Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi,ki,milyen iskolával,mennyit keres...
Rendesen el vagyok keseredve,ahogy jó pár hozzászólást olvasok a keresetekről.Csak én keresnék ilyen rosszul?Várom mindenki véleményét!
talán még nem késői a válasz. :) itt vagyok én. bejelentett meló multinál, mellette saját cég, kvázi hobbiból, és egy szintúgy kedvtelésből működtetett internetes hírportál. az elsőből megélek, a másik kettő még csak visz, de ez hamarosan megfordul majd. :)
Jó magam is olvastam hajdanán és megjegyzésre érdemesnek tartottam. Lábjegyzetben megjegyezném, hogy manapság a legkeresettebb irodalom nyugaton, de amikor néhány hete hivatkoztam eme irodalomra lekomcsiztak.
Persze az igaz ha több marad a zsebemben többet költök.De!Akik eddig is szartak adót fizetni azok akkor sem fognak ha csökkentik!A több pénzemből elmegyek a maszek boltoshoz,többet költök nála mint eddig-nagyobb bevétele lesz.Persze ez nem baj csak nem fog több adót fizetni ő mert szarik bevallani!Ki jár jól az állam?Vagy én?Ez bosszant .Főleg mikor alig fizet a menzáért,aztán a veszteséges vállkozás 8millás kocsijába meg beül! Attól függetlenül én nem panaszkodom mert cirka 200- 220 ezret vonnak a bruttómból,adót meg járulékot. Pörögjön a pénz a gazdaságban persze, de mindenki adózzon rendesen.Nálunk ez nem lesz egyszerű.Ha nem megy másként az államnak keményíteni kell adóbeszedés terén!
:D persze Matyi feeling! :D de szerintem amit a megszorításokból elengednének, az bejönne a forgalomból, bár nem vagyok politológus... így mindenki jól jár. (végtelenül leegyszerűsítve)
Több fizu, nagyobb pénzforgalom, és annak a pénzforgalomnak biza adója van. több kenyeret veszel, többet nyaralsz, stb stb...
Adócsökkentés nálunk?? Lúdas Matyiba illő gondolat!Honnan lesz pénz a nagy kalapban?A vállalkozóktól?Sárga-kék kamionos cég vezetője sírt,hogy 1mlrd.lesz a vesztesége!Ja!Nem 7 lesz a haszon csak 6!Az emberei meg megnézhetik a nyugdijukat a minimálbér után.És hány ilyen van?!
Te mondtad "joczy" !: A válságot a gazdagok találták ki, hogy mi még szarabbul éljünk.. - Az előző HSZ. idézete pedig már igen-igen koros. Mondják ugyan abban a folyóban kétszer nem lehet... Valóban nem! Ugyanis egyre retkesebb az a folyó. A víz is körforgásban van, miért lenne bármi más kivétel?
És mi a garancia a honi területen való elköltésre? Bár ez sem elég, hiszen jelentős részét már külföldi üzletek uralják. A nagyobb pénzek kimenekítési lehetőségéről nem is szólva. Kezdem azt hinni, igazából TV-re nincs is szükségem. Helyette olvasom Marx-tól "A TŐKE"-t. Pl.: ….„-A burzsoázia szakadatlan harcban áll: kezdetben az arisztokráciával, később magának a burzsoáziának ama részeivel. melyeknek érdekei ellentmondásba kerülnek az ipar haladásával; állandóan harcol minden idegen ország burzsoáziájával. Mindezekben a harcaiban kénytelen a proletariátushoz fordulni, segítségét igénybe venni és ezzel a proletariátust a mozgalomba bevonni. Maga a burzsoázia nyújtja tehát a proletariátusnak saját műveltsége elemeit, vagyis a fegyvert önmaga ellen. Továbbá mint láttuk, az ipar haladása az uralkodó osztály egész rétegeit taszítja le a proletariátusba vagy legalábbis fenyegeti életfeltételeiket. Ezek is a műveltség elemeinek nagy tömegét nyújtják a proletariátusnak. Végül olyan időkben, amikor az osztályharc döntéshez közeledik, a bomlási folyamat az uralkodó osztályban, az egész régi társadalomban annyira heves, annyira kirívó jelleget ölt, hogy az uralkodó osztály egy kis része elszakad osztályától és a forradalmi osztályhoz csatlakozik, ahhoz az osztályhoz amelyé a jövő. Ezért ugyanúgy, ahogy korábban a nemesség egy része átpártol a burzsoáziához, most a burzsoázia egy része pártol át a proletariátushoz, és nevezetesen a burzsoá ideológusok egy része, azok akik felküzdötték magukat az egész történelmi mozgalom megértéséig. Valamennyi osztály közül, amely napjainkban a burzsoáziával szemben áll, csakis a proletariátus valóban forradalmi osztály. A többi osztály a nagyipar kifejlődésével lezüllik és elpusztul, a proletariátus a nagyipar legsajátabb terméke.”-…..
Igazából azt nem értem, nahjó, tudom, hogy összetett dolog, de nem lenne jobb esetleg, ha nálunk is a pénzforgalmat adóztatnák meg, és nem a fizetést? mármint ha nem lenne 50% az adó a fizuból, akkor több maradna, ergo többet költenénk, és a több költött pénz ugyanazt a bevételt termelné az államnak, de legalább jobban élnénk... +munkát is nagyobb arányban biztosítana, mert ha több pénzünk van, nagyobb tv-t vásárolunk, ami drágább, amin több az adó, így több az állam bevétele, de a több, nagyobb tv-szükségletre, több tv-t kell előállítani, így több ember dolgozik a több készülék legyártásának érdekében, így több a munka... csak egy szemléltető példa..
nem akarok most ide idegen országokat felsorolni az eu-ból,de lehetne bőven, ahol 20% az adó, kb ugyanarra a bruttóra... és pár éve még gazdaságilag mi voltunk a fejlettebbek, nem ők...
tudom, hogy nagyon leegyszerűsítettem, de hát konkrét példák vannak ennek az elvnek a működésre.
Viszont pipa vagyok, mert nem értem, hogy van munka, még több is mint 1 hónapja, de a válságra hivatkozva szivatnak.
Ha van munka, van pénz is.
Vagy szarul üzletelnek.
De akkor inkább melozok többért bejelentés nélkül, mert a napi 4 óra bejelentés az rohadt kevés... de miért gondolják, hogy kevesebb pénzért megbízható marad az ember? Mit várnak????
"amikor az ember olyan pozícióba kerül, akkor átlássa a szakterülete és általában a vállalat működését és a szakmai összefüggéseket"
akar tovabb is mennek: nem csak "atlatni" kell a vallalat mukodeset, hanem atlatni, hogy mi a cel, (milyen utak vezetnek ehhez) es kivalasztani/kifejleszteni a megfelelo megoldast
Nagyképű volt nem is kicsit:)) Ki nem lenne nagyképű legalább egy kicsit, ha bármit megtehet és annyit költhet amennyit csak akar.:) Én is carnék a világra akkor:DD
na ja... van ilyen :D az ember persze lehet irigy. de ha a srác nem volt nagyképű, akkor semmi bajom az ilyennel, hiszen, ha megtehetik, miért ne tennék meg? mi is megtennénk, ha tehetnénk. csak legyen normális az ember, és érezze azt, hogy sokan szar helyzetben vannak, ezért nem kell villogni.