Végre hazánkban is a kultikus brit sci-fi sorozat. Mindenkinek, akit érdekel a kilencedik és tizedik doktor története, de a klasszikus sorozat kedvelői is teret kaphatnak itt.
Milyen rövid kis részletre gondolsz? :) Mert én csak a The end of time végén hallottam az új szinront,és ha van vmi más akkor azt szivesen meghallgatnám.
Nem szeretnék elhamarkodott véleményt mondani és távol álljon tőlem, hogy bárki kedvét elvegyem a szinkronos változattól, de...
Megnéztem (hallgattam) az AXN honlapján a rövid részletet a szinkronból és arra jutottam, hogy ezúttal is jobban járok, ha továbbra is felirattal nézem a sorozatot.
Az eredeti szereplők által megteremtett hangulat és légkör nekem most sem "jött át".
De még bizakodó vagyok, hiszen csak nyúlfarknyi részecskét hallottunk. Talán később...
Ez nyilván szubjektív vélemény, biztos vagyok benne, hogy sokaknak viszont tetszeni fog.
Ó, tegnap egész délután az SDI Hungary szinkronstúdióban voltunk, megnéztük, hogyan is készül a Doctor Who ötödik évadának szinkronja. Nyugalom, mindenki a helyzet magaslatán van, zseniálisak a hangok, elképesztő munkának lehettünk szem- és fültanúi.
Október 4-én 23:00-tól pedig ti is láthatjátok majd az epizódokat, már nem kell addig sokat aludni!
(Nem, nem alkalmaz minket az AXN, és ez nem fizetett reklám, csak nyugtatásul közlöm. Nem kell félni a szinkrontól, nem ölték meg a Doctor Who-légkört és hangulatot.)
December első vagy második szombatjára szeretnénk egy nagy Doctor Who-találkozót szervezni Budapesten. Normális programmal, egy vagy több meglepetésvendéggel (hmm, khmm, erről nem mondok semmit!), ahogyan azt kell. A jó buli garantált, de:
Indítottunk egy szavazást igényfelmérési szempontból, így akár érdekel titeket a dolog, akár nem, kérlek, véleményetek osszátok meg velünk, hogy tisztábban láthassunk, megéri-e szerveznünk, vagy legalább azt tudjuk, milyen létszámban is kell gondolkodni.
A TARDIS a Judoonok nyelvét se fordította le a Stolen Earthben, és akkor most a Minotaurusz nyelvét se. Mi a legvalószínűbb ok? Mert így volt menő. Húha, a Doktor le tudja fordítani még az ilyen szörnyszerű beszédet is! Meg milyen menő már az, hogy a Doki olyannal jön, hogy "StoKoLoFoToKoropoFofochoe!!!" Viszont ha Whovian fejjel közelítjük meg, akkor:
1. A Minotaurusz, a Judoonok és a KropTor nyelve olyan ősi, hogy ezt a TARDIS nem tudja láliefordítani.
2. A TARDIS a "hotelben" (a szimuláció miatt) nem működött. Se a Árnyék Proklamáció főhadiszállásán, mert ott semlegesítették a TARDIS hatásait, mert van ott valami "Békefenntartó Mező" az Univerzális Jogok megsértése miatt, vagy ilyesmi. Vagy ennyire jól ismerték a TARDISok technológiáját. Az a szép a SciFiben, hogy bármit meg lehet magyarázni. És a forgatókönyv írók biztos hogy nem fognak egy legközelebbi részben arra, hogy miért nem fordította le a Tardis a Minotaurusz nyelvét. Ha össze akarnánk gyűjteni az ilyen bakikat, meg megnem magyarázott kérdéseket, amiket csak a szemfülesebb nézők vesznek észre, két évadot kitöltenénk, de egyik része se lenne menő, vagy élvezhető. Szóval röviden a válasz a kérdésedre: "Csak" Ne akadj fenn ilyeneken, mert van belőlük pár. Csak élvezd a sorozatot!
Ebben a sorozatban vhogy mindig van vmi szomorúság, vmi szívfájdító érzés, úgy finoman. Ez egy nagyon jó rész volt! Ááá, most nem írok semmit, még emésztem. (francba, nem akarom h meghaljon a doki, még ha néha jobb is lenne neki)
Anno mikor talan a harmadik evadban egyszer nem forditott a Tardis, ott eleg alaposan megindokoltak a miertet (miutan jol meglepodtek rajta), itt semmi ilyesmi nem volt... ennyire leadtak volna a szinvonalat a forgatokonyvirok? :S
spojler egy paradox gép segitségável nemlehetne mondjuk az egyik dokit a mult bol vissza hozni ugy mint ahogy amy bölet 2 a 6*10 es részben? mert akor hiába meghalna a doktor a elözö verzioja ot maradna igy david tennant et is vissza hozhat nák a sorozat ba igaz kiváncsilenék anyhogy reagálna a 10 doktora ha megtörténe ez a fordulat
Legjobb tudomásunk szerint River csak a 10-11. Doktorral találkozott (eddig). Viszont célzott rá egyszer, hogy megvan neki az összes Doktor fényképe, de nem tudja azonosítani őket, milyen sorrendben követik egymást.
Annyira nem nézegettem az átívelő szálakkal kapcsolatban a netet, de ebben az évben lezárják a Doki -Silence kapcsolatot? Úgy értem, ebben az évadban. Innen SPOILER.
SPOILER
Amúgy a dokiről azt mondták, a halála fix pont. De én korábban úgy értelmeztem, h River nem csak a 10. és 11. Doktorral találkozott, szal elvileg kéne még regenerálódnia, nem? Vagy csak rosszul gondolom? Elnézést, ha korábban volt róla szó, ezt a hosszú topicot még nem sikerült átolvasnom.