Köszönöm a cikket! Nekem inkább mitikus lénynek tűnik a "repülő ember", no meg nem hinném, hogy egy viszonylag kis szigeten az óriáshüllők megfelelő táplálékot találjanak maguknak. Kivéve persze, ha a tengerben élnek, és csak időnként látogatnak a partra.
Ami Új-Guineát illeti, még sok érdekes állat kerülhet elő.
Tegnap egy könyvtári kiárusításon megvettem John Canning: Talányok, titkok, rejtélyek című, 1994-ben kiadott könyvét. Ebben foglalkozik Nessie-vel, illetve a jetivel. viszont százszor említett dolgokat ír meg újra, semmi újdonság nincs benne. Ugyanez vonatkozik a többi cikkre is. Azért a bibliográfiába besorolható, ha eddig nem került volna oda.
A december havi Hihetetlen ismertetése következik. A 84-85 oldalon van egy cikk a Jersey-i ördögről. A leírások, illetve képek alapján nem tűnik reális élőlénynek, inkább valamiféle démonnak. Szerencsére az ismertetés sem foglal állást ebben a kérdésben.
Az UFO-magazin a mi témánk szempontjából érdektelen. A címlapon december-januári szám szerepel, ezért legközelebb csak februárban fog megjelenni.
Az esedékes Rejtélyek világában két olyan cikk van, ami kissé a témába vághat. Az egyik egy rövidke beszámoló a 9 oldalon, a cím szerint Afrikában furcsa élőlényeket öltek meg. Elég pontatlan, hiszen Afrika szép nagy. Viszont kiderül, hogy ez Lethabongban történt. (Tudnám, hol van). A rejtélyes élőlényeket úgy határozzák meg, mint a macska és a patkány keverékét. Szerintem egyszerűen balsorsú macskák, a ház tulajdonosai pedig ostobák, nem is kicsit.
A 40-41 oldalon a sellőkről írnak, de semmi újdonságot.
Sajnálattal közlöm, hogy miután ennek a lapnak a színvonala a bulvárnál is bulvárabb, abahagyom a vásárlását. Legföljebb bele fogok lapozni.
A november havi UFO-magazin a mi témánk szempontjából érdektelen. A Hihetetlen közöl egy rövidke cikket a 6. lapon az legnagyobb madárról, a Vorombe titanról, ami ezer évvel ezelőtt halt ki. Sajnos, azt nem írja, hogy élő példányt is láttak, vagy láthattak. A 84-85 oldalon egy cikk a varázsos szirénekről. Sajna, összekeveri a szirént és a sellőt, továbbá a közölt kép csöppet sem meggyőző.
Amennyire megítélhetem, angol nyelvterületen valóban népszerűbb a téma. Viszont el kell ismernem, lényegesen valószínűbb, hogy Afrikában vagy Alaszkában tűnjön fel egy kriptid, mint Dániában vagy Svájcban.
Az utolsó mondattal maradéktalanul egyetértek! Nem tudom megítélni, mit láttak a szemtanúk, de nehéz elhinni, hogy egy ekkora élőlény (ráadásul lakott helyen) csak ilyen ritkán tűnjön fel.
Ugyan, dehogy! Ez alighanem vicc. A "nyuszifarkúság" a japán bobtail, illetve a manx (man-szigeti) macskák esetén fajtastandard. Persze, szegény jószágnak furán áll a mellső lába, de ez egyéni hiba. Remélem, a szombati macskakiállításon legalább egy példányt láthatok belőlük. Mármint a kurillian bobtailból.
Az UFO-magazin 4-5 oldalán három aprócska hír. Örömmel közlöm, hogy a skót Természetvédelmi Ügynökség 2001 óta készen áll Nessie fogadására. Ha a kutatók megtalálják, vegyenek tőle DNS-mintát, majd eresszék vissza! Még egy rövidke cikk az állítólagos csupakabráról, ezúttal Minnesotában járt és lefilmezték.
Továbbá Angliában is látták a jetit, méghozzá egy vonat ablakából. Az észlelő olyan 70-100 méter távolságból figyelte meg, amint békésen bandukolt. Vannak némi kétségeim aziránt, hogy lehet valamit ilyen távolságból és a mozgó vonatról alaposan megfigyelni.
Ami a Hihetetlen magazint illeti, rövid, de annál aranyosabb hír a 7. oldalon. Egy kriptozoológus beperelte Brit-Kolumbia kormányzóságát, amiért nem hajlandó elismerni a nagylábú létezését, ezért aztán nem lehet védett fajjá nyilvánítani. Érdekelne a per végeredménye.
Rejtélyek világa, augusztus-szeptember havi szám, 65 oldal. Itt az izlandi tavi féregről írnak, ami a Lagerflót-i tóban szokott felbukkanni, a helyiek és a turisták is többször látták.
egy rövidke cikk a New Jersey-i ördögről, de a leírás inkább egy démonra, mint egy kriptidre emlékezet.
Az augusztus havi Hihetetlen, illetve UFO magazin a mi témánk szempontjából érdektelen. Szó esik ugyan a vendigóról, de ez inkább mitológia, mint reális élőlény.
Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmet, megvettem, egyelőre csak átlapoztam. Úgy tűnik, elég sok témával foglalkozik, elég felületesen. de azért alaposan is át fogom olvasni. Aminek nagyon örülök, az a kép a boirostyánszobáról, ez alapján csodaszép lehetett. Illetve a helyreállított most is az.