Keresés

Részletes keresés

GIGAMATRAC (X) 2021.11.06 0 0 14486
Előzmény: Kamilió (14485)
Kamilió Creative Commons License 2021.11.06 0 0 14485

Esetleg kérhetek konkrét típust a "gél habosra" illetve a "feszesebb HR vagy latexre"? 

Előzmény: GIGAMATRAC (14484)
GIGAMATRAC (X) 2021.11.06 0 0 14484

Kedves Kamilio,

 

Amikor a matrac kényelméről adunk tájékoztatást mindenképp az Ön visszajelzése is fontos, hogy az üzletben az adott alvási pozitúrában az Ön gerince állapotára megfelelő lehet-e. Általában a két hét, amit javasoltam Önnek az szokta meghatározni, hogy milyen is a matrac kényelme, hogy alkalmazkodik az új felülethez.


Kérem, tessék az üzlettel felvenni a kapcsolatot, hogy segíteni tudjunk.

 

A konkrét fedőmatrac, hogy az egy memória habos, de abból is van 4 cm vagy a vastagabb, illetve rendelkezésre áll gél habos ami már egy jól szellőző szerintem egy magas komfort fokozatú és ezeken felül lehet feszesebb HR vagy latex fedőmatracot is választani. Mindenképp az üzletet tessék felkeresni, hogy tisztázzuk azt, hogy mi a megoldás.

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

 

 

Előzmény: Kamilió (14483)
Kamilió Creative Commons License 2021.11.05 0 0 14483

Oké Kedves Gigamatrac!

Így van már felmerült a fedőmatrac!

De!

 Javasolta a két hetet, hogy a test alkalmazkodik a matrachoz. Hát nem igazán akar alkalmazkodni!

Kipróbáltam az üzletben, feküdtem rajta, Xsenzoros mérés is volt az eladó is ezt a Ceriflex Wool extra matracot javasolta!

Egyébként nem azért nem vettem fedőmatracot, mert nem volt rá pénzem, hanem azért mert számomra kényelmetlen a fedőmatrac, ahogy belesüpped az ember! Volt fedőmatracunk igaz 2cm vastag, de nem használtuk és a végén elajándékoztuk!

 Oké veszek egy fedőmatracot! És akkor melyiket? Megint próba és vagy jó vagy nem!

 

Igen könnyű egyébként azt mondani, hogy persze a vásárló dönti el, de azért ez nem egy cipó vagy kabát, hogy jó néz ki, tetszik, nem kicsi, nem nagy akkor vegyük!

Előzmény: GIGAMATRAC (14482)
GIGAMATRAC (X) 2021.11.05 0 0 14482

Kedves Kamilió,

 

A korábbi beszélgetéskor már felmerült a fedőmatrac, mindenképp javaslom, hogy az üzlettel tessék felvenni a kapcsolatot és segíteni fognak. 

A fedőmatrac választásánál az üzletben mindenképp a Wool Extra matracra kell rátenni a fedőmatracot, hogy a megfelelő érzést kapjuk.

 

Remélem, hogy meg fogjuk találni a kényelmet.

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: Kamilió (14481)
Kamilió Creative Commons License 2021.11.05 0 0 14481

Üdv Gigamatrac!

Megvettem, Október 11.-n hétfőn a Károly krt-i boltban, kedden hozták ki, kibontottam még aznap, de csak szombat éjjel aludtam rajta előszö, tehát pihent a matrac kb 5 napot! Voltam ezen a Xsenzoros vizsgálaton is. A Ceriflex Wool extra vákummatracot is javasolták. Hááát, most már majd 3 hét után zsibbadt a hátam vagy az oldalam, attól függ, melyik részemen alszom, sőt éjjelente megy a forgolódás rendesen és a reggeli felkelés is kínlódás! A javasolt két hét már bőven eltelt! 

Mi a következő lépés?

real_geri Creative Commons License 2021.11.04 0 0 14480

Üdv, Gerisoft07 vagyok, csak bekakkant a facebook login, ezért a régi nickemmel kell jöjjek.

 

Voltam Dunakeszin próbálgatni, és meglepő módon minden kinézett matrac kiesett a rostán, a Signum dual hard is, sőt elsőnek az. Fura, a prekoncepcióim ellenére a Ceriflex Levander lett a második helyezett, amire nem is terveztem semmit, és az első az Isbir Life sleep Lilium, pedig kizártam volna a bonellrugós matracot.

 

Csak kérdezem, hogy te ezen meglepődsz, vagy a korábban elmondottak szerint belevág a képbe?

Előzmény: Alváskultúra (14479)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.10.28 0 0 14479

Szia,

 

nekünk nincs "T" sajna. Az valamennyire megoldás, bizonyos esetekben könyékkel, térdel persze ugyanúgy benyomódik majd a két matrac közé...

 

Üdv,

 

Pálinkás László

Előzmény: GeriSoft07 (14478)
GeriSoft07 Creative Commons License 2021.10.27 0 0 14478

nézegetem a gumotex zsákrugós matracot, egész baráti az ára. 

ha két matrac megy egymás mellé, nagyon kiérezhető lenne a rés közte? vagy van ilyen T betétetek a két matrac közé

Viszonylag kicsi a háló, és most is kész kínszenvedés a matracot mozgatni, a súlya és a mérete miatt. Ha két félben van, kicsit könnyebb lenne.

Előzmény: Alváskultúra (14476)
GeriSoft07 Creative Commons License 2021.10.27 0 0 14477

Köszi, megnézem ezeket is.

 

Előzmény: Alváskultúra (14476)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.10.27 0 0 14476

Szia GeriSoft07,

 

kevés érvet tudnék elképzelni, amivel valakit le lehetne beszélni egy megfelelő zsákrugós matracról, de te tudod... Szerintem a Levital termékcsaládból még a feszesebb Smart matracokat is puhának éreznéd, de persze a legjobb lenne kipróbálni valahol. A Signum Hard ugye tétre-helyre több, mint egy évtizede:-) Nagyon megbízhatóak még a Gumotex matracai is (Moravia Comfort), a Diamond Queen vagy a Bio Soya Strong matracokkal is nehezen tudod megégetni magad.

 

Amennyiben egy kicsit rugalmasabb és kicsit lágyabb matracra vágyik az ember (ugye ez 115 kg-nál lesz egy kicsit lágyabb, amúgy egy elég feszes HR hab matrac 80-90kg környékén), akkor a HR matracok közöl az Infinity lehetne még egy befutó.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: GeriSoft07 (14474)
GIGAMATRAC (X) 2021.10.26 0 0 14475

Kedves Rage,

 

Érdemes ilyenkor tisztázni, hogy mitől fáj a hát. Matraccal kapcsolatban nagyon sokat tudtunk segíteni, de ismernie kell a részleteket is, amit általában személyes találkozáskor már látunk is ezért nem kell kellemetlen kérdéseket feltenni, pl. testsúly, magasság, stb. Ezek amik elsősorban meghatározóak egy matrac ajánlásakor, de természetesen az alvási pozitúra az egyéb körülmények, esetlegesen egy megváltozott gerinc állapot amik segítenek pontosítani a matrac ajánlást.

 

Egy ilyen konzultáció amikor személyesen találkozunk én úgy szoktam fogalmazni, hogy együtt működünk, hiszen mi akkor tudunk megfelelni az igényeknek, ha a minőség az Önök igényeivel találkozik. Ehhez sok minden a segítségünkre van, tudomány a nyomás pontok meghatározására, az xSenzor: (https://www.gigamatrac.hu/tanacsok/matracos-erdekessegek/xsenzor)

De ami szintén egy fontos tényező a több mint 10 éves tapasztalat. Egy kicsit közhelyes, de akkor is jók a találati arányaink!

 

A konkrét ajánlás, hogy hát fájásra "rugósat vagy szivacsost"? Igen, a jelenleg rendelkezésre álló anyagokból, már mind a két felépítés szempontjából megfelelő minőségű matracot tudnak gyártani.

 

A visszajelzések és a minőség miatt egyelőre két gyártó termékeit ajánlom Önnek/Önöknek, de, ha megkeresnek bennünket akár telefonon már akkor is szerintem közelebb fogunk jutni a konkrét megoldáshoz.

1. https://www.gigamatrac.hu/gyorskereses/Levital+

 

2.https://www.gigamatrac.hu/gyorskereses/Isbir

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: rage. (14473)
GeriSoft07 Creative Commons License 2021.10.26 0 0 14474

Üdv Alváskultúra, még mindig matrac :) Az előzményeim ismered, korábban is sokat beszéltünk.

Kemény, nem süppedős matrac érdekel, 110-115kg súlyra. Nehezítő körülmény, hogy csak oldalt fekve tudok elaludni, de mindig háton ébredek. Háton csak TV közben beájulni tudok, rendesen elaludni nem.

Igazából a Signum Dual hard és a Levital Smart ami szimpatikus, nem tudom mi a véleményed, mit válasszunk?

Gondolkozok a 80x200 2db-on, az 1db 160x200 helyett, mert brutál dolog ha mozgatni kell. és így lehetne fejtől-lábtól fordítani, nem fejjel lefelé.

 

Ami kizáró: kibontás után 24 órán át nem hsználható matrac, mert aludni szeretnénk benne este, szóval ha reggel 8-kor meghozzák, abban este 8-kor feküdni fogunk

Memory soha nem jött be, pont süpped. Nekem meg a süppedéssel van bajom.

 

Ami pozitív, ha a szállító elviszi a régi matracot megsemmisítésre, mert nem tudunk vele mit kezdeni.

Sokat nézegettem a zsákrugós matracokat, de nem egyszer lebeszéltek róla.

Előzmény: Alváskultúra (14255)
rage. Creative Commons License 2021.10.25 0 0 14473

Kis segítség kellene most,hogy nézelődtem milyen lehetőségek vannak a neten. A lányomnak sokat fáj a háta ha kicsit megerőlteti. Ilyen állapotra a zsákrugós matrac vagy a hideghab komfort matrac lehet a jobb?

Előzmény: rage. (14470)
GIGAMATRAC (X) 2021.10.25 0 0 14472

Kedves Kildi75,

 

Örülök, hogy sikerült a választás!

Egy-Két hetet tessék tesztelni mindenképp a matracot.

 

A Swiss Tech fedőmatracokat is ajánlom a figyelmébe, persze elsőre magasnak tűnik az ár, na jó másodikra is... :-) Egy ilyen kombináció, mint a Konfor-Swiss, páratlan lesz, de itt is a HR topper fedőmatracot ajánlanám a légáteresztés miatt.

Az Isbír Eco Ped egy gél habos fedőmatrac, ami hasonlít egy picit a memória habhoz, de már lényegesen jobb az átszellőzése. Például a Levital matracok között is lehet találni gél habos matracokat, erről már több információ is rendelkezésre áll. Levital esetén a Hr hab+Gél hab kombináció: kényelem és szellőzés: tutti komfort érzés!

 

Összességében az érzet lesz a meghatározó, persze van egy szabad szemmel jól látható árkülönbség is, de kapjon mind a kettő egy esélyt, ha csak egy próbára is!

 

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: kildi75 (14471)
kildi75 Creative Commons License 2021.10.25 0 0 14471

Köszönöm a választ. Időközben meg is érkezett a Konfor Lynton/Diamond matrac, volt szerencsém mindkettőt kipróbálni és a Ludlow éppen hogy jó volt, de a kicsit keményebb a Lynton-ra esett a választásom. Első éjjel csak forgolódtam, de így a harmadik éjszaka után már kezd jónak tűnik (igen, tudtam, hogy próbánál kicsit puhább eleve, de ugye az egy bemutató matrac, idővel az enyém is alakul), a csípőm nem fáj annyira de azért még keménynek  érzem csípőben (hozzáteszem, sokkal jobb mint a régi felpuhult matracom, amiről reggel felkelni alig bírtam), a forgóm sem fáj annyira, nem sántítok már ami nagyon jó mert újra szívesen gyalogolok/sétálok. Egyedül a vállamnak nem komfortos, de kell még idő az összeszokáshoz illetve lehet még a párnán is változtatni, de egy viszonylag magas tönköly töltetű párnán alszom amit nem szívesen cserélnék le, keményebb biztos nincs és a puhábbal jobban fájna a vállam. Elkezdtem nézegetni a fedőmatracokat. Nem vagyok nagy memory-fan, de max 4 cm vastagságba nem halok bele ha netán arra esne a választás, de szimpatikusak a latex topperek is. Néztem az "Isbir Eco Ped" memory-gel fedőmatracot is, de semmit az ég világon nem találok róla máshol. Azon kívül, hogy kicsit kéne lágyítani a matracon, szeretném növelni az élettartamát, ez a harmadik matrac 6 év alatt és a zsebemnek nagyon nem mindegy. Nagyon szeretem a matrac rugózását ami a feszessége miatt ugye alig érezhető, de jó lenne ha nem veszne el az érzés.

Szívesen fogadok fedőmatrac tanácsot is :) 

Előzmény: GIGAMATRAC (14449)
rage. Creative Commons License 2021.10.24 0 0 14470

Köszönöm a válaszokat. Igen erre gondolta,hogy facebook és egyéb helyeken hirdetett matracok nem biztos,hogy megbízhatóak. Be kell akkor menjek pár helyre. K9szönöm a segítségeket!

Alváskultúra Creative Commons License 2021.10.24 0 0 14469

Szia Rage,

 

szerintem 30-40 között új értelmes zsákrugós matracot nem lehet kapni. Ha meg mégis, akkor lehet hogy nem érdemes.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás lászló

Előzmény: rage. (14466)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.10.24 0 0 14468

Szia Lukaxx,

 

én feltúrtam az egész netet, de nem találtam -nem hogy ilyen, de- semmilyen db/m2 adatot...

 

Lehet, hogy valamit rosszul csináltam, de még a gyártó török oldalán sem.

 

Üdv:

 

Pálinkás László

Előzmény: Lukaxx (14465)
GIGAMATRAC (X) 2021.10.24 0 0 14467

Kedves rage,

 

Amennyiben megfelelő minőségben szeretne matracot vásárolni mindenképp javaslom, hogy néhány szakkereskedést látogassanak meg. Itt lehet majd látni, hogy az árak kezdenek körvonalazódni. 


Tovabbiakban a kereslet és kínálat: ebben sem lesz hiány. Az előzőekben olvasható jó néhány segítség, hogy a konkrét ajánlatot sok minden befolyásolja leginkább az éreztünk, de amennyiben ellátogatnak barmelyik üzletink valamelyikébe, tapasztalni is fogják a leírtakat.

Üzleteink: https://www.gigamatrac.hu/uzleteink


Konkrét típust egyelőre nem szeretnék ajánlani, de remélem hamarosan tudunk találkozni, hogy a részleteket is meg tudjuk beszélni.

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: rage. (14466)
rage. Creative Commons License 2021.10.23 0 0 14466

Ágyat cserélünk a lányomnak.Egy 140x200-as ágyat veszünk neki. A párom nézett 30-40k-ért zsákrugós matracot hozzá újat. Ennyiért lehet kapni értelmes matracot. Valamelyik apróhirdetés oldalon árulják. Milyen matracot érdemes venni ami normális lehet már?

Lukaxx Creative Commons License 2021.10.22 0 0 14465

Köszönöm a korrekt válaszokat!
Yatas Tesla 100×200cm: 406 rugó.
Remélem megbizhatóan tartós minőségű lesz,10.év garanciával.

Üdv.

Előzmény: Alváskultúra (14444)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.10.22 0 0 14464

Szia ÁsítóSárkány,

 

hát igen. Jellemzően ez még inkább leszűkül H2-H3-ra. Ez elég karcsú. Ugye ennek a hiánynak az orvoslására szabadalmaztattuk a Levital System matracokat. A H1-H4 értékek ugyan adnának valami irányvonalat a vásárlónak, de lássuk be? ahány gyártó akárhány H2 keménységű matraca (ugye a H=härte=keménység, a szám meg a keménységi fok emelkedő sorban puhától a keményebb felé) annyi különböző alapanyagú, különböző rétegezettségű, különböző keménységű és különböző tulajdonságú matraccal fogunk találkozni.

 

Nem szeretnék sokat storyzni csak egy-két gondolat és tényleg nem öntömjénezésnek szánom sokkal inkább annak, hogy a gondolkodáshoz nem kell pénz, nem kell Nyugat-Európa, nem kell semmi. Elkötelezettnek kell lenni, meghallgatni a Vásárlót és megérteni, amit mond; felismerni a nehézségeit és megpróbálni segíteni benne. Ez lenne így a minimum szerintem a kereskedelemben.

 

De visszakanyarodva: nálunk sem jobb a helyzet. Sőt: még ennyi sincs. Sajnos minden kereskedés olyan homályos meghatározásokkal dobálózik, mint kemény, extra kemény, félkemény, enyhén kemény, lágy, feszes, kicsit feszes, stb....

 

Nekem ez a szakma egy kicsit a mániám is és eléggé nehezen viselem a szakmaiatlanságot. Ennél a nemtörődömség zavar még jobban. Meg a parasztvakítás. Persze a levegőbe könnyű beszélni, tenni is kellene valamit valami olyat, ami segíti a vásárlókat, ami valódi és használható szakmai tanácsokat ad, valódi támpontokat, valódi és igaz meghatározásokat. Ez egy küldetés, amely több elemből áll. És ez egy folyamat is, amihez idő kell. 

 

Alvákultúra blog

Az egész ugye az alváskultúra bloggal kezdődött. Persze mindenki utált érte, de mindenki olvasta, mert akkor még nem volt ilyen. Olyan sem volt, hogy valaki elmondta, hogy a hagyományos memoryfoam rossz. Hogy a bonell elavult. Hogy a kókusz ipari hulladék. Hogy hogyan vernek át a kókusz gyerekmatracokkal. Hogy semmilyen egészségügyi hatása nincs egy vákuummatracnak csak azért, mert az vákuumcsomagolt. Kaptam ügyvédi felszólítást Amerikából, van aláírásom az IKEA európai igazgatójától is egy felszólítólevél alján, voltam ezek miatt bíróságon vádlott és sorolhatnám. De valahol el kell kezdeni.

 

Matracbolt, választék

Aztán megnyitottuk Magyarország legnagyobb matracboltját. Szép magyar szóval akkor egyedülálló módon egy "multi brand store". Addig bementél egy boltba volt egy márka vagy kettő, amit a helyi eladó halálba dicsért és megpróbált rádsózni. Nekünk nem volt ez érdekünk, mert úttörő módon olyan márka választékot kínáltunk, ami még Nyugat-Európában is oksi lett volna. Cardo, Billerbeck, Tempur, Dormeo, Yarsan, Swiss Tech, RelaXx, Ceriflex, Swiss Dream, Jensen, Rottex, Konfor, Yatas, Best Dream, Dunlopillo, Breckle, Hilding Anders, Perdormire, Sealy.... Szóval, mint a kupiban, szinte mindenki megfordult nálunk:-)

 

Xsensor

"Szerintem próbálja ki azt ott, az jó lesz magának" Ezt húsz évig hallgattuk minden kereskedésben -és hallgatjuk most is szinte mindenhol. Elég sok szakmai vásáron voltam KÖln, Las Vegas, Kína, stb... Ugye nézelődik az ember. Ekkor hoztuk be Amerikából az Xsensort. Hogy legyen már végre valami szakmai, valami tudományosan alátámasztott segítsége a Vásárlónak a választásban. Hamarosan a 3. ilyen rendszert is  "hadrendbe" állítjuk.

 

Levital

Hiányzott egy termék. Ami megfizethető, ami más, ami szinte mindenkinek megfelelhet. Így fejlesztettük évekig szabadalmaztattuk egyedülálló módon Európában és az USA-ban a Levital matracokat. Megy, szeretik, más, mint a többi -jó érzés

 

Matracok keménysége

Visszakanyarodva a H2-H3 anomáliához, végülis ezért kezdtem el válaszolni még az elején:-)  Építettünk egy kis matrac labort. Amolyan tesztállomás. Egy sor dolgot tudunk mérni, ellenőrizni beszállítók matrac minőségét. Habok fajsúlyát, rugó vastagságot, habok légáteresztő képességét, rugalmasságát. Az Xsesorból kapott értékeket felhasználva építettünk egy szerkezetet, es stilizált emberi test-modellt arányosított testsúly/felület elosztással. MINDEN egyes matracot végigteszteltünk és a kapott értékek alapján viszonyítás-elven keménységi sorba állítottuk az összes termékünket. Készül az új honlapunk (ütős lesz:-), ott majd már egy 12 fokú skálán egzakt mérések alapján fogjuk keménység szerint rendszerezni a matracokat, minden matrac mellett lesz egy 12-es skálán található szám. 

 

Végülis csak ide akartam kilyukadni, hogy át kell lépni a H2-3 dogmán és könnyedén át is lehet. Már ha hajlandó egy kis fáradságot venni az ember...

 

Bocsi ha sok voltam így korán reggel...

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: ÁsítóSárkány (14463)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2021.10.21 0 0 14463

Köszönöm, a magam részéről leginkább azon kezdtem gondolkodni, hogy a matrac keménységi fokok (a némeket H1-H4 skálája például) önmagában  nagyon mérsékelt segítséget ad. Publikusan meg leginkább ez az adat jellemzően ami elérhető, akár a termék címkéjén, akár az interneten...

Előzmény: Alváskultúra (14462)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.10.21 0 0 14462

...ja bocsi, még annyit, hogy -és ezt már több helye, többször is próbáltam hangsúlyozni-, hogy mára már elég széles lett a választék. Sok alapanyag, sok gyártó, sok minőség, sokféle keménység. Van a Vásárló és van az Xsensor. Összebarátkoznak és kijön egy ajánlás. Amit ugye vagy elfogad a Vásárló vagy nem. Az otthonról hozott komfortérzet nagyon sokat számít a vásárlásnál. Hiába jön ki egy médium-médium eredmény, ha valaki eddig egy nagyon kemény fekhelyen aludt, akkor puhának fogja érezni annak ellenére, hogy az ő testsúlyának, magasságának, súly-eloszlásának az lenne a legmegfelelőbb. Szóval a matracvásárlásban van egy nagy adag szubjektív tényező, amit nem lehet high tech műszerekkel sem áthidalni...

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: ÁsítóSárkány (14455)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.10.21 0 0 14461

Szia ÁsítóSárkány,

 

de össze lettek. Én biggyesztettem rá Photoshopban. Sorry. Szóval ahogyan írod is: nincs félkemény matrac. Illetve mindenkinek lehet egy félkemény matraca, de az nem ugyanaz a termék lesz....

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: ÁsítóSárkány (14455)
Kamilió Creative Commons License 2021.10.20 0 0 14460

Okkés! Köszönöm! Várok még!

Előzmény: GIGAMATRAC (14459)
GIGAMATRAC (X) 2021.10.20 0 0 14459

Kedves Kamilló,

 

Amennyiben ennyire kemény tegyen egy próbát, látogasson vissza az üzletünkbe és tegyék rá a fedő matracot a Wool Extra matracra és tessék tesztelni.

 

Én várnék még pár napot.

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

 

Előzmény: Kamilió (14458)
Kamilió Creative Commons License 2021.10.20 0 0 14458

Valamilyen fedőmatracot, memory, zónás stb nem érdemes rátenni?

Előzmény: GIGAMATRAC (14456)
Kamilió Creative Commons License 2021.10.20 0 0 14457

Okkés!

Köszönöm!

Még kűzdök!

Mááár megfordult a fejemben, hogy visszarakom a régit! De összeszorítom a fogaimat és alszok!

Előzmény: GIGAMATRAC (14456)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!