
Sziasztok! Engem is a motor bérlés érdekelne. Szeptemberben megyünk 4-en Skalába, és be szeretnénk járni a szigetet. Csak B-s jogosítványunk van. Az lenne a kérdésem, hogy azzal csak 50-es mocit lehet bérelni?
Vagy nagyobbat is? Mert talán elég lenne 2 motor 4-ünknek.
Augusztus 19-től van szállásfoglalásunk Kefalónián, egyéni utazással. Kompjegyet szerettem volna venni a Mahartnál, ahol közölték, hogy nem tudnak segíteni nincs menetrend.
Van valakinek ötlete, hogy interneten hol tudnék jegyet vásárolni?
igen ahogy írtam nem volt kevés, de ugye ez egy terepjáró amivel valóban nyugodtan mentünk olyan utakra, ahova más autóval nem mennék még ha bérelt is,a fogyasztása egyébként 6,4 l-re jött ki ami sztem nem rossz.
427 euró egy hétre? 5 napra 200 volt egy zsír új turbó motoros Ford Fiesta a CBRnél és elvileg minden biztosítás benne volt. kárt nem tettünk a kocsiban a kb 470 km alatt, így nem derült ki, hogy mi lett volna ha... mondjuk ha úttalan utakon jártatok, akkor érhető hogy kellett a biztosítás, de ez a pénz azért is rengeteg egy autóért, nem is beszélve az üzemanyagról amit megeszik a verda ;-)
mi 26-án jöttünk haza, sok szép tengerparton jártunk, bővebb élménybeszámolót később írok majd.
Sziasztok! Na tegnap este 21.10-re mi is hazaértünk erről a gyönyörű szigetről,2 szép hetet töltöttünk ott egy hétig béreltünk autót /suzuki jimny/ a CBR-től, előre a net-en,azért tőlük mert a Pefanis április közepén visszaírt hogy örülünk hogy minket választottál de sajna a kért időszakra nincs autónk így maradta CBR kicsit drágább de mire leértünk tudtuk hogy vár ránk a kocsi.A foglaláskor kellett a 20%-át előlegben átutalni /78,40-et/,de ezt levonja a helyszínen és a maradékot kellett kifizetnem.ami az árban benne van a C.D.W./ha én csinálom az ütközésből eredő kár /, P.A.I./személyi sérülés/,T.W.& F.W/lopás és tűz ellen/,Third party liability,/harmadik félnek okozott kár/ ezért fizettem 392 jurót. /ebből a helyszínen 313,60-at/ Kérdezte plusz 35 juróért akarom-e megkötni a S.C.D.W. ami pluszban ami a következőket tartalmazza: kerekek és a gumik sérülései, parkolásnál keletkezett károk, üveg vagy tükör vagy antenna kár, futómű vagy küszöb sérülés, kompon történt kár, szóval így lett összesen 427 juró ami nem kevés,ezen kívül semmi bank vagy hitelkártyát nem kértek.De megérte mert biztos voltam benne hogy mindenhová le vagy felmegyek, ha kell a kapcsolt összkerékhajtással./néha kellett/. a sziget nem kicsi, tavaly 1 hét autó Lefkadán 680 km,előtte Zante 1 hét autó 620 km, itt 1 hét autó 1210 km. Scalában voltunk árak: kenyér 70-dkg 1 E kb 1 kg kukoricás 2 E kóla 1,5 l 1.75 E 6-os zsugor sör 0,33 3,95 E mythos ua fent 4.15 E fix ua fent 4.25 E alfa paradicsom 1,95 E citrom 1.75 E szalámi 30 dkg vákuumos 4.35 E vaj 25 dkg 1.85 E voltunk a Sparban és a Lidl-ben valamivel olcsóbb volt. A vacsorák 13 és 38 E között mozogtak. egyenlőre ennyi így gyorsba.
Szia! Köszi szépen az infót! :) Akkor tehát ez a 2 kölcsönző amit leírtál, az megbízható, jó? Esetleg azt megtudod mondani hol van az a bizonyos világítótorony? És honnan lehet megtudni az autóbérlés aktuális árát? Köszi!
Mi Kateliosban voltunk Skala mellett onnan robogtunk minden felé. A leghúzósabb Fiskardóig volt ott voltak hegyek, de feljöttek még Assosból is. Mondjuk ketten max 130kg-ot nyomnak. Ja és visszaolvastam a beszámolót a miénk 15-s volt. :(