Keresés

Részletes keresés

inversion Creative Commons License 2013.08.01 0 0 3418

Első körben az elvet akarom ellenőrizni.

Nem ajánlok senkinek a pénzéért olyat, amit még nem láttam működni magam is.

Ezért mondtam, hogy ez jóval kevésbé pénz, inkább idő kérdése.

Előzmény: mmormota (3417)
mmormota Creative Commons License 2013.08.01 0 0 3417

Ikyen most is van, ehhez nem kell közpénz:

http://www.kickstarter.com/

Elóadod az ötletedet, ha vannak elegen akik fantáziát látnak benne, megkapod a pénzt a megvalósításhoz.

Pl. az Oculus Rift (3d játékhoz speciális videó szemüveg) fejlesztéséhez 2,4M dollár jött össze, pedig csak 250e volt a célkitűzés. 

Előzmény: inversion (3416)
inversion Creative Commons License 2013.08.01 0 0 3416

Izgalmas kérdés. :)
Az első utam nem hozzá vezetne, vannak még páran, akiknek lehetőséget adnék (és nekem is vannak ötleteim, amihez nem kellenek milliók, inkább idő és hely).

A kutatók megkapnák a forrásokat és az első 10.000 darab eladása után az elvet publikálni kell amolyan "mindenki iskolája"-szerű fórumokon (addig kussban van mindenki).

A MS tudomány kommentárja pedig nem baromira érdekel. Nekem az elismerés nem az "intézményes tudomány" "igazolása", hanem a vásárlók elégedettsége.

Előzmény: Makkoscipo (3415)
Makkoscipo Creative Commons License 2013.08.01 0 0 3415

Szerinted baj van a main stream fizikával?

Érdekelne, hogy mit kellene változtatni. Ha lenne varázspálcád, akkor mit varázsolnál, pl. Egely úr milyen lehetőséget kapna tőled?

Előzmény: inversion (3414)
inversion Creative Commons License 2013.08.01 0 0 3414

A "mainstream fizika" nem fog megváltozni addig, amíg a "vezetőinek" és pénzt osztóinak más áll az érdekében.

Ezt is lehet cáfolni, vitatkozni.

Előzmény: Törölt nick (3412)
Makkoscipo Creative Commons License 2013.08.01 0 0 3413

Egy topicban csak az induláskor illik nullázni. SZVSZ itt és most ismét lehet.

0

Ha valkinek nem tetszik akkor lehet cáfolni.

Előzmény: Törölt nick (3412)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.31 0 0 3412

Mondj valamit, ami hasznosnak bizonyult Égely lassan 30 éves munkásságából. Valami elv, vagy bármilyen eredmény, aminek hatására megváltozott a maintream fizika. Egely 30 évéről van szó.

Előzmény: Diplomás Értelmetlenségi (3408)
NevemTeve Creative Commons License 2013.07.31 0 0 3411

(meta: Szerintem a bevált régi trollok is kielégítik a topik szükségleteit, felesleges újakat is ideszoktatni azzal, hogy etetjük őket... ez persze magamnak is szól)

Oberon Miranda & Titania Creative Commons License 2013.07.31 0 0 3410

Hülyeség.  Az örök lúzerek szokták ezzel nyugtatgatni magukat.

Előzmény: inversion (3409)
inversion Creative Commons License 2013.07.31 0 0 3409

A legtöbb, hosszútávon is emberi életeket megváltoztató technológia garázsokban született, nem pedig tudományoskodó egyetemi professzorok fejében.

Előzmény: Diplomás Értelmetlenségi (3407)
emp Creative Commons License 2013.07.30 0 0 3406

én nem hisztizek :)

csak hiszek a szememnek.

Előzmény: inversion (3405)
inversion Creative Commons License 2013.07.30 0 0 3405

Az, hogy nézegetjük és ki erről-, ki arról minősítgeti, hisztizik jobbra-balra, senkit nem visz előre.

3355: "Mindegy, hogy mit állít, bizonyíthatatlan, sikerült-e neki és igazat mond-e, vagy nem.

Az számít, hogy te megismételted-e a kísérletet, vagy nem? Számodra a tudomány a magad által elvégzett és dokumentált kísérletnél kezdődik.

Hogy a többiek mit csinálnak és csináltak, csak hiheted."

Előzmény: emp (3402)
Hartlein_K Creative Commons License 2013.07.30 0 0 3404

Kedves Diplomás Értelmetlenségi!

"az ilyen okfejtéseket kifejtő emberek az igazi felfedezőket is lenézik, megvetik és máglyára küldik"

Igen, magamra ismertem a mondatodnak azon részéből, ahol azt írod: "máglyára küldik". Egy kicsit pontosítom, tisztítótűzbe küldenénk, ami nem egészen ugyan az. Évek óta lehetőséget biztosítunk a Műegyetem Fizikai Intézetében, hogy bemutassák feltalálóik a tiltott találmányaikat, amit elsődlegesen a topic névadója inspirált az egyik művével. (Ez régóta köztudott, de hátha van itt a topicon valaki akinek ez újdonság.) Csak érdekes adalékként mondom, hogy az intézetünkben akadtak, akik azon a véleményen voltak, hogy nem szerencsés ilyen lehetőséget adni áltudományoknak, ezzel veszélyeztetve a Műegyetem hírnevét. De mi mégis kínálunk lehetőséget, meggyőztük az aggódókat.

http://szkeptikus.bme.hu/ttt.html

Érdekes módon eddig csak egy jelentkező akadt a mai napig.

Azóta még ún. "tapogatózó érdeklődés" sem volt – értelmezésem szerint nincs bemutatni való.

Ám a neten található videók tanúsága szerint lenne/van bemutatni való. Lehet, hogy az intézetünk nem elég hiteles, nincs elég szakmai kompetenciája? Lehet, hogy nem az intézmény, hanem mi szervezők lennénk hiteltelenek? Ennek a második lehetőségnek nagyobb esélyt adok, mert főhősünk a nálunk szerzett diplomájára és doktorijára azért büszke.

Egy az országunk számára megváltó találmányt (ezt maga a feltaláló mondta), egy energiatermelő berendezést szerinted miért egy cseh ezoterikus vásáron mutat be. Mitől lesz számára fontosabb, hitelesebb ez a helyszín? Miért egy ezoterikus cseh tv-ben keresi a sikereket a találmányával, miközben egy hazai egyetemen is várják a jelentkezését? És itthon is csak a másképpen tudás csatornája, meg a " A műsor spirituális, természetfeletti és megmagyarázhatatlan jelenségek, történések felkutatásával és azok okainak feltárásával foglalkozik." típusú műsorok vendége.

Véleményem szerint, – mivel biztosan tudom, hogy a lehetőségről, amit egyetemünk kínál tud – bölcs értékítélete alapján ide, az ezoterikus világba valónak tart, és nem az egyetemre, atudományos világba valónak véli.

Szóval az ajánlatunk továbbra is áll, sőt meg sem kell várnia a következő konferenciát, mert konferenciánk időpontja neki eddig még sohasem volt alkalmas, ezzel mindig az volt a baj hogy az UFO konferenciával egybeesik az időpont, így "kénytelen" ott szerepelni. Ez pedig nyomós érv!

Felajánlom, hogy egy az ő számára alkalmas időpontban szervezünk egy bemutatót, ha van miről.

Linkek:
1.    http://www.youtube.com/watch?v=p4jR_DxlWsI
2.    http://www.cestyksobe.cz/volne-energie-a-nase-budoucnost-ad652/
3.    http://www.cestyksobe.cz/volne-energie-a-nase-budoucnost-ad700/

Előzmény: Diplomás Értelmetlenségi (3397)
Hartlein_K Creative Commons License 2013.07.30 0 0 3403

Igazad van, személyesen nem találkoztam a gyűjtőkkel. Ha csak urbánus legenda akkor elnézést kérek a topic-tól a tévedésem miatt. (az említett sorozatból nem adatott meg egyetlen percet sm látnom, csak a környezetemben hallottam róla. Volt valami vak lány is arról is állították, hogy gyűjtenek neki műtétre. No mindegy, örülök, hogy nem ilyen rosz a helyzet...)

Előzmény: Simply Red (3399)
emp Creative Commons License 2013.07.30 0 0 3402

Teljesen mindegy, mi történik a videón

ezt most komolyan mondod?

akkor minek nézegetjük?

Előzmény: inversion (3359)
inversion Creative Commons License 2013.07.30 0 0 3401

Magam is láttam, hogy folyamatosan szórta ki a "találmányokat", amelyek nem működtek. Sok leírást, amiket csak megvenni lehetett, hajigált a szemétbe. Voltak, amiket már a papírok átnézésekor, voltak, amik ötletesek voltak ugyan, sokat kísérleteztek és mértek velük, de akkor is kuka.

Sok pénzt és energiát fektetett ilyenekbe.

Csak hát ez kívülről nem látszik ugye.

Előzmény: mmormota (3398)
NevemTeve Creative Commons License 2013.07.30 0 0 3400

Ez sajnos igaz, csak Égelyt harmincötször égették meg máglyán az elmúlt évtizedekben... (azt meg se merem számolni, hogy pl Däniken és Nemere hány halált halt)

Simply Red Creative Commons License 2013.07.30 0 0 3399

...mert ahogyan Izaura számára gyűjtöttek...

Már ha tényleg gyűjtöttek.

Előzmény: Hartlein_K (3395)
mmormota Creative Commons License 2013.07.30 0 0 3398

Ezt indokolni kellene, nem gondolod? 

Miből következtetsz arra, hogy nem képes megkülönböztetni a hülyeséget a meglepő de megalapozott újdonságtól?

Ha neked ez nem is megy, más még képes lehet rá.

Diplomás Értelmetlenségi Creative Commons License 2013.07.30 0 0 3397

egyetlen apró probléma van az okfejtéseddel: az ilyen okfejtéseket kifejtő emberek az igazi felfedezőket is lenézik, megvetik és máglyára küldik

inversion Creative Commons License 2013.07.26 0 0 3396

Ha lehetne pályáztatni, van alternatív lehetőség.

Egyébként nem elhiszem amit mond, de az ellenzőktől is szívesebben látnék "kipbóráltuk, pontosan úgy ahogy ő, és.." kezdetű mondatokat az alapból fikázás helyett.

Hartlein_K Creative Commons License 2013.07.26 0 0 3395

Bruce Willisnek sokan tapsolnak, élvezik a színészi teljesítményét. De az életben senki sem bízná rá azon problémák megoldását, amiket a filmvásznon megold. Ámbár ez így biztosan nem igaz, mert ahogyan Izaura számára gyűjtöttek, Bruce Willist is lehet, hogy jó páran megbíznák a feladattal. Lásd a Terminátorból hogyan lett komoly beosztású politikus.

Számomra Egely György a fizika Bruce Willis-e. Ha szórakoztatni akarna, például átírhatná a könyveit operettnek, így adva munkát Győzikének és Kiszel Tündének. Ebben az esetben semmi bajom nem lenne vele. Legfeljebb, nem nézném meg a műveit.

Egely György sokszor akkorákat gurít, hogy az néha már szórakoztató, sőt még Teachernek is kiveri olykor a biztosítékot. Tudósnak nem kéne tartani, úgy ahogy azt teszik többen is. Én azt mondom, hogy aki hozsannázik neki, az kérjen tőle ingyen energiát, a kocsijába, a háza fűtéséhez, no meg ahhoz a computerhez amin ehhez a topichoz írja a hozzászólásait. Ha ezt tőle megkövetelnék, azt hiszem, hamar egy véleményen lennénk. Akik ebben a topicban "neki szurkolnak" nem értem, hogy miért nem várnak tőle eredményt? Miért nekünk kellene utána járni annak amit ő állít? Itt is lehetne valami olyasmit definiálni, mint az ártatlanság vélelme a jogban. Én például eltöprengtem azon, hogy lehetne-e kísérletet fabrikálni arra, hogy igazoljam azt, hogy nem létezik örökmozgó. Még nem tudom a választ. De az sokkal egyszerűbbnek tűnik, hogy ha valaki építene egyet és azt bemutatná. Legyen ez a személy Egely György, hiszen nincs se közel se távol aki jobban értene ehhez. Ebben szerintem nincs vita. Ha örökmozgó építésére írnának ki tendert nem is nyerhetné meg más , mint ő.

Ne értsen félre senki, nem fanyalgok. Ahogy a könyveiben* könnyed stílusban ír immár évtizedek óta a többletenergia kinyerésének lehetőségéről, meg az örökmozgók építéséről, ez alapján teljesen elvárható lenne. Nem?

* http://hu.wikipedia.org/wiki/Egely_Gy%C3%B6rgy#F.C5.91bb_m.C5.B1vei

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 3394

Ugyanezt saját lapján magyarul így írja:

"1982-ben kaptam műszaki doktori címet a Budapesti Műszaki Egyetemen műszaki hőtanból."

http://www.egely.hu/?page=dokumentum&lang=hun&id=2

Előzmény: hausdorff (3391)
inversion Creative Commons License 2013.07.26 0 0 3393

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tudom%C3%A1nyos_fokozat
"..bizonyos megkötések mellett a régi kisdoktorik egy (kisebbik) részét az egyetemek PhD-fokozattá minősíthették át.."

Lehet hogy ebbe esett ő is. De én inkább megvárom, mit mond Teacher.

Előzmény: Rejtélygyilkos (3390)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 3392

Akkor még nem is volt PhD, ugye? :-))

Előzmény: hausdorff (3391)
hausdorff Creative Commons License 2013.07.26 0 0 3391

"In 1982 I got my Ph.D. in Engineering Science of Heat at Budapest University of Technology."

http://www.egely.hu/?page=dokumentum&id=5&lang=eng

Előzmény: inversion (3389)
Rejtélygyilkos Creative Commons License 2013.07.26 0 0 3390

Az lehet, csakhogy annak semmi köze a PhD-hez.  Az egy szimpla egyetemi doktori.

Előzmény: inversion (3389)
inversion Creative Commons License 2013.07.26 0 0 3389

"1982-ben kaptam műszaki doktori címet a Budapesti Műszaki Egyetemen műszaki hőtanból."

Előzmény: Rejtélygyilkos (3388)
Rejtélygyilkos Creative Commons License 2013.07.26 0 0 3388

aligha

Előzmény: inversion (3387)
inversion Creative Commons License 2013.07.26 0 0 3387

30+ éve

Előzmény: Rejtélygyilkos (3385)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!