Keresés

Részletes keresés

comad Creative Commons License 2009.12.17 0 0 2011
Végülis...só is kell a halászlébe...no nem védeni akarom, sose tennék bele ilyesmit.
"Kinek sója s paprikája megvagyon, minden fűszere megvagyon."
Előzmény: TTAMAS (2010)
TTAMAS Creative Commons License 2009.12.17 0 0 2010

Hozzá a parasztvakító duma, hogy a hozzávalól kíméletes szárítása miatt nem kell bele tartósítószer. (Boltban néztem meg, ilyesmivel nem élek.)

B+, a fele só, minek lenne benne egyéb tartósítószer...

Előzmény: comad (2009)
comad Creative Commons License 2009.12.17 0 0 2009
Nem! Van egyébként portugálba' is. Szegény szegediek már azt se tudják, melyik országban is laknak tulakdonképp.
Előzmény: TTAMAS (2008)
TTAMAS Creative Commons License 2009.12.17 0 0 2008
Oszt' nem mindegy, hol keverik a paprikaolajat a sóval és a glutamáttal?
Előzmény: comad (2007)
comad Creative Commons License 2009.12.17 0 0 2007
Egy kis elrettentés:
dszysssz Creative Commons License 2009.12.17 0 0 2006
Garadnát, mint friss áru beszerezhetőségének helyét említettem - asztán majcsak leend bejle valami:)
Az nagyon igaz, hogy a hal ízét sem szabad elnyomni holmi fűszerekkel. Só, bors, citromfű ágacska a belsejébe és vajon kisütni. Pár csepp citromlé elkenve a felszínén sem rontja el. Különlegesen finom vajban átsütött vargánya szeletekkel, de a legutóbbi ételem (pisztráng kenyérgomba mártással) is sikeres volt.
Előzmény: tuutuu (1999)
comad Creative Commons License 2009.12.17 0 0 2005
Hát igen, ott ezt csinálják vele:
Előzmény: tuutuu (1999)
zratkay Creative Commons License 2009.12.16 0 0 2004
Mint a legtobb halhoz. Ha tobb kell - akkor ott valami baj van.

Előzmény: TTAMAS (2002)
TTAMAS Creative Commons License 2009.12.16 0 0 2003
Só nélkül, hirtelen, félig megsütve veszít a legkevesebbet a súlyából, ezen keres a büfés.
Előzmény: tuutuu (1999)
TTAMAS Creative Commons License 2009.12.16 0 0 2002
Jól teszed. Só, bors, kevés vaj teljesen elegendő fűszer.
Előzmény: zratkay (2001)
zratkay Creative Commons License 2009.12.16 0 0 2001
Ugy hallom, hogy nagyon izletes a husa - es igazan nem kell sok fuszerezes neki ahhoz, hogy jo legyen!

Tehat az en fele etelem... keves fuszer, keves hozzavalo, egyszeru sutes-fozes - es finom!
Előzmény: tuutuu (1999)
tuutuu Creative Commons License 2009.12.16 0 0 2000

A 70-es évek közepén a vállalatnál ölég rapszodikusan mentek a dolgok, volt az évvégi hajrá, a nyáron meg nemigen mentek a dolgok.

Igy aztán a tengersok "csúszó" révén a féltizenkettes vonattal mentünk Agárdra, ahol keszeg lángossal, korsó sör, aztán strand...

Jujj...:}}}

Előzmény: szkati (1997)
tuutuu Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1999

Idegen néven a pstruh na roste, valamint a pstrag ( itt az a-betűnek farka volna...:}})

Imádom.

Dehát a Szalajka-völgyben legutóbb olyan pocsék módon vezették elő, hogy kis híján botrányt kavartam.

 

Gyalázat, szegény hal megbecstelenítése....

 

Igaz, volt vagy 5 éve, de nem véletlen nem nyomakodtam azóta arrafelé...

Előzmény: zratkay (1991)
TTAMAS Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1998

szilvásváradi pisztráng.

 

Erre ne vegyél mérget. A tábla sokmindent elbir, még az import halat is.

Előzmény: szkati (1996)
szkati Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1997

Gyerekkorom balatoni nyarait jutattja eszembe a keszeg. Kiskorom óta eszem a halat és emlékezetem szerint a balatoni keszegben sose volt szálka, miután úgy megsütötték, hogy meg lehetett enni. Én is így csinálom.

Nyáreste: gyertya, sötétség, már semmi kánikula, kellemes hüvösk és szél. Keszegek kisütve, bor behűtve. Nyugi....nyugi....

Előzmény: tuutuu (1989)
szkati Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1996

Ami hipermerkatekben kapható, az a szivárványos, szilvásváradi pisztráng. Nagyon jóízű, de szerintem minden halnak a kulcsa, a fűszerezés. Fokhagyma, petrezselyem, meg kinek mi.

 

Előzmény: TTAMAS (1995)
TTAMAS Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1995

Azonos patakból fogva a sebesnek sárgásabb, tömörebb húsa volt, a szivárványos fehérebb és puhább volt.

A piaci hal húsát persze elsősorban a takarmány határozza meg.

Előzmény: zratkay (1994)
zratkay Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1994
Igen, a Rainbow amit latok erre.
Előzmény: TTAMAS (1993)
TTAMAS Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1993

Az. Brown trout: sebes pisztráng. Ez őshonos Európában, ritkán kapható, fogni kell.

Rainbow trout: szivárványospisztráng. Ez tőletek származik, ezt tenyésztik piaci halnak, általában ezt lehet vásárolni. Alacsonyabb az oxigénigénye és melegebb vizet is elvisel. Pár éve - mint nem őshonos fajt - tilos természetes vízbe telepíteni.

Előzmény: zratkay (1992)
zratkay Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1992
...de... (hiszen en is meg tudom nezni, nem?)

Nagyon finom hal. Pisztrangkent soha nem ettem - troutkent sem sokat, de amit igen, az nagyon jo volt.

Kedvencem (JP) most sutott, egeszben, a hasaba tett egy csokor fuszernovenyt, es so-oliva olaj. Be a sutobe...
Talalaskor levette siman a boret mint egy pulcsit, es ott volt az omlos hus... ki szeretnem probalni nagyon.
Előzmény: zratkay (1991)
zratkay Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1991
Mi a pisztrang? Tudsz esetleg latin nevet? Nem az a trout?
Előzmény: tuutuu (1989)
dszysssz Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1990
Időnként lehet kapni előhűtött állapotban (nem csonttá fagyva, csak dideregnek) - el is kapkodják őket - jobb, mint a fagyott.
És tudod, nekem a "szomszédomban" van Garadna bi-bíííí -))
Előzmény: tuutuu (1989)
tuutuu Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1989

Hmmm..

Én Halkergető olvtárs jóvoltából láttam legutoljára keszeget, de ha valaha pecázni fogok, akkor keszegezek, az biztos...:}}

Esetleg pisztrángra legyezek...

Ez utóbbira errefelé nulla a lehetőség, hacsak nem valami fagyasztópultban pecázok...:}}

Előzmény: szkati (1987)
szkati Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1988
Nekünk most 2 db márnánk van és fogalmam sincs, hogy mit kezdek velük. Valószinűleg megsütöm őket csak úgy.
szkati Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1987

Nem félek!

Rengeteg helyen van akciósan nyáron. Vettem már 900 Ft-ért kilóját, de általában úgy 1000 körül. Azt már le sem merem írni az igazi halrajongók között, hogy nyári estéken balatoni keszegeket sütögettünk és kárászokat is. ( 600 körül kilója pl. a Corában. Szinte szálkáig sütve és egy ( két) üveg tolnai Irsai Olivér kiséretében. Ezt csak abban variáltuk, hogy volt, amikor Varga féle Juhfark kisérte a halakat lefele.

Előzmény: tuutuu (1979)
TTAMAS Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1986

lehet olyan vállalkozás, aki élő tengeri halat importál,

 

Tengervízzel együtt... Gazdaságos lenne. :D

Előzmény: h0o2a7j6 (1985)
h0o2a7j6 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1985
Közben nézelődtem és találtam egy magyar halas nagyker-t, aki kiszolgál magánszemélyeket is. Náluk kapható tengeri sügér, elsőre ez volt a legszimpatikusabb, méret,származás, stb alapján, csak kicsit drága; 3ezer felett van kg-ja, nekünk meg kb 1,5 kg kellene. Így marad a pisztráng ami Te is ajánlottál 1700ft ért. :) Plusz ezt könnyeben be is tudom szerezni.
Köszi a tippet!




TTAMAS!


Attól még hogy nincs tengerünk, lehet olyan vállalkozás, aki élő tengeri halat importál, igaz eddig még nem találtam ilyet...
:)
Előzmény: szkati (1976)
TTAMAS Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1984
Nem sokat vesztettél. :)
Előzmény: zratkay (1983)
zratkay Creative Commons License 2009.12.15 0 0 1983
Igen, biztos vagyok benne, ilyent meg nem lattam-ettem.
Előzmény: TTAMAS (1982)
TTAMAS Creative Commons License 2009.12.15 0 0 1982
Ami nem látszik a képen, hogy az afrikainak nyersen vörös, főzve barna, szálkás húsa van.
Előzmény: TTAMAS (1981)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!