Belföldi olcsó - de színvonalas szállásokat összegyűjtésére hoztam létre ezt a topicot. Aki tud megfelelőt ajánlani kérem írja meg.
(3000 Ft/fő/éj árnál ne legyen magasabb a szállásköltség...)
Amiről én meséltem a Vadrózsa vendégház az utolsó ház a kőkapuhoz vezető uton. Mármint Kishuta helységen belül. Szemben hegy, kétoldalt erdő. A halacska szobának a legjobb a panorámája,azt ajánlom. A többi az erdőre néz,bár valaki meg azt szereti. Itt csak egyoldalt vannak házak,ezért a kilátást semilyen épület nem rontja. Télen egy órát álltam a teraszon a hóesést bambulva pizsiben:) A gazdaszony csülkös pacalját meg vétek kihagyni:) 2500 ft/ nap/ fő. Minden szobához saját fürdőszoba tartozik. Innen túráznilehet a kisvasuton vagy gyaloga kőkapuig, füzéri vár,hollóháza, károlyfalva tengerszem. Az nagyon király kinehagyja senki.
Amit ajánlani tudok, Szálkán a Páfránypanzió. A reggeli nem tudom milyen, mi nem kértünk. http://pafranypanzio.uw.hu/ Csendes, nyugodt, tiszta. Kellemes 4 napot töltöttünk ott.
A barátnőmmel még a nagy felújítás előtt voltunk a kőkapui vadászkastélyban. Akkor még megfizethető volt. Reggeli benne volt a szállásdíjban, közepes mértű adagot adtak, de a gombástojásban a gomba konzerv volt. A személyzet hozzáállása nem igazán jött be. Lehet, hogy csak az volt a baj, hogy nem voltunk olyan vastag pénztárcájúak. Maga a szoba viszont nagyon szép volt. Sajnos a volt egy baráti társaság is velünk egy időben, akik szinte kisajátították a nappali részt. Mondjuk ez minket nem nagyon zavart. Figyelni kellett, hogy a tv távirányítót este elsőnek vegyük kézbe :-))
Velem, Boróka villa panzió: csendes, kellemes helyen (a falu szélén) van a ház. 5 éve jártunk ott, nekünk bejött. A reggeli egyszerű, de bőséges volt, a szobákkal sem volt probléma, egyszerű berendezés, de tiszta volt minden. Célszerű kertre néző szobát kérni ... (mi a Pisztráng szobát kértük, az nagyon bejött, behallatszott a kert végében folyó patak csobogása :-)
Vannak pozitív tapasztalatok is: Miskoltapolcán a Tölgyfa Panzió bejött: nemrégen épült a panzió, tiszta, kulturált szobák, kedves személyzet, reggeli OK. Ebédelni/vacsorázni is lehet, de a kaját nem ott készítik, hanem a Tusculanumból hozzák, vagyis olcsóbb inkább közvetlenül a vendéglőt megcélozni :) A panzió csendes helyen van, bár tavaly éppen építkeztek a közelben, de talán azóta már befejezték :) A Barlangfürdőtől kb. 20 perc séta.
Szeged, Tímárház panzió. Úgy hirdetik, hogy csendes helyen van, maga a városrész az is lenne, de a panzióval szemben van a Pick raktára/lerakata, ahol a hűtőgépek elég nagy zajjal dolgoznak ... ez csukott ablaknál nem volt zavaró, de kánikulában, nyitott ablaknál szvsz nemigen lehetne aludni. Tiszta, nemrégen felújított, kulturált szobák, kényelmes ágyak. A reggeli: 5 db hajszálvékony szelet Pick szalámi, 2 db zsemle, 1 db szupermini vaj / kopoltyú ... Aznap korán ebédeltünk :)
A Kőkapu szállóban (annak a panzió részében) voltunk 2 évvel ezelőtt: nos, ez is a kerülendők közé tartozik: a szoba ablaka a hegyre nézett, emiatt nappal is félhomály volt, amit a 25W izzók sem tudtak ellensúlyozni ... A szemetest csak többszöri kérésre ürítették ki, az elfogyott WC-papír pótlásáért is közelharcot kellett vívni. Félpanziót kértünk, ami ordas hiba volt: a vacsora adagok adagok mérete talán egy anorexiás óvodásnak elég lett volna, de nekünk kevés volt. A reggeli OK.
Lehet, hogy a Kastélyszálló részen nem lettek volna ilyen problémák, de az meg marha drága ...
Különben a szálló csodálatos, festői környezetben van, kár, hogy így elcseszték. A környékbeli kis falukban (a "hutákon") állítólag jobbnál jobb szálláshelyek vannak ...)
Egerben nekem is van egy kipróbált helyem, a Fekete Holló panzió. Kedves emberek, egyszerű de barátságos szobák, és elfogadható árak. A panoráma a városra gyönyörű. Hangulatos hely.
Aki olcsón magas szinvonalú ellátást szer5etne szép környezetben, annak ajánlom Lentiben a Hubertus fogadót. Van jakuzzi, masszázs, szauna, jó konyha és nekünk 5E/fő volt éjszakánként félpanzióval.
Ajánlom még Egerben a Szent István Hotelt, bár drágább de szenzációsan felszerelt és igényes szálloda. Felejthetetelen volt az ott töltött 4-5 napunk .
A zemplémbe Kishután meseszép környezetbe van egy szálláshely a kőkapu kastélyhoz közel 4 km. Vadrózsa vendégház. Patak partján erdőszélén,mint a mesében . A szobák panorámája is lenyügöző. Tavaj alakítottuk át vendégházzá,sajna nem az enyém csak dolgoztam ott rengeteget. Alföldi gyerek lévén lehet még ingyen is megcsináltam volna csak ott lehessek:))) . a www.kolap.hu/vadrozsa megnézhető.
Mi most pünkösdkor voltunk egy hosszú hétvégén Hajdúszoboszlón az Anikó panzióban. A szállást az interneten néztem ki pár nappal az indulás előtt a belfoldiszallas.lap.hu-n, majd telefonon felhívtam a tulajt. Megérkezés után elfoglaltuk a szobát, amely kellemes, tágas, szépen berendezett és tisztán tartott. A tulaj egy hölgy elmondott minden szükséges információt, hova érdemes elmenni stb. Az ár elfogadható 6000 Ft/ szoba (2 fő). Az udvarban zárt parkoló és grillezési lehetőség. Amit egy kicsit hiányoltam, hogy a TV-n nem túl sok műsort lehet fogni. A fürdő 5 percre van. 50m-re egy kellemes étterem. Mi jól éreztük magunkat és ajánlom másnak is.
Ja, előbbi sztorihoz hozzá tartozik, hogy mikor az egy hétre lefoglalt szállásunkról másnap reggel kijelentkeztünk, mégcsak nemis hápogtak, meg se kérdezték, mi a gyors kiköltözés oka. Persze, az 1 éjszakát kiszámlázták listaáron (mert a szobánk 1 hétre kedvezményes díj lett volna). Kifizettük, majd sürgősen távoztunk.
Mi a nászutunkon jártunk pórul, Zalacsányban a Batthyányi kastélyszállóban. Kellett nekem a romantika, jól megkaptuk. Az étterem kiszolgálása pocsék, a kaja másodosztályú, a nászutas lakosztályban pattogzik az ablakpárkányról a festék, lyukas az ágynemű, alattunk éjjel zúg a gépház, napközben a szomszéd telken motorosfűrésszel a tetőgerendákat fűrészelték. Ki se csomagoltunk, másnap reggeli után sietősen kijelentkeztünk.
Bementünk Keszthelyre, és az ottani Tourinformból küldtek minket a lentebb már említett Erika Panzióba, ahol csodálatosan telt utazásunk többi része.
Azt hívják úgy hogy csalás :)) Aludtak? Aludtak. Ettek? Ettek - kérdezhette volna a személyzet. Az ár egy részét lehet visszatéríteni, mondjuk hogy nem kaptak észbe, az már más kérdés :)
Nem, egyszerűen csak összecsomagoltunk a második nap reggelén, és bejelentettük, hogy távozunk. Az üzletvezető először hápogott, utána megmagyarázta, hogy mindez a mi hibánk*, aztán nagy kegyesen akciós áron számlázta ki a két éjszakát.
*Például, jellegzetes: miért nem szóltunk, hogy az étteremben csak mi ketten szeretnénk ülni a négyfős asztalnál. (Miközben az étterem fele üres volt, nyilván pluszmunka lett volna ott is megteríteni.) Ezzel szemben nem voltak érveim...
Sziasztok! Szeretném felpörgetni ezt a topikot, ezért írok pár dolgot a vendégeinkről a házunkról.
Egy baráti társaság töltött el nálunk egy hosszú hétvégét. Vegyes korosztályúak.
Egy apuka jött a kisfiával. Mi elvoltunk foglalva a napi teendőkkel, de a kifiú csak a kerben lófrálgatott.
Egyszer odajön hozzám és azt mondja: Tudod,Éva én már 7 éve élek ezen a földön, de még sohasem láttam ilyen SZARVASBOGARAT.
Valóban jó pár ártalmatlan, hatalmas szavasbogár mászkál a kertünkben. Időnként egymás között vivnak harcot a hatalmas szarvaikkal, gondolom területszerzés vagy párosodás miatt.
Északi Középhegységben keresek 2 fő számára önálló házikót, augusztusban szeretnénk kibérelni 3 hétre. Ha tudtok valamit ajánlani...
Amit nem ajánlok: Bérc Hotel, Mátraháza. Fele részben udvarias, fele részben bunkó személyzet. Bagószagú szoba, ócska kaja az étteremben (félpanzió), drága és vacak kávézó, az étteremben összeültetnek mással a négyfős asztalnál stb. stb.
Köszönjük... Ha tudtok ROSSZ, kellemetlen szállásokról, amiket senkinek sem ajálnátok, kérlek írjátok le..(Persze egyértelműen, hogy ajálnlott, vagy nem ajánlott szállás..)
Én egy kellemetlen szállásról (olcsó) szeretnélek tájékoztatni benneteket.
Miskolctapolcán a Gréti apartmannt nem ajánlom senkinek!!!!!!
Az ára megfelelő lenne (2.500-3.000 Ft), de a "szállásadó" hozzáállása, és a szállás minősége is erősen kifogásolható.
Mikor megérkeztünk egyből nagytakarítást kellett tartanunk a konyhában, mert minden ragadt a kosztól. Ha a wc-re, vagy a fürdőszobába kellett mennünk kétszer is meggondoltuk, hogy tényleg nagyon muszály e, mert úgy nézett ki. A szállásadó "hölgy", mi inkább boszorkánynak neveztük, mintha ő tenne szívességet nekünk, hogy ott lehetünk. Más is volt ott akkor ők is panaszkodtak a "hölgy" hozzáállására. Szóval nagyon elrontotta a pihenésünket.
Sok fele voltunk már az országban, de innen alig vártuk, hogy menjünk hazafelé. (Azért maradtunk, mert sajnos, buták voltunk és előre kifizettük neki a pénzt)
Amúgy Miskolctapolca nagyon szép és a fürdőn is jól éreztük magunkat.
Összességében az a tanácsom, hogy a Gréti apartmant hagyjátok ki, Miskolctapolcát pedig ajánlom. www.miskolctapolca.hu-n más szállások is vannak.
Mi nemrég voltunk a Káli-medencében, pontosabban Szentbékkállán! Ott a Sárvári vendégházban szálltunk meg. Nagyon színvonalas volt a ház, ugyan mi szobában voltunk de van apartman és faház is. Elfogadhatóak az árak is. Itt találtok információkat: