Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2004.12.26 0 0 229

Az akademikus korokben az idiotak aranya pontosan ugyanaz,mint az ossznepessegen belul Eleg csak elolvasgatni idonkent a Batthyany Profeszori kornek a kozlemenyeit.

Előzmény: Luby (225)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.26 0 0 228
Illene bizonyos szabályokat betartani-úgy látszik,Amerikában szabályok nélkül is lehet élni/amit kötve hiszek...
Előzmény: apple48 (227)
apple48 Creative Commons License 2004.12.26 0 0 227
Látom megint összekülönböztél derék olvtárssal. Visszatérő dolog ez. Igazából nem kiismerhető. Van amikor okosakat mond -szerintem- de legtöbbször valóban felsőbbrendűen osztja az észt. Én nem vitázom vele, minek.
Előzmény: Törölt nick (226)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.26 0 0 226
Szellemes,és igaznak tűnik...
Előzmény: Luby (225)
Luby Creative Commons License 2004.12.26 0 0 225
Ismertem egy fickót, aki önvédelemeből, hiszen alig valamit tudott a világról mindig azt mondta, hogy megválogatom kivel állok szóba. Egész jól bevált neki, mert sokan azt hitték, hogy csak a maga nagyon okos társaságában szólal meg. De akik ismerték, azok rájöttek, hogy a saját társasága nem egy akadémikus csoport, hanem egy külvárosi füstös, savanyúszagú, olcsó kocsma. Jószándékúan még néhányszor igyekeztek bevonni a társalgásba, de tudomásul kellett venniük, hogy menthetetlen. Csak ott, abban a kocsmában nyílik meg, mert valóban ő volt a legokosabb..Egyszer csak egy 6-ra végződő évben bezárták a kocsmát, azóta nem tudom mi van vele, talál e még valahol magához való társaságot. Gábor
Előzmény: Derek (212)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.26 0 0 224
Igy igaz-csak a gépem rendetlenkedett...S azt nem amerikai öntelt fószerek fogják nekünk megmondani,mi itt a problémánk...
Előzmény: kétkezi GAZ-da (223)
kétkezi GAZ-da Creative Commons License 2004.12.26 0 0 223

Hát...,  ez az!

Nagy az esélye, hogy a cselekvések és pótcselekvések erőpazarló botladozások lesznek. DE tenni kell valamit.

kétkezű

Előzmény: Törölt nick (222)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.26 0 0 222
Ez egy fontos igazság.Kérdés?Milyen rossz pótcselekvéssel akarjuk pótolni a szerves fejlődést...
Előzmény: kétkezi GAZ-da (221)
kétkezi GAZ-da Creative Commons License 2004.12.26 0 0 221

Az, hogy szeretnénk hasonlítani, azzal semmi gond sincs.

A gond azzal van, hogy a szerves fejlődés semmivel sem pótolható.

kétkezű

Előzmény: Törölt nick (208)
Derek Creative Commons License 2004.12.26 0 0 220

"Ha ezt nyugodtan megtehetted az MSZMP-alom kutyájának kölyke vagy..."

Na persze, te aztan tudod.

Előzmény: Törölt nick (216)
eR-dei Creative Commons License 2004.12.26 0 0 219
Hűha !?!? :(
Még nem ért véget karácsony!

Szerintem, ha "chatelni" akartok, akkor erre a topicra semmi szükség.
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.26 0 0 218
Azt szabsz meg magadnak amit akarsz,s ez pusztán egy embert érdekel-téged.Minket kevésbé.Ha nem tudsz már értelmesen,magyarul beszélni velünk,fölösleges idejönni...
Előzmény: Derek (217)
Derek Creative Commons License 2004.12.26 0 0 217

"Mondtam,küldj képeslapot,azzal többre megyünk..."

Egyelore en szabom meg  magamnak,mit irok es mit teszek nem te. 

Előzmény: Törölt nick (213)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.26 0 0 216
Ha ezt nyugodtan megtehetted az MSZMP-alom kutyájának kölyke vagy...
Előzmény: Derek (214)
Derek Creative Commons License 2004.12.26 0 0 214

"te meg akkor szólj bele,ha érted,mi folyik "

En ertem mi folyik,de nekem otthon sem volt gondom amig otthon voltam.

mert nem csinaltam magamnak gondokat.

Előzmény: Törölt nick (210)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.26 0 0 213
Mondtam,küldj képeslapot,azzal többre megyünk...
Derek Creative Commons License 2004.12.26 0 0 212

:"Ha nem értesz egyet valamelyik állításommal szívesen megvitatom , "

En viszont nem ,mert nem erdekelnek az allitasaid,mondtam mar nalam ne turaztasd magadat,felesleges.

Előzmény: Luby (211)
Luby Creative Commons License 2004.12.26 0 0 211

Ha igaz, mert miért ne lenne igaz, hogy a modern demokráciák a 19. században alakultak ki, vagy legalább is a lehetőségük, akkor az is igaz, hogy ez egybeesett a nemzetállamok létrejöttével. És fejlődtek ezek a demokráciák, mindaddig míg megmaradtak nemzetállamoknak, befogadó nemzetállamoknak. A moderkori demokráciák széthullását minden esetben a forradalomból, válságból, katonai vereségből éledező, a tömegek rendpárti igényét kielégítő diktatúrák okozták.

(az I. VH után ellehetetlenített Németország: a weimari köztársaság csődjének eredménye a hitleráj) vagy (a Szovjetunió, mint totális diktatúra születése) Ezek kisérőjelensége, sőt feltétele az egypárt rendszer. NEM KÉPES DEMOKRATIKUSAN MŰKÖDNI EGY ORSZÁG, HA A TÖBBI PÁRT ELSORVASZTÁSÁRA, GAZDASÁGI LEGYŰRÉSÉRE FORDÍTJA A HATALOM A LEGNAGYOBB ERŐKET. Csak modern demokráciákról beszélek. Működésüket megkérdőjelezi a gazdasági erőfölény, a hatalom igényeit kiszolgáló média, az idegengyűlölet, a civilszervezetek és az egyházak ellehetetlenítése, és a társadalom rétegeinek tudatos egymás ellen fordítása. Ott működhet jól egy modernkori demokrácia, ahol a választói jogokkal rendelkező polgárok ismerik és kifejezik saját érdekeiket, megvédik értékeiket.

A modernkori demokrácia nem attól lesz egy országban, hogy a hatalom verbálisan jelöli ki. Ha nem értesz egyet valamelyik állításommal szívesen megvitatom , mert meggyőzhető vagyok észérvekkel, de anyázással nem. Gábor

Előzmény: Derek (203)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.26 0 0 210
Gondunk nekünk van,te meg akkor szólj bele,ha érted,mi folyik itt.Egyébként,ha nem érted,küldj szép képeslapokat Amerikából-hálásak leszünk érte...
Előzmény: Derek (209)
Derek Creative Commons License 2004.12.26 0 0 209
Gondod itt neked van ,mert nekem ugyan nincs.
Előzmény: Törölt nick (208)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.26 0 0 208
Mi pedig szeretnénk hasonlitani az undoritó posztkommunista "demokráciánk" után a régebbi demokráciákhoz.Mi ezzel a gond?
Előzmény: Derek (207)
Derek Creative Commons License 2004.12.26 0 0 207
Persze eppen ezert regebbi demokraciak azok ott ,mint a mienk es eppen errol volt szo.
Előzmény: Törölt nick (206)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.26 0 0 206
Nálunk meg csak az utóbbi ötven évig...
Előzmény: Derek (205)
Derek Creative Commons License 2004.12.26 0 0 205
Ja volt de ez a legtobb europai demokracianal rovid epizod volt.az olaszoknal tartott legtovabb 21-22 evig, a nemeteknel 12 evig(mar a nyugati reszen) a megszallt nyugateuropai orszagoknal 40-tol 45-ig, es volt akiket nem is erintett,mint pl Nagy Britanniat,Svedorszagot.
Előzmény: Törölt nick (204)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.26 0 0 204
Csak volt közben a 19.század óta egy fasizmus,és egy kommunizmus.Ami most van nem jogfolytonos semmilyen demokráciával.Téged ez sem zavar?
Előzmény: Derek (203)
Derek Creative Commons License 2004.12.26 0 0 203

nem erdekelnek itt ebben a topicban sem a szaszok sem a kozepkori MO

A modern demokraciakrol van szo es ezek joreszt a 19. szazadban alakultak iki Europaban.Mi a fenenek eroltetsz ide olyan dolgokat aminek semmi keresnivaloja itt.

Előzmény: Törölt nick (202)
Derek Creative Commons License 2004.12.26 0 0 201

"a mezőgazdasági termelésben agrármódszereket kell alkalmazni, nem valószínű, hogy társadalomelméleti megoldásokkal ott bármire is mennénk. "

Igen a termeles konkret helyen amikor el kell donteni,mit termeljenek es hogyan,de hogy milyen uzemmeretek es gazdalkodo egysegek a leghatekonyabbak egy adott tarsadalmi es gazdasagi kornyezetben az mar nagyon is tarsadalomelmeleti kerdes.

Persze lehet itt is tobbfele, a hatalom eroszakos beavatkozasa ezek kialakitasaba,mint pl a hatvanas evek eleji teeszesites,vagy   hagyni,hogy a piaci viszonyok maguk alakitsak ki az optimalis formakat. De mindketto ugyanugy egzisztenciak bukasaval es egyesek kiemelkedesevel jar.

Előzmény: eR-dei (197)
Derek Creative Commons License 2004.12.26 0 0 200

De ez hogy jon ide? Most a partstrukturakrol volt szo,nem az Aranybullarol.

"Mi ui.nem voltunk sem gyarmattartók,sem rabszolga kereskedők"

Nem a szandek hianya miatt,de a rabszolgakereskedesben eleg szepen kivettek oseink a reszuket.

Előzmény: Törölt nick (198)
Derek Creative Commons License 2004.12.26 0 0 199

"Off: mi lesz ma az ebédetek :))"

Volt lefagyasztva egy nagy darab husos karajcsont,abbol foztem egy jo zoldseges csontlevest,aztan egy zalai kaja aludtejesprosza,mert tegnap este a sok hustol meg a vendegekkel elfogyasztott bortol es pezsgotol egett a gyomrom,kell egy kis butti kaja.A nejem meg kirant maganak par szelet szuzermet amit arrol a csontrol fejtettem le, rizibizivel.

Előzmény: eR-dei (197)
eR-dei Creative Commons License 2004.12.26 0 0 197
Én sem látok benne semmi rosszat, csak szerintem nem érdemes/célszerű összekeverni az erkölcsi kérdéseket a politikaiakkal.

Bár ez nyílván a műszaki agyam miatt van így:

a mezőgazdasági termelésben agrármódszereket kell alkalmazni, nem valószínű, hogy társadalomelméleti megoldásokkal ott bármire is mennénk.

Off: mi lesz ma az ebédetek :))
Előzmény: Derek (196)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!