Keresés

Részletes keresés

freyya Creative Commons License 2005.05.08 0 0 16
Abban egyébként semmi rendkívülit nem látok, ha egyes emberek nem biztosak szavak helyesírásában. Egybeírás-különírás téren én is rontok egy csomót, nem emlékszem az összes szabályra, és nincs mindig kedvem/türelmem beírni a wordbe a szót, hogy felülbírálja. De hogy egy szakma nekiálljon vitatkozni ezen ahelyett, hogy elővennének egy helyesírási szabályzatot, azt azért elég viccesnek érzem.
Előzmény: freyya (12)
e_dora Creative Commons License 2005.05.08 0 0 15
nem akarsz 1 hejesirasi topikot nyitni? :p .. kákacsomózás cimmel
Előzmény: Az a bizonyos Balázs (14)
Az a bizonyos Balázs Creative Commons License 2005.05.08 0 0 14
Ez nem más, mint egy statisztikai példa az ország normális és hibás helyesíróinak arányaira. (Ja, nem mindig a többség írja helyesen, sőt, egyre többször a kevesebb találatot adó a jó.)
Előzmény: Törölt nick (9)
Az a bizonyos Balázs Creative Commons License 2005.05.08 0 0 13
Nem lep meg. Az informatikusok - és a zsargonjuk - nem valami nagy tigrisek helyesírásból.
Előzmény: zebrina (8)
freyya Creative Commons License 2005.05.08 0 0 12
Olyanokra, akik emlékeznek a magyar helyesírás szabályaira, meg olyanokra, akik nem.:-)
Előzmény: Törölt nick (11)
freyya Creative Commons License 2005.05.08 0 0 10
Egyszerű. A jelöletlen összetételeket a magyarban egybe kell írni. Tehát ezt is.
Előzmény: Törölt nick (7)
zebrina Creative Commons License 2005.05.08 0 0 8
Bizonyára igazad van, ennek ellenére a munkahelyemen, mint szervezeti egységet, különírják.
Előzmény: Az a bizonyos Balázs (4)
freyya Creative Commons License 2005.05.08 0 0 5

Zseniálisan tudsz időzíteni. Mire mindent rendbe tettem. Tegnap bezzeg a fél napomat a windowos guruk topikjában töltöttem.:-))

Előzmény: Törölt nick (-)
Az a bizonyos Balázs Creative Commons License 2005.05.08 0 0 4

Külön írva helytelen. Ugyanis egyszeresen összetett szó, egy előtag, egy utótag, kész.

Külön írva az információ jelzővé avanzsálna, az viszont nem lehet, mert főnév. Azt kapnánk, hogy egy technológia, amely információ. Ez így értelmetlen.

Előzmény: Törölt nick (3)
zebrina Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1
információ technológia
Előzmény: Az a bizonyos Balázs (0)
Az a bizonyos Balázs Creative Commons License 2005.05.08 0 0 0
A legtöbb mezei felhasználó szerintem nem tudja, mi az az IT. (Én sem.)
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.08 0 0 topiknyitó

Megnyílt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!