Keresés

Részletes keresés

Moka25 Creative Commons License 2009.11.26 0 0 35619
Ójesszus, még mindig?!:S Részvétem!! Az viszont jó, hogy békén elvan a kanállal!!:)) Nóri hisztirohamot kap, ha megpróbálom azzal etetni, így nekünk pl. át kellett állnunk "fingerfood"-ra:)

Ja, meg Apa szokott lenni a Henry. A második legnagyobb mozdony. Asszem van egy kis rivalizálás a férfiszekcióban;))

Tessék:) Tortaevés előtt és után (figyeld a haját:D). Gyertyás sajna nincs, inkább megfogni akarta a lángot, így hát gyorsan elfújtam neki. Pedig tud fújni, az ebédjét mindig megfújja;))
Előzmény: vidramam (35618)
vidramam Creative Commons License 2009.11.26 0 0 35618
Oké, köszi, írok majd mélt!

Vonat család :DDD

Fhú, a bukás nagyon gáz még mindig. :((( Most még rosszabb, mint korábban, mert annyit mászkál, izeg-mozog, folyton jön Belőle a cucc. Nappalra már nem is nagyon adunk Neki tápot, mert a sűrűbb dolgok nagyobb hatékonysággal maradnak benne. Nagy könnyebbség, hogy Neki nincs tejallergiája, így kaphatja a tejpépeket. Szerencsére a kanalazással is jól haladunk, egészen megemberelte magát e téren, úgyhogy mennek a főzelékek is. Hát, igen, sajnos ez eltart egyéves korig, sőt még akár másfélig is elhúzódhat.

Ó, jajj, Nórika tényleg már elfújta az első gyertyáját! Isten éltesse utólagosan is!!!! Szülinapos képet!!!!!!!!!
Előzmény: Moka25 (35615)
vidramam Creative Commons License 2009.11.26 0 0 35617
Igen, akin színes kockás harisnya van! :DDD
Előzmény: ertal (35616)
ertal Creative Commons License 2009.11.25 0 0 35616
Ej, de helyes fiatalember. A növérét fordította fejjel lefelé? ;))

Nálunk együtt játék még csak ritkán van. Hancúrozás pl. No és amit nem hittem volna, labdázás. Peti gurítja nekem, én Beának, Bea Petinek, stb. Olyan jó!
Előzmény: vidramam (35611)
Moka25 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 35615
Nagyon szívesen, csak már nem emlékszem, melyikeket mondtuk:DDD Ööö...;)) Hosszú haj, rövid ész:)) Cserelemez nem fontos - L. informatikus, tudod;)) Dobj majd egy mélt!!;))

Nagy ló, kis ló, ez tündéri!!!:o)) Nálunk mozdonyokként szoktak együtt négykézlábazni, Marci mindig Gordon (a legnagyobb, leggyorsabb, legerősebb), Nóri a James, mert általában van rajta vmi piros, és ha nincs szerencsém, akkor nekem is négykézlábra kell ereszkednem, én Edward szoktam lenni, a legöregebb, leglassabb mozdony:DDD

Télleg, bukással hogy álltok? Lennmarad már a kaja? Gondolom, a függőleges testhelyzet sokat javít a helyzeten. Képzeld, Nóri még ma is képes volt bukni egyet, így 1+ évesen!
Előzmény: vidramam (35614)
vidramam Creative Commons License 2009.11.25 0 0 35614
Hát, szerintem az anyuka már nem merészkedne a placcra, mert jön a rettentő nyáladző szörny, aki elragadja! :DDD De szerencsére mostanában nem is annyira nagy sláger Majánál a Playmobil, jól elvan más játékokkal. Nem mondom, hogy ha megemlítjük, akkor ne venné rögtön elő a készletet, de magától nem jut eszébe, mi meg pont Samu miatt most nem is említjük. No meg egy ideig nem is bővítjük a készletet. Majd ha már Samu is tud rá vigyázni.

Amúgy nagyon jól megvannak, Samu természetesen imádja Maját, tisztára felderül aaz arca, ha Maja megjelenik a színen. :) Szerencsére Maja továbbra is viszontszereti, csak Samu ne nyálazza össze a játékait, ne kapaszkodjon a ruhájába, ilyenek. Olyankor kicsit nyávog, hogy vigyem onnan Samut, de ennyi. Szeret vele négykézlábazni a házban, olyankor Maja a nagy ló, Samu a kicsi. Szóval szuper jó tesók! Remélem, ez még sokáig így lesz.

Móka, kérhetném mégis, hogy írd ki azokat a meséket, amiket a múltkor ajánlottál nekem? Viszek cserelemezt!
Előzmény: Moka25 (35613)
Moka25 Creative Commons License 2009.11.24 0 0 35613
Aztaaaa...:) Gratula!!!:)

És hogy alakul a jótestvéri (v)iszony?;)) Playmobil anyuka nyugiban sétáltathat még?? Áááh, hülye kérdés, már biztos nem;))
vidramam Creative Commons License 2009.11.24 0 0 35612
(ez nem a szomszéd kisfiú, ez az, aki itt lakik nálunk nyolc hónapja! :DDD)
vidramam Creative Commons License 2009.11.24 0 0 35611
Borzasztok: :)
pannni Creative Commons License 2009.11.13 0 0 35610

Nagyon helyesek együtt és külön is! :)

A szoptanít szerintem is csodákra képes, érdemes kipróbálni! Épp azért, mert nincs az, hogy nyűglődik az üres cicin, mégis szopizik! Ez még akkor is megéri szerintem, ha nem lesz több a tej, de hátha lassacskán szaporodik!

Előzmény: Zoya77 (35608)
vidramam Creative Commons License 2009.11.12 0 0 35609
Zoya, én tökre megértelek, én is hasonló problémákkal küzdöttem mindkét szoptatásnál. Nekem nincs az a fejőgép, ami szívna bármit a mellemből, csak akkor jött, amikor pluszban nyomtam is hozzá. A kh-ban irigykedve néztem a többieket, akinek csak úgy jött, én meg egy órát küzdöttem, facsartam, és örültem, amikor már 60-at sikerült kifejni (mások ekkorra telepakolták a hűtőt és azt sem tudták, hová tegyék a cuccot, vitették haza fagyasztani). Szerintem egyszerűen el kell fogadni, hogy van, akinek ha a feje tetejére áll sem lesz több teje. Nekem amúgy sokat javított a helyzeten a More Milk Plus kapszula (egy vagyon...) Így végül sikerült egy hónapig kizárólagosan szoptatni, aztán még 3,5 hónapot táppal pótolva. Esetleg próbáld ki...
És igen: én is olyan vagyok, hogy értékelem a szoptatást, szerettem is most Samuval (Majával nem), de van egy határ, amin túl nem megyek el a szoptatás érdekében. Két hétig csináltam itthon is, hogy minden szopi után fejtem, éjszaka is, nem lett több. Ez van. Utána úgy döntöttem, értékesebb az az idő, semminthogy fejéssel töltsem, már olyan mértékű alváshiányom volt, hogy muszáj volt aludnom.
Előzmény: Zoya77 (35607)
Zoya77 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 35608

Dorka fáradhatatlan szopizó, jórészt egész nap azt tenné, ha engedném.

Négy napon keresztül játszodtuk a kizárólag cici, mikor felébredt és enni kért, az utolsó éjszaka már ajdnem egyvégétében ordítás volt és cicinlógás.

Ez nem szopisztrájk nála, hanem üres mellek, mert ő a napi "előírt" 450 ml helyett majdnem 600-at eszik meg, a legkisebb gond nélkül. És az etetőcumira fintorog, elfogadja,mert kaja jön belőle, de az igazi neki a cici.

Előzmény: netszkvid (35603)
Zoya77 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 35607

Csajok, köszi az ötleteket, tanácsokat.

Ertal: nem hagyom a tejet, Dorka igényli a cicizést, igazából neki is cumiundora van, mint Gergőnek, csak neki fokozott, ő az etetőcumival sincs haverságban, elfogadja, mint szükséges rosszat. Neki nincs nagylyukú cumija, az üvegből is meg kell dolgoznia a kajáért. Ami nekem nincs, és itt lehet vitatkozni, de nem érdemes, mert nálam nem jön be, hogy nem termelődik annyi tej, amennyit kieszik/fejek belőle. Pláne nem 3óránként, mikor Dorka enne. És ez nem egyszeri alkalom utáni kijelentés, hanem több napi tapasztalat. Jó pár napja, már inkább több, mint egy hete figyelem, írom, mérem, hogy van-e. Ha pl. eszik egy mellből 90-et (volt ilyen), 3 órával később ebben már csak 40 volt, még 3 óra múlva 20. A másik mellemben kevesebb van. Fejéssel nem jön ki semmi, addig eszik, míg már tépi a bimbót, aztán mérgesen kiköpi. És ezután sem pumpával, sem kézzel nem tudok kisajtolni (Cserge tanácsát követve) semmit, a pumpától ráadásul állandóan kisebesedik a bimbó, mint anno Gergőnél, így ez a verzió nem játszik.

Amikor Dorka megéhezik, nálunk is szopi az első.

DE: van, hogy vákuumként szív 40 percet is, és 30 ml-t eszik, de ettől úgy beájul, hogy ágyú sem. Egy órával később meg ébred, hogy éhen akar pusztulni. Persze ciciben ilyenkor a nagy űr. Két hete már egy evésnél mindkét cicit kieszi üresre (lehet vitatkozni, mennyire üres), és utána jön a pusztulásos nagyjelenet. És ilyenkor még bever 90 ml tápot (ja, kisasszony vasárnap volt 3 kg).

Éjszakai műszak másként van. Akkor először jön a cici, ha van benne, aztán táp, és utána a másik cici, mert a 90 táp után is ordít, és tömködi a száját és az apja cicijét is enné. Kis cicizés még és alszik 5 órát.

Szóval lehet agyalni, hogy mit lehet felhozni és honnan.

Én viszont nem vagyok megszállott szoptató, de nem baj, ha más az, és nem pofáztál bele egyáltalán, ha nem akartam volna tanácsot, nem írok. Én viszont nem vagyok annyira eltökélt, hogy azt, amit Cserge tett, meg tudjam csinálni. Így is kialvatlan vagyok, zombi (Gergő is segít benne, egész nap pörög, mint a búgócsiga, éjszaka meg min. egyszer átsétál a mi ágyunkba, félóra minimum, míg visszakísérem, meg újra elaltatom), fájnak a melleim, és péklapáttal verném agyon, aki rá akarja húzni az egész emberiségre, hogy kizárólag a szoptatás a jó, és hogy mekkora élmény. De ezt már eljátszodtuk Gergőnél, most már nem okoz akkora törést, ha csak fele lesz szopi.

Én gyomrom jól van, hellyel-közzel. Eszem rendesen, figyelek is rá, iszom rendesen, szopisteát is, ettem az Urtica-t, többet nem tudok tenni.

Előzmény: ertal (35601)
Mikolt Creative Commons License 2009.11.12 0 0 35606

dehogyis. minden karos a szoptatasra, ami a mellen kivul masra szoktatja a babat. a Szoptanit egy olyan eszkoz, ami all egy nyakbaakaszthato tartalybol, es ket hajszalvekony csovecskebol, amit ugy kell felragasztani a melledre, hogy a kivezeto nyilasa a mellbimbonal legyen. a tartalyban lefejt tej, vagy tapszer is lehet. a lenyeg, hogy ahogy a baba raharap a mellre es szivni kezdi, beindul a tartalyban levo folyadek. a baba igy taplalekhoz jut, megnyugszik es nem adja fel a szopast, a mell viszont ezido alatt folyamatosan ingerlest kap, igy beindul es fokozodik a tejelvalasztas. a tartalybol jovo folyadek tetszes szerint elzarhato, igy ha az anya erzi, hogy belott a tej, meg is vonhatja a tapszert a baba mellrol valo levalasztasa nelkul.

ugye a cumikkal es egyebekkel az a baj, hogy a tejelvalasztast a mell ingerlese valtja ki. az pedig nincs meg, ha a baba nem szopik.

Előzmény: netszkvid (35604)
JÉGmadár Creative Commons License 2009.11.11 0 0 35605

Zoya,

eszméletlen édesek mindketten! :-)

Igaz, csak nagyon kis számú minta áll rendelkezésemre, de az alapján úgy látom, hogy az ellenkező nemű kistesóhoz inkább viszonyulnak rajongással a nagyok, mint azonos nemű versenyző esetén.

Netszkvid,

hát a kérdés jó, hogy mikor múlik el az ördögkorszak, már én is nagyon várom :-)

Azt veszem észre, hogy lassan-lassan, de nő azoknak a napoknak a száma, amikor sikerül balhé nélkül (kisebb ügyek nem számítanak balhénak :-)) végigvinni a napot.

(Az oviban meg természetesen Petiről lehetne mintázni a jófiú szobrát, aztán már az öltözőszekrénynél jön a műsor, amit csak nekem tartogat -fogösszeszorítósvicsorítóssmiley)

Előzmény: Zoya77 (35598)
netszkvid Creative Commons License 2009.11.11 0 0 35604
Mikolt, nekem a vedono a breastflow nevu cumit ajanlott, tenyleg vissza lehetett vele teriteni a sztrajkolot (annyira utalta, hogy annal mar a cicc is jobb alapon- de tenyleg mukodott)

Ez ugyanaz, mint amirol Te beszelsz? Breastflow
Előzmény: Mikolt (35602)
netszkvid Creative Commons License 2009.11.11 0 0 35603
Csatlakozom ertalhoz, minden szavaval egyetertek.
Sokszor kell a potlas, de azt ne veszitsd szem elol,hogy ha az egyik napon X ml-t nem ciccbol kap, akkor az az X masnap mar nem lesz, sot inkabb x+50 ml fog hianyozni es kozben Dorka igenyei noni fognak, (kinyilik a cici-ollo mondanam, ha kozgazdasz lennek) :-(.
es sajnos a fejes tizedannyira sem hatasos, mint a szopizas.

En a sokszorosan nehezitett palyas Olival maniakusan fejtem a fentiek miatt, hogy potolni ne kelljen (pedig csak a melyhutohoz kellett nyuni, meg most is vagy 10 liter)

Nalunk is volt 2 szopisztrajk. Nagy turelemmel ragaszkodtam ahhoz, hogy legalabb fel oras cicin toltott erolkodes utan kerul elo az uveg.
Most igy 3 honap tavlatabol megerte, igaz, most mar a cumit nem hajlando elviselni a szajaban a fiatalur (januartol dolgozom, ugyhogy nem mellekes kerdes).

Megjegyzem, a szopisztrajk ilyen kicsi babanal lehet faradtsag is (lehet, hogy Olinal is az volt), es Dorka sem egy dijbirkozo (meg). Szoval potlas nem vesz, nalunk 10 heten keresztul ment igy, de a lenyeg, hogy napi szinten torekedj az "onellatasra", ha kell, masfel 2 orankent fejni.... Hidd el, nem fog sokaig tartani, a mi 10 hetunk extrem hosszu volt!

Nagyon szepek egyutt a tesok, buszke lehetsz rajuk! (nekem is olyan szivetmelengeto nezni oket, pedig a nagy egy kis ordogfioka neha...)

Apropo, csak en latom ugy, hogy a 3 eves korosztaly borzaszto nehez elviselni? (Panna minden leheto hatart megprobal minden leheto alkalommal kijjebb tolni, mar tobb mint fel eve. Nem hiszem, hogy tesofuggo, mar elotte is volt. De konyorgom, mikor novi mar ki?!!!! Vannak napok, amikor tunder, aztan napok, amikor szo szerint kisordog
Előzmény: Zoya77 (35597)
Mikolt Creative Commons License 2009.11.11 0 0 35602
erre valo a szoptanit nevu eszkoz. szerintem fantasztikus talalmany. nekem 2 nem szoptatas utan ezzel sikerult a harmadiknal.
Előzmény: ertal (35601)
ertal Creative Commons License 2009.11.10 0 0 35601

Zoya,

ne hagyd a tejcsit! Ha tápot adsz, csak belecsúszol az ördögi körbe: egyre kevésbé szopik, egyre kevésbé ingerli a melled és készteti további tejtermelésre, tehát kell a táp, stb. A nyáron Cserge a 3 hónapos Violával egy olyan szopisztrájkból mászott ki, hogy már ö is csaknem feladta. Viola nem szopott, csak nyalogatott, már a szájába kellett fejni. Aztán behisztizett, mert éhes volt. Azt csinálta, hogy minden szopikor elöször kapott ciciböl, aztán szelepes cucliból (edzés!!), végül olyanból, amiböl ömlött, és így jóllakott. Természetesen mindig szopi volt, amikor megéhezett. Éjszaka pedig Cserge fejt. Óránként. Ez volt a tartalék, amit aztán odaadott neki. No meg persze fejés volt minden szopi után is. Napi 500-ról hozta fel így 1000-re a tejtermelést heti 100 ml növekedéssel. Most Viola szív, mint egy kis pumpa. Ki is kerekedett rendesen!

Bocs, hogy belepoff! Csak megszállott szoptató vagyok. Bár csak 10 hónapig. Most, hogy Bea mindjárt 1 éves, lassan leállunk.

Gergö testvérszeretete olyan megható!

És a Te gyomrod hogy van?

vidramam Creative Commons License 2009.11.09 0 0 35600
Továbbra is tiszta bátyus! :)
Örülök, hogy jól vagytok! Gergő meg maradjon továbbra is ilyen jó tesó!
ertal Creative Commons License 2009.11.09 0 0 35599
Szépek nagyon! :))
Zoya77 Creative Commons License 2009.11.08 0 0 35598
Zoya77 Creative Commons License 2009.11.08 0 0 35597

Túl jól van, már időhiányban szenvedek.:))))

Érdekes kettővel. Mikor apája itthon volt, Gergő sokkal zizzentebb volt, ezen a héten magunk voltunk csak, nyugisabb volt minden. Csak nem tudok mindent akkor megcsinálni, mikor szeretnék, és ez leginkább a főzés. Jövő héten jön anyám egy hétre, egyelőre, aztán utána már csak mi. És majd rendelek.

Amúgy tetszik.

Gergő folyton Dorkán lóg, szerinte Dorka mindig neki szól, vagy azért sír, hogy ő odamenjen, vésővel kell levakarni róla. Kiscsaj meg a legnagyobb ricsajban is nagyokat szunyál.

Tegnap elkezdett apadni a tejcsi, most már kettőből sem tud eleget enni, pedig eszem-iszom, minden etetésnél mindkettőből eszik, plusz még a maradékot megpróbálom lefejni, de már minden kaja után kell a táp. Eddig legalább éjszakára nem kellett. És beköszöntött a hasfájás. Ezen kívül tök jó. Édes kis bogyó. Csütörtökön 2900 grammnak mérték. És kezd husisodni.

Előzmény: Moka25 (35594)
Zoya77 Creative Commons License 2009.11.08 0 0 35596

Túl jól van, már időhiányban szenvedek.:))))

Érdekes kettővel. Mikor apája itthon volt, Gergő sokkal zizzentebb volt, ezen a héten magunk voltunk csak, nyugisabb volt minden. Csak nem tudok mindent akkor megcsinálni, mikor szeretnék, és ez leginkább a főzés. Jövő héten jön anyám egy hétre, egyelőre, aztán utána már csak mi. És majd rendelek.

Amúgy tetszik.

Gergő folyton Dorkán lóg, szerinte Dorka mindig neki szól, vagy azért sír, hogy ő odamenjen, vésővel kell levakarni róla. Kiscsaj meg a legnagyobb ricsajban is nagyokat szunyál.

Tegnap elkezdett apadni a tejcsi, most már kettőből sem tud eleget enni, pedig eszem-iszom, minden etetésnél mindkettőből eszik, plusz még a maradékot megpróbálom lefejni, de már minden kaja után kell a táp. Eddig legalább éjszakára nem kellett. És beköszöntött a hasfájás. Ezen kívül tök jó. Édes kis bogyó. Csütörtökön 2900 grammnak mérték. És kezd husisodni.

Előzmény: Moka25 (35594)
zsejkee Creative Commons License 2009.11.06 0 0 35595

hahó!

Móka, köszi :D

Pannni, apa egyfolytában megy hozzád, csak sose jut el :( remélem jövő héten át tud menni az autópálya túloldalára.....

Mi rendben, kopogjam le, végre elmúlt az őszi szünet, pénteken már zöldültem :D

Kedden itt voltak Csibusék, szuper volt, az öt pasi lejátszotta a két világháborút egyfelvonásban, nagyon röhögtünk :)

Moka25 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 35594
Hahóóó, Zsejkee!! Eladó supi cipők, ha érdekel, hátha jó Csaninak!!:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=94570268&t=9178181

Zoya,
mizújs, milyen otthon kettővel?:) Jól van a pici lány??
Zoya77 Creative Commons License 2009.10.21 0 0 35593

Köszönöm szépen, majd meghálálom, Panninak is.:)))

Most megyek, kergülök tovább, holnap hazaengedik Dorkát, már szépen eszik, 50-eket, ma 60-at szopizott is.:))))

Várlak majd.

Előzmény: zsejkee (35590)
pannni Creative Commons License 2009.10.21 0 0 35592

Csak erre most gyorsan:

Persze, az egyszerű, nem tudtam, hogy ilyen közel dolgozik!

Megírom mailben a számomat!

Előzmény: zsejkee (35586)
zsejkee Creative Commons License 2009.10.21 0 0 35591

hol lehet ilyet tanulni? sztem egy félévet már le tudnék rakni, ha elolvasnám a záróinkat :D

csak a biológia és ezek a szavak... brrrrrrrrrrr.

Előzmény: Zoya77 (35588)
zsejkee Creative Commons License 2009.10.21 0 0 35590

JM, hogyhogy félkezű??? gyerek a másik kézben, vagy vmi történt? jaj.

Csanival már csak decemberig járunk hétfőnként hn11-hn1-ig. átkerültünk a másik két nőhöz - na erre jutottunk a nagy ügyességünkkel. azért végül jó fejek, vagy legalábbis udvariasak :DDD

Matyival elvileg meg szerdánként fogunk menni. ha jók az infóim, akkor ez otthagyós buli, az első pár alkalommal még nem, de aztán belököm 9-kor és egyig ott lesz. majd kiderül, telefonálnak amint  van helyünk.

elmentünk logopédushoz is. no, elküldött hallásvizsgálatra, alaprutin, no és Matyi egyáltalán nem találta meg a zenélő bocit a pokróc alatt. kb. azt sem tudta a szoba mely részéből jön a hang... és elvileg a nagymozgásoknak is köze van a nyelvi fejlődés (rendellenességei)-hez, szval van remény hogy  kigömbölyödik a történet és minden oké lesz iziben, vagy tanév végére.

Zoya, persze, pannni majd a kezébe nyomja és elhozzuk. most épp takonykórban nyyomulunk, ha megegészségesedünk felkeresünk :D

CS. remélem jobban vagy és rendeződnek a jogi szálak! is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!