A politikai realitások fel nem ismerése már elég bajt hozott. Ideje egy új útra lépni.
Izrael a Közel-Kelet legerősebb és a világ egyik legbefolyásosabb állama. A tárgyalások és nyilatkozatok azt bizonyítják, hogy némely eszetlen Magyarországot antiszemita országként bemutató sztereotíp megnyilatkozása légből kapott, hamis és rosszindulatú. A magyar jobboldal nem antiszemita, hanem nemzeti. Nemzeti mint minden erős és fjeltt ország , beleértve az USA-t és az Eu-t.
A nemzeti érdekünk azt diktálja, hogy a tudatosan, ártó szándékkal ráaggatott antiszemita jelző tünjön el végleg. Felelős politikus ezen kell hogy dolgozzon - nem Izrael, hanem Magyarország érdekében. Orbán lépése helyes volt.
Nem vagyok szakértője a közel-keleti helyzetnek, azt viszont nem nehéz észrevenni, hogy reménytelenül elmérgesedett. Könnyen lehet, hogy ebben nagy szerepe van azoknak, akik Sharonhoz hasonlóan politizáltak, az is lehet hogy esély se volt kezdettől fogva valami jobbra. Ha valaha kialakul ott valami elfogadható megegyezés, nyilván nem a hozzá hasonló politikusok lesznek kulcspozícióban.
Ha viszont a jelenlegi helyzetben valamiféle viráglelkű békepárt lefegyverezné Izraelt, nem sokáig maradna meg a térképen. Már most se lenne ott, ha nem védi meg magát az eddigi háborúkban.
Ez butaság, Katz Katinak épp elég arab/palesztin tanítványa és barárja van a jeruzsálemi Héber Egyetemen. És hülyeség azt hinned, hogy minden palesztin terrorista.
A hiba a gondolkodásodban ott van, hogy összetéveszted a politikai nézeteket az etnikai hovatartozással. Pedig minden nép plurális politikailag. És minél inkább modern nemzet, annál inkább szabad neki plurálisnak lenni.
nem én leszek az aki azonositja magát JT-vel, de...
mmormota veled semmi baj sincs, a fél ország Orbánt preferálja Gyurcsánnyal szemben, és én is igy voltam vele mondjuk 1989-90ben. én nem hiszem, hogy Mikola, Torgyán,Pálinkás és Pepó kormánya sokkal jobban müködött mint ez, de mivel a mutatók hasonlóak, azt sem állitanám, hogy ez bármivel jobban müködne mint az elõzõ, és azt sem mondom, hogy érdekel.
itt Ariel Sharon pártjáról volt szó, akik eddig a leggyülöltebbnek számitottak bizonyos körökben.
egy adott manipulációs eszköztárra fogékony vagy és azok a - szerintem - inkoherens tudattartalmak, amelyek benned ez ügyben vannak, kizárólag akkor tisztázódhatnak, ha azokat a számodra a hozzád érzelmileg közelálló véleményformálók beleillesztik
Nyilván nem venném észre magamon, ha úgy lenne. Én mindenestre abban a téves hitben élek, hogy nagyjából 15 éves koromra kialakult a világnézetem, és csak jelentéktelen mértékben változott, pedig nagyon sokan véleményformálták... :-)
Orbánról: egyáltalán nem áll hozzám közel. Demagóg szövegeket mond, színházat játszik, választást akar nyerni. Nem a szövege miatt választom - jobb teljesítményt nyújtott a kormánya, mint a mostani. Sokkal jobbat. Sacc/kb ezt te is látod, csak esetleg nem szereted látni és érveket gyűjtesz a látvány ellen. Abban bízol, Gyurcsány kormánya majd megvalósítja az ígéreteit, mert amit mond, az valóban jobb, mint amit az előző kormány tett. Csak hát tettet tettel célszerű hasonlítani.
Visszatérve a torzult tudatomra. Alapvető dolgokat ritkán szükséges ennyire körmönfontan, pszihoanalitikusan, transzformált létsíkosan :-) magyarázni. Esetleg túl van nálad a dolog súlyozva, és mivel egyszerűen, világosan nem lehet indokolni hogy miért kap ennyire magas szorzót, hát a magasabb szférákba emeled... :-)
Baromira nem kedveli Sharont és a Likudot, tipikus "ballib" és palesztinbarát...
Van egy olyan halvány érzésem, hogy kedveli vagy sem, eléggé nagy szüksége van az utálatos kardcsörtető honfitársaira, különben esetleg nem érné meg azt az időt, amíg elmagyarázza a palesztinoknak, hogy ő palesztinbarár és nem feltétlenül szükséges őt a tengerbe nyomni.
Egyelőre nem érkezett meg a hivatalos álláspont, hogy most akkor Orbán szélkakas-e, avagy az izraeli külügyminiszter nem civilizált országból való, hogy szóbaállt azzal, akivel civilizált országok nem állnak szóba, vagy mi a szösz van ilyenkor....
Ezt nevezik "néppártnak". Hogy ti. mindent és mindennek az ellenkezőjét is korporálni tudják - csak a hataloméhség mozgatja őket, nem holmi "programok". :(
Tetszik nekem, hogy az MNO-ban együtt él a Likuddal szövetséges* Fidesz és a Likudot fasisztának tartó Lovas, akit Orbán nyilvánosan köszönt a születésnapján.
Ez a jobboldal széles egységét mutatja, hiszen együtt van benne aki fasiszta és aki fasisztáz egyaránt. Hogy melyik melyik, azt majd kisorsolják egymás között, de Orbán és Lovas egy kedves páros. Szeretem ahogy taszítják és vonzzák egymást, igazi furcsa pár.
*"A Fidesznek tovább kell építenie az izraeli Likud Párttal a szövetséget – mondta Orbán Viktor, miután találkozott az izraeli külügyminiszterrel." - by MNO.
Megnéztem, Molnár Balázs gyorsan belerúgott Orbánba. A Magyar Rádió elnökének khmmmje, a neonáci szerkesztő szocionistázott egyet a FIDESZ kárára. Azért a Rádióban is rendet lehetne végre csinálni, derék fideszesek :)))
Nem tisztem vitatkozni olyan állításokkal, amelyeket nem tettem. Ha emlékszel, külön kiemelve jeleztem, hogy nem azért nem érted, mert buta volnál vagy annak gondolnálak. Azt sem gondolom, és nem mondom, hogy "csápoló tapló" volnál: mind a figura, mind a kifejezés idegen tőlem.
Azt állítottam, hogy egy adott manipulációs eszköztárra fogékony vagy és azok a - szerintem - inkoherens tudattartalmak, amelyek benned ez ügyben vannak, kizárólag akkor tisztázódhatnak, ha azokat a számodra a hozzád érzelmileg közelálló véleményformálók beleillesztik egy olyan - érzelmileg is aláfestett - gondolati ívbe, amely segítségével átélheted a csoportos "kognitív konszonancia" örömérzését.
Ez egyáltalán - és komolyan gondolom - nem jelenti azt, hogy "tapló" volnál. Ez egyfajta befogadási magatartástípus jellemzője. A "csápoló" kifejezés sem helyénvaló. Inkább a "kollektív visszaigazolás" szükségét érző személyiségnek gondollak, számos, egyébként pontos és jól fogalmazott és intelligens hozzászólásod alapján.
Na, írt az izraeli ismerősöm: jön Pestre egy könyve bemutatójára. Baromira nem kedveli Sharont és a Likudot, tipikus "ballib" és palesztinbarát... Nem fogja dícsérni Orbánt.... Most mi lesz?
"mellékesen: a "szegrül végrül" azt jelenti az én szóhasználatomban, hogy volt zsidó a felmenőim közt, igaz, elég régen. én magam nem vagyok zsidónak tekinthető, több okból sem, bár ha tükörbe nézek, néha meglepődök :o"
tartok tőle, hogy ez mostantól nem lesz elég, kedves Wic. áss mélyebbre a múltadban, hátha akad ott egy-két csöpögő orr, galíciai jöttment, ingatlanspekuláns. :-)
ami az én viszonyomat illeti Izraellel: mondhatni ideális. én nem bombázom őt, ő nem bombáz engem, és kölcsönösen nem borulunk egymás kebelére Saronnal.
Uraim, a politika az politika. A politikusnak az a dolga, hogy tárgyaljon (nem segget nyaljon), gesztusokat tegyen. Nem tárgyalni annyit jelent mint a feszültséget növelni. Tárgyalásokból még nem lett gyerek...
A mediának pedig az a dolga, hogy szabadon, öszintén nyilatkozzon, legyen objektív a rendelekezésre álló infók alapján, bíráljon stb...