Keresés

Részletes keresés

sélliagrav Creative Commons License 2011.05.08 0 0 3512

A Google Maps szimbólumkészlete igen szegényes, "bezárt iskola" szimbólumot nem tartalmaz. Egy keresztet akartam volna, de csak bank, üzlet, buszmegálló és hasonló szimbólumok vannak. Leginkább találónak a tüzet találtam ... tudod, a videójátékokban, stratégiai játékokban is a megsemmisült objektumot füstölgő romoknak ábrázolják. De ha készít valaki egy találóbb szimbólumot, amit a Google Maps importálni tud, s ezt megküldi nekem, akkor azonnal cserélem. Nekem csak ennyire volt időm ...

Előzmény: Ófecskék (3508)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.08 0 0 3511

Csak úgy meg kívánom jegyezni, hogy valamelyik nap igen késő este a 4 szemközt adásban dr. AA. nyilatkozott. Ezt véletlenűl néztem csak meg. Ott egyértelműen nyilatkozott az egészről és nem úgy értelmeztem, hogy egyetértett volna bármilyen elképzelésével a talicskának.

Meg akartam keresni ezt az adást, de valahogy nem igen sikerült ezt megtalálni. Vajon miért is?

 

 

Előzmény: egy simabőrű (3510)
egy simabőrű Creative Commons License 2011.05.08 0 0 3510

Tegnap délután beszélgettem Dr. Aradszki Andrással. Elmondta.

 

Az április 28.-ai Közgyűlés napirendi pontjairól már az ülés előtt kettő héttel egyeztetett vele T. Mészáros András.

A napirenden akkor még nem volt az iskolaátalakítás előterjesztése. Az átalakítás nem volt témája az egyeztetésnek.

Annak ellenére, hogy a határidők miatt gőzerővel folyt az előkészítő munka, az országgyűlési képviselőt arról nem tájékoztatták.

Csak április 26.-án értesült hivatalosan az átalakítási tervezet tényéről.

Egészen biztos, hogy azt fogják mondani: az ogy. képviselővel megtörtént az egyeztetés. Más szóval: kipipálva.

Ugyanúgy, mint a szülői fórum, ahol a szülők véleménye már nem számított -TMA ezt ki is mondta-, de az esemény megtörténte kipipálható lett. Itt sokan meg vannak vezetve, sajnos.

AA hozzájárult ahhoz, hogy ezt bárhol elmondjam és leírjam.

csélcsap füzike Creative Commons License 2011.05.08 0 0 3509

Csak rá kell klikkelni és megkapod : Valaha ott iskola állt !

Előzmény: Ófecskék (3508)
Ófecskék Creative Commons License 2011.05.08 0 0 3508

Az Óváros területén lévő lángnyev értelmezését, ha megadnád?

Köszönettel.

Előzmény: sélliagrav (3507)
sélliagrav Creative Commons License 2011.05.07 0 0 3507

Tanulságos kis térkép a jelenlegi iskolai körzetekről:

moonlight1984 Creative Commons License 2011.05.07 0 0 3506

Elnézést, helyesbítek: csütörtöki "tájékoztató" az erdlako.hu oldalról.

Itt több cikket, információt is találni.

moonlight1984 Creative Commons License 2011.05.07 0 0 3505
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.06 0 0 3504

Aha. Hát most majd jól kézen fogják a kiskirályok, ha hagyjuk mi azok akik tudunk akár józanabbul gondolkodni is.

Előzmény: sélliagrav (3503)
sélliagrav Creative Commons License 2011.05.06 0 0 3503

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.06 0 0 3502

Nem is tudom,( ja de igen csak nem írom ide), ki is írta le, hogy ha egy családfőnek el kell menni távolabb dolgozni, akkor még a lakhelyét nem változtatja meg egy család, ha az anyának kell eljárni dolgozni, talán, de ha a gyereket is más településre kell elhordani a suliba, na akkor már eléggé elgondolkodik egy család, hogy lakhelyet váltson.

 

Na ha a sulik ilyen ütemben fogynak, akkor  a telített város rohamosan üresedni fog és akkor azok jöhetnek akikről kérdeztél.

Rád bízom, hogy melyik nációval helyettesíted be a lakossági betelepítést.Bár már több újságban, internettes hírportálon olvastam, hogy melyik nációnak hajtanak fejet akár kormányzati szinten is. Na ebből kiindúlva polemizáltam el ezen a dolgon.

 

Csak az lesz a végén szép, amikor majd azok a betelepülők azt fogják a betelepítőknek mondani, hogy irány dolgozni,mert a megélhetésünkhöz az alapokat meg kell ám telepíteni. Erre persze nem gondolnak ugye?

 

A videót meg köszi, így kimondtad akarva-akaratlanúl a kényszerű tényszerű dolgokat.

 

Köszönöm.

 

Ja egyébként ny. tizedes.

Előzmény: Poklond (3501)
Poklond Creative Commons License 2011.05.06 0 0 3501

A feltett kérdéshez csak még egy újabb. ha nem iratják be érden iskolába a gyerekeket,akkor azok az iskolák a gyerekek után járó fejkvótát is kevesebbet kapnak. Így az önk.-nak azért a fenntartásra is bele kell nyúlni a zsebbe,ha a kvóta kevesebb? Vagy a szülőkkel akarják az állami iskolák fenntartását is majd fizetősen megoldani?

Nem elég, hogy megadóztatják jól a lakosságot. Így csal az elvándorlást fogják szorgalmazni. Vagy ez is a szándék? Csak tán nem valakiknek tartogatják ezt a várost betelepülés céljából?

 

Mit is akartál írni nyugdíjas Őrmester? Kinek tartogathatnák a telített várost?

A cigányoknak, az araboknak,  a zsidóknak?

 

Itt már nincsen menekvés, remélem olvasni tudsz.

 

 


Előzmény: Törölt nick (3500)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.06 0 0 3500

A feltett kérdéshez csak még egy újabb. ha nem iratják be érden iskolába a gyerekeket,akkor azok az iskolák a gyerekek után járó fejkvótát is kevesebbet kapnak. Így az önk.-nak azért a fenntartásra is bele kell nyúlni a zsebbe,ha a kvóta kevesebb? Vagy a szülőkkel akarják az állami iskolák fenntartását is majd fizetősen megoldani?

Nem elég, hogy megadóztatják jól a lakosságot. Így csal az elvándorlást fogják szorgalmazni. Vagy ez is a szándék? Csak tán nem valakiknek tartogatják ezt a várost betelepülés céljából?

Előzmény: Törölt nick (3499)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.06 0 0 3499

A városvezetésnek el kellene gondolkodnia azon hány iskoláskorú gyermek nem Érden járja az iskoláit?

 

Mi lehet az oka annak , hogy inkább utaztaják a szülők a gyereket, de nem írtaja be az érdi iskolába.

 

Látom őket naponta a vonaton.

Érd Emese Creative Commons License 2011.05.06 0 0 3498

Kedves mindkét intézményért aggódó szülők!

 

Ugyan személyesen nem vagyok érintett, de elmentem tegnap a ........ nem tudom mi is volt az.... - ra.

 

Bocsájtsanak meg nekem, de szerintem tegnap Önöket durván semmibe vették, és igyekeztek is megalázni önöket!

 

Szerencsére ez nem sikerült a két "fő-kommunikátornak", de egy tényt leszögezhetünk:

 

Ismét eső után köpönyeg az, ami történt. A közgyűlés meghozott egy döntést, amin nem akarnak változtatni, de magyarázkodni, jogosan felháborodot és aggódó szülőt megalázni, azt igen!

 

Sajnos nagyon sok síró, elkeseredett és dühös ember volt ott tegnap. Rendkívül sajnálatos, hogy 2011 - ben ilyet lehet! Szánalmas az a semmitmondó, durva és arrogáns stílus, amit a városvezetés ez ügyben (is) képvisel! Döbbenetes volt látni, hogy a semmitmondás, a - néha már - már - fenyegető hangnem, helyébe léphetett a prevenciónak, az előzetes egyeztetéseknek!

 

Megtudhattuk, hogy ha nem jönne létre az összevonás, akkor egy éven belül be kellene zárni a Hunyadit. Megtudhattuk, hogy nem fog - tulajdonképpen nem fog! - változni semmi, de még is meg lehet az összevonással menteni 2, azaz kettő darab oktatási intézményt!

 

Addig figyelgettem, még az az érzésem támadt - hangsúlyosan az én véleményem! -, hogy ez az egész herce - hurca, gyerekek megtépázása, év végi hajrában való fezaklatása egyébről sem szól, mint a "rendkívül veszélyes, agrasszív és durva" széchenyis igazgató eltávolításáról! Miért ez jött le nekem? 

 

Megdöbbentő, hogy ezt a tegnapi szégyenteljes mosakodást, ezt társadalmi konzultációnak, egyeztetésnek merik nevezni Érd vezetői!

 

Sok sikert Önöknek a tiltakozásukhoz, és öszintén kívánom, hogy egyetlen gyermek lelke se sérüljön emiatt!

 

(Hiszen ha csak 1, azaz egyetlen egy pici lélek sérül emiatt, akkor a kifundálók bűne égbe kiáltó!)

sélliagrav Creative Commons License 2011.05.06 0 0 3497

Igazgató úr!

 

Mi az iskolát védjük, gyermekeink jövőjét és esélyeit féltjük. Mindebben benne van az Ön tevékenysége is. Ne szerénykedjen! Az is nyilvánvaló, hogy ha csak az igazgatót akarnák leváltni, akkor nem bolydult volna fel az egész iskola, nem kapnának ismételt sírógöcsöt a gyerekek és nem lenne ma 1000-2000 roppant mérges és dühös szülő a városban.

Előzmény: leszakferi (3496)
leszakferi Creative Commons License 2011.05.05 0 0 3496

Tisztelt Uram, szeretném előrebocsátani, hogy az említett dokumentumot nem én írtam, tény és való, felhasználták az oktatási bizottsági módosító anyagaimat benne. Ugyanakkor nagyon megtisztelő az a feltételezés, hogy engem kívánnak védeni, erre nagyon büszke is lennék, de ajánlom az igazságot kiindulópontnak: gyermekeik iskolai életét védik, a vélt vagy valós terhektől tartanak.   

Előzmény: vadmurok. (3449)
sélliagrav Creative Commons License 2011.05.05 0 0 3495

A ma esti híradóban Hoffman Rózsa azt mondta a pedagógusok készülő új oktatási koncepcióra adott tiltakozására, hogy nem a pedagógusok óraszáma növekszik, csak az iskolában akaraják tartani őket, hogy a gyerekek is minél tovább tudjanak az iskolában maradni (a szülők munkaidejének végéig).

 

Nos, Érden a gyerekek iskolában tartási idejét csökkenteni akarják. Az Érdi városvezetés szembe megy a kormány akaratával?

Előzmény: sélliagrav (3492)
h-mester Creative Commons License 2011.05.05 0 0 3494

az alpolgármesterekre goldolsz ?

Előzmény: aramjs1 (3465)
Ró-Ka Creative Commons License 2011.05.05 0 0 3493

Miként lehet közös döntést emlegetni egy szülőknek, pedagógusoknak szóló május 5-i meghívón, mikor a közgyűlés már április végén döntött a két iskola összeolvasztásáról.

 

A közgyűlés 13 igen, 2 nem, 2 tartózkodás mellett kinyilvánította szándékát, hogy 2011. június 30-i hatállyal összeolvadás  útján jogutódlással megszünteti mindkét intézményt, és létrehozza a jogutód intézményt. (forrás: Érdi Újság május 5-i szám, 2. oldal)

Előzmény: Csipibogyó (3476)
sélliagrav Creative Commons License 2011.05.05 0 0 3492

Én a magam részéről egyelőre csak azt kérném, hogy a város vezetése várja meg a kormány 15-én napvilágra kerülő új közoktatási koncepciójának vitaanyagát, melyet ősszel fognak jogszabályba önteni. Minek döntenénk most olyanban, ami lehet, hogy 1 évnél tovább nem is működne, mert új szelek lesznek? Miért nem bízik saját kormányában a helyi vezetés? Én bízom benne.

sélliagrav Creative Commons License 2011.05.05 0 0 3491

Két dolgot állapítsunk meg.

 

(1) Muroknak annyiban igaza van, hogy civilek állnak ki az igazgatójukért. Mert az iskolában, az iskola légkörében, az iskola teljesítményében az igazgató úr is benne van. Nem az igazgatóért küzdünk, hanem az iskoláért, melynek ő is aktív része. (Attól tartok azonban, hogy sokkal több tiltakozóra kell számítani, mint amennyi politikai szavazat volt a meggyeseknek, tehát ebben az esetben a "civil" jelző nem az egyesületet jelenti.)

 

(2) Az viszont sokatmondó, hogy először Murok jött elő "napi/párt-politikai" szempontokkal. Látszik, hogy ebbe az irányba akarják tolni ez ügyet. A szülőket azonban nem lehet átverni semmilyen nyomdásztechnikával. A szülő, sőt, a kis elsős lányom magától is pontosan tudja, hogy mi a jó neki, s miért áll ki.

 

 

(+1) A II. Lajos bezárásánál is ígérve lett közlekedés. Mi van most? A közlekedés nem önmagában van probléma, hanem azzal, hogy az alsós gyerek egyedül nem fog tudni feljönni napközben a táncórára. A táncóra több évfolyamot összefogó csoportokban zajlik, tehát vagy a felsősnek, vagy az alsósnak közlekednie kell. Egyébként a térképne mindenki megnézheti magának a távolságot. Közte van egy szintbeli vasúti kereszteződés (a Balatoni út nem szintbeli kereszteződésénél meg járda nincsen)

Előzmény: csélcsap füzike (3486)
Érd Emese Creative Commons License 2011.05.05 0 0 3490

Na kérlek! Kit érdekel az? Az adócsalókat? Arra sem szólt rajtunk kívül senki egy szót sem.... :DDDDDDDDD

Előzmény: csélcsap füzike (3486)
Érd Emese Creative Commons License 2011.05.05 0 0 3489

Dehogy véletlen. Hiszen azok a sok ezrek adtak rá felhatalmazást, akik sem szavazni, sem szót emelni nem mentek el. Majd most meglátjuk.... Én elmegyek és megnézem mi lesz ma.

 

De valyon megint mi az, ami azt vetíti elém, hogy újabb "fényes diadal" elé néz az Ö.K. és a testület? (Már az érdeklődés hiányában elmaradó tömegek okán ugye.)

Előzmény: Törölt nick (3488)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.05 0 0 3488

Hogy miért érzed úgy, fogalmam nincs, de, hogy jól látod a dolgot, az biztos!!!

Szerinted ez véletlen ami itt folyik?

Egy fenét........minden kivan találva!

Előzmény: Érd Emese (3485)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.05 0 0 3487

Egyik iskolában, 4-5 osztályt indítanak, másik iskolát bezárnak.

Itt aztán van logika......

Szánalmas ami ebben a városban működik!!!

csélcsap füzike Creative Commons License 2011.05.05 0 0 3486

Tetejébe murok rendesen belegyalogolt pár száz szülő becsületébe !

Előzmény: Érd Emese (3485)
Érd Emese Creative Commons License 2011.05.05 0 0 3485

Miért érzem úgy, hogy most aztán belenyúlt a városvezetés a kapitális trutymóba?

csélcsap füzike Creative Commons License 2011.05.05 0 0 3484

"a két iskola között mindössze 1100 m a távolság, ami nem leküzdhetetlen, főleg, hogy az önkormányzat segíteni fog a közlekedés megszervezésével."

 

Már megint rosszul tudod/nem mondasz igazat :

 

A távolság 1300 méter (oda-vissza 2,6 km ) közte egy egyszámjegyű főúttal és egy szintbeli kétvágányos vasúti átkelővel. Ez tényleg nem leküzhetetlen egy 8 éves számára, de inkább nem játszatnék velük ororsz rulettet.

Az alpolgármester pedig maga mondta a tegnapi egyeztetésen, hogy nem terveznek iskolabuszt, s adélutáni foglalkozásokra való eljutás megszervezése a szülők magánügye.

 

Szerintem jobban tennéd, ha hallgatnál a régi bölcsekre : Si tacuisses philosophus mansisses.

Előzmény: vadmurok. (3471)
csélcsap füzike Creative Commons License 2011.05.05 0 0 3483

Mindig van lejjebb.

Előzmény: vadmurok. (3471)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!