Bolondok ezekkel a gyári áraikkal. Emlékszem, hogy a 2000-es évek közepén a gyári tárcsa valami 80e körül volt (az enyémhez, 295-ös). Vicc, szerintem az M5-ös BMW tárcsája nem került annyiba akkor.
Elég méretspecifikus, így esélytelen más kocsiét rárakni, utángyártott nincs. Régebben néztem, akkor még lehetett rendelni hozzá gyárit, alig 60eFt-ért. :( Biztos sokan rendelhettek...
Szia! Teljesen hibátlant nem fogsz találni, általában mindegyiknek a vékony éle, ami a szélzajt próbálja csillapítani kisebb nagyobb mértékben hiányos. Én szélvédő ragasztóval újra építem, általában 1 évet kibír...
Bordó S2 2.5 95 körüli, viszont volt törve az eleje és a bal oldala, ott S1-es karosszéria elemekkel lett pótolva. A motorja miatt kerül bontásra, tulaj már cserélt benne motort, másodjára nem akar.
Vasárnap lehetőséget kaptam egy 605-ös szétbontására, a 0 fok körüli hőmérséklet kissé a kedvemet szegte. Főleg hogy nem volt semmi konkrét cél, csak tartaléklás miatt bontottam. Inkább a műszerfalra összpontosítottam. Végre sikerült lebontanom teljesen egy műszerfalat, hát nem egyszerű mutatvány... A fűtésboxtól meg teljesen elment a kedvem...
A bal oldali állítómotort sem egyszerű leszedni, kereszthornyos csavarokal van rögzítve, és mellette van egy lemezkonzol amin relék vannak, azt is le kell bontani hogy hozzáférj a motortartó csavarokhoz.
Egyébként érdemes csere előtt valamilyen motormosó adalékkal 10-15 percet járatni, elég sok koszt le tud hozni. Utána hagyni kell jó alaposan kifolyni.
Hát, én Motult használok, azt hiszem az 5w40 Xcess-t (8100), van olyan is, ami dízelhez való, azt nem érdemes beletenni, mert drágább és nincs extra hozadéka. Ezzel kb. félidőig nincs hidrotőkehangom, utána pedig beleteszek egy flakon adalékot (ValveMedic), amivel szépen kihúzza a csere végéig. Én egyébként 10e km-enként cserélek olajat.
Lassan olaj csere előtt állók, még mindig a motul olaj az ajánlott olaj? Van egy kis szelephangom, kíváncsi vagyok eltünteti -e? Motul-nak vannak altípusai? Még nagyon nem nézegettem őket.
Üdv mindenkinek gondoltam szólok hogy bontásra ítéltem a 605 m jelenleg még egyben van működik ha be húzom mert hogy az önindító nem jó, bocsi majd el felejtettem 2,5 TDI és fehér, ha valakinek kellene valami szóljon bátran a gyári magnó is megvan kompletten. tel. 00 36 20 450-2427 sziasztok
Kárpit leszedése nélkül nem leszedhető, és akkor is úgy emlékszem csak roncsolással, vagy ragasztva, vagy a műanyag ráolvasztva van. Viszont a hangszórónál a fedél leszedhető, így elég sok mozgástér lesz a hangszóró átalakításhoz. Tapasztalt nőgyógyász adottságúak akár a ajtózárban is cserélnek cilindert onnan :D
Egy gyors kérdés, az első ajtókon az ajtózseb leszerelhető? Ha jól látom két csavar tartja, és be van pattintva vagy tolva a kárpitba. Hangszórót cserélnék, és kellene alakítanom kicsit a sugárzó illesztési helyén, mert nem fér be egyébként, viszont az egész kárpitot nincs kedvem leszedni.
Én egyszer próbáltam leszedni, amikor újrabőrözték nekem, elvileg menetes a gyári leírás szerint, de aztán hagytam az egészet, mert meg lehetett anélkül oldani.
Leesett a sebesség váltó kar gombjának a kupakja, és el is hagytam. Lecserélném az egész gombot, de nem tudom hogy kell leszedni. Menetes, vagy csak rá van ragasztva?
Lenne egy kis problémánk. Adott egy FL előtti 605 2.1td, és azt a parajelenséget produkálja,hogy a fűtőmotor csak akkor hajlandó dolgozni,ha a kapcsolót maximumra csúsztatjuk. Mi lehet a bánata szegénynek?