Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.03 0 0 161

menj a nolra és üsd be a keresőbe, hogy likud és orbán

én is így találtam meg

Előzmény: Wic (160)
Wic Creative Commons License 2005.03.03 0 0 160

esetleg egy link?

ne azt az egyet, amit én belinkeltem korábban.

Előzmény: Törölt nick (156)
Wic Creative Commons License 2005.03.03 0 0 159
miért, írtál? :o)
Előzmény: Törölt nick (156)
jozanesz60 Creative Commons License 2005.03.03 0 0 158

A politikai realitások fel nem ismerése már elég bajt hozott. Ideje egy új útra lépni.

Izrael a Közel-Kelet legerősebb és a világ egyik legbefolyásosabb állama.  A tárgyalások és nyilatkozatok azt bizonyítják, hogy némely eszetlen Magyarországot antiszemita országként bemutató sztereotíp megnyilatkozása légből kapott, hamis és rosszindulatú. A magyar jobboldal nem antiszemita, hanem nemzeti.  Nemzeti mint minden erős és fjeltt ország , beleértve az USA-t és az Eu-t.

A nemzeti érdekünk azt diktálja, hogy a tudatosan, ártó szándékkal ráaggatott antiszemita jelző tünjön el végleg.  Felelős politikus ezen kell hogy dolgozzon - nem Izrael, hanem Magyarország érdekében. Orbán lépése helyes volt.

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.03 0 0 157

egyébként meg azt ki kéne fejteni, miért a nol-nak lenne ez sokk.

vagy ha nolnak ez sokk, akkor Horkai Lovast hogy érinti a hír ?

Előzmény: Wic (154)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.03 0 0 156

olvasd újra Sam !

:-)

Előzmény: Wic (154)
mmormota Creative Commons License 2005.03.03 0 0 155

Nem tudom, miből vontad le ezt a következtetést.

Nem vagyok szakértője a közel-keleti helyzetnek, azt viszont nem nehéz észrevenni, hogy reménytelenül elmérgesedett. Könnyen lehet, hogy ebben nagy szerepe van azoknak, akik Sharonhoz hasonlóan politizáltak, az is lehet hogy esély se volt kezdettől fogva valami jobbra. Ha valaha kialakul ott valami elfogadható megegyezés, nyilván nem a hozzá hasonló politikusok lesznek kulcspozícióban.

Ha viszont a jelenlegi helyzetben valamiféle viráglelkű békepárt lefegyverezné Izraelt, nem sokáig maradna meg a térképen. Már most se lenne ott, ha nem védi meg magát az eddigi háborúkban.

Előzmény: Libera nos, Domine! (153)
Wic Creative Commons License 2005.03.03 0 0 154
a nol.hu még mindig nem tért magához a sokkból. semmi hír, vélemény, olvasói levél, semmi. :o)
Előzmény: Wic (144)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2005.03.03 0 0 153
Ez butaság, Katz Katinak épp elég arab/palesztin tanítványa és barárja van a jeruzsálemi Héber Egyetemen. És hülyeség azt hinned, hogy minden palesztin terrorista.

A hiba a gondolkodásodban ott van, hogy összetéveszted a politikai nézeteket az etnikai hovatartozással. Pedig minden nép plurális politikailag. És minél inkább modern nemzet, annál inkább szabad neki plurálisnak lenni.
Előzmény: mmormota (148)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.03 0 0 152
Mondj olyan mutatot, amiben jobbat nyujtott es mondok olyat, amiben rosszabbat. Nem osszevetheto.
Előzmény: mmormota (150)
EG Creative Commons License 2005.03.03 0 0 151

nem én leszek az aki azonositja magát JT-vel, de...

mmormota veled semmi baj sincs, a fél ország Orbánt preferálja Gyurcsánnyal szemben, és én is igy voltam vele mondjuk 1989-90ben. én nem hiszem, hogy Mikola, Torgyán,Pálinkás és Pepó kormánya sokkal jobban müködött mint ez, de mivel a mutatók hasonlóak, azt sem állitanám, hogy ez bármivel jobban müködne mint az elõzõ, és azt sem mondom, hogy érdekel.

itt Ariel Sharon pártjáról volt szó, akik eddig a leggyülöltebbnek számitottak bizonyos körökben.
Előzmény: mmormota (150)
mmormota Creative Commons License 2005.03.03 0 0 150

egy adott manipulációs eszköztárra fogékony vagy és azok a - szerintem - inkoherens tudattartalmak, amelyek benned ez ügyben vannak, kizárólag akkor tisztázódhatnak, ha azokat a számodra a hozzád érzelmileg közelálló véleményformálók beleillesztik

Nyilván nem venném észre magamon, ha úgy lenne. Én mindenestre abban a téves hitben élek, hogy nagyjából 15 éves koromra kialakult a világnézetem, és csak jelentéktelen mértékben változott, pedig nagyon sokan véleményformálták... :-)

Orbánról: egyáltalán nem áll hozzám közel. Demagóg szövegeket mond, színházat játszik, választást akar nyerni. Nem a szövege miatt választom - jobb teljesítményt nyújtott a kormánya, mint a mostani. Sokkal jobbat. Sacc/kb ezt te is látod, csak esetleg nem szereted látni és érveket gyűjtesz a látvány ellen. Abban bízol, Gyurcsány kormánya majd megvalósítja az ígéreteit, mert amit mond, az valóban jobb, mint amit az előző kormány tett. Csak hát tettet tettel célszerű hasonlítani.

Visszatérve a torzult tudatomra. Alapvető dolgokat ritkán szükséges ennyire körmönfontan,  pszihoanalitikusan, transzformált létsíkosan :-) magyarázni. Esetleg túl van nálad a dolog súlyozva, és mivel egyszerűen, világosan nem lehet indokolni hogy miért kap ennyire magas szorzót, hát a magasabb szférákba emeled... :-)

Előzmény: Állományjavító (131)
Anticato Creative Commons License 2005.03.03 0 0 149

T. Állományjavitó !

"és azok a - szerintem - inkoherens tudattartalmak, amelyek benned ez ügyben vannak"

Az a szép, hogy a túloldal ugyanigy gondolja / szerintem - inkoherens / .

És ez a topic is ennek a szép példája  - szerintem.

Merthogy ...

(Ha még időm, kedvem, topik lesz akkor megróbálom talán a felvetődő kérdéseket feltenni.)

mmormota Creative Commons License 2005.03.03 0 0 148

Baromira nem kedveli Sharont és a Likudot, tipikus "ballib" és palesztinbarát...

Van egy olyan halvány érzésem, hogy kedveli vagy sem, eléggé nagy szüksége van az utálatos kardcsörtető honfitársaira, különben esetleg nem érné meg azt az időt, amíg elmagyarázza a palesztinoknak, hogy ő palesztinbarár és nem feltétlenül szükséges őt a tengerbe nyomni.

Előzmény: Libera nos, Domine! (130)
Wic Creative Commons License 2005.03.03 0 0 147

jól tette.

Előzmény: Törölt nick (145)
Spurius Titus Mamma Creative Commons License 2005.03.03 0 0 146
Vissza a gyökerekhez.
Előzmény: Jo Tunder (-)
Wic Creative Commons License 2005.03.03 0 0 144

nem, nem kellene...

Ezt hogy fogja kimagyarázni a magyar "baráti szaksajtó"? (én, a 11-ben)

http://www.nol.hu/cikk/353878/

Egyelőre nem érkezett meg a hivatalos álláspont, hogy most akkor Orbán szélkakas-e, avagy az izraeli külügyminiszter nem civilizált országból való, hogy szóbaállt azzal, akivel civilizált országok nem állnak szóba, vagy mi a szösz van ilyenkor....

Előzmény: cserép virág (143)
cserép virág Creative Commons License 2005.03.03 0 0 143
Nem kellene orvoshoz menned?
Előzmény: Wic (11)
Wic Creative Commons License 2005.03.03 0 0 142
Annál mélyebbre nem tudok visszaásni, mint ameddig leástam. egész Ádámig jutottam. Te mit gondolsz, van annál korábban is? :o)
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (129)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2005.03.03 0 0 140
Ezt nevezik "néppártnak". Hogy ti. mindent és mindennek az ellenkezőjét is korporálni tudják - csak a hataloméhség mozgatja őket, nem holmi "programok". :(
EG Creative Commons License 2005.03.03 0 0 139

.
GLászló Creative Commons License 2005.03.03 0 0 137

Tetszik nekem, hogy az MNO-ban együtt él a Likuddal szövetséges* Fidesz és a Likudot fasisztának tartó Lovas, akit Orbán nyilvánosan köszönt a születésnapján.

Ez a jobboldal széles egységét mutatja, hiszen együtt van benne aki fasiszta és aki fasisztáz egyaránt. Hogy melyik melyik, azt majd kisorsolják egymás között, de Orbán és Lovas egy kedves páros. Szeretem ahogy taszítják és vonzzák egymást, igazi furcsa pár.

*"A Fidesznek tovább kell építenie az izraeli Likud Párttal a szövetséget – mondta Orbán Viktor, miután találkozott az izraeli külügyminiszterrel." - by MNO.

Jo Tunder Creative Commons License 2005.03.03 0 0 136

Megnéztem, Molnár Balázs gyorsan belerúgott Orbánba. A Magyar Rádió elnökének khmmmje, a neonáci szerkesztő szocionistázott egyet a FIDESZ kárára. Azért a Rádióban is rendet lehetne végre csinálni, derék fideszesek :)))
Előzmény: toloba (134)
toloba Creative Commons License 2005.03.03 0 0 134
Én azért kíváncsi leszek e hír Gondolás topikjára is...:)
Hogy megszépül Izrael....
Előzmény: Jo Tunder (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.03 0 0 133
az a mély szoclib meggyőződés zavar, hogy ők az igazság birtokosai, és ettől okosabb és jobb emberek másoknál.

Te hallottal mar a nacionalizmusrol, a vallasrol es az abszolut erkolcsrol?

Ennek szerinted elsosorban kik a letetemenyesei?
Előzmény: mmormota (35)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2005.03.03 0 0 132
"Nem tisztem vitatkozni olyan állításokkal, amelyeket nem tettem."

Ja. Olyan állításokkal elegáns vitatkozni, amiket magunk tettünk. ;-)
Állományjavító Creative Commons License 2005.03.03 0 0 131

Te mondád.

Én nem mondám.

Nem tisztem vitatkozni olyan állításokkal, amelyeket nem tettem. Ha emlékszel, külön kiemelve jeleztem, hogy nem azért nem érted, mert buta volnál vagy annak gondolnálak. Azt sem gondolom, és nem mondom, hogy "csápoló tapló" volnál: mind a figura, mind a kifejezés idegen tőlem.

Azt állítottam, hogy egy adott manipulációs eszköztárra fogékony vagy és azok a - szerintem - inkoherens tudattartalmak, amelyek benned ez ügyben vannak, kizárólag akkor tisztázódhatnak, ha azokat a számodra a hozzád érzelmileg közelálló véleményformálók beleillesztik egy olyan - érzelmileg is aláfestett - gondolati ívbe, amely segítségével átélheted a csoportos "kognitív konszonancia" örömérzését.

Ez egyáltalán - és komolyan gondolom - nem jelenti azt, hogy "tapló" volnál. Ez egyfajta befogadási magatartástípus jellemzője. A "csápoló" kifejezés sem helyénvaló. Inkább a "kollektív visszaigazolás" szükségét érző személyiségnek gondollak, számos, egyébként pontos és jól fogalmazott és intelligens hozzászólásod alapján. 

Előzmény: mmormota (116)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2005.03.03 0 0 130
Na, írt az izraeli ismerősöm: jön Pestre egy könyve bemutatójára. Baromira nem kedveli Sharont és a Likudot, tipikus "ballib" és palesztinbarát... Nem fogja dícsérni Orbánt.... Most mi lesz?

:)))))
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2005.03.03 0 0 129
"mellékesen: a "szegrül végrül" azt jelenti az én szóhasználatomban, hogy volt zsidó a felmenőim közt, igaz, elég régen. én magam nem vagyok zsidónak tekinthető, több okból sem, bár ha tükörbe nézek, néha meglepődök :o"

tartok tőle, hogy ez mostantól nem lesz elég, kedves Wic. áss mélyebbre a múltadban, hátha akad ott egy-két csöpögő orr, galíciai jöttment, ingatlanspekuláns. :-)

ami az én viszonyomat illeti Izraellel: mondhatni ideális. én nem bombázom őt, ő nem bombáz engem, és kölcsönösen nem borulunk egymás kebelére Saronnal.
Előzmény: Wic (93)
naiv Creative Commons License 2005.03.03 0 0 125
Uraim,
a politika az politika.
A politikusnak az a dolga, hogy tárgyaljon (nem segget nyaljon), gesztusokat tegyen. Nem tárgyalni annyit jelent mint a feszültséget növelni.
Tárgyalásokból még nem lett gyerek...

A mediának pedig az a dolga, hogy szabadon, öszintén nyilatkozzon, legyen objektív a rendelekezésre álló infók alapján, bíráljon stb...
Előzmény: Jo Tunder (8)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!