nem halálra húzott, nyomatékos, alig pörgős. kapcsolható:4 kerék, 4kerék+difizár, 4kerék+difizár+felező. Pakolható és az első teszt alapján a terepjáró képessége is jó. A szerviz igénye kicsi.
Gumit még ne vegyünk, szerintem lesz szponzor a túrára, aki megveszi az összeset.
Én már az itthoni terepgyakorlatokon is olyan gumikkal szeretnék menni, mint amikkel a mongól pusztában fogunk vágtatni. Legkésőbb január közepe-vége felé én átcserélem a Varán a gumikat valami kevésbé aszfaltosra.
Kamera: ilyen minőséggel már meg lennék elégedve: KTM DAKAR TEST (Ne a "motort" nézzétek!!) :)))
Elméletileg én is csapattag vagyok, de én annyira antiszociális alkattal működöm, amit egy idegen képtelen 15 percnél tovább elviselni:-))))))
Idegeneknek nem is ajánlom a túrát (a haverok meg viseljék) :-)))))
Az L200 dec 19.-én megérkezett, megnéztem a töréstesztet (egy szerencsétlen kutya az M7 érdi lejtőn 130-al) a javítás 800.000.- jan közepe (tervezem a vadrácsot és a védelmi átalakításokat).
Nekem van egy sony digit kamom, de az még negyed profinak sem mondható.
Gumit még ne vegyünk, szerintem lesz szponzor a túrára, aki megveszi az összeset.
Röviden ennyi, ettől kezdve a kedvencek között a topic.
Bike-R télen nem olcsóbb a motorgumi mert nálunk általában nullára fogyasztják a készletet, 1-2 helyen marad bent 1-2, de amikor pl nincs az orszagban Pilot Power 180/55-17 az ugye elmond valamit mennyi darab maradhatott bent tehát minden ilyen vásárláskor nagy valószínűséggel be kell rendelni, és ugye 4-5 akár garnitura rendelésnél ne nagyon keress iszonyatos engedményt mert ennyi kb az össz motorgumi forgalom téli hónapokban :) másrészt meg se kérdeztél, így én eleve +10%-ról indulok :) (megkérdeztem erre a kettőre, TKC80 meg Karoo az árakat, de majd csak ünnepek után lesz belőle valami)
Lassan elérkezettnek látom az időt, hogy a Mongol túrára jelentkezéseket lezárjuk!!! Ez már nem túralétszám.... Motoros felvonulásokra pedig nem szeretek járni...
Ha van kedve valakinek: a nomadok, pusztai nepek szokasakent, amit mennyegzon, halotti tor, es napfordulok alkalmaval tesznek, locsolj palinkat a foldre mond el aldasod hazi isteneidnek, keszits egy ritualis porkoltet, vagy levest. fold elem: hagyma, feher repa, sarga repa, fokhagyma.Levego elem: szarnyas,pl tyuk,pulyka,galamb stb. Viz elem: viz, amit rateszel. Tuz elem:Amivel melegited, a rakott tuz.Az otodik elem pedig Te magad vagy, az ember, aki megeszi, es magaeva teszi. Porkoltet ustben , europa a magyarok erkezese utan ismerte meg(hun ustok).Nekunk ritualis saman etelunk volt. Addig bizony csak sulteket ettek,keves fuszerrel. A nemeteknel ma sem divat a leves.
Az ot elem mutivuma megtalalhato a pentagramma abrazolasoknal is. Az abranak gyogyito, es gonosztol vedo jelleget is tulajdonitottak.
üdv találtam pár leírást uti beszámolokból, hátha segít valamit:)
akkor idézek:
"....Ulánbátorból kiérve nem sokáig kerülgettük az aszfaltút kátyúit, mert elfogyott az aszfalt és már csak földúton haladtunk, legközelebb 8 nap múlva látunk portalanított utat – adta a tájékoztatást a vezető. A sofőr rendesen nyomta a gázpedált, a rázós, kanyargós utakon is sokszor mentünk hetvennel. Kövek, kátyúk, kanyarok, rázkódtunk rendesen. Nem csak vezetni volt munka ezt a járgányt, hanem benne ülni is, mert kapaszkodók híján mindenfelé ki kellett támasztani magunkat. Engem eléggé megviselt az út, a gyomrom is émelygett. Reméltem, nem ilyen lesz mind a kilenc napunk…
...Pontosítok, hivatalos adatok szerint 47 000 km Mongólia úthálózata, plussz amit csak ritkán járnak, rövidítések, nyári utak, szóval jó sok, de kell is a Mo.-nál 16,7-szer nagyobb területhez. Ebből csupán 1700 km aszfaltozott, de sok csak annyira mint ezen a képen, és a készülőben lévőket is beleszámolták… Mi 9 napból hét napot autóztunk, összesen 1700 km-t, ebből kevesebb, mint 120 km volt aszfalton, kb. 200 km volt sivatagi száraz út (itt fix 80-as tempót nyomtunk), a maradék hepehupás földút volt, 30-50 km/h átlagsebességgel, sokszor lélekölő rázkódással...
...Magam úgy képzeltem el az utakat, hogy a mezőkön legfeljebb itt-ott van csapás, de nem is látszik az autók nyoma. Valójában kitaposott nyomok vannak, ha kicsit puhább a terület, akár 10 egymás melletti nyom is van. A legjobbak a ritkán járt utak, mert nincsenek annyira kátyúsodva. Rengeteg az elágazás, néha csak 10 jobbra lévő családhoz megy az út, néha totál más település fele. Emlékezetből, és nagyon sokszor érzésre követik az utat a sofőrök, de persze a legbiztosabb egy közeli jurta mellé kanyarodni és kérdezni, mi is sokszor tettük ezt. Azt hiszem ebben az országban sofőrnek lenni művészet, vagy legalábbis egy igazi szakma, főleg a rozzant UAZ-ok szerelésigénye mellett......"
Szóval motorosok tessék felkötni a gatyát..-. a továbbiakban azt irja még, hogy lehet szállásként jurtát bérelni, illetve ad egy elérhetőséget egy angolul jol beszélő mongol sráchoz aki napi 10 dollárért idegenvezető, tolmács, alkusz és szakács egyben:) A fél mongol barátom mesélte, hogy nagyon sok jobbkormányos autó lesz, mert japánból hozzák be őket, illetve saját tapasztalata alapján a mongol lányok eléggé vonzódnak a fehér pasikhoz, mert azt hiszik hogy gazdagok. ők elmentek egy diszkóba és azt mondta hogy az összes csaj ott kavargott felé....hmmmm :)))))
ha valakit érdekel beadom a linket és olvashatja órákon át:))))
az érdekelne, hogy nagyjábol egyutt akartok haladni, mindenki egy bolyban, ha valaki fotozni akar akkor mindenki megall, vagy lesznek szakaszok ahol bevarjuk egymast és akár széetszorodva is megyunk?
tunéziéban ez hogy volt?
kb mennyi a motorok utazó sebessége aszfaltos uton?
A folrakott linkek fotoi szerint, homokos, amin kijart kemenyebb homok ertheto, es inkabb murvas reszek vannak.A hegyi reszeken ,ertelem szeruen kavicsos sziklas. (valoszinu iszonyatosan csuszik egykis para lecsapodas utan, vagy eso utan.Bar az esovel az eves csapadek szint szerint nem kell szamolni)
Viszont a Kazasztani resz is homokos, suppedos.De a murvas utak is szep szammal vannak. Tehat reszemrol:Heidenau