Érdeklődnék hogy a 80 80a 80c vasútvonalak 200/2001 1994/95 1992/93 1991/92 1988/89 1982/83 Evi menetrendjét meg lehet valahol találni? Vagy valakinek esetleg megvan?
HP Baxxter: Ha ott ki is nullazzak es menetrend szerint halad, Akkor Keleti bejárat - 6 perc
Háry Jánosom, nem tudom mit szívsz, de állj le vele...
Van tartalék a menetrendben (illik is, hogy legyen - majd megnézzük, hogy a tavaszi pályaromlások mellett mi lesz a helyzet....). De ennyi, amit beálmodtál a vonalra nincs benne (Füzesabony - Hatvan pedig még most is szoros, inkább felvesz 1 perc késést).
Ha ennyi tartalék lenne, akkor nem lenne ennyi késés se.
Rákosnál pedig pl. azért is kell tartalék, mert ha kotta szerint van ott az IC, akkor már ott áll az 5. vágányon a 2-es vonali Flirt, azt meg dupla kitérővel kell kikerülni, aztán meg a Keletinél jön ki a Keletiből 40-kor a RJ, megy be 45-re a szolnoki zónázó is és erre a százlábú alatt van 2 vágány....
De hát van, aki ezekkel nem szeret foglalkozni és nem is érti az összefüggéseket a többi vonal és vonat menetrendjével :)
2:15 perc egy Ic. 5008 meg 2:25 perc oszt megall vagy 20 helyen......
Látom, a tények nem zavarnak... Meg simán kevered a páros almát a páratlan körtével :)
A helyes összehasonlítás: páros irányban az IC 2:02, az 5008 2:26 és csak 15 közbenső megállása van (13 többletmegállásra alacsony utasforgalmi időben 24 perc többlet, az korrekt).
A tény adatok, szilivel sok kocsi jelenlegi lassujelek pár napja:
7 perc késés induloba Miskolcrol nulla lesz Füzesabonyban.
Gödöllőig menetrend szerint halad, onnan lazul. Rákos bejáraton - 5 perc.
Ha ott ki is nullazzak es menetrend szerint halad, Akkor Keleti bejárat - 6 perc
Helye gondolom nincs is. Igy bejáraton áll.
Ez 15 perc plusz eleg erős lett. Es nem is a fos részre van ralazitva mind. Hanem a fele a Rákos Keleti részre. 39kor malmozol keleti bejáraton, hogy 47+ becsorogj mert akkor van az ideje. Eleg luxus lett.
2:15 perc egy Ic. 5008 meg 2:25 perc oszt megall vagy 20 helyen......
Szakaszonként 100-ra tervezték. Tavaly menetrendváltás után néhány hónapig lehetett is ezeken a szakaszokon 100-al menni, de csak ideiglenes hatósági engedély volt erre. Azóta nem tudom mi van az engedéllyel, de szerintem azóta is maradt végig 90.
szóval te egy 90-es mellékúton mentél 120-szal :) nyugi, már elévült :) az autók órája mindig lefelé tévedett
....pontos ezen ne vitatkozzunk,vagy akkor a trafi is pontatlan. :) De ha már kiírunk mindent akkor a következőnél ha tapasztalok haszonlót vonatszámot is írok.... Én+ sose mentem ennyivel..
anno az express és a későbbi IC kivételével Miskolc-Nyékl.h.-Mezőkövesd-Füzesabony-Kál.Kápolna-Vámosgyörk-Hatvan-Gödöllő-(talán Rákos, erre nem emlékszem)-Keletiben állt meg minden gyors és a nemzetközi kassai Rákóczi, meg a zágrábi is. (1991-96 között ingáztam hetente).
na ezzel a megállási renddel volt gyorsabb, mint a 2024-es 2megállásos IC.
mondjuk a mozdony ugyanaz, pici amortizációval terhelten.. (mert gondolom minden Tokajra nem jut majd siemens)
szóval te egy 90-es mellékúton mentél 120-szal :) nyugi, már elévült :) az autók órája mindig lefelé tévedett
Biztos gyorsabb volt régen,viszont 87-ben sokszor jöttem a keletiből vmik nemzetközivel ami pl. V.györkön is megállt.Vagy melyik évről beszéltek?
Hogy lehetett az így kur.a gyors,nemtom.
Aztán régebben írtam hogy Györk felől mentem egyhúsz felett kocsival Adács felé aztán a párhuzamosan közlekedő(még vki nem érti)az ic meg előzött... le is lettem hülyézve hogy az lehetetlen.... Ti meg névvel ellátva írjátok az ellenkezőjét...no most akkor fizika hogy nem megy többet vagy a szalag kitámasztása csak mende-monda ,mert a hitelesítést nélkülöző hiteles km óráról már hallottam. :)
Kb. 96-ig a bal vágányon a hatvani bejárati 100-as ívig csak a füzesabonyi bejárati angolokon, káli kijárati angolon volt 100-as lassújel. A jobbon hatvani 100 után Miskolc rendező bejáratig csak a füzesabonyi kihárati angolokon volt 100-as lassú. 96 után sajnos elkezdtek szaporodni egyre jobban a 80-asok olyan szinten, hogy az 1.47 nem volt tartható. Még szili helyett gigantot is adtak rá, mondván 80-tól 120-ra jobban gyorsul. Az időnyereség annyira elenyésző volt, hogy letettek róla. Sajnos már ott kezdődott......nem volt pénz vágányszabályozásra - mondta a pályaszakasz mérnök.......
Akkoriban az IC-ket nem állították meg a bj.-nél. Csak úgy álltam meg fű alatt a százlábúnál, ha miskolci lakosú Keletis mv. jött velem, és megkért rá. De az is rizikó volt, mert a sógorom Trajter F. így kapott fegyelmit, meg alapcsökkentést, hogy mv.kérésére megállt a kijáró IC-vel a Keleti fűtőháznál, és megbukott, mert a hídról figyelték le.
Hol? A VPE oldalára kirakott menetrendábrákra gondolsz, amiket egyszer felraktak, de min. 30x változott a tartalma, csak az újabb verziókat nem rakták fel?
Mi van azokkal az érdeklődőkkel, akik nem tudnak menetrendábrát olvasni? Mert mondjuk nem tudja mi a vékony-vastag, fekete-kék-zöld jelkulcsok jelentése?
Nem volt késés, mert csak az a viszonylag kevés lassújel volt. Nem egyszer-nem kétszer néhai F. István reszortos és társai örömére 1.36 alatt jöttem mentem. Oda-vissza végignyálazták a km óra szalagot, de 123 km/ó-nál több nem volt rajta. Rég volt, szép volt.