Keresés

Részletes keresés

Bonyhád2010 Creative Commons License 2010.07.10 0 0 7521
Erre elég egyszerű a válasz:3mas,4es,5ös poszt légiós!ennyi.
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.10 0 0 7520
Ez mind szép és jó, és úgy legyen, de mi, azaz kik lesznek a sok irányító "felett" a pályán? :)
Előzmény: Bonyhád2010 (7516)
vampeare Creative Commons License 2010.07.10 0 0 7519
ha jól tudom, vele mi tárgyaltunk, de Itália a cél, így került Horti a képbe
Előzmény: Bonyhád2010 (7518)
Bonyhád2010 Creative Commons License 2010.07.10 0 0 7518
és most hogy nincsen csere 3mas vagy négyes poszton,lehet hogy megkeresném még a Dohar Pistit is
Bonyhád2010 Creative Commons License 2010.07.10 0 0 7517
a
Bonyhád2010 Creative Commons License 2010.07.10 0 0 7516
Kedves srácok!olvasgatom már egy ideje a hozzászólásokat és mindenképpen meg szeretnék veletek osztani valamit.Játszottam kosárlabdabdát mindenféle szinten mielőtt ebbe belemennénk,olyan szinten is hogy meg tudom ítélni egy-egy játékos tudásszintjét is.Először elmondanám olvasva a neveket amiket igazoltunk,mert mondhatom magam paks szurkolónak azt hiszem,és a hozzászólásaitokat,vegyes érzelmek kerekedtek bennem.Itt van pl mindjárt a Tóth Péter.Valószínűleg akármilyen hülyegyereknek van beharangozva,egy Zsoldos Bandi nem játszatta volna masszívan 2évig irányítóként ha nem lenne benne valami.Mivel láttam játszani mondhatom hogy elég labdabiztos és az irányító inteligenciája magas.Más poszton bevethetetlen de jól ostogat és floaterezik.Megjegyzem szerintem jobb mint Kacsa,irányítóban.Az hogy hol játszott tavaly szerintem nem oszt nem szoroz.Azután itt van Faragó esete amely különös szerintem.Látva a linkelt statisztikát és hogy a b csoportos playoffban nem nagyon dobott 30 pont alatt azért mutat valami...Valahogy össze kellett kaparni...Másrészt pedíg játszani is láűttam nem egyszer,nem kétszer,mondhatom talán ő lehet ez év meglepetése az A csoportban.Nagyon gyors,nagyon jó keze van,lát is,és nem utolsó sorban hihetetlen kreatív és versenyző alkat!!!!Én bonyhádi vagyok és véleményem szerint Lukács kiváló játékos de Faragó messze übereli.Mondom úgy hogy Lukácsnak is voltak nagy meccsei.De ezt majd eldönti a jövő hogy jó igazolás volt e vagy sem.Mivel elég kezelhetetlen gyerek,remélem a Pipi Meg a Zsacsi megneveli és akkor nem lesz gond...Itt ezen van a hangsúly mindkettőjük esetében.A másik dolog pedíg szerintem nem kell félnünk mert így is be fogunk kerülni a hatba,mondom úgy hogx egy légiósról sem tudunk még,talán a dombeszi Jonesról meg skyworyról ....Szóval ne ítéljetétek meg elsőre a b csoportot vagy a luxemburgi bajnokságot.Mellesleg megjegyzem olyan B csoportban volt 30as átlaga melyben azért egy Rodgers 18pontokat dobált csak!mellesleg pedíg A csoportban nem egy játékost tudok mpondani aki nem lenne kiemelkedő b csoprtban mert nem mindegy hogy 4 jó játékos mellett játszol vagy kevésbé jókkal gyakorolsz.Pistire is kiváncsi leszek a bonyhádban nálunk.Szóval nem biztos hogy 13 nullal kezdjük az alapszakaszt de bele fognak jönni a srácok úgy gondolom,és ha Jancsi térde is bírja és zacsi rutinja.Kacsának pedig stabilnak kelle lennie,most már nagyobb feladat vár rá mint dobálgatni cseréből,mert ugye mindenki felmagasztalta a körmend ellen aztán a döntőbe le se tudta ütni egyenesen a labdát...
Artúr Doki Creative Commons License 2010.07.07 0 0 7515
Hát idén valszeg nem kell lerágni a körmünket a bajnoki döntőben...)))
Bár kituggya...
Előzmény: Tomba002 (7514)
Tomba002 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 7514

Egy kis olvasni való a ferfikosar.hu-ról:

 

Horváth Imre: „Megfiatalodó ASE-t láthatnak majd a szurkolók”

2010. július 07.

 

 

Megjárta a pokol tornácát, majd innen kapaszkodott fel egészen a csúcs közelébe. S mindezt egyetlen szezon alatt. Horváth Imre rutinos edző, ám még az ő nem éppen unalmas szakmai karrierjében sem mondható szokványosnak a 2009–2010-es évad.

A bajnokságot a Szolnok vezetőedzőjeként kezdte, ám mindössze nyolc meccsen ülhetett az Olaj KK kispadján, aztán távoznia kellett a klubtól (amelyhez pedig pályafutása eddigi legnagyobb sikere, a játékosként kiharcolt bajnoki arany kapcsolódik). Viszonylag rövid ideig volt azonban csak partvonalon kívül, február közepén ugyanis átvehette a címvédő, ám akkoriban erősen botladozó Atomerőmű SE irányítását. Noha a bemutatkozó mérkőzésen kikaptak Körmenden, az ASE végül a második helyen zárta az alapszakaszt, majd egészen a döntőig menetelt, a fináléban viszont már nem bírt a Zalakerámia ZTE-vel.

A bajnoki aranycsata óta az Atomerőmű SE gyakran szerepel a hírekben, az ezüstérmes gárda ugyanis jó néhány kulcsemberét elveszítette, akiknek a helyére többnyire fiatal tehetségek érkeztek. Mindez azt sejteti, hogy a 2010–2011-es szezonban új fejezet kezdődhet a paksi kosárlabda történetében, ami újfajta szakmai kihívást jelent Horváth Imre számára is. Hogyan élte meg az előző évad történéseit, mire számít az új bajnokságban? – erről is beszélgettünk a 46 éves szakemberrel.

– Első szóra, készségesen vállalkozott az interjúra, mégsem volt könnyű időpontot egyeztetnünk. Pedig korábban azt nyilatkozta, hogy a pécsi edzőtovábbképző után elvonul vakációzni.

– Szívesen foglalkoznék egy-két héten át kizárólag a családommal, és adnám át magam a nyaralás örömeinek, de más az álom és más a valóság – mondta Horváth Imre, akit állandó lakhelyén, Debrecenben értünk el. – Új csapat épül Pakson, ám a keretünk még nem teljes, bizonyos posztokra javában keressük a játékosokat. Először természetesen a magyar kontingenst kell feltöltenünk, majd ennek ismeretében kiegészíteni a társulatot a légiósokkal. Úgyhogy mostanság megállás nélkül böngészem a statisztikákat, elemzem a profilokat, s nézem a videókat, DVD-ket.

– Eszerint lőttek a nyaralásnak?

– Ezt nem mondtam. A terv az, hogy a családdal leköltözünk a fonyódligeti nyaralóba szűk egy hónapra, s ha valami sürgős teendő akad, onnan ugrom át Paksra, vagy jövök vissza Debrecenbe. Szeretnénk egy-egy kirándulással felfedezni Dunántúlt is, amelynek számtalan csodás része van, de nem, vagy csak keveset tudunk róla.

– Árulja el, mi az, ami igazán pihenteti? Zenét hallgat, netán kiül a vízpartra pecázni?

– A zene és a vízpart is stimmel. Nagyon szívesen gyönyörködöm a tájban. Fonyódligettel szemben ott van például a Badacsony, erre a pompás látványra nem lehet ráunni.

– S egy-egy ilyen meditáció közben eltöpreng az előző szezon történésein is?

– Különleges évad volt, szó se róla. Szolnokon kezdődött, de november közepére „elfogyott körülöttem a levegő”, és végül közös megegyezéssel elváltunk egymástól. Ez így szépen hangzik, de korántsem volt ennyire könnyű feldolgozni a történteket…

– Tulajdonképpen mi volt a baj?

– Pontosan én sem tudom, azóta is keresem az okokat. Épp az a nehéz az egész ügyben, hogy konkrétan soha senki sem fogalmazta meg, mi is a gond velem. Tippjeim azért persze vannak…

– A közönség, ugye?

– Tény, hogy volt bizonyos feszültség köztem és a drukkerek egy része között. Azt sem tagadom, hogy annak idején, 1995-ben még játékos koromban konfliktusba keveredtünk.

– …ez volt az a bizonyos „bemutogatós eset”…

– Így van, de ennek már másfél évtizede, s érzésem szerint nem volt olyan súlyú a nézeteltérés, hogy ennyi idő után is törvényszerűen mérgeznie kellene a kapcsolatot köztem és az Olaj-tábor között. Ehhez társult néhány szezon eleji vereség, ámbár akkor is szikrázott a levegő, amikor éppen nyertünk. Nyilvánvalóvá vált, hogy ez az állapot hosszabb távon nem tartható fenn, ekkor döntöttünk a klubbal a közös megegyezéses válás mellett.

– Miként viselte el, hogy csomagolnia kell? Könnyen túllépett rajta, vagy mély nyomokat hagyott önben ez a rövid időszak is?

– Olyan típus vagyok, aki eleve hosszasan rágódik a történteken. Egy-egy vereségen is képes lennék akár hetekig is tépelődni. De éppen az edzői pálya tanított meg arra, hogy bizonyos esetekben, bármennyire fájdalmasan is érintett az adott ügy, muszáj továbblépni. Ezzel együtt nem volt könnyű a szolnoki szakítást követő néhány hét, hónap.

– Mit csinált, amikor nem volt állása? S kérem, ne hozza elő most azt a rettenetes edzői panelt, hogy „végre pihenhettem egy jót, s volt időm szakmailag képezni magamat”!

– Pedig ez az az eset, amikor a „panelben”, ahogy ön nevezte, sok az igazság. Én például folyamatosan ingáztam Szolnok, Debrecen és Kecskemét között, hogy láthassam a feleségemet és a gyermekeimet; november közepétől viszont sokkal több időt tölthettem velük. Aztán nekiláttam az addig összegyűlt szakmai feljegyzéseim rendszerezéséhez, s közben eljártam konditerembe is, vagyis volt időm saját magammal is törődni. De mielőtt az a vád érne, hogy már-már idilli képet festek, azt is be kell vallanom, a levegőben kimondva, kimondatlanul azért ott lebegett a kérdés és most hogyan tovább? Mikor lesz legközelebb lehetőségem edzősködni? Vajon mennyi ideig tart a kényszerpihenő?

– Mikor jött volna el az a pillanat, amikor elveszíti a nyugalmát, és a jövőért való egészséges aggódás idegeskedésbe csap át?

– Nem tudom megmondani, tényleg nem. Biztos van egy időtáv, ami már kikezdi az ember önbizalmát, idegeit, de szerencsére ennyire nem fajultak el a dolgok. Februárban befutott az Atomerőmű SE ajánlata, s visszatérhettem a sportág vérkeringésébe.

– Hogyan zajlik egy efféle megkeresés? Ül az edző otthon a foteljében, ujjaival dobol az asztalon, aztán egyszer csak megcsörren a telefonja, a vonal túloldalán pedig a leendő klubjának elnöke beszél?

– Majdnem. Az én esetemben az első hívás a menedzseremtől, Vinkó Lászlótól érkezett. Elmesélte, hogy Pakson lemondott Dzunics Braniszlav, s megkérdezte, ajánlhat-e az ASE vezetőinek figyelmébe? Kértem egy óra gondolkodási időt, megbeszéltem a dolgot a feleségemmel, majd visszahívtam, s azt mondtam, hogy rendben. Ez persze önmagában még nem jelentett garanciát arra, hogy én leszek a befutó, de aztán megkeresett Tóth János is, és utána már gyorsan pörögtek az események. Egy hétfői napon találkoztunk Budapesten a szakosztályelnök úrral – az ASE ekkor éppen Romániában tartózkodott a Közép-európai Kosárlabdaliga (CEBL) négyes döntője kapcsán –, s meg is állapodtunk a közös munkáról. Csütörtökön tartottam az első edzést a csapatnak, a hét végén pedig Körmenden már bajnoki meccset vívtunk.

– Jól érzi magát a beugró szerepkörében, vagy inkább ódzkodik attól, hogy menet közben vegyen át egy csapatot?

- Ez a szakma már csak olyan, hogy időnként szezon közben kell átvenni az irányítást. A peches szolnoki időszak után megadta a sors, hogy egy másik bajnokesélyeshez kerüljek, én pedig saját magamnak is bizonyítani akartam, hogy nem felejtettem el a mesterséget. Egyébként a pályafutásom során ez már a harmadik beugrásom. Debrecenben 2005-ben az alapszakasz utolsó fordulója előtt ültem le a Vadkakasok kispadjára, s végül ezüstérmet nyertünk, Kaposváron pedig 2007 novemberében lettem vezetőedző; ott a bennmaradás volt a cél. A paksi beugrás volt eddig szakmailag a legkomolyabb kihívás, hiszen igen nehéz sorsolás előtt állt a csapat, egymás után játszottunk a keményebbnél keményebb ellenfelekkel.

– Mi volt a feladat?

– Lehet, hogy furcsán hangzik, de nem volt hivatalos célkitűzés. Én magam célként azt tűztem ki, hogy minél több győzelmet szerezzünk a hátralévő mérkőzéseinken, amelyekkel minél előkelőbb helyen végezhetünk az alapszakaszban. Bevezetésként ugyan kikaptunk Körmenden, de aztán egyre-másra jöttek a győzelmek, s végül a reguláris szakaszt a második helyen zártuk. Az igazat megvallva nem fogadtam volna rá nagy összegben, hogy ilyen sok győzelmünk lesz, de ezen menet közben nem filozofálgattunk, meccsről meccsre haladtunk előre. A PVSK-PANNONPOWER elleni utolsó mérkőzés előtt sem számolgattunk. Arra törekedtünk, hogy nyerjünk, aztán vártuk a híreket a Szolnok körmendi vendégjátékáról. A MJUS-Fortress végül nyert, így a hármas kör alapján miénk lett az alapszakasz második helye. A sors fintora, hogy az ASE végül azért is lehetett a Szolnokot is megelőzve a második, mert az alapszakasz első körében is megverte az Olajt.

– …amelynek akkor még ön volt a vezetőedzője…

– Így van…

– Pakson eleinte az edzői vagy a pszichológiai erényeire volt-e nagyobb szükség?

– Mindkettőre, persze, s mikor melyikre jobban. Sok beszélgetés kellett ahhoz, hogy megismerjük egymást, hogy tisztázzuk: mi lehetett a gond korábban, milyen okok hátráltatták az eredményesebb szereplést. A csapatnak volt két olyan vezéregyénisége Mészáros Zalán és Gulyás Róbert személyében, akik ma bármely magyar klubnál meghatározó játékosok lehetnének – velük természetesen az elsők között ültem le. De nem csak a kosarasoktól, a másodedzőtől vagy a vezetőktől származó információkat vettem figyelembe, hanem a szurkolóktól, sőt az ellenszurkolóktól származókat is. Ami pedig a szakmát illeti: nyilván más felfogású, más szemléletű edző vagyok, mint Dzunics Braniszlav, mégis azt gondolom, hogy ebben a helyzetben az embernek építenie kell az elődje munkájára. Hiba lett volna, az idő hiányában, szakmailag mindent felforgatni. Változtattunk bizonyos dolgokban, ami szerintem szükséges volt, ami bevált, azt tovább csiszolgattuk, ami nem ment, nem erőltettük. Emellett egyre-másra jöttek a győzelmek, márpedig a sikernél jobban semmi sem kovácsol össze egy társulatot. S nálunk remek kis közösség alakult ki; bizonyság erre, hogy jó néhány meccset sikerült vesztettnek tűnő helyzetből, az akarati tényezőkre alapozva a magunk javára fordítanunk.

– Hogyan illeszkedtek bele e gépezetbe a légiósok? Egyáltalán: ők érezték, hogy az edzőváltás egyúttal a csapatra kimondott kritika is?

– Érdekes helyzet alakult ki, hiszen Jerome LaGrange nagyjából előttem egy héttel érkezett meg, Tory Walker pedig nem sokkal az után, hogy hivatalba léptem. Velük és a másik két amerikaival, Anthony Dill-lel meg Ivory Clarkkal is elbeszélgettem. Azt gondolom, hogy egy edzőváltáskor a játékosoknak is fel kell ismerniük, hogy egy sikertelenebb sorozat nem kizárólag egy edző nyakába varrható. Így az amerikaiak is beálltak a sorba, és amíg egészségük engedte, húzóemberei voltak a csapatnak.

– No, igen, a sérülések: ilyen pechszéria, mint amilyen a Paksot sújtotta, ritka egy csapat életében. A playoffban már azt várta az ember, mikor szállnak be játszani a segítőjével, Schmidt Bélával együtt…

– Kapaszkodjon meg, amikor már tízen sem voltunk a tréningeken, én is pályára léptem, hogy gyakorolni tudjunk. Sose találná ki, pedig igaz: center játszottam… A sérüléshullám már korábban is elért minket, a hét elején sokszor hat-hét játékossal edzettünk, s csütörtök lett, mire a sérülteket sikerült harcképes állapotba hozni vagy összedrótozni, azaz normális csapatedzést tarthattunk. Tulajdonképpen csak azt sajnálom, hogy már soha nem derülhet ki, mire lettünk volna képesek a Zete elleni döntőben, ha mindenki a rendelkezésemre áll.

– Eszerint amúgy nincs hiányérzete?

– Legfeljebb a finálé negyedik meccse miatt, amikor az első félidőben jól tartottuk magunkat, a szünet után viszont nagyon rosszul kosárlabdáztunk. Pedig, ha otthon sikerül győznünk, az ötödik találkozón már bármi előfordulhatott volna – bár rögvest hozzáteszem, a Zalaegerszeg az egész éves teljesítménye alapján teljesen megérdemelten hódította el a bajnoki címet.

– A Debrecennel vagy az Atomerőművel szerzett ezüstérmet érzi szakmailag értékesebbnek?

– Talán a paksit. A Vadkakasokat a playoff kezdete előtt vettem át, márpedig a rájátszásban olyan sűrű a menetrend, hogy edzésre alig-alig jut idő, vagyis érdemben kisebb mértékben lehet belenyúlni egy csapat játékába.

– Amikor az ASE-csarnokban véget ért a 2009–2010-es döntősorozat, már tisztában volt azzal, hogy ezzel lezárult egy korszak a paksi kosárlabdázás történetében?

– Abban a pillanatban azt sem tudtam, én maradok-e az edző, a megbízatásom ugyanis a meccs lefújásával véget ért. Az éremátadás után szólt először a szakosztályelnök úr arról, hogy felajánlja a folytatás lehetőségét. Ekkor egyetlen dologgal voltam tisztában, mégpedig azzal, hogy Gulyás Róbertnek ez volt az utolsó szezonja. Robi nagyon sokat szenvedett a térdproblémái miatt, így hangsúlyosan megérdemel minden tiszteletet mindazért a segítségért, amit a pályán és a pályán kívül nyújtott a csapatnak. Minden más, a játékoskeretet érintő konkrét változásról csak ezután értesültem.

– Akkor volt meglepetés, bőségesen, elvégre Horváth Ákos Szolnokra, Kiss Zsolt pedig Szegedre igazolt, míg a fiatal Medve Máté a Kaposvárt választotta, s várhatóan Panta István sem marad. A helyükre viszont a honosítás előtt álló Jan Pavlik kivételével kizárólag fiatalok érkeztek, Tóth Péter, Horti Bálint és Faragó Péter. Talán nem túlzás azt állítani, hogy „érdekes szezon” előtt áll az Atomerőmű SE…

– Nem vitás, lesz munkánk bőven, alapjaiban kell újjáépíteni a társulatot. Nem állítanám, hogy a döntő lefújásának pillanatában efféle újdonságokért sóhajtoztam, ugyanakkor azt mondom: nagyon izgalmas szakmai kihívás előtt állunk. Szerencsére a szituáció nem ismeretlen számomra, hiszen tavaly nyáron Szolnokon öt héten át kizárólag fiatalokkal készültünk a szezonra, a válogatottak ugyanis a nemzeti együttessel dolgoztak, a légiósok pedig még nem érkeztek meg. Jó és pozitív élményeim vannak erről az időszakról, több játékos a felkészülési meccseken is megvillantotta a tehetségét. Az építkezés tehát a Tiszaligetben működött, most ugyanezt kell elérni Pakson is, igaz, egy egész szezonra elnyújtva a folyamatot.

– Ezt az új helyzetet azonban nem csak a csapaton belül kell feldolgozni, hanem meg kell értetni, el kell fogadtatni a szurkolókkal és a szponzorokkal is, akiket joggal kényeztetett el az utóbbi évek sikersorozata.

– Korai lenne ma még bármiféle esélylatolgatásba kezdeni, elvégre egyelőre a keret magyar része sem teljes, a légiósok kiválasztása meg majd csak ezt követően lesz esedékes. Az biztos, hogy egy megfiatalodó ASE-t látnak majd a szurkolók. Azon leszünk, azért dolgozunk augusztus kilencedikét követően minden nap, hogy ne csak szerethető, hanem eredményes is legyen a paksi kosárlabdacsapat a jövőben is.

 

Így legyen, ámen.

saabee Creative Commons License 2010.07.04 0 0 7513
Stevenson nem volt sosem rossz játékos.
Előzmény: Artúr Doki (7511)
Artúr Doki Creative Commons License 2010.07.04 0 0 7512
Barronak rendszeres vízumproblémái vannak,a szolnokiak mesélték,hogy állandóan gondok vannak/voltak a papírjaival,így mindíg borítékolható volt a galiba.
Előzmény: Jens papa (7510)
Artúr Doki Creative Commons License 2010.07.04 0 0 7511
Ez már szerepelt itt pár oldallal lejjebb.
Ergo:1.Vagy Stevenson megtanult kosárlabdázni
2.vagy kurva szar a koreai bajnokság...
Azóta Greg Puerto Ricoban is lezavart egy gyors szezont...ott csak vízhordónak volt jó.
Előzmény: Sanyi :-) (7509)
Jens papa Creative Commons License 2010.07.04 0 0 7510
Barronál vízumproblémák merültek fel. Gondolom ezért nem tér vissza...
Előzmény: Sanyi :-) (7509)
Sanyi :-) Creative Commons License 2010.07.04 0 0 7509
Az ellenfelek közül a szolnoki Barro is szerepel a listán. :) Csak nem hogy elengedik? :)
Érdekesség, hogy a pontkirály bizonyos Stephenson, Greg lett. Ismerős valahonnan a nagylábú. :)
Előzmény: Artúr Doki (7508)
Artúr Doki Creative Commons License 2010.07.04 0 0 7508
Clark és Dill pedig Korea felé kacsingat,legalább is próbálkoznak bekerülni a kánaánba:
165 PLAYERS INVITED TO KBL CAMP
http://www.asia-basket.com/South-Korea/basketball.asp?NewsID=193982
Előzmény: Artúr Doki (7507)
Artúr Doki Creative Commons License 2010.07.04 0 0 7507
Williams újabb egy évet hasított a legutóbbi ukrán csapatánál(Halicsina vagy mi).
Úgy hogy Ő nem.
Előzmény: vlado sola (7505)
Terriba Creative Commons License 2010.07.03 0 0 7506

 

Az altalad felvazolt formacio szeritnem tobb helyen is lyukas. Ahogy masok is irtak, Toth P. minden szinten kicsi 3-asnak, ami annyit jelent, legjobb esetben is 2-es. Igy az 1-2 -re van mar most 5 emberunk, de meg mindig lenyegesen vekonyabbak vagyunk mint tavaly. (V.o. Horvath A+Kiss Zs.) Emiatt aztan szerintem ide meg jon egy legios is, aki majd 6-ra noveli ezt a szamot. Bar lehet, hogy a legios (ha van eszunk) akkor tenyleg 2-3 lesz...

  A masik, hogy a Ferdi sose lesz 5-os , oda keves a kilo. O szerintem sokkal inkabb egy jokezu 4-es. Ez pedig azt jelenti, hogy 5-osben is tatongo lyuk van, hacsak oda is nem hozunk az alap center melle egy  Dill -fele Jolly JOkert, aki 3-tol felfele mindent tud.

  Apostile kerdesere reagalava, hogy miert nem kapott Farago hosszabb szerzodest.... EGyreszt, mert Pakson sosem volt divat szorni az egyevesnel hosszabb szerzodeseket, masreszt meg ezt a kerdest feltenni pont a Farago kapcsan, akirol oszinten szolva a link nelkul a kutya nem tudna, hogy kicsoda...hat szerintem gaz.

 

   Ezzel egyutt meg mindig tartom, hogy jo legioval ez a csapat meg jo lehet.

vlado sola Creative Commons License 2010.07.02 0 0 7505
Jövőre egy CHARLES GOSA,IVORY CLARK jólenne.Nem kell itt keresgélni szar légiósokat.Őróluk már lehet tudni hogy játszanak.meg pl:Williams

Artúr Doki Creative Commons License 2010.07.02 0 0 7504
http://www.ase.hu/kosarlabda/hirek/62-20102011/740-a-szegedi-betyar

CsakaKISSZSOLT!!!!
crumbi Creative Commons License 2010.07.02 0 0 7503
Tudom, beszéltem vele én is, de azt amit ez a gyerek fog itt játszani azt a 3 műszak mellett is hozná Ati... Azért had gratuláljak Tóth mesternek hogy a helyi gyerekeket sikerült elherdálnia, most meg a gyengébb játékosokat veszi innen-onnan...
Előzmény: B-ügynök (7499)
saabee Creative Commons License 2010.07.02 0 0 7502
Pontosan azokat a kérdéseket feszegeted, amire nagyon sok mindenki kíváncsi lenne :)
Előzmény: apostille (7501)
apostille Creative Commons License 2010.07.02 0 0 7501

Oké, elfogadom amit írsz. A Clark "képben van" nekem azt jelenti, hogy Pipi (Tóth Jani?) nem kimondottan ilyen típusú játékosban gondolkodik, de ha a piac túl drága lesz, akkor villámgyorsan lépnek Clark felé.

 

Momentán én arra lennék kiváncsi, hogy ki nézi ki (Pipi, Tóth, Kovács Anti, vagy szabadügynökként járják a Dunántúlt, és mindenhova beajánlják magukat) ezeket a játékosokat, és milyen koncepció szerint? Faragó egy titkolt szupertehetség lenne? 26-27 évesen...és akkor miért csak 1 éves szerződést kötöttek vele? A csoportos múltja szinte (MAFC) alig. Hortival még egyezkedünk, mert azt akarjuk, hogy az év végén lejáró szerződését ugyanmár hosszabbítsa meg az ASE-val. Húha, és akkor mi lesz, ha mégsem? Bedől egy előre lerajzolt 5-8 éves projekt?

Tóth Peti magatartási/hozzáállási problémák miatt nem kívánatos személy lett Kecskeméten, Pécsről az idény kezdete előtt (jelzem hasonló okokból) elküldik, majd mi hirtelen előrántjuk a luxemburgi területi ligából.

 

A "fülembe cseng" még amit Pavlik nyilatkozott, hogy éppen Pakson járt, és találkozott a vezetőséggel, akik játékos hiányban voltak, neki meg momentán nem volt csapata...Így gyorsan megegyeztek. Azta, bűzlik ez a csapatépítős koncepció.

 

Mindezek ellenére jól is elsülhet a "kényszer" fiatalítás, remélem a légiósok kiválasztásánál több lesz a szakma, mint a "véletlen találkozás", meg a takarékosság.

Előzmény: saabee (7500)
saabee Creative Commons License 2010.07.02 0 0 7500
1-est???
Felecsdel

"Tóth János a BB1.hu-nak azt is elmondta, hogy széles körben folyik a légiós keresés. Center és mezőnyposztra biztosan érkezik majd külföldi játékos, de a tavalyi légiósok közül Clark továbbra is „képben van”. "

forrás: http://www.bb1.hu/tartalom/cikk/3736_farago_peter_az_ase_uj_igazolasa

Ez az én verziómat támasztja alá.
Illetve ebben "felgyorsult" kosárlabdában, ami ma dívik a posztok is elég jól összemosódnak/tak. Tavalyról sem lehet kimondott kezdő 3-ast mondani (az ASE-ból). (Bár, szerintem Walker az volt, de kb. sose játszatték a posztján szerencsétlent).
Előzmény: apostille (7498)
B-ügynök Creative Commons License 2010.07.02 0 0 7499
Luki nem adta volna fel a biztos állását azért,hogy ide jöjjön.
Én is szívesen láttam volna itt ,de neki már ez nem pálya. Ezt ő is mondta nekem.
Előzmény: crumbi (7497)
apostille Creative Commons License 2010.07.02 0 0 7498

Aha, nem tudom hányszor láttad Tóth Petit játszani, de a 3-as poszt az nem az Ő világa. Ő igazából irányító, rendkívül labdabiztos, "jól is lát", de a dobásbiztonság, háááát...és még finom voltam. Kilóra se engedném be a "hármasokhoz", ott védekezni is kell.

 

Pavlikra magyarként számítanak, így biztosan lesz 5-re, 3-ra külföldi (Clarkra állítólag nem tartanak igényt). Nem lennék meglepve, ha 1-es posztra is nézelődnénk (Pavlik kezdő 2-es, Zalán meg nagyjából arra lesz, hogy az ifjú titánokat kordában tartsa. Más, kimondott irányítónk csak Kovács van). 

Előzmény: saabee (7496)
crumbi Creative Commons License 2010.07.02 0 0 7497
Ugyanilyen - ha nem jobb - játékos lett volna háznál is. Csak körül kellett volna nézni Bonyhádon... (pl.: Luki)
saabee Creative Commons License 2010.07.02 0 0 7496
Szerintem ez a tervek szerint így lenne, vagyis, hogy jelenleg így van/lehet:

1-(2): Mészáros, Kovács
(1)-2: Faragó,
2: Pavlik
(2)-3: Tóth
(3)-4:Clark??, Körtélyesi
(4)-5: Morgen, Horti

Tehát "darabra" ideális a mezőnyemberek száma. A minőségről most nem nyilatkoznék.

Ami azt jelenti, hogy centerbe lesz még egy légiós, illetve mivel 1-2-ből feltankoltunk, kizártnak tartom, hogy ne 3-asra kerssünk külföldit. (Zárójel: Jan hivatalosan tudtommal MÉG nem magyar)

Ja, és, még mielőtt megkérdi valaki, hogy ki az a Faragó:
http://ferfikosar.hu/player/?year=x0910&code=A33588
apostille Creative Commons License 2010.07.02 0 0 7495

Faragó Péter (1-2 poszt) az ASE új igazolása. A szűkös "ember piacról" nem is rossz.

A szakosztály lezártnak tekinti a magyar játékosokból történő igazolást, már csak idegenlégiósokat keres. Nem tűnik túl soknak az 1-2-es poszton bevethető játékosok száma (Faragó, Jancsi, Zalán, Kovács, Tóth P.)? 3-as mezőnybe nincs senki.

Terriba Creative Commons License 2010.07.02 0 0 7494

 

 

 Ugy latom az 1-es 2-es es a vizeskulacshordo posztra eleg frankon beerositettunk, Van nekunk most olyanunk hogy Meszaros, meg Kovacs, meg Toth P, meg aztan Farago P. es vegul de nem utolso sorban Pavlik J. MOndanam, hogy ertem, de nem... Ja es jon meg ide elmeletileg egy golveto legios is!

  Ugyan en tovabbra sem zaklatnam a vezetoseget azzal, hogy ehelyt alpari stilusban erdeklodjem arrol, hogy mi a ver lesz ebbol, mindenestre most mar en is kivancsi vagyok, hogy mifele csapatunk lesz a kovetkezo szezonra.

Artúr Doki Creative Commons License 2010.06.21 0 0 7493
nézz be a kecskeméti topikba,majd ott megmondják a frankót...
Előzmény: Danesszitó (7488)
Danesszitó Creative Commons License 2010.06.21 0 0 7492
Köszi! Ahogy látom ő lesz a Scorer a csapatban! :D 2-es poszton úgyis hiány van most nálunk! ;)
Előzmény: saabee (7490)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!