Keresés

Részletes keresés

ügyefogyottérdi Creative Commons License 2014.01.13 0 0 12593

Pozitív megmozdulást olvasva örömteli hírnek veszem. Végre az elkényeztetett anyukákat halomra büntetik a sünök.

A busz meg a szabálytalankodók miatt a zebrán nem állhat meg,mert akkor szegény állat elhalálozik. A busz a gyalogátkelőn áll meg. Az elkényelmesedett bevándolró anternatív nyavajás szüléket meg igen is végre a hatalom megcsapatja. Szégyen, hogy csak kirugdalják a kölköt a járda mellett oszt tovább hajtanak a céges autóval. A rendes szüle ha ótóval is viszi a kölkét suliba,akkor is példátmutat törvénytiszteletből és megfogja a kezét a lurkónak és elkíséri az iskola kapuig a járdán ahogy a gyalogosnak kell mennie.

nagydajab Creative Commons License 2014.01.10 0 0 12592

Ma végre láttam a rendörség egy pozitiv megnyilvánulását. A Körösi elött bevett szokás hogy a buszmegálló öblében állnak meg a szülők kirarakni a csemetéjüket. Viszont ma aki ott megállt azt rögtön meglátogatták a rendörők. Hogy büntettek-e azt nem tudom de legalább talán nem ott parkolnak legközelebb, mert néha a busz a zebrán áll mig az autok a buszöbölben.

Moonclown Creative Commons License 2014.01.09 0 0 12591

Az hagyján, de 50 méterre van a polgárőrség/rendőrség...

 

 

Előzmény: ügyefogyottérdi (12586)
ügyefogyottérdi Creative Commons License 2014.01.02 0 0 12590

Kedves fórumozók ne velem kiabáljanak és ne nekem tegyenek fel kötekedő kérdéseket.

Én azt adtam tovább amit egy a MÁV által állampolgárnak írt leveléből tudtam meg.

 

Amúgy csak kérdezném tisztelettel, hogy a területi képviselőknek akiknek a körteén áthaladnak a vasúti vonalak nem volna kötelességük egységesen összefogva ezt a problémát a polgármesternek felvetni és a megoldásra törekedni,illetve a polgármestert a megoldásra ösztönözni?

 

Tán rosszúl gondolom?

Minek van a képviselő, ha nem azért, hogy a lakók gondjait bajait a döntéshozó plénum elé vigyék? Minek vannak a részönkormányzatok, ha azok sem szorgalmazzák mondjuk ennek a problémának a egoldását sem?

 

A MÁV a meglátásom szerint nem igen fogja önkéntesen egyetlen településen sem az ilyen irányú tevékenységet elvégezni, így aztán attól ne is várja senki. Elégedjen meg azzal, hogy Érden egyáltalán megállnak a vonatok.

riminyák Creative Commons License 2014.01.01 0 0 12589

A dolog nem olyan egyszerü, a MÁV területe veszélyes üzem! Azon lehet filózni a MÁV miért nem végzi el a feladatát!

 

Ennyi!

Előzmény: ügyefogyottérdi (12587)
gysevic Creative Commons License 2014.01.01 0 0 12588

" a MÁV nem látja indokoltnak,mivel olyan csekély az utasforgaom Érd területén az állomásokon és nincs kellő kapacitása a figyelő rendszer saját kiépítésére. "

 

Akkor hogyan kerülhettek fel Felsőre azok a kamerának látszó akármicsodák a perontetőkre?  (Ránézésre eléggé gagyi valamik,ráadásul elég hézagosan láthatják a terepet,ha egyáltalán van bennük valamilyen működő kamera és nem csak egy házat raktak fel,jobb esetben egy döglött kamerával kibélelve,pusztán "elrettentésként...) Mondjuk Liget ebből sem kapott,csak Felső,meg "Bajostelep"...

Előzmény: ügyefogyottérdi (12586)
ügyefogyottérdi Creative Commons License 2013.12.31 0 0 12587

csak egy adalék! Pár évvel ez előtt a MÁV feljelentette az ÉKF.-t,mert a vasúti sínek mentén a töltésoldalakon lekaszálták az Érdliget vasúti állomás környezetében a gyomnövényzetet,mondván, hogy az engedélyük nélkül végeztek munkálatokat a területükön. érdekes módon éppen azt a munkálatot végezte el az ÉKF. amit a vasútnak el kellene rendszeresen végeznie minden nyáron mind a két vonalán.

 

Ez példa arra, hogy Érden a MÁV hogyan áll a dolgokhoz. Ha lenne egy talpraesett városi vezetés és kicsit sarokba kényszerítenék itt a közlekedési céget,akkor persze akár közhasznú munkavégzők is söprögethetnék a paronokat, sőtt felügyelhetnék is a rendes akár.

 

 

 

 

 

Előzmény: Báxli (12584)
ügyefogyottérdi Creative Commons License 2013.12.31 0 0 12586

A vasúti aluljárók térfigyelő kameráira történő eszmecseréhez.

 

Informálódtam olyan érdijai lakosoktól akik írásban adtak be aláírásokkal (sokkal) megtűzdelt igényt arra, hogy az Érdligeti vasúti megálló aluljárójába járuljanak hozzá, hogy térfigyelő kamera kerüljön felszerelésre. Igaz azt is mondták lakosok, hogy sem a képviselőjük, sem a részönkormányzati elnökük nem állt melléjük,hogy kérje az! is (szándékoltan nem élőlényként megjelőlve) a hozzájárulást.

 

Nos a lakosok elmondása szerint van olyan írása némely állampolgárnak,hogy a MÁV nem látja indokoltnak,mivel olyan csekély az utasforgaom Érd területén az állomásokon és nincs kellő kapacitása a figyelő rendszer saját kiépítésére.

Az önk. pedig jelen ideig nem mutatott hajlandóságot, hogy a védelmi szerepben részt kívánna venni.(nem Én mondom,hanem attól tudom,akinek válaszlevele van a MÁV-tól, hogy ez az álláspont)

 

Aztán magán véleményem, hogy ha esetlegesen a hatóságnak(sünök) birtokába van az információ, hogy melyik időpontokban van rendszeresen olyan társaság a becsületsüllyesztőkben,akik a közvagyont rongálják, akkor miért is nem razziáznak ott demonstrtatíve többet, illetve a PMH. miért nem vizsgálja felül a nyitvatartási időket.

Ím eccerű megoldások és ha nem megy a MÁV-nál mehet a másik oldalról.

Vagy tán esetleg azért nem mehet a másik oldalról,mert van itt a fórumon is olyan aki eme jeles helyeken mulatja az időszakokat,esetleg a jeles helyek tulajdonosai kellő paraszolvenciával élnek bizonyos engedélykiállító és felügyeletet gyakorló felé?

Báxli Creative Commons License 2013.12.30 0 0 12585

Továbbra is fenntartom: Kizárt dolog, hogy a MÁV örömét lelje abban, hogy minden hétvégén a Spaten vagy a Borgödör úri közönsége szarrá verje a lifteket...  és tiltakozna a vagyona megvédése ellen...

Előzmény: bugadoktor (12583)
Báxli Creative Commons License 2013.12.30 0 0 12584

Én (mint ügyefogyott vénasszony jelölt) kíváncsi lennék a MÁV azon illetékesére, aki elzárkózik attól, hogy bekamerézzák az aluljárót és a vasúti megállóikat...

 

Én ezt NEM hiszem el. Ez marhaság. A MÁV-nak nem lehet érdeke, hogy ha felkínálják nekik a védelmet ne fogadják el. Ez kizárt..

 

Egy példa:  A TV híradóban láttam, hogy a Balaton parton az önkormányzatok sora vállalta át az állomások takarítását, mert rájöttek, hogy ez túrisztikai szempontból megéri. Hát ha ott odaenged a MÁV a seprűs embereket, meg a polgárőröket, Érden miért tiltakoznának.

 

Valahogy itt semmit sem sikerül normálisan megcsinálni... és nem csak a kamererendszerre gondolok.

Előzmény: ügyefogyottérdi (12582)
bugadoktor Creative Commons License 2013.12.30 0 0 12583

Csak kérdezem, Te el is olvasod, amit írsz?

 

"2. halottam már sok bugyuta vénasszonytól is részönkormányzati üléseken ,hogy a vasúti aluljárókba kell kamerákat tenni. Ott minden alkalommal elmondta az illetékes személy, hogy a MÁV területe magán terület és nem járult hozzá a közterületet figyelő kamerák telepítéséhez. Na most ide is leírom, hátha itt nem bugyuta vénasszonyok olvasgatnak és írogatnak."

 

Ameddig a lakosság ezt nem éri fel ésszel és gyakorlatilag tetteivel nem kényszeríti ki az előljáróságtól azt, hogy ne a saját önkényi kényelmét, hanem a közösség igényét szolgálja addig ez mind így marad."

 

Akkor, most ne is szóljon senki, nem győzedelmeskedhet egyszer a józanész?

Milyen gyakorlati tetteket kellene elkövetniük, tüntetni, a közlekedést akadályozni?

Szerintem, ha egyre többen követelik a kamerák kihelyezését, akkor a MÁV-nak is engednie kell!

 

Előzmény: ügyefogyottérdi (12582)
ügyefogyottérdi Creative Commons License 2013.12.30 0 0 12582

a térfigyelő kamerék témakörhöz kívánom hozzátenni:

 

1, a tilosban parkolókat sem baj ha figyeli a kamera,mert ugye aki járművel közlekedik annak tudnia kell,hogy hol is tilos megállni, vagy parkolni. ha ezt nem tudja akkor menjen csak nyugodtan gyalog,mert még úgy is szabálytalankodni fog, de az nem lesz annyira szembetűnő.

 

2. halottam már sok bugyuta vénasszonytól is részönkormányzati üléseken ,hogy a vasúti aluljárókba kell kamerákat tenni. Ott minden alkalommal elmondta az illetékes személy, hogy a MÁV területe magán terület és nem járult hozzá a közterületet figyelő kamerák telepítéséhez. Na most ide is leírom, hátha itt nem bugyuta vénasszonyok olvasgatnak és írogatnak.

 

3, továbbra is tartom, hogy pancser amatőrök és egy már megbukott főamatőr ötlete alapján került 100 millió elszórásra úgy, hogy annak csak csekély haszna vagyon.

 

Ameddig a lakosság ezt nem éri fel ésszel és gyakorlatilag tetteivel nem kényszeríti ki az előljáróságtól azt, hogy ne a saját önkényi kényelmét, hanem a közösség igényét szolgálja addig ez mind így marad.

 

Na csók mindenkinek.

Báxli Creative Commons License 2013.12.29 0 0 12581

A térfigyelő kamerákhoz:

Anno amikor telepítették, (ha jól emlékszem 80 millióért) itt a fórumon vitattuk, hogy hova legyenek telepítve. Akkor javasoltam pl. az aluljáróba, pl. a Spar körforgó helyett... és akkor megmagyarázták, hogy a forgalmat kell figyelni. Mondjuk az embert az aluljáróban rabolják ki, de hát ezek szerint a "szakemberek" jobban tudták.

De már belenyugodtam, hogy felesleges helyekre telepítették, hiszen úgysem nézi a kutya sem...

 

Legalábbis onnan gondolom, hogy pl. a "sétáló utcában" (alsó-felső közt) van egy telepítve a régi kocsma oldalára, de egy ecetfa már körbenőtte, (ami a falból nőtt ki). Nyáron a lombja teljesen eltakarta, egyértelműen használhatatlan volt.. most jó lehetne, mert ledobta a leveleket... De ha valaki nézné, biztos feltünne, hogy semmit sem lát... Na mindezt 80 millióért..

Előzmény: ügyefogyottérdi (12578)
gysevic Creative Commons License 2013.12.28 0 0 12580

De használják arra a célra. A Bagoly utcánál lévő kamera már küldött 50k-s csekket a Behajtani tilos tábla - rossz irányból való - meghaladásáért az érintettnek...   A zebrán piroson átkelésért szerencsére nem,pedig akkor észrevették volna,hogy szar a nyomógomb a zebra déli oldalán,már jó ideje...

Előzmény: bugadoktor (12579)
bugadoktor Creative Commons License 2013.12.27 0 0 12579

Neked az a legnagyobb problémád, hogy nem használják a tilosbahajtók ellen a kamerákat?

Szerintem inkább a közbiztonság érdekében kellene úgy használni, hogy intézkedésre képes személy, és emberi erő álljon mögötte.

Ezt követheti később a szabályokat megszegő autósók fotózása.

Annál is inkább, mert szép fővárosunkban már elharapódzott, hogy a térfigyelőket csak a járművezetők ellen használják, erre állították a kapacitást. Miért kellene követnünk ezt a rossz példát?

Csak egy példa: a kolléganőm kocsiját nulla óra 28-kor fotózták le egy olyan buszmegállóban, ahol 23,00 és 5,00 között nincs buszjárat. Egy barátját várta, aki még fizetett a szórakozóhelyen, az autóban ülve.

Előzmény: ügyefogyottérdi (12578)
ügyefogyottérdi Creative Commons License 2013.12.25 0 0 12578

Olvasom a beírásokat és megfogalmazódott pár hozzászólásom,csak tájékoztatás képpen:

 

1, a térfigyelőkamera rendszer érdi rendszerének úgy ahogy és ahol el vannak helyezve a korábbi polgárőrparancsnok talicskamészáros főfegyvernöke volt az értelmi szerzője súlyos millióds jutalmakért.

az motiválta, hogy csak az érdre bejövők bűnözők,és akik itt laknak azok nem szegnek törvényt.

látszik a jelenlegi helyzeten, hogy egy pancser haver fejéből pattantak ki a gondolatok. hála istennek már el lett ugyan távolítva a közéletből,de amit maga után hagyott azt majd még csak most fogja a nép érezni.

 

2. a térfigyelő kamere rendszer akkor ér valamit, ha a kamera által készített képi adás mögött van egy monitor,ahol élő ember figyel. Ősi mondás embernek csak ember lehet fegyvere. tehát ha figyeli a kamera felvétel által közvetített adást a monitoron,amint éppen a közlekedési lámpa piros fényjelzésén áthaladó autót mutat,akkor a monitor mögött ülő rendőr akár abban a pillanatban is szolgálatba helyezheti magát,a képet rögzítheti és bizonyítékként mentheti(kinyomtathatja) és a rendszám alapján az autóról és annak vezetője ellen feljelentést tehet. Na akkor jön a görcs a tulajra,amikor el kell mondania, hogy az adott időpontban kije is vezette a kocsit ,mert ugye a zérótolerancia alapján ha nem köp akkor ő a hunyó.

 

Szóval ha jól figyelik a kamerát akkor ráb...szik a sok áthajtós vezető.

 

A kamerák telepítéséhez  meg szakembereknek kelett volna akik előzetes értékelések alapján elkészítenek  egy megelőző felderítő értékelést . Ezzel szemben egy amatőr polgárőrnek az adhoc téveszméit és a jelenleg is 12-ekként a grénumban az érdijaiak pénzén nem is rosszúl éldegélő képviselők hozzánemértését tükröző valóság van.

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.20 0 0 12577

Hogy ezt a későbbiekben szankcionálják vagy sem, nem tudom, de szerintem semmi nem történik

Előzmény: Törölt nick (12576)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.20 0 0 12576

A jelentgetés nem az én asztalom.

A felvételekről csupán annyi, hogy pontosan ilyen helyekre, iskola, óvoda...stb... kellene térfigyelő kamera.

Persze csak úgy, ha lenne is értelme.

A Tárnoki Bajcsy kereszteződésnél van, és mégis a sok barom áthajt a piroson....sőt.

Hogy ezt a későbbiekben  vagy sem, nem tudom, de szerintem semmi nem történik.

Előzmény: urbla (12575)
urbla Creative Commons License 2013.12.20 0 0 12575

Helo

Video felvétel , bejelentés ?

Üdv .

Előzmény: Törölt nick (12574)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.19 0 0 12574

A leleményes tahók így csinálják, figyelmen kívűl hagyva, hogy egyirányú útról beszélünk.

 

A Kőrösi iskolánál lévő jó ideje egyirányúsított Aggteleki utcába, a Bajcsy Zs. útról betolat a tahó.

Szépen megáll, mintha szabályosan jött volna be az utcába.

A kihajtani szándékozó pedig várjon, míg elfoglalja Mr, ill. Ms tuskó a helyét.

Szerintetek mi lenne a helyes megoldás, hogy végre helyreálljon a rend többek közöttt abban az utcában is ?

 

urbla Creative Commons License 2013.12.19 0 0 12573

Helo

Te csak szívod a friss érdi levegőt és ácsorogsz az út szélén átkelés reményében , mert ugye járda és zebra csak néhol van ,   

Viszont , ha kibeszéljük , akkor legalább rájövünk , nem csak mi látunk mindenben hibát. 

Ha pedig végre veszi a fáradtságot valaki ...

Üdv.

Előzmény: ügyefogyottérdi (12572)
ügyefogyottérdi Creative Commons License 2013.12.19 0 0 12572

Üdv. Látom mindenki elégedetlen az érdijai közlekedési helyzettel. Azt is belátjátok,hogy a felkent immár 2. ciklus óta a kényelembe élvezkedő képviselők nem tesznek az általuk képviseltekért semmit.. Most akkor a topic címétől ugyan eltérve kérdezem ha ezt így tudja mindenki,akkor 2010-ben miért lettek ezek a képmutató alakok újra választva? Ha mindenki tudja,akkor miért nem lett már aláírás gyűjtés indítva, hogy ez vagy az a képviselő mondjon le, miért nem lett már polgári engedetlenség ebben a településben az önkurmányzati testület ellen indítva? Ha nem jók, akkor miért csak itt megy az elégedetlenség és fizettek,mint a -katonatiszt- a futóművesnél, meg a szerelőnél, mega benzinkúton. meg nyomjátok itt a felháborodást? Hát a tettek miért nem látszodnak már lassan 4 év elteltével? Ja és nem akarok vezérkedni és köszönöm a viszont kérdést Én nem akarom kezdeményezni,mert Én nem araszolok dugóban,nem fizetek futóművesnek és nem táplálom a benzinkutat hiábavalóan.

 

Szóval miért? miért?.......

ÖregMackó Creative Commons License 2013.12.18 0 0 12571

És ugyan kinek modnjam el? A mindenkit leszaró képviselőnek? Vagy a senkinek sem válaszoló önkormányzati tisztviselőnek? Vagy a tihanyi viszhangnak? Az legalább megismételné. Egyszerűen csak normálisan szeretnék közlekedni, nem akarok állni a pályán a leállósávban a dugóban kilóméteres távolságban, nem akarok reggel kifelé araszolni a Bajcsyn, Nem akarom az autómat futóműveshez hordani a kátyú-kátyú hátán utak miatt, bla bla bla.

 

Még az a szerencse hogy virágzó a kertváros. Csak mi virágzik?

 

 

Előzmény: urbla (12568)
urbla Creative Commons License 2013.12.18 0 0 12570

Helo

Nagyon jó témát hoztál. Más településeken harcol az önkormányzat a vasúti átkelő helyektől kezdeve még azért is , hogy ne egy fél évszázados szerelvény járjon , hanem modern , megálljon egy gyors távolsági vonat ...

Nálunk ezzel szemben a kutya sem törődik. Ugyan Bpestre el lehet jutni sec prec alatt , de a Balaton felé már törölték a közvetlen járatokat. 

A fehérvári vasút átépítésénél tervben volt egy megálló a Bagoly utcánál , talán megépült ? 

Na és a Bagoly utcai felüljáró ? 

Üdv.

Előzmény: ügyefogyottérdi (12569)
ügyefogyottérdi Creative Commons License 2013.12.18 0 0 12569

Csak adalék Tétényliget vasúti megállónál szintén csináltak egy 20 férőhelyes gk. parkolót. Igaz vonat az csak óránként áll meg oda vissza 1-1. Sok tíz milla lett beleölva és az is csak az egyik oldalán a megállónak,ott ahol szinte biztos, hogy a kutja sem fog megállani. Ésszerűség sehol,de azért jó, hogy megszüntettek egy vasúti átjárást. A Budafoki útról kb 4 kb kerüléssel lehet csak kocsival a Sárd utcáig elérni. Ja és természetesen egy olyan aluljárót is tettek oda,amit szintén nem használ senki. Lehet, hogy a területi képviselőknek erről nem szóltak, hogy így akarják csinálni?vagy azoknak becsukódott a szemük esetleg valamennyiért.

Előzmény: Diótörő (12562)
urbla Creative Commons License 2013.12.17 0 0 12568

Helo

Ha egyre többen elmondják , mit szeretnének ,talán lesz foganatja , legalább ilyenkor , a választások előtt.

 Üdv.

Előzmény: ÖregMackó (12567)
ÖregMackó Creative Commons License 2013.12.16 0 0 12567

Itt ebben a témában csak az ész hiányzik! Forgalomszervezés nincs csak forgalom lassítás, nehezítés. Mit számít a polgár mit szeretne?

Előzmény: urbla (12566)
urbla Creative Commons License 2013.12.16 0 0 12566

Helo
Én mindent megértek ,tudom , a régen hibásan kialakított utca vezetés , telek kiosztás , mind most érezteti hatását. Szűkek az utcák , hatalmas a forgalom. De ez így akkor sem mehet tovább. Mivel egy városban élünk , együtt szenvedjük el mindezt.
Senki sem mondhatja a másiknak , hogy az én nyugalmam miatt menj másfelé , mert akkor senkinek sem lenne joga közlekedni.
A szűk utcák miatt már rég kitalálták az egyirányúsítást , csak okosan kellene csinálni.

Üdv.

Előzmény: Érdi gyerek (12558)
urbla Creative Commons License 2013.12.16 0 0 12565

Helo

Na és az már egyenesen röhej , hogy a város vezetése nem tud kisajátítani egy telket a körforgó előtt . Ott addig még kerítés sem volt , most bezzeg talán még szögesdrót is került oda. 

Előzmény: Báxli (12555)
kedvesnépem Creative Commons License 2013.12.15 0 0 12564

Nem csak azon a 4-5 útvonalon lehet(ne) elérni az úticélt, de a többi út annyira sz@r, hogy a többség nem vállalja fel a tengelytörést vagy a pornyelést (télen a takarítatlan utak rémségét). Marad a néhány, viszonylag jó állapotba hozott út (értsd aszfaltozott), amelyen lehet reggel és este araszolgatni. Apropó, olvasom az Érdi újságban, hogy a város adósságát átvállalja az állam és hogy ez mekkora gesztus! Valóban az, de akkor hasonló gesztussal a városnak is illene elkezdeni kedveskedni, hogy azon a pénzen, amit törlesztésre fordítottak volna (sic!) végre épüljenek normális utak (nem csak a városközpont és a frekventált területek léteznek, bocsánat, de aki többfelé jár, látja, hogy hol szépülnek az utak, pedig az adóimat én is befizetem)!A piacra vezető Felső utca szégyen ahogy kinéz pl.! Három hónapon belül másodszor kellett futómű javításra vinnem az autót, komolyan mondom sírhatnékom volt!Azon gondolkodom, hogy a jövő évi csekket, amit oly szorgosan küldenek visszaküldöm mondjuk egy olyan megjelöléssel, hogy "majd ha Érd is jobban teljesít...!"

Előzmény: Báxli (12560)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!