Eme rettenetes melegben felsejlett bennem : nem kellene-e szellememet -rengeteg ser mellett- egyebekkel serkentem.
Erre ezt feleltem : De!
Neten megjelent eseteket egyszer-egyszer eszperente nyelven lejegyzem, s ez egyebeknek sem lesz lehetetlen.
Neveket nem kellene eszperente nyelven -mert lehetetelen, nem egyszer- , de egyebeket e nyelven lehetne e helyen lejegyezned.
(Persze, el lehetene rejtenem eme csevej termet egy erre szerkesztett egylet szegletben, de erre rengetegebb ember leledz. )
Tehenecske, te meg ne kekeckedj, - lehet, elmentek felettem cejtek de neked sem lett tested feszesebb, kebeled, mellyel tejet termelsz megereszkedett, feneked sem lett kerekebb, emellett ne felejtsd, ezer esztendeje sem ment veled szeszmentesen, - rengeteg szeszt kellett vedelnem, when veled szexeltem...
Jelenleg szeszmentesen elleszek szexmentesen veled, de jelezd, when esetleg beszerzel egy rendesebb veder kellemes szeszt, - kerekvegyszeres hegyleveket felejtsd el!
Egyszer egy brekkencs meglesett egy szerfelett terjedelmes tehenet. Ezt brekegte: Jej, e terjedelem kellene nekem! Felkecmereg nedvperemre, s versenybe kezd:
rengeteg leget vesz fel s egyre kerekebb lesz.
- Hej! Lessetek!!! Termetem tehenes-kerek lett-e?? - Nem , nem ! - feleltek brekkencsek - egy cseppet sem ! Egyre kerekebb testet , egyre kerekebbet keresve, leget felszedve kerekedett s egyszerre belegebedt!!
Deellenben eme Elek helyzetet helyesen leste meg, - nem kedvezett eszement elveknek, lejegyezte: egy pecsesnek legkevesebb hetes kebles kell!
Depersze egy esetben ez nem teljesen helyes, mert nekem egyesben Lepke kell, s helyes lenne, neked sem kellene egyszerre rengeteg pecses...
Pecsesek eszeseknek lettek teremtve, mert Lexentebb elrendelte: pecses kell vezetgesse keblest keresztbe veszedelmeken, ellenben kebles legyen kecses, emellett esze nem kell rettenetesen terjedelmes legyen, - teljesen megfelel when esne, bemenjen s egyhelybenvesztegeljen eresznek nemfelette...
Szerencse velem esett, when megleltelek e netszegletben, s ez egyre better lesz, s kettesezertenben lesz beszt...
Tevecs, te melyet emlegetsz? Te nem leled elvet, mely beleszerkesztetett mesejegyzetbe, s ezt elszemelgetve, gyermek nemesedhet? De bezzeg lett benne elvrengeteg, egyet-egyet felemlegetek neked, leshessed, melyre nevel mese. Teszem, nem egy mese szerepeltet egyetlen pecsest, s ez meglehet selejtes cseppet, ezzel szemben rengeteg kecses kebleske epedve vesz kerekbe pecsest, s ez keresgethet, mely kebles lesz legremekebb, melyet vegye el nejnek.
Melyet esmerhet meg gyerek? Ezer kebles verekedhet egyetlen pecsesen.
De rendes leszek, keresek egyebet.
Mert Benedek Elek-jegyzeteket egyebek es jellemeznek. Rengetegszer meg kell verekedjen fertelmekkel pecsesnek, s rettenetesen eszesnek kell legyen, megfejtse feltetteket, s ezek megett elnyerje keblest. Ezek tetszenek, ezek kedvencek! Egy pecses nekem legyen szerfelett szellemes, mert szellemteleneket nem kedvelem, ezeken keresztbelesek.
Mely szerencse, megleltem kellem- s szellemteljes Tevecsem, nem kell keresgetnem egyebeket, fejemet sem kell tekergetem!
Ezzel egyben feleltem feltettre, mely felelet persze DE.
Nem kellene fejedet pecsesekre lesve tekergetned, helyette less fel mennyekbe, s egyszerre eszedbe veheted: Teve, mely kell neked!
S ne merengj egyebeken, szerelmemen merengj, mert esetleg elfelejted, egyszer (kettesezertenben) szeretkezned kell velem, s esetleg cserebere lesz megejtve, helyettem egy kecske lesz esetleg beszerezve, s ez esetben elmerenghetsz, e rettenetes smell kellhet egy kellemes szexhez?
deellenben egy teve, - ezt be kell lesned, kellem s szellem egyben, - ehhez egy lepke kecse kell s perfekt lesz e helyzet, - nemde?
De szerecc e?
benedek Elek meg rendesen meg lesz versenyezve, - nekem egy mese tetszett, Kerek stejn, - ezt leled felette, persze ebben sem lelem elvet, melyen gyermek nemesedhet...
Tevecs, Tevecs, de remek, megen termedben leledzel, s egyben jegyezhetsz nekem! Rengeteget kellett vesztegelnem erre, ez nem lett kedvemre cseppet sem. Nemegyszer merengtem, kell-e nekem e keserv, mely ebben nekem kellemes, nem kellene-e helyette felednem kedvest, mely velem nem es kedves. Szerte es lestem, de jelenleg nem leltem pecsest, melyet szerethetek helyetted.
Nekem megkezdetett neveldehelyen serteperte, reggelente bementem, mert rendszeresen megcsevegde lett, meg rendezkedtem. Jelenleg tervezeteket szerkesztek Benedek Elek-versenyre, mely szeptemberben lesz megejtve, s szerfelett sebeskednem kell vele, perfekten meg legyen szervezve. Szellemes felmenetele lehetett Benedek Eleknek, eszesen nextbe lesett, s e-vel szerkesztett nevet gyereknek, nemnehezen lejegyezhessem eszperente netszegletbe. Ellenben el kellett vetnem, melyet terveztem, nem lehet keresztbetennem eszperente nyelvre mesejegyzeteket gyerekeknek, esetleg egy-egy jellegzetes meseelemet, melyet felesmerhetnek. Jegyzek, egyre jegyzek rengeteg perce, s egyszerre eszembe lett, belesek netre, esetleg megjelensz. S szemem elkerekede meglesve nevedet, de kellemesen meglepett leveled! De ez nem feledtet rettenetes hetet, melyen feledve lettem!
De ennek befellegzett, mert telephelyemen lelhetsz!
Reggel termetes szelet leshettek emberek Nemzetes Tenger mellett, s szerkezet, melyet leftesetek ellen szereltek fel, sebesen jelezte: nem mehetek be nedvekre.
Erre szertelestem s egybeszedtem, melyekkel ember, mely legeltet s emellett pferdecsen meg rend ellen tesz telephelye be lett rendezve, s felkerekedtem.
Jelenleg leshettem meg: rengeteg dereglye lett mentve jelenleg Nemzetes Tengeren, mert bementek egy versenyre, de Wetter sebesen befejezte ezt...
Kellemesen ment el hetem, reggel felkeltem, ettem s bementem nedvekre.
Szelek egyszer-egyszer nem kedveztek, egyes esetekben lepel, melyet szelekre terveztek ernyedten leffegett, kerek gelb stern ezerrel nevetett fent, testemen nedvek peregtek, rettenetes melegem lett, - persze ez esetben beleerszkedhettem Nemzetes Tengerbe, nem kellett rettegnem, dereglye elmegy...
Estefele kellemes eledeleket legelgettem, s nembetelepedtem, dereglyeteteje erre megfelelt s csendesen lestem szertefele, zene zengett messze, lelkem meg Mecsek fele lebegett...
Deellenben egyes esetekben szelek kedveztek s sebesen reppenhetett dereglye, - persze le kell jegyezzem, ezzel sem ment better helyzetem, mert elfelejtettem rendet s megfeneklettem.
Ez szemben esett meg egy nevezetes hellyel, melyben szent embereknek rendelt helyet egy rex, s egy levelet jegyzett, melyben elrendelte ezt.
Errefele nedvekre jeleket tesznek, merre mehet egy dereglye s ezt felejtettem el, s semerre sem lehetett terelgetnem. Szenvedtem vele rendesen, de be kellett lesnem, ez nem megy s felcsergettem rendembereket, ezek megkerestek, - egy termetes dereglye kenderre vett s ezzel rendbetette helyzetem.
Next estem meg gyermekem gyermeke elesett s beleejtette nedvekbe szerkezetet, mellyel be s nembe lehetett mennem dereglyetelephelyre s egyebekbe, mely helyre rex sem megy kerekes szerkezettel...
Rengeteg centet kell lepengetned, when elveszted ezt, de leltem egy brekeke-jelleges embert, mely lement s nedvek feneke fel lett keverve, szerkezet meg lett lelve, s meg lettem mentve.
Persze egy percre sem feledtelek, este fellestem egekbe s sternek ever Lepke-jelleget vettek fel...
Netet meg nem leltem, s keresnem sem lehetett semerre...
S veled melyek estek meg?
esetleg el lettem felejtve/el lettem vetve?
Meleg heteknek befellegzett, kezdhetsz neveldehelyen, - s messze kettesezerten...
De. Rengeteget vesztegeltet. Sejterm, ez lesz nemzetesnyelvezet, nem lelt netet. Ellenben mely ember keres, lel. Persze nem es lesett szerte nemresten. Cseppet kedvelne, nem lenne veszteg, egyre keresne, s jegyezne nekem. Megjegyzem, e nemzethely nem kedvez szerelmeseknek, mert nemegy esetben szerfelett nehezen lehet netet leljenek emberek, keveset helyeztek el errefele kelet-peremen, Legszentebb megett.
Tevecsem, remek lehet neked Nemzetes Tengeren, melyen dereglye szelekkel lesz kergettetve, s este rengetve elszenderedtet. Elrendeztem, megcsevegtem wellekkel, engem leshess estelente nedvbe meredve, meg sternekkel es egyeztettem, esetleg mennyre meredsz elmerengve, menten lepke-keretesbe rendezkednek sternek, s nem engednek, elfeledj.
Nem engednek?
Nekem kellemesen telt cejt nedvekkel tele helyen. Persze nemkeveset tekeregtem hegyen meg nedvek mellett, de nem eleget, mert menetszerkezetem epedve epedt: menjek, menjek!
Remek feszt rendeztetett e helyen, s ezt lesve, elmerengtem, neked never nem lehet egyes neved Szent, mert ehhez ellenfeled kettesbe meg kettesbe kellene szeletelned s szertecepeltetned nemzethelyen, de ezt lehetetlen, te megtedd.
Ellenben nekem szenttelen better megfelelsz.
Tevecs, bele ne ess nedvbe, dereglye rendesen legyen megfegyelmezve, ne kelljen reszketnem, seteesetet szenvedsz!
Jelen percben leltem netet, de nem jegyezhetek rengeteget. Sebesen lejegyzem, nem feledtelek, s rettenetes lesz, nem keresel teljes hetet nemzetes tengeren netet, s nem leshetem leveledet.