Köszönöm mindkettőtöknek! A kérdésem azért merült fel, mert egyes útvonalak jelzését különböző papír és elektronikus térképeken különbözőnek találtam, és érdekelt egy "legutóbbi" állapot. Az MTSZ geoinformatikai portál tekinthető ilyennek? Illetve: egy frissen festett jelzésen tapasztalt lezázárást/elkerítést kinek érdemes jelezni?
Még KVTE indította a projektet 10 éve, ami kb. 1 évet élt, utána visszavették a jogosultságainkat az MTSZ-nél. A Gödöllői-dombságra akkor már nem került sor, csak Budai-hegységre (a környékről). Sajnos akkor még a Turistautak.hu rendszere nem volt alkalmas arra, hogy egy útvonalszakaszt közvetlenül hivatkozzunk, Openstreetmap pedig még nem volt akkor (vagy talán még az egy számjegyű úthálózatnál tartottak). Az OSM adatbázis hátránya, hogy nem lehet komolyabb szöveges megjegyzéseket felvinni bele, az régi MTSZ nyilvántartásba lehetett. Már 10 éve megszűnt a régi MTSZ honlap fejlesztési háttere (a turistaút nyilvántartáshoz is kellettek volna bővebb funkciók annak az admin felületén), csoda, hogy még mindig működik egyáltalán az mtsz.org.
Most már az MTSZ-nek profibb geoinformatikai rendszere van (https://turistaterkepek.hu/portalwa/home/), amiben például a elmúlt pár év jelzésfelújításait is nyilvántartják. Azt talán Tamás tudja, hogy ez (vagy másik belső MTSZ rendszer) tartalmaz-e több infót, mint a 2015-2019 felújítások útvonalai. Addig mindenhol marad a megyei technikai vezetőknél lévő nyilvántartás (excelben például). Valójában nincs is olyan, hogy "kihez tartozik egy adott turistaút (szakasz)", csak azt lehet megmondani, hogy ki- és mikor festette fel legutoljára. BTSSZ-nek azért van 5 éves felújítási terve például. (Legfeljebb nem, vagy nem az valósul meg.)
Esetleg egy megfelelő futball klub VIP páholyában biztosan sokat tehetnél az ügy érdekében. :)
Köszi! Nem ismertem a tanösvényeknek ezt a sajátosságát.
Múlt héten kerültem egyet a Kopasz-erdő felé, és az látszott, hogy a zindexnek ez a felejtsd el azokat a kirándulóhelyeket, amik egyből beugranak tanácsa nem nagyon működik. Autó nélkül különösen nem. Egyszerűen útbaesnek a Budai-hg. még távolabbi helyei felé. Nagyjából annyi változott, hogy attól, hogy a Szépjuhászné parkolója tele volt, és a Hárs-hegyi körúton annyian voltak, mint egy kisebb teljesítménytúrán, még a Petneházy környékét is sikerült teleparkolni és a Vörös-pocsolyánál is találkoztam smartphone-zombival.
Úgyhogy arra gondoltam, elkocogok Zsámbék felé. Egyszer jártam arra túrán, nagyon tetszett a Nyakas-tető, aztán később, Nagykovácsihoz közeledve a Zajnát meg a Szerdahelyi-vágás, de baromira nem esnek útba, ami most pont kapóra jön. -ne, ha nem keltem volna 4 órával szintidőn túl. Úgyhogy valszleg marad a Kopasz-erdő.
Na, megpróbálom összekaparni magam, mielőtt végleg áttagozódom az ülőgarniturista szekcióba.
Olahtamas, te rögzítettél a tuhun zsámbéki tanösvényállomásokat. Meg tudod mondani, hogy a Nyakas-tető és a töki rész közti tanösvények közül melyik micsoda? Az openstreetmapen zöld tölgyfalevéllel és piros szőlőfürttel vannak jelölve, de keresgélve csak egy Szent Norbert nevű tanösvényt találok név szerint, és annak se látom sehol, hogy mi a jelzése... és még azt is kinézem belőle, hogy az egy harmadik a kettő közül.
Oláhtamás szerint topiktúráért kiált... vasárnap Burok-völgybe mennék, 2-3 helyet még tudok biztosítani. Indulás Királyszállásról szerintem 9 előtt biztos nem. :)
Mi ma a 2020.02.02 alkalmából 20:02 -kor meg szalonnát sütöttünk a szigetcsúcson, de nem vittem KOLBÁSZT, mert túl hirtelen volt az ötlet és nem volt otthon sütnivalóm :D
Mini topiktali: Corall és pygmea csülköt tesztelt Prágában, nagyondinnye csirkés tésztát evett, biztosra ment. Teszt eredménye: meglehetős! Előtte mindenki borscsolt. Jó vót!