Keresés

Részletes keresés

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.24 0 0 7614

Miként a bélflóránk, és az állatok bélflórája, és a talajok növényeket szolgáló mikrobiológiai élete azonosságokat, párhuzamosságokat, és hasonlóságokat mutatnak, és mutatják a szükségességüket

Úgy a lelki életünk, a magunk és mások lelki élete, az Isten Házának, az Egyházak lelki élete is egybe kötött, és egymásra ható, és szükséges

Amennyi bennünk a szentség, az kihat Isten Házának a megszentelődésére, és Isten papjainak megszentelődése is megszentel minket

És abban a hiányosságaink is ható tételek, mint ahogy mások hiányosságai is ható tételek

Hogy ami sötétséget meg megtudna szüntetni az Isten Háza, az Isten akaratában, azt a mélységünk akaratában nehézzé tesszük a számára

Így amit nem tesz meg, az azért történik meg, mert nem tesszük

Így a világ sötétségének szenvedtetése, amit meg elszenvedünk, az abból adódik, amit nem teszünk, illetve pont abból a sötétségből, amit teszünk

Abban meg mindig is jeleskedünk, hogy megmondjuk a másiknak, hogyan tegyen

Amit teszel a másikkal az lesz a sorsod, és amit teszek a másikkal, az lesz a sorsom

És hogy ez simogatja a hájadat, vagy kikezd téged, az tőled függ

Ha szapulom magam, avval is dicsekedhetek

Ha meg akkor hallgatok, amikor azt mondja, mond el, nemcsak én, hanem te is a kárvallottja leszel

Hogy meg a hasznos bélflóra melyik baktériuma az amelyik a legkisebb, és legkevésbé szükséges, mindegyik szükséges

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.23 0 0 7613

Nemigen van olyan, aki amikor az Isten Szavában felismeri a Bölcsességet, ne akarná megérteni

Sőt az önmagukban elveszettek is olyanok, hogy meg akarják érteni, és az elveszettségükből kifolyólag uralni akarják, hogy még jobban uralkodhassanak mások felett

De ez ebbéli törekvésük az állásuk szerint nem egyéb, mint hiábavalóság

Miközben aki keresi a Bölcsességben az Igazságot, neki a hasznára válik

Egyébként is az Istenhez, vagy az angyalaihoz úgy közelíteni, hogy megmondjam, hogyan értsenek, vagy parancsolóan, az nem más, mint a dőreségem, ami rosszabb, mint az értetlenségem

Isten a legtökéletesebb szabad Szellem, és az angyalai is szabad szellemek

Nem mondhatom Neki, és nekik sem, mit tegyenek

Kérni kérhetem őket, és várják is tettre készen, hogy kérjek

És kérdezhetem őket, hiszen várják a kérdéseimet

Az Isten az Isten, az angyalok meg részesek

Magam meg pór vagyok pórból

Ha magas lóról közelítem őket, az a távolodásom tőlük

Ha meg megtört és bűnbánó szívvel, az a közeledésem hozzájuk, hallótávolságra közelítek hozzájuk

És hogy megérthetem-e az Istent?

Hiszen azon van, hogy megértsek

Hogy fel tudjam vállalni az alázatot

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.22 0 0 7612

Hogy mit és mennyit tudok tenni, s mennyit tudsz tenni, és mennyit tud tenni, az az összességében nem arányos azzal, amire az Isten képes

Magunkra a korlátosság jellemző, Istenre a korlátlanság, miközben a gyermekeiben szeret

És folyamatokban szeret

Ha a Teste értelmezésében a Szavát veszem, ha a Vérének értelmezésében a tetteit

Az is mutatja, a gyermekeiben szereti

És hogy hányszor mondjuk, hogy szerencsénk volt, és hányszor gondolkozunk véletlenben, közelebb kerülünk a megértésre, amikor kijelentjük, nincs véletlen, hiszen nincs is

És ugyan a bizonyosságban szeretnéd, miközben akkor tudunk jól mérlegelni, ha teljesen magunk tudunk dönteni

Ami meg nincs másban, mint a Szavának mérlegelésében

És a megoldás mindig ott van a tetteinek követésében

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.21 0 0 7611

Hogy itt vagy ott keressem az Istent?

Miközben megtalálhatom a szívemben, a szív egyszerűségében

És nemcsak megtalálhatom, hanem szólhatok Hozzá a csendben

És rám árasztja akkor a megértést

És akkor már nem távol vagyok Tőle

Hanem Benne, miközben szállást vesz bennem

Eggyé válok Benne

Megtalálva a szabadságomat

Oda jutottam, ahol szeretek, ahol mindennél jobban szeretek

Ha a bensőmben Rá figyelek, megtalálom bennem

Ha nem figyelek Rá a bensőmben, kint sem találom meg

Ha meg megtaláltam, kint is megtalálom mindenben

És ez a bonyolulttá tevővé számára bonyolult

És az egyszerűnek egyszerű

Az alázat meg képes ledönteni a bonyolultságomat, ami az énből tör elő

Miközben a képlet egyszerű, az Isten az Isten, én meg teremtett vagyok

A szándékában, hogy a hasonlatosságára igazítson engem

Hogy bölcsességre juthassak a Bölcsességben

Befogadva az akaratát az akaratomba

Hogy megtisztíthasson engem

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.20 0 0 7610

Akinek a gyűlölet a szeretete, annak a gyűlölet az akarata, azért gyűlöl

Hiszen önmagát helyezi maga előtt előtérbe

Mivel nagyságra törekszik, azért lesz a számára az is sértő, amit nem szánnak sértőnek

Mivel többre tartja magát, ezért a gondolatait is többre tartja

És ha meghallgat, csak azt hallja meg, amit maga is gondol

Isten pedig nem hátulról jön, hanem elölről, az igazsággal jön, mindenkivel szemben

Egyenesen belenézve a másik szemébe

Ha fondorlatot keresek a Szavában, azt keresem, ami nincs benne

Ugyan jól teszem, ha pallérozom az értelmemet, de nem az értelmem lesz az, aki felismer

Hanem az az akaratom, amelyik befogad, majd vizsgál

Az az akaratom meg az alázatom akarata

Ha nincs bennem alázat, akkor az akaratom csak azt fogadja be, amit maga is akar, az akaratom meg engem helyez akkor az első helyre

Isten alázattal jön az alázatoshoz, a fennhéjázót meg meghagyja a fennhéjázónak

Amikor elutasítod az Istent, ne hivatkozz az értelmedre, hiszen magadat cáfolod

Istent megszólíthatja tolvaj, a rabló, és a gyilkos

Ha azt mondja, amit gondol, azt kapja az Istentől, amit gondol

Aki a gőgjében magának is hazudik, őt nem hallgatja meg, hiszen nem akar meghallani, ezért az akaratát kapja

Ha ellenállok az Isten túláradó szeretetének velem szemben, és elmondom Neki, mért állok ellen, lehet velem mit kezdeni

Nem az az üdvözségem, ha mindent elhiszek elsőre, hanem az, ha alaposan mindent megvizsgálok

Ha felmérem a gyűlöletemet, és megértem az okait, és megszüntetem azokat, tisztul a szeretetem, használtam az értelmemet

Az Isten úgy értet meg engem, ahogy könnyen megértek, a másikat úgy érteti meg, ahogy a legkönnyebben megért

Isten tudja milyen úton vezessen engem, és téged, hogy előbbre jussunk

Ha ezt megértem, akkor megértem az útjait

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.19 0 0 7609

Pároddal kapcsolatban minden rendben van, ha sokat gondol rád, és ha sokat gondolsz rá, és minél többet gondoltok egymásra, annál inkább egymás társaságában érzitek jól magatokat

És nem tudsz többet gondolni a párodra, mint ahogy rád gondol az Isten

És ahogy kezdesz az Istenre gondolni, úgy fedezed fel a gondolatait az irányodban

És a gondolataiddal együtt jár a beszéded, így elkezdesz az Istennel beszélgetni, először is imában, majd mindenféle gondolatokkal, amik imává válnak előtte

És ahogy pároddal szívesen töltöd az idődet a közös gondolat párbeszédben, úgy az Istennel is szívesen az eltöltöd az idődet

És ahogy pároddal szívesen együtt vagy a hallgatásban is, úgy az Istennel is szívesen együtt vagy a csendben

És ahogy szívesen teszel a párodért, úgy szívesen tesz érted az Isten

És mennyivel szívesebben tesz a kérésedben, ha abba belefoglalsz másokat is

És mennyire nehéz elviselni téged, ha a párod a figyelmedet kéri, és ennek ellenére máshol járnak a gondolataid

És nehéz mestersége van az Istennek veled szemben, ha rád gondol, és meg is szólít téged, te meg másra gondolsz

Miközben amikor az Istennel vagy, ott vagy, ahol leginkább szeretsz lenni

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.18 0 0 7608

Mikor lelkileg megbotlok, és elveszve érzem magamat, megkeresem a hitem gyökerét

Jézust, a Szavát, a Tízparancsolatot

Megkeresem a botladozásom okait, és bűnbánó szavaimmal Jézus segítségét kérem

Mikor testileg megbetegszek, megkeresem az egészségem gyökereit, amelyek között első a bélflórám egészsége

Ha a betegségnek nincs köze a bélflórámhoz, akkor is először rendbe teszem a bélflórámat, hiszen onnét jöhet a segítség

Azaz megnézem mit eszek

Lelkem egészsége az, amikor megtartom a Tízparancsolatot az első parancsolatban, ami kettő

Ha élem az első két parancsolatot, akkor elképzelhetetlen, hogy ne tartsam be a Tízet

Szem előtt tartom, hogy ne öljek meg senkit a szavammal, megtévesztve másokat

Ha megtévesztésemmel meggyilkolok másokat, és a halálakor meghal, én vagyok a felelős a halálában haláláért

Ha figyelembe veszem, mit ne tegyenek velem, nem fogom megkívánni más nejét, és nem leszek irigy mások vagyonára

Ha élem a szeretet parancsolatát, tisztelni fogom anyámat, és az apámat, és tisztelni fogom még az ellenségeimet is

A paráznaságot még a gondolataimba sem engedem be

Hiszen a gondolataim az égben járnak, és a nyelvem sem fog megbotlani

A hazugságot gyűlölni fogom, és az igazságot fogom keresni

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.17 0 0 7607

A nagyság vágya a bölcsesség

Miközben a nagyság és a bölcsesség összeférhetetlen

Hiszen ott kezdődik a bölcsesség, ahol elkezdődik az istenfélelem

Az istenfélelem kezdete, meg a megismerésből jön, a megismerés meg nincs másban, mint alázatban

Az alázat meg akarati tevékenység, és köze van a könyörülethez

Hiszen lemond magáról a másikért

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.16 0 0 7606

Mikor az Istenben vizsgálom a Szeretet küzdelmeit a hét szellemében, kezdve a szeretettel

Ez a megfogalmazás nem véletlen

Ez a szemlélődés az útja, hogy magam is, és te is, felvállaljuk az Isten hét szellemének a küzdelmeit

És ez helyénvaló, és fontos, hiszen a hét szellem közül csak egy ad életet, miközben az Isten adja a hat szellemhez a kegyelmeit, de a hetediket magamnak kell kiküzdenem, és küzdened

Az első szellem a szeretet, amiben könnyen tehetem, hogy a gyűlöletem legyen a szeretetem, és teszem is, és teszed is, hogy az irigység és a fösvénység a szereteted

És hogy ez a szeretet nem üdvözít minket az nem kérdés

És ha azon vagyok, hogy okos legyek az ég kérdéseiben, és abban kioktassak másokat, de magam nem cselekszem, a lábon kiszáradt fa többet ér, mint a szeretetem

És még ha akarom is a tiszta szeretetem, de rend és komolyság nélkül, nem tudom megtartani

És ha fellépek a tisztaság hegyére, de nem vagyok türelmes, amit megszereztem, elveszítem, nem más veszíti el, hanem jómagam

És minden tökéletességem az első hatban, mit sem ér könyörület nélkül

Sokkal inkább azt tegyem, hogy gyakorlom a könyörületet, és akkor megszerzem azzal a másik hatot is

És semmi más sem visz az égbe, hanem csakis a könyörület, amit meg vér verejtékkel kell kiküzdenem, hiszen az ellentétes azzal, aki vagyok, és azzal, aki vagy 

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.15 0 0 7605

Mikor egy kisgyerek várat épít kockából, vagy vízparton homokból, nagy odafigyeléssel teszi, hogy minél szebb, és magasabb legyen

És amikor végez a művével, nagy élvezettel lerombolja

Lerombolja, hiszen gyermek

Hogy művéhez volt szeretete, bölcsessége és akarata, az nem kétséges, sőt volt rendje is

De hogy is tevékenykednek az égben az angyalok?

Mikor megformálnak egy eszmét, majd abból alkotnak, az alkotás után megtartják komolyságban

És amikor mi művelünk egy kertet, nyilván amikor elkészülünk, attól kezdve is gondozzuk, és öntözzük, hogy bő termést hozzon

És ha hosszú távra tervezünk, akkor fát is ültetünk, és ahhoz szükséges a türelmünk, hogy ki tudjuk várni, hogy termőre forduljon a csemete

És olyan a legritkább esetben van, hogy nem adódik nehézségünk, akár a növényeink betegségével, vagy kártékony rovarokkal

És van, hogy minden rendben van, de elmarad a termés

És már meg akarunk szabadulni az eredménytelen ültetvénytől

De felülkerekedik bennünk a könyörület, és utánajárunk az eredménytelenségünk okának, és jól megtrágyázzuk a növényeink talaját

És akkor jó eséllyel termőre fordulnak

És ugyanígy küzd értünk Isten hét szelleme, a gondolatainak hét iránya

És bennünket is meghív, hogy elsajátítsuk a hét gondolatot, amelyek mégis egyek, miközben egyik sincs meg a másik nélkül

Lamma lamasszu Creative Commons License 2025.10.14 0 0 7604
Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.14 0 0 7603

A szeretet ott kezdődik, hogy gondolat

Akaratban szemlélt gondolat

És világosságban megformált, gondolatból kiinduló eszme

És ahogy formálódik, úgy kap helyet benne a rend

És mivel célja van, ezért ráüti a pecsétjét a komolyság

És mivel környezete van, ezért szükséges hozzá a türelem

A jó eszköze meg a könyörületesség

És már megérkeztünk az Isten gondolataihoz

Szeretet, a Bölcsesség, Akarat, Rend, Komolyság, Türelem, Könyörületesség gondolataihoz

A gondolathoz meg szükséges az alkalmas környezet, ami meg a csend, ahol megfoganhat és megszülethet a gondolat

És mivel kényszerben nem lehet akarat, hiszen kényszer, és a kényszer gondolata a menekülés

Ezért Isten nagy küzdelme értünk a felismertetésünk

Hogy felvállaljuk a gondolatot, aminek egyenes következménye a felismerés a megismerésben

A szeretet egy építkezés, ami pedig tervezéssel kezdődik, azaz gondolattal

És hogy Isten elküldte hozzánk a Fiában a Világosságot, az hordozza a gondolatot

Az áldozatában megfogalmazott meghívást

A feltámadásában meg a megismertetést

Így tanúk örök tanúsága, hogy Jézus feltámad, valóban feltámadt a halálból

Hogy ne ott maradjunk le, hogy kétkedünk

Hanem abban nőjünk fel a gondolathoz, hogy dönthetünk

Amihez meg hozzá tartozik a kérdés

És akkor a kérdésre megérkezik a válasz, szívünkre helyezve a megismerést

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.13 0 0 7602

A megtérés és az ébredés felépítése és a folyamatai is logikusak, és könnyen beláthatóak a folyamatai, és a szükségességei

És persze van nemszeretem része, hogy nem bizonyosságban lehet felnőni a megértésre

És minél többet kapsz abból, amit egyébként neked kellene kiformálnod, annál többet kell tenned érte

A testi életed is tele van jószándékkal, és tévedéseivel

És minden más tevékenységed is akkor válik tökéletessé, ha megérted, és kikutatod

Tévedéseink hosszú sora meg látványos

És már ez a gondolat is azt hozza, hogy megerősíted a tévedéseidet, miközben arra hivatott, hogy vizsgálatra buzdítson téged

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.12 0 0 7601

A Föld bizonyosság takarásával, benne a választás lehetőségével egy kincs az örök életünk elnyerésére

És mivel az örök élet boldogsága is fokozataiba nyerhető el

Ezért jó, ha tudatosan készülünk arra, hogy több boldogságot érhessünk el

És bármilyen boldogsággal telített a földi életünk, az csak egy sivatag a mennyei boldogsághoz képest

A hosszú földi élet meg kegyelem, és egy lehetőség a számunkra

Akik meg csak éppen hogy beköszönnek a földi életre, és mennek, jobbára nekik csak ennyi kellett, hogy az égben több boldogsághoz jussanak

És hidd el, aki elment, neki esze ágában sincs visszatérni

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.11 0 0 7600

Hogy hogyan is alakul az információáramlás közöttünk, abból sokat nem tudunk elhárítani, és sokat elhárítunk magunktól

Megértjük, amikor a nézettségért küzdenek, mint ahogy magunk is ki akarjuk fejezni magunkat

Amikor az a motivációnk, akik nem vagyunk

Miközben a lényeges kérdésekben menekülésünkkel bekerülünk a hal gyomrába, mint Jónás próféta

És mivel elhárítunk, abból kiindulva, akik vagyunk, ezért sok minden nem jut el hozzánk

És megtörténhetne, amikor az Isten Szavát választjuk, hogy az értéktelent leválasztja tőlünk, és elkezdene ösztönözni az értékesre

Betegségeink négyötöde olyan, amelyeket könnyűszerrel elkerülhetnénk, de hát hogyan tudhatnánk meg a hogyanait, ha az a négyötöd nagy hasznot hoz másoknak?

És mivel látjuk a hasznot, ezért nem hallgatunk Jónás prófétákra

Akik menekülnének a beszédtől

Ráadásul a saját hangunkkal is elnyomjuk a hangukat

Lelki betegségeinkkel meg még rosszabbul állunk, hiszen azok száz százaléka elkerülhető lenne, ha a hangunkkal nem próbálnánk elnyomni az Isten Szavait

De Ő máshol áll, mint Jónás próféta, hiszen kijelentheti, és ki is jelenti, akkor ha nem fogadtál be engem, akkor kapd meg magadat

Aki meg befogad engem, annak megadom az örök és boldog életet

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.10 0 0 7599

Hogy az Isten mi mindenre képes, nem az a kérdés

Hanem az a kérdés, hogy hogyan szereti

A gyermekeiben szereti, és folyamatokban

Így nem az van, hogy lepihenek pihenésben Benne, hanem tevékenységre tanít

És egyáltalán nem helyettem, és helyetted végez, hanem a tevékenységedben végez

És Benne könnyen vagyunk, könnyen megszeretjük, és könnyen Benne maradunk, hiszen ott szeretünk

És amint Benne szeretünk, úgy megérkezik hozzánk, hogy ugyanúgy egymásban is szeretünk

Folyamatokban megérkezve arra a magaslatra

Nem Isten nélkül egymásban, és nemcsak Istenben egymás nélkül

Hanem ami a kötelékünk Istenhez köt, ugyanaz a kötelék köt egymáshoz

És magunk akarjuk, és magunk fonjuk erősre azt a köteléket

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.09 0 0 7598

Egyetlen jólétben élő ország sem tudja elviselni, ha a jóléte részben a hadiiparra, részben gyomirtóval termesztett takarmányokra épül, és megáll a hadiipara, és már nem veszik meg a mérgező takarmány növényeit

Egyrészt ne panaszkodj akkor, mert nincs hozzá jogod, másrészt ne ítélj, mert akkor avval magadat ítéled el

Isten előtt nincs kicsi, és nincs nagy feladat

Hanem meghallgat

Ha a hallgatást választod, ne csodálkozz azon, ha hallgat

Isten előtt nincs kis bűn, és nagy bűn, hanem bűn van

És vagy találkozik bűnbánó lélekkel, és akkor kiárasztja a kegyelmeit, vagy annak adja, aki rászolgált arra

Amikor meg ad, nem mérlegel, hanem korlátok nélkül ad

Az övéinek mindent megad, ami a szükségük

A lelki halottnak a szükséglete az élet

Ha nem tud a haláláról, attól még megvan a szükséglete

Ha rád olvassák a bűneidet, a halálodról értesülsz

Isten minden műve jó, és igazságos

Nem fogod elkerülni, hogy megtudd, mit tettél, és mit nem tettél

Isten azon van, hogy fájdalmak nélkül eszmélj, miközben inkább a kényelmedet választanád

Ha Rá bízod magadat, avval jársz a legjobban

„Urunk minden műve jó”

Minden szükséget kielégítek kellő időben

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.08 0 0 7597

Aki nem gondol semmit az Istenről, az nem is tudhat semmit Róla

Így ami kijön a száján az Istenről, azok csak találgatások

Így jobb az, ha kérdez, mintha elkezdene ismeret nélkül állítani

Miközben az Isten nem közömbös, és a közömbösben is fel akarja kelteni a figyelmet, hogy életet adhasson a holtnak

Az engedelmesség és a hit együvé tartoznak

A hit győzi le a hegyeket, miközben az engedelmesség lekötözi a Sátánt

Az engedelmesség láthatóvá teszi az Istent a fiaiban és a lányaiban

Így cselekvővé válhat a gyermekeiben

Az Isten feladatot ad, hogy megvalósulhasson a hitben megszületett engedelmesség

Ha Húsvét dátumát egyesítitek, megadom a béke idejét a világnak, és a többit én teszem meg a gyermekeimben, megújítom a föld színét

És ne gondold, hogy tehetetlen vagy, hiszen a kezedben a rózsafüzér

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.07 0 0 7596

Egyáltalán nem kell sok, hogy a halálba tarts

Hanem amikor azt gondolod, hogy én vagyok az ász, és a gondolatom is első a gondolatok között, szenvedteted a másikat, aki éppen azon van, hogy az én-nel szenvedtessen téged

Lelki értelemben gyilkoljátok egymást, és abban érzitek jól magatokat, hiszen mindkettőtök gondolata az, hogy én vagyok abban a győztes, miközben a gondolatotok teljesen idegen a teremtésben, így nem tartotok más irányba, hanem egyenesen a halálba

Mint aki disszonáns hangokat csal ki egy hangszerből, és nem hajlandó meghallani a saját zenéjét annak, ami

És nem lehet mondani az Istenre, hogy nem tűrt eleget tőled

Megbolygattad a rendjében a földet, a vizeket, és az eget, és a levegőjét

Ezért engedélyt adsz a földnek, a víznek, és a légnek, hogy válaszoljon

Ha meg a válaszáig nem térsz meg, nem változtatsz az önös akaratodon, megtudod ki vagy, hogy fel tudd ismerni azt, aki nem vagy

Ugyan azt gondoltad, a jószándákod elég, de nem, messze nem elég

Aki meg meg akar tudni, az Istentől megtudhat

Aki meg azt gondolja, önmagban tud, megtudja, hogy tudatlan

Hogy meg minden módon ölitek egymás lelkét, azzal nem lehet mit kezdeni, mert saját magad vagy az akaratod

Tétlenségre kárhoztatva magadat a kényelmedért

rhemaáb Creative Commons License 2025.10.06 0 0 7595
Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.06 0 0 7594

Mivel lélek vagy, azért akkor vagy legnagyobb barátja a lelkednek, akkor teszed a legjobbat neki, ha mindenki mással szemben úgy állsz, a barátja vagy

És mivel lélek vagy, akkor vagy a legnagyobb ellensége a lelkednek, akkor okozod a legnagyobb kárt neki, ha sokaknak az ellensége vagy

Ha barátja vagy a lelkednek, akkor felismered, hiszen felismertet, hogy a legjobb barátod az Isten, Ő lesz a testvéred és nővéred

Hiszen így szereti veled a legjobban, a barátságodban szereti

Ezért sietteti az időket, érted sietteti, ez a siettetetett idő a kegyelem ideje

Hogy fel tudd ismerni az időket, és a barátságodba fogadd a lelkedet másokban

Hogy Isten a barátságába fogadhasson téged

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.05 0 0 7593

Ébredésünk velejárója a tisztulásunk, egyrészt gondolataink tisztulásában

Ami maga után vonja a beszédünk és cselekedeteink tisztulásait

És maga után vonja a bennünket utunkon végigkísérő minden szellemi felpörgött tevékenységét, ami szolgálja a testünket és ezáltal szolgálja lelkünket a szellemünkben

És mivel a szemünk és értelmünk takart, azért mégis a töredékben eljuthat valameddig az értelmünk

Ha vesszük a bennünket szolgáló bélbaktériumokat, akik maguk is egyenként egy egy gondolat, és így maguk mellett tudhatják szellemi kísérőiket is, így az ő tevékenységük is fokozott, a szellemi tisztulásunk következményeként

És más megérthető példa a villámok környezetében a levegő ionizált összetevői, amelyek szellemi feladatot látnak el érettünk

És hogy hányféle és milyen számos szellemi segítséget kapunk, az szám szerint, és forma szerint sem felfogható

De hogy az mennyi segítséget jelent nekünk testileg is, segítve az egészségünket, az belátható

Kezdve azzal, hogy sugallatot kapunk arra nézve, hogy törődjünk az egészségünkkel 

rhemaáb Creative Commons License 2025.10.04 0 0 7592

Hogy hívják....
-A sovány kutyát? AnoRex.
-A borostás papot? Szőrzetes
-A jós legkisebb fiát? Jóska.
-A hullajó bulit? Kopor Show.
-Azt a nőt, aki nem vette be a tablettát? Anyu!
-A vallásos szuperhőst? Á-Men
-A sivatagi kocsmát? Porozó.
-A papok edzőjét? Tréningatya.
-Szent István szellemét? Vajkrém.
-A tetovált bálnát? Ábráscet
-Röntgen úr feleségét? Röntgenné Ultra Ibolya
- Albert Einstein torz testvérét? Frank Einstein.
- A vámpírok adminisztrátorát? Vérelszámoló.
- Azt a ragadozót, amelyik bűnözőket eszik? Gonosztevő.
- A hortobágyi rendőr kutyáját? Pulice.
- A kakukk drogját? Kakukkfű.
- A lassú postást? Levéltetű.

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.04 0 0 7591

A HIT a földi élet sava borsa

Hiszen megrostál

Majd elhozza az igazaknak a bizonyosságot

Mindenkiben ott van Isten Szelleméből egy szikra, amelyik hitemben, és igazság keresésemben közöl

És aki gonoszságaimban hallgat

Így a nem tudásom, igazolása egyben a gonoszságomnak

Ha meg el akarom mások előtt játszani a hitemet, rosszabbat nem tehetek a lelkemnek

És ugyan a hit az ajándék az Istentől

De annak adja, aki keresi az igazságot, és kezd igazodni az igazsághoz

Az igazság lényege a szeretet

A szeretet lényege meg az átgondolás, majd a döntés

Ami abban kezdődik, hogy hátra teszem magamat, lehet mondani, kvázi a káromra tévedek, és cselekszek

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.03 0 0 7590

Kezdenek felfedezni, egy régi és új tudományágat, ami a bennünk és velünk egységben élő baktérium flóra

Felismerve, hogy a gyógyítások előtt a bélflórát kell rendbe tenni, majd utána jöhetnek a szokásos gyógyítások

Szakmai körök szerint a korunk láthatatlan pestise, amit nevezhetünk a harmadik világháborúnak, ezt a bélflórát teszi tönkre

És mindazon anyagok, amelyek ezt teszik, alkalmatlanok állati takarmánynak, és emberi étkezésre

És nyilvánvalóan, ha egy országok közötti szerződésnél előre nem láthatóan egy termény, termék megbetegít, az a szerződés hatályát törli

Ha meg az eladót ezért kár éri, magának okozta azt a kárt, ezért a kárviselése jogos, jogosan neki kell viselni az abból eredő károkat

Ugyan a nem tudás, a közöny, és a félelem bokra most árnyékot ad a felismerés ellen, amikor alatta pihenek

De megátkozom azt a bokrot az Atya haragjában

Pusztuljon el a nem tudás fája, gyökerét rágja féreg

Nap szárítsa el a leveleit

A homokot, ami a gyökerét táplálta, vigye el a szél, és ne térjen vissza

Eső ne érje, hideg fagy viszont érje

Ragyogjon ránk a felismerés, és a megismerésben a hála

Az ember egészségre lett teremtve

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.02 0 0 7589

A lelki egészségemet meg kell szereznem, a testi egészségemet meg alapvetően meg kell tartanom

És a két egészség összetartozó fogalom, mert átgondolással, és felelősségvállalással jár együtt

És nyilvánvalóan beteges a gondolatom, hogy megtartsam a lelki egészségemet, amikor nincs még abban részem

És nyilvánvalóan beteges a gondolatom, hogy majd csak akkor foglalkozok a testi egészségemmel, amikor beteggé válok

És az is beteges a részemről, hogy elvárom az Istentől, hogy helyettem tegyen engem lelki egészségessé

Mint ahogy beteges a részemről, hogy a nemtörődésemet Istenre hárítom, hogy tegyen testi egészségessé

Hiszen minkét elvárásom kényszerítené az Istent, miközben Ő nem kényszerít engem

És az egészen más fogalom, amikor elkezdem a lelki egészségemet keresni az Isten Szavában, és akkor megsegíti az akaratom

És az is más fogalom, hogy mindent megteszek az egészségemért, és mégis beteggé válok, nyilván számíthatok az orvosok Orvosára is

Szeretetláng Creative Commons License 2025.10.01 0 0 7588

Miközben sokak azon vannak, hogy sokat szerezzenek, és azt mások kárára teszik, ha nem téged ér a kár, nem foglalkozol velük, közömbösséged mutatja a rokonságodat velük szemben, a rokon pedig imádkozik a rokonáért

Mikor úgy nyerészkednek, hogy az másoknak betegséget okoz, és nem átallanak hazudni a forgalmukért, miközben nyilvánvaló a számukra mit tesznek, amíg nem betegedsz meg, közömbös maradsz, közömbösséged mutatja a rokonságodat, a rokon pedig imádkozik a rokonáért a betegségében

Mikor tudatosan azon vannak, hogy megöljék a lelkedet, hogy örök halálba taszítsanak téged, és ehhez felhasználják a tudatlanokat eszközül, ugyan maradsz magad is tudatlan, vagy felméred a tettüket

Rokonná teszed magadat a szándékukban, vagy megmented a tudatlanokat, imádkozni fogsz értük?

Szeretetláng Creative Commons License 2025.09.30 0 0 7587

Hogy hogyan gondolkozok, a magam számára is megdöbbentő lenne a felismerés, ha annak ismerném fel a gondolataimat, ami a bensőjük

Hiszen abból indulok ki, aki vagyok, és mindenki más azon kívül esik

És bizonyára gondolatot ébresztene bennem a felismerés, ha megismerném a többiek gondolatait, akik magukból indulnak ki, és én sem vagyok más a számukra, mint aki kívül esik a gondolataikon

Miközben minden más, minden kicsiben, és nagyban egymás kiegészítői, és segítői, sőt az életük függ a másiktól, így a ténykedésük is a másikért szól

És minél jobb szolgálatot tesznek, annál jobb szolgálatot kapnak

És az ébredésem velejárója, hogy kiegészítőjévé váljak másoknak, miközben az ébredésükben kiegészítik a hiányaimat

Az első énemben nincs távol tőlem a pusztítás, a másik énem velejárója a gyarapítás, és a béke

Az első és a második énem meg nem tudnak egy fedél alatt lakni

Vagy szolgálom a mammont, vagy szolgálatomban úr leszek a föld felett

Szeretetláng Creative Commons License 2025.09.29 0 0 7586

Miként a lány párt talál magának, és a vágyában megfogan, úgy talál Rád a lelkem, és bölcsességed áldott állapotba hoz engem

És amint a lány vállalja a kilenc hónapot, és kitart abban, olyan a földi életem

És amint az áldott állapot telve csodákkal, és megismeréssel, olyan lesz az élet Hozzád jártamban

És amint az anya, és a gyermeke tud, magam sem tudok kevesebbet

És amint az anya fájdalmakban szül, mégis vállalja a következő gyermekét

Mennyivel inkább vállalnám még egyszer a kiküzdéseimet a felismerésben

Szeretetláng Creative Commons License 2025.09.28 0 0 7585

Ha egyedül csak magamhoz vagyok irgalmas, és egyedül csak azokhoz, akik kedvesek nekem, akkor semmit sem ér a gazdagságom, jobb eladom a vagyonomat, és elosztanom a szegények között, hogy jutalmam lehessen az a mennyben

Ellenben, ha arra használom fel a hasznomat, hogy bőkezű lehessek az ínségesek között, akkor áldás van a vagyonomon

A szemedben áldásos a vagyonom

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!