Az akademikus korokben az idiotak aranya pontosan ugyanaz,mint az ossznepessegen belul Eleg csak elolvasgatni idonkent a Batthyany Profeszori kornek a kozlemenyeit.
Látom megint összekülönböztél derék olvtárssal. Visszatérő dolog ez. Igazából nem kiismerhető. Van amikor okosakat mond -szerintem- de legtöbbször valóban felsőbbrendűen osztja az észt. Én nem vitázom vele, minek.
Ismertem egy fickót, aki önvédelemeből, hiszen alig valamit tudott a világról mindig azt mondta, hogy megválogatom kivel állok szóba. Egész jól bevált neki, mert sokan azt hitték, hogy csak a maga nagyon okos társaságában szólal meg. De akik ismerték, azok rájöttek, hogy a saját társasága nem egy akadémikus csoport, hanem egy külvárosi füstös, savanyúszagú, olcsó kocsma. Jószándékúan még néhányszor igyekeztek bevonni a társalgásba, de tudomásul kellett venniük, hogy menthetetlen. Csak ott, abban a kocsmában nyílik meg, mert valóban ő volt a legokosabb..Egyszer csak egy 6-ra végződő évben bezárták a kocsmát, azóta nem tudom mi van vele, talál e még valahol magához való társaságot. Gábor
Azt szabsz meg magadnak amit akarsz,s ez pusztán egy embert érdekel-téged.Minket kevésbé.Ha nem tudsz már értelmesen,magyarul beszélni velünk,fölösleges idejönni...
Ha igaz, mert miért ne lenne igaz, hogy a modern demokráciák a 19. században alakultak ki, vagy legalább is a lehetőségük, akkor az is igaz, hogy ez egybeesett a nemzetállamok létrejöttével. És fejlődtek ezek a demokráciák, mindaddig míg megmaradtak nemzetállamoknak, befogadó nemzetállamoknak. A moderkori demokráciák széthullását minden esetben a forradalomból, válságból, katonai vereségből éledező, a tömegek rendpárti igényét kielégítő diktatúrák okozták.
(az I. VH után ellehetetlenített Németország: a weimari köztársaság csődjének eredménye a hitleráj) vagy (a Szovjetunió, mint totális diktatúra születése) Ezek kisérőjelensége, sőt feltétele az egypárt rendszer. NEM KÉPES DEMOKRATIKUSAN MŰKÖDNI EGY ORSZÁG, HA A TÖBBI PÁRT ELSORVASZTÁSÁRA, GAZDASÁGI LEGYŰRÉSÉRE FORDÍTJA A HATALOM A LEGNAGYOBB ERŐKET. Csak modern demokráciákról beszélek. Működésüket megkérdőjelezi a gazdasági erőfölény, a hatalom igényeit kiszolgáló média, az idegengyűlölet, a civilszervezetek és az egyházak ellehetetlenítése, és a társadalom rétegeinek tudatos egymás ellen fordítása. Ott működhet jól egy modernkori demokrácia, ahol a választói jogokkal rendelkező polgárok ismerik és kifejezik saját érdekeiket, megvédik értékeiket.
A modernkori demokrácia nem attól lesz egy országban, hogy a hatalom verbálisan jelöli ki. Ha nem értesz egyet valamelyik állításommal szívesen megvitatom , mert meggyőzhető vagyok észérvekkel, de anyázással nem. Gábor
Ja volt de ez a legtobb europai demokracianal rovid epizod volt.az olaszoknal tartott legtovabb 21-22 evig, a nemeteknel 12 evig(mar a nyugati reszen) a megszallt nyugateuropai orszagoknal 40-tol 45-ig, es volt akiket nem is erintett,mint pl Nagy Britanniat,Svedorszagot.
nem erdekelnek itt ebben a topicban sem a szaszok sem a kozepkori MO
A modern demokraciakrol van szo es ezek joreszt a 19. szazadban alakultak iki Europaban.Mi a fenenek eroltetsz ide olyan dolgokat aminek semmi keresnivaloja itt.
"a mezőgazdasági termelésben agrármódszereket kell alkalmazni, nem valószínű, hogy társadalomelméleti megoldásokkal ott bármire is mennénk. "
Igen a termeles konkret helyen amikor el kell donteni,mit termeljenek es hogyan,de hogy milyen uzemmeretek es gazdalkodo egysegek a leghatekonyabbak egy adott tarsadalmi es gazdasagi kornyezetben az mar nagyon is tarsadalomelmeleti kerdes.
Persze lehet itt is tobbfele, a hatalom eroszakos beavatkozasa ezek kialakitasaba,mint pl a hatvanas evek eleji teeszesites,vagy hagyni,hogy a piaci viszonyok maguk alakitsak ki az optimalis formakat. De mindketto ugyanugy egzisztenciak bukasaval es egyesek kiemelkedesevel jar.
Volt lefagyasztva egy nagy darab husos karajcsont,abbol foztem egy jo zoldseges csontlevest,aztan egy zalai kaja aludtejesprosza,mert tegnap este a sok hustol meg a vendegekkel elfogyasztott bortol es pezsgotol egett a gyomrom,kell egy kis butti kaja.A nejem meg kirant maganak par szelet szuzermet amit arrol a csontrol fejtettem le, rizibizivel.