2009 óta meg újra Szarvas Gábor út. És ne zavarjon, hogy durván 15 éve átnevezték a Mozaik teret Szent Család parkra. Szerencsére az illetékesek is rájöttek, és korrigálták a hibát.
Azt már tapasztaltuk egy párszor hogy az emberek nem olvasnak például a nyáron a Boráros téren várták a 4-es,6-os villamost mikor 20 méterrel odébb már nem is volt sín :D
A másik meg az hogy vagy 20-an várták tegnap a csepeli hévet a Boráros téren
Megjegyezném, hogy azért volt szükség az újabb "utastájékoztató" szöveg kiírására, mert senki nem olvassa el a kihelyezett nagy alakú utastájékoztató táblát, vagy a megállóhelyi tartóba helyezett "laptáblát". Hihetetlen az emberek számára, hogy nem arra áll a busznak az eleje, amerre menni fog, és keresik, hogy a Nyugati tér felé, hol van a megálló.
A tábla alsó részén SOS szükség volt kiírni azt, hogy az érvényben lévő rendelkezés szerint az itt közlekedő autóbuszoknak meg KELL állnia itt is, meg 100 méterrel előrébb is. Mindent a kedves utasért.
Szerintem a mai napig is ez van kint, de a külalakja ellenére az információtartalma megfelelő.
Szeretném megköszönni az illetékes csoport(oknak) a múlt hét pénteki "remek" szervezésnek amit tapasztaltam. Ez minden bizonnyal nem tartozik az utasok félretájékoztatás kategóriájába.
A kiírt tájékoztató szerint október 22 - én 17 órától terelve közlekedett a 15-ös autóbusz a Kossuth térnél. A kiírás már eleve hibás volt mert csak a 115-ös buszt jelölte meg, de ez még nem elég mert a terelést már 15 órakor megkezdték (nem értem miért nem tudtak erre felkészülni), és ezen tényről elfelejtettek tájékoztatást adni. Köszönet az illetékeseknek. Egy rendőr szólt röhögve 20 percnyi várakozás után. Úgy érzem a BKV kitesz magáért a tájékoztatás terén, csak a baromságokat tudják az illetékezek kitalálni, akik persze ha jól sejtem nagyon profik ebben, csak így tovább minden bizonnyal ez így volt kitalálva és hülyét lehet csinálni az utasokból.
4002-4092 fosgyem kijelzője érdekes dolgokat művel. Váltakozik kb. 3x-os sebességgel az Andor utca, a 18 [óó:pp], és az àtszállási lehetőség a 717-es (!!) autóbuszra. Legalább az idő és a viszonylat pontos. ;-)
Eddig azt hittem hogy a csepeli hévet csak a Kálvin térig akarják meghosszabbítani de most kiderült a 0911-es 118-as tábla szerint hogy a Árpád híd (Szentlélek tér)-ig :D
Egyébként érdemes megnézni a Dunakeszi Auchan azon bejáratát, ahol a busz vég/állomás van.
Az Auchan ott hírdeti ingyenes buszjáratát, valamint az eljutási lehetőséget is az áruházba. Olyan régi a kint lévő térképrészlet, hogy az Auchan még nincs is jelölve rajta, valamint a káposztási összes "keretes" járat megtalálható még rajta.