Keresés

Részletes keresés

Evita1 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 81
ja és ha valakinek esetleg segit!!

www.hasznalatiutasitas.com egy nagyon jó kis oldal."csekély" pénzért meg lehet venni használati utmutatókat. De mindenféle kütyühöz.
krizsi_l Creative Commons License 2008.08.29 0 0 80

Viszont az emberek a 10-20-30eFt-os árkülönbözetért cserében általában megelégszenek ezzel a megoldással. Max beviszik a munkahelyükre és egy gyors lézeren lepörgetik. A fogyasztó védlemnél pedig a hazai képvislet nem támadhatja őket, hisz adtak.

 

Előzmény: Evita1 (79)
Evita1 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 79
Érdekes... magyar törvények.. előrirják hogy magyar nyelvű használati útmutatóval adható el a termék. Ismerösöm vett egy fényképezőgépet, s nem kapott hozzá csak CD-én kapta a magyart. De nem mindenkinek tehetik meg,hogy vigye magával a laptopját:D:D Jó jó kapott de nem papir formában.. Szerintem pedig egy fényképezőgépnél az a jó ha van papiron is mert azt magaddal tudod vinni...
Még szerencse hogy ugyanolyan gépem van/volt igy kölcsön tudtam adni neki az enyémet amig elutazott külföldre. (Finnországba ment ilyen uniós támogatós kirándulásra ...)
krizsi_l Creative Commons License 2008.08.29 0 0 78

Ha egy forgalmazó behoz egy terméket szerződést köt azzal akitől behozta. A magyar törvényeknek eleget téve a garanciális készüléket javításra le lehet adni a vásárlás helyén. A forgalmazó pedig kiviszi Németországba, Ausztriába vagy ahol a szerződést kötötte és megjavítatja. Vagy megfogja, kidobja a kukába és ad újat.

Teljesíti a garanciális kötelezettségeit.

A zrika a gépkönyvekkel van. Ezek viszont gyakran letölthetők a netről. Ad egy cetlit agy URL-el, vagy egy másolt CD-t és kész.

Előzmény: spacc (76)
Jolida Creative Commons License 2008.08.29 0 0 77
"aki a szürkéből vásárol, készüljön fel erre"

Aranybogaram!

Mióta EU tagok vagyunk, és szabadon vásárolhatunk bárhol, ha garanciajegyet kapok, az nem Dániára érvényes! Baromira nem érdekel, hogy a Noname KFT.-nek, mint hivatalos szerviznek, vagy a magyarországi forgalmazónak mi a véleménye, vagy az érdeke.

Ha nem hajlandók javításra bevenni, jegyzőkönyv felvétel, feljelentés az európai központnál!

Előzmény: spacc (76)
spacc Creative Commons License 2008.08.29 0 0 76

Az a szervíz dolga......   ha nem akar, nem dolgozik. Most derült ki, hogy már a fülöpsz központi szervize a Ráday uccában mexünt annak lenni..... 

Ha egy forgalmazó behoz egy terméket, akkor szerződést köt valamelyik országos szervízcéggel a garanciális kötelezettségre. Ez idáig rendben. 

De drága barátom!   Ki az a marha, aki forgalmazási információk hiányában felkészül akárminek a javítására, mikor - bár az alkatrészek beszerzésének meg lennének a forrásai, de a hazai piac nem hajlandó megfinanszírozni az egyedi behozatali kőcségeket? Adott esetben egy kütyü javítása többszöröse lenne így, mint az új ára.

 

No aki a szürkéből vásárol, készüljön fel erre.  Amúgyis fogyasztói társadalom, vagy nem? Ez itten a kérdés.

 

 

Előzmény: krizsi_l (75)
krizsi_l Creative Commons License 2008.08.29 0 0 75

Nálunk a zsebtudatos vásáró a min20%-al olcsóbb szürkét választja. Ha mástól nem, legalább ettől el lehetetlenül anyira ahelyzet, hogy valamit csak mozdítanak rajta.

Nem csak a képvislet nem hoz be semmit, a szerviznek sincs munkája, mert számomra valami érthetetlen logikából a szürke importot nem garanciázzák itthon.

Előzmény: spacc (74)
spacc Creative Commons License 2008.08.29 0 0 74

Persze mamár 4-6 nyelvű használati útmutatók vannak, csak sajna a magyar nincs benne az első 6 világnyelvbe......

Az is igaz, hogy elég kevés európai országban van kötelezően előíva a nemzeti nyelven mellékelt használati útmutató. Ha elég nagy a piac az adott nyelvterületen, akkor a kérdés magától is megoldódik,. addíg meg csak az marad, hogy a zöntudatos vásárló bojkotálja a z ilyen cég termékeit. (bár ez itt nálunk borgőzös álom....)

Előzmény: krizsi_l (73)
krizsi_l Creative Commons License 2008.08.29 0 0 73

A dolog magyarázata a szürke import. A hazai törvényeknek megfelelő dokumentációval való ellátást a kereskedelmi képviseletek látják el. Ők fordítják/fordítatják, nyomtatják a gépkönyveket, tartanak fent szervízt. Ennek megfelelően aztán elég szépen rá is tesznek a hazai árakra. A szürke importból (márka képvisletek megkerülésével az országba kerülő) származó gépek nem ritkán 20%-nál többel olcsóbbak.

Mivel a szürke importból származó gépekhez nincs magyar nyelvű dokksi valahogy csak megpróbálnak szerezni a tulajdonosok. CD-t és könyveket fénymásolnak, megpróbálnak szerezni a képvisleten.

 

Elég hülye egy állapot amit maguk a gyártók, illetve az európai vezérképvisletük hozott létre. Azt hittem az EU tagsággal eddigre megszűnik ez az állatság és nem nemzeti képvisletek lesznek. Itthon a relatív kis piac miatt fajlagosan qva drágán.

Azért bízom benne, hogy a szürke import lassan megöli ezeket a sóhivatalokat.

Előzmény: spacc (63)
spacc Creative Commons License 2008.08.29 0 0 72
Különben is!..... Ha ide beírja valaki hogy a P.... hungary Kft. egy szarrágó pitiáner cég, akkor már el is érte a célját, mert a mo.-i júzereknek a gugli egy óra múlva az első három találatban ide fog mutatni. Tehát jófajta antireklám nekije, de ilyet jogosan csak olyan tehet meg, akit szopatnak.   :))))
spacc Creative Commons License 2008.08.29 0 0 71
Amúgy+ tőlünk nyugatabra is elkérik a pízt érte.   A Pióm userje 16 dodo, a zeredeti szervízmanuál meg 67 dodó.....
Előzmény: spacc (70)
spacc Creative Commons License 2008.08.29 0 0 70

Tündérkém!  Aszem kevered a szeszon a faxommal.   Nézd meg, hogy mennyi az annyi, hány féle termélet forgalmaz.  nem 5-öt, nem 6-ot, hanem folyamatosan 100-130 félét, és havonta frissül a 10%-a.

 

Na ja. lehet, hogy pitiáner dolognak tartod, de azért a lúzert is megvádolhatod, hogy pár hónap ztán hol veszik el a nélkülözhetetlen leírás. (nálam itt a fiókban 40 éves ilyen leírás is megtalálható.....   He?

Előzmény: gabocza1 (69)
gabocza1 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 69
Na ne hülyéskedj... Ez rettentő pitiáner dolog! Eddig ilyet még nem nagyon tapasztaltam, főleg úgy, hogy még pénzt is kérjenek érte! A Metexemet használtan vettem, bementem a szervízbe, ott ingyen szó nélkül adtak magyar nyelvű leírást...
Előzmény: spacc (67)
spacc Creative Commons License 2008.08.29 0 0 68

Na ez már tényleg kissé fura,  meg kellene tőlük kérdezni, hogy miért is...?  Persze előre jósolható a válasz: "mert csak korlátozott mennyiségben van + példány."

 

Előzmény: AudiJo (66)
spacc Creative Commons License 2008.08.29 0 0 67
Bogaram! Valszeg nem.  Az angol hozáférhető, de ugye a magyar kereskedelmi törvények előírják a magyarnyelvüt. Ezek komolyan vették, lefordíttaták, kinyomtatták, és ez plusz kőcség. Valszeg ez lehet a dolog nyittya.
Előzmény: gabocza1 (65)
AudiJo Creative Commons License 2008.08.29 0 0 66
Főleg, hogy még térítési díjat is kérnek a vásárlás igazolása mellett....:)))
AJ
Előzmény: gabocza1 (65)
gabocza1 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 65
Valószínűleg azért kell a vásárlási igazolás, nehogy valaki aljas módon, más típusú készülékhez használja a leírást...:)
Előzmény: spacc (63)
spacc Creative Commons License 2008.08.29 0 0 64

nomeg van rövidített angolnyelvű letölthető itt:

http://www.olympus.hu/consumer/2590_manuals.cfm?prodID=P_N2271321

Előzmény: spacc (63)
spacc Creative Commons License 2008.08.29 0 0 63

Láthatóan nem tülekednek a fiúk. Azért egy megoldás van:

 

"Az Olympus Hungary Kft. az általa forgalmazott készülékekhez, a termék dobozában nyomtatott formátumú, bővített kezelési útmutatót biztosít. Amennyiben a kezelési útmutatója elveszett, azt térítés ellenében, kizárólag nyomtatott formátumban tudjuk Önnek pótolni. Az útmutató pótlása a vásárlást igazoló számla és a jótállási jegy másolatának bemutatása mellett lehetséges. Kérjük, hogy a használati útmutatók elérhetőségéről, megvásárlásuk feltételeiről érdeklődjön az Olympus Mintabolt és Szervizátvevőhelyen az alábbi címek valamelyikén.  

Olympus Mintabolt és Szervizátvevőhely  

1038 Budapest, Papírgyár utca 58-59.
Tel: (+36-1) 250 93 77
e-mail: mintbolt@ohu.hu
Nyitvatartási idő: H-Sz.: 10-17, Cs: 11-19, P-V.: Szünnap
http://www.olympusszerviz.hu/  

 

Nos ez olvasható a honlapjukon....
 

 

 

Előzmény: bzsibu (62)
bzsibu Creative Commons License 2008.08.26 0 0 62
 

Tisztelt Fórum látogatók!

Beteg Gyerekek Alapítvány tagja vagyok és egy segítséget szeretnék Önöktől kérni!

Van nekem egy "OLYMPUS DS-30" -as digitális diktafonom amit rendezvények, előadások rögzítésekor használok, de sajnos elveszett a Magyar nyelvű részletes használati útmutatója. Szeretnék segítséget kérni Önöktöl, hogy akinek van küldjön nekem másolatot belőle (bzsibu@citromail.hu) , hogy e készülék segítségével ismét hasznos tudnivalókkal bővíthessem a nem tul nagy csoportunkat. 

Segítségüket elörre is köszönöm!

Tisztelettel: Zoltán A.P.L.

bzsibu Creative Commons License 2008.08.26 0 0 61

Tisztelt Fórum látogatók!

Beteg Gyerekek Alapítvány tagja vagyok és egy segítséget szeretnék Önöktől kérni!

Van nekem egy "OLYMPUS DS-30" -as digitális diktafonom amit rendezvények, előadások rögzítésekor használok, de sajnos elveszett a Magyar nyelvű részletes használati útmutatója. Szeretnék segítséget kérni Önöktöl, hogy akinek van küldjön nekem másolatot belőle, hogy e készülék segítségével ismét hasznos tudnivalókkal bővíthessem a nem tul nagy csoportunkat.

Segítségüket elörre is köszönöm!

Tisztelettel: Zoltán A.P.L.

Evita1 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 60
A csatlakozási probléma közben megoldodott. USB-vel vagy mini usb-vel lehet csatlakoztatni.
Időközben elmentünk egy Media markt-ba. A barátom javaslatára (a fényképezőgép hibájából okulva) nem nagyon néztünk Olympus gépet. A gépek 90%a az volt. Kinéztem egy Sony diktafont. (22ezer környéki árral).Mondjuk még beleférne...
1 GB-os memóriával. Mondom huha,ez már valmi.Biztos lehet rá jó sokat rögziteni. Meg tuti jó minősége is. (2x zoom mikrofonja volt)
Erre itthon néztem bővebb infót róla erre ca. 1-2 órát lehet vele rögzíteni.Az meg szinte semmi. Pedig olyan jól nézett ki:D

Remélem megoldódik a diktafon kérdés. Ami meg bővithető a változatosság kedvéért Olympus s az rögtön 40ezer:D
Evita1 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 59
Szép estét!!

Nekem egy lehet hogy egyszerű,de számomra mégis megválaszolatlan kérdésem van.
Azt szeretném kérdezni,hogy a digitális diktafonról hogyan lehet lementeni a felvett hanganyagot? Ugyanugy mint egy sima mp3 lejátszóról? Vagy csatlakoztatni kell kábelt?

A másik ami miatt aggodok: nekem Olympus fényképezőgépem van. Sajnos nem lehet megjavítani a gépem.. Csak olyan ca.30ezer forintért. MEg hogy tipus függő a javitás. (nem az a lényeg hogy mi a hiba).

Vajon a Panasonic diktafon az jó? Egyáltalán létezik olyan aminek mondjuk memória kártyával lehet bőviteni a memóriáját?

Várom a válaszotokat: Évi
opel.tulaj Creative Commons License 2008.04.09 0 0 58

ELADÓ 1db OLYMPUS VN-4100 dikitalis diktafon

 Több mint 140 órányi digitális hangfelvétel
4 különböző hangrögzítési minőség (XHQ/HQ/SP/LP)
4 mappa, mappánként 100 fájl tárolásának lehetősége
Hangra induló felvétel (VCVA)
Lassú és gyors lejátszás
Ébresztő funkció
Időzített felvétel
Index beállítás
100 hangfelvétel fájlonként
256MB belső memória
1hónapos, dobozában, garanciával. 11000,-

kemenydio74@citromail.hu

topoly Creative Commons License 2008.03.27 0 0 57
Sziasztok!

Használ-e valaki Oly DS-30-40-50-et? Megéri-e az árát? Személyes tapasztalatokról szívesen olvasnék.
NickE Creative Commons License 2008.03.18 0 0 56
Ha van kedve valakinek, feltehetne előadásokról készült felvétel részleteket. (néhány perc elég) Csak hogy össze tudjuk hasonlítani a diktafonokat. (főbb adatokat mellékelve, hogy milyen típusú diktafon, milyen beállítások, ...)
NickE Creative Commons License 2008.03.18 0 0 55

Vettem egy Olympus WS-100 diktafont.

Előadást kellene rögzítenem. Jó választás volt? Úgy láttam, hogy az ide látogatók Olympusra esküsznek. Most próbálgatom, de úgy látom, a HQ és SP mód között nincs észrevehető különbség. Az LP elég gyenge.

 

Ami fontos kérdésem lenne, hogy a mikrofonnak van HI és LO beállítása. Az előbbi érzékeny, de a háttérzajok nagyon észrevehetők. A LO mód sokkal jobb, de sokkal halkabb felvételt is eredményez nagyobb távolság esetén. Szerintetek előadás rögzítéséhez melyik jobb? (még nem volt lehetőségem éles teszthez)

964carrera Creative Commons License 2007.12.17 0 0 54

Sziasztok!

 

Az lenne a kérdésem,hogy az olympus vn-2100,vn-2300 termékleirásában található

"figyelmeztető hangjelzés "mit takar.Ki lehet ezt a funkciót kapcsolni,ha nem szeretném,hogy más is tudja,hogy rögzit?Várom a segitségeteket.

Köszönöm:Köves Vitor

m61019andras Creative Commons License 2007.11.10 0 0 53

Sziasztok.

Van egy Olympus VN-960-as digitális diktafonom.

Lehetséges az, hogy lassabban játszik le illetve vesz föl mint ahogy kellene?

Egy kicsit olyan hangja van, mint amikor egy magnó egy hangyányit húzza a szalagot.

Ez a számítógépes átjátszó program miatt lehet vagy a gép a hibás és rosszul vesz fel?

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket.

jocsont1 Creative Commons License 2007.09.30 0 0 52
A WS-100 tud fogadni külső mikrofont:
Microphone Jack
3.5mm mini-jack, impedance 2 kOhms

HQ módban felvételi idő:
HQ Mode: approx. 4 hour, 20 minutes.

Szvsz egy jó külső mikrofonnal javítható a frekiátvitele. További előny, hogy minden vacakolás nélkül menthető PC-re az anyag *.wma formátumba.

WS-100 adatok

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!