Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.25 0 0 364
A kocsi jó lesz!

nem halálra húzott, nyomatékos, alig pörgős.
kapcsolható:4 kerék, 4kerék+difizár, 4kerék+difizár+felező.
Pakolható és az első teszt alapján a terepjáró képessége is jó.
A szerviz igénye kicsi.

Ja és imádom:-)
Előzmény: BIKE-R (362)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.25 0 0 363
4-nél alább nem adom:-)
Előzmény: kiss_atti (360)
BIKE-R Creative Commons License 2008.12.25 0 0 362

Taro, én azon gondolkodtam, hogy nem jártál volna jobban egy régebbi Nissan Patrol, vagy Toyota Runner vásárlásával (Samborék kísérői is hasonlóval mentek a legutóbbi túrájukon: Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, China. 5 Africa Twin, 1 KTM and 4 4x4. Many pics )

Gumit még ne vegyünk, szerintem lesz szponzor a túrára, aki megveszi az összeset.

Én már az itthoni terepgyakorlatokon is olyan gumikkal szeretnék menni, mint amikkel a mongól pusztában fogunk vágtatni. Legkésőbb január közepe-vége felé én átcserélem a Varán a gumikat valami kevésbé aszfaltosra.

Kamera: ilyen minőséggel már meg lennék elégedve: KTM DAKAR TEST (Ne a "motort" nézzétek!!) :)))

Előzmény: Törölt nick (359)
BIKE-R Creative Commons License 2008.12.25 0 0 361

Kedves Meki, 

Kíváncsian várom a 350 hsz-ban közölt árakra az "All in-t" :)))

Előzmény: Mcemru (357)
kiss_atti Creative Commons License 2008.12.25 0 0 360

megnéztem a töréstesztet

--

fasza.. 2-3 gumit mindenképpen hordj még magaddal...

Előzmény: Törölt nick (359)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.25 0 0 359
Na sziasztok!

Elméletileg én is csapattag vagyok, de én annyira antiszociális alkattal működöm, amit egy idegen képtelen 15 percnél tovább elviselni:-))))))

Idegeneknek nem is ajánlom a túrát (a haverok meg viseljék) :-)))))

Az L200 dec 19.-én megérkezett, megnéztem a töréstesztet (egy szerencsétlen kutya az M7 érdi lejtőn 130-al) a javítás 800.000.- jan közepe (tervezem a vadrácsot és a védelmi átalakításokat).

Nekem van egy sony digit kamom, de az még negyed profinak sem mondható.

Gumit még ne vegyünk, szerintem lesz szponzor a túrára, aki megveszi az összeset.

Röviden ennyi, ettől kezdve a kedvencek között a topic.
Mcemru Creative Commons License 2008.12.25 0 0 358
téged már annyian meg akarnak verni a neten, hogy ki se lépj az utcára in the real life :)
Előzmény: zsifiwonder (306)
Mcemru Creative Commons License 2008.12.25 0 0 357
Bike-R
télen nem olcsóbb a motorgumi mert nálunk általában nullára fogyasztják a készletet, 1-2 helyen marad bent 1-2, de amikor pl nincs az orszagban Pilot Power 180/55-17 az ugye elmond valamit mennyi darab maradhatott bent
tehát minden ilyen vásárláskor nagy valószínűséggel be kell rendelni, és ugye 4-5 akár garnitura rendelésnél ne nagyon keress iszonyatos engedményt mert ennyi kb az össz motorgumi forgalom téli hónapokban :)
másrészt meg se kérdeztél, így én eleve +10%-ról indulok :)
(megkérdeztem erre a kettőre, TKC80 meg Karoo az árakat, de majd csak ünnepek után lesz belőle valami)
Előzmény: BIKE-R (218)
BIKE-R Creative Commons License 2008.12.25 0 0 356

Lassan elérkezettnek látom az időt, hogy a Mongol túrára jelentkezéseket lezárjuk!!! Ez már nem túralétszám.... Motoros felvonulásokra pedig nem szeretek járni...

Imi 2 Creative Commons License 2008.12.25 0 0 355

Kellemes érzelmekben gazdag Karácsonyt kívánok.

Imi.

zsifiwonder Creative Commons License 2008.12.25 0 0 354
Nem láttam ilyet...de, Micselinnél is fordult elő hasonló...Mecellert is láttam kirepedezve mint állat...
Majd kiderül...))
Előzmény: BIKE-R (352)
klingonvezér Creative Commons License 2008.12.25 0 0 353
kellemes karit és boldog új évet kívánok én is
BIKE-R Creative Commons License 2008.12.24 0 0 352

Zsifi,

Kálmán néhány hozzászólással ezelőtt beszúrt egy linket ide Heidenau K60-ról: http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=230241

Neked mi a tapasztalatod ezzel kapcsolatban?? Egyedi esetről van szó, vagy ez gyenge pontja a guminak??

Előzmény: zsifiwonder (351)
zsifiwonder Creative Commons License 2008.12.24 0 0 351
Az én álláspontomat ismered!
Bármi leszen én a hajjdenaúúval menek..
Előzmény: BIKE-R (350)
BIKE-R Creative Commons License 2008.12.24 0 0 350

Úgy látszik a közös, kedvezményes gumivásárlásra nincs túl nagy igény, még egyetlen emailt sem kaptam tőletek :((((

Ha valakit mégis érdekelne:

Méret: 110/80R19  59H
           150/70R17  69H

Metzeler Karoo : 35.000 Ft/ garn.   - 5 garn. esetén  33.000 Ft / garn.

Contintental TKC 80: 46.000 Ft / garn.  - 5 garn. esetén  43.000 Ft / garn.

Heidenau K60:  30.000 Ft / garn.  -  5 garn. esetén  28.000 Ft / garn.

Raktáron nincs egyik sem, 1 hét alatt beszerezhető mindegyik.

Ezúton kívánok Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Békés, Boldog, Sikerekben Gazdag Új Esztendőt!

onamvara Creative Commons License 2008.12.23 0 0 349
En is Bekes Karacsonyt Kivanok Mindenkinek!

Ha van kedve valakinek: a nomadok, pusztai nepek szokasakent, amit mennyegzon, halotti tor, es napfordulok alkalmaval tesznek, locsolj palinkat a foldre mond el aldasod hazi isteneidnek, keszits egy ritualis porkoltet, vagy levest. fold elem: hagyma, feher repa, sarga repa, fokhagyma.Levego elem: szarnyas,pl tyuk,pulyka,galamb stb. Viz elem: viz, amit rateszel. Tuz elem:Amivel melegited, a rakott tuz.Az otodik elem pedig Te magad vagy, az ember, aki megeszi, es magaeva teszi.
Porkoltet ustben , europa a magyarok erkezese utan ismerte meg(hun ustok).Nekunk ritualis saman etelunk volt. Addig bizony csak sulteket ettek,keves fuszerrel. A nemeteknel ma sem divat a leves.

Az ot elem mutivuma megtalalhato a pentagramma abrazolasoknal is. Az abranak gyogyito, es gonosztol vedo jelleget is tulajdonitottak.

Nocom Creative Commons License 2008.12.23 0 0 348

Áldott Békés Karácsonyi Szentestét és Kellemes Ünnepeket kívánok minden Kedves Fórum lakónak!

Zita

BIKE-R Creative Commons License 2008.12.22 0 0 347

Szerintem mindenkit érdekel a link, úgyhogy tessék: Sári és Sanyi weboldala - Mongólia

Előzmény: klingonvezér (346)
klingonvezér Creative Commons License 2008.12.22 0 0 346
üdv találtam pár leírást uti
beszámolokból, hátha segít valamit:)

akkor idézek:

"....Ulánbátorból kiérve nem sokáig kerülgettük az aszfaltút kátyúit, mert elfogyott az aszfalt és már csak földúton haladtunk, legközelebb 8 nap múlva látunk portalanított utat – adta a tájékoztatást a vezető. A sofőr rendesen nyomta a gázpedált, a rázós, kanyargós utakon is sokszor mentünk hetvennel. Kövek, kátyúk, kanyarok, rázkódtunk rendesen. Nem csak vezetni volt munka ezt a járgányt, hanem benne ülni is, mert kapaszkodók híján mindenfelé ki kellett támasztani magunkat. Engem eléggé megviselt az út, a gyomrom is émelygett. Reméltem, nem ilyen lesz mind a kilenc napunk…

...Pontosítok, hivatalos adatok szerint 47 000 km Mongólia úthálózata, plussz amit csak ritkán járnak, rövidítések, nyári utak, szóval jó sok, de kell is a Mo.-nál 16,7-szer nagyobb területhez. Ebből csupán 1700 km aszfaltozott, de sok csak annyira mint ezen a képen, és a készülőben lévőket is beleszámolták… Mi 9 napból hét napot autóztunk, összesen 1700 km-t, ebből kevesebb, mint 120 km volt aszfalton, kb. 200 km volt sivatagi száraz út (itt fix 80-as tempót nyomtunk), a maradék hepehupás földút volt, 30-50 km/h átlagsebességgel, sokszor lélekölő rázkódással...

...Magam úgy képzeltem el az utakat, hogy a mezőkön legfeljebb itt-ott van csapás, de nem is látszik az autók nyoma. Valójában kitaposott nyomok vannak, ha kicsit puhább a terület, akár 10 egymás melletti nyom is van. A legjobbak a ritkán járt utak, mert nincsenek annyira kátyúsodva. Rengeteg az elágazás, néha csak 10 jobbra lévő családhoz megy az út, néha totál más település fele. Emlékezetből, és nagyon sokszor érzésre követik az utat a sofőrök, de persze a legbiztosabb egy közeli jurta mellé kanyarodni és kérdezni, mi is sokszor tettük ezt. Azt hiszem ebben az országban sofőrnek lenni művészet, vagy legalábbis egy igazi szakma, főleg a rozzant UAZ-ok szerelésigénye mellett......"

Szóval motorosok tessék felkötni a gatyát..-.
a továbbiakban azt irja még, hogy lehet szállásként jurtát bérelni, illetve ad egy elérhetőséget egy angolul jol beszélő mongol sráchoz aki napi 10 dollárért idegenvezető, tolmács, alkusz és szakács egyben:)
A fél mongol barátom mesélte, hogy nagyon sok jobbkormányos autó lesz, mert japánból hozzák be őket, illetve saját tapasztalata alapján a mongol lányok eléggé vonzódnak a fehér pasikhoz, mert azt hiszik hogy gazdagok. ők elmentek egy diszkóba és azt mondta hogy az összes csaj ott kavargott felé....hmmmm :)))))

ha valakit érdekel beadom a linket és olvashatja órákon át:))))

hali

ja pár kép is van

klingonvezér Creative Commons License 2008.12.20 0 0 345
halipp

nekem sincs még semmim az elhatározáson kíívül.

az érdekelne, hogy nagyjábol egyutt akartok haladni, mindenki egy bolyban,
ha valaki fotozni akar akkor mindenki megall, vagy lesznek szakaszok ahol bevarjuk egymast és akár széetszorodva is megyunk?

tunéziéban ez hogy volt?

kb mennyi a motorok utazó sebessége aszfaltos uton?

udv
Előzmény: kiss_atti (338)
onamvara Creative Commons License 2008.12.19 0 0 344
A folrakott linkek fotoi szerint, homokos, amin kijart kemenyebb homok ertheto, es inkabb murvas reszek vannak.A hegyi reszeken ,ertelem szeruen kavicsos sziklas. (valoszinu iszonyatosan csuszik egykis para lecsapodas utan, vagy eso utan.Bar az esovel az eves csapadek szint szerint nem kell szamolni)

Viszont a Kazasztani resz is homokos, suppedos.De a murvas utak is szep szammal vannak.
Tehat reszemrol:Heidenau
Előzmény: BIKE-R (343)
BIKE-R Creative Commons License 2008.12.19 0 0 343
Szerintem Mongóliában többnyire homok/sár (80%) és a maradék lesz szikla/aszfalt.
Előzmény: Transalpos (342)
Transalpos Creative Commons License 2008.12.19 0 0 342
Köszönet az infókat. Vajon inkább sár, homok lesz, vagy szikla aszfalt? Vagy mindenből a jóság? :)))
Előzmény: BIKE-R (341)
BIKE-R Creative Commons License 2008.12.19 0 0 341

Akkor idei is beírom :)

Azt hiszem a TA méretében van még a Michelin T63, Sirac, Pirelli MT60 és a Metzeler Enduro 3.

Előzmény: Transalpos (337)
Transalpos Creative Commons License 2008.12.19 0 0 340
Az is lehet jó, csak puha felületre való inkább homok, sár.
Előzmény: kiss_atti (339)
kiss_atti Creative Commons License 2008.12.19 0 0 339

A Michelin T63-nak mi baja??

Nekem ebben a kategóriában ez a legszimpatikusabb...

kiss_atti Creative Commons License 2008.12.19 0 0 338

Ez övön alul talált...

:-))

Nekem még motorom sincs, így nem a gumi a legégetőbb bajom...

:-((

Transalpos Creative Commons License 2008.12.19 0 0 337

Milyen gumit válasszak?

Mond te kit választanál. : )))

Előzmény: kiss_atti (335)
Transalpos Creative Commons License 2008.12.19 0 0 336
kiss_atti Creative Commons License 2008.12.19 0 0 335

Ne nagyzolj Kálmán,

inkább mond meg, hogy mit segíthetünk??

:-)))))

Előzmény: Transalpos (334)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!