Keresés

Részletes keresés

Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.15 0 0 251
Engem kérdeztél. Én válaszoltam. Ha Orbán Viktor álláspontjára vagy kíváncsi azt tőle kell megkérdezned. Esetleg Révész Máriusztól.
Előzmény: bormester (247)
árnyékgyuri Creative Commons License 2004.11.15 0 0 250

A fidesz megmondta, megfogalmazta a kérdéseket, amelyekre igennel vagy nemmel lehet felelni. Törvényt majd a parlament alkot. Tudod egy önkormányzatban is úgy működik: legyen uszi. 1. Kérdés: kell-e uszi a népnek? (itt tartunk most, ez a népszavazás, kb. dumcsizunk róla, hogy egy uszi erre meg arra jó, ennyibe meg annyiba kerül stb) 2. kérdés ha igen akkor...stb. Ha nem akkor Itt jön be a törvényjavaslat meg ilyenek.

Előzmény: carl solomon (245)
carl solomon Creative Commons License 2004.11.15 0 0 249
Tehát a Fidesztől nem várható el, hogy egy konkrét javaslattal jöjjön elő. Ha már tőle sem, mint a legnagyobb ellenzéki párttól, mint olyantól, akinek van kapacitása egy ilyen javaslat kidolgozására, akkor kitől? Ha senki nem képes egy konkrét javaslattal előjönni, akkor mi a redvesről szavazzak felelősségteljesen?
Előzmény: Kovács Béla Sándor (246)
mikisoft Creative Commons License 2004.11.15 0 0 248

"Elmondta: az elmúlt hetekben azt látta, hogy a Fidesz támogatja a népszavazást, "az elmúlt tíz napban ugyanakkor meg azzal szembesültünk, hogy már mintha nem is a kettős állampolgárságról beszélnének, hanem egy útlevél megadásáról és semmi többről, miközben a kettős állampolgárság megadása (...) veszélyezteti azokat a kedvezményeket is, amelyek a magyarigazolványhoz kötődnek". "

 

Ezzel szemben a határon túlról betelepülőknek Patrubány már 100000 Ft-s fizetésekről vízionál. Érdekes lesz majd az "igen" győzelme után a "benyújtott számákkal" szembesülni.

Előzmény: zuglo_14 (240)
bormester Creative Commons License 2004.11.15 0 0 247
Dehogy tévesztelek össze, kedves Béla Sándor. A fene sem kérte, hogy "kommunikáljál", abból van elég nélküled is. Arra kértelek, hogy válaszoljál, ami nagyon nagy különbség, és egyelőre nem is igen sikerül, asszem túlzottan hozzá vagy szokva a "kommunikációhoz". Mert, ugyebár, az kommunikáció, hogy a budiliga "a" magyar állampolgárságot igenli, a válasz meg az lenne, hogy egy nagy lófaszt, már megbocsáss, hanem csak ezt meg ezt, meg ezt.

Tudod mit, Béla Sándor? Nem erőltetem én ezt a dolgot tovább. Az a benyomásom, hogy még ha akarnál válaszolni, már akkor sem menne az neked.
Előzmény: Kovács Béla Sándor (244)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.15 0 0 246
Nem, nem ismerte el. Félremagyarázod.
Előzmény: carl solomon (245)
carl solomon Creative Commons License 2004.11.15 0 0 245
Aha. Így könnyű. Én akarok valamit, de borzasztónagyon, viszont nem mondom meg, hogy mit! Találd ki te, ott van rá az apparátusod.
Ezzel a logikával elismerted, hogy teljesen elvetélt ötlet a népszavazás.
Előzmény: árnyékgyuri (243)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.15 0 0 244

Te összekeversz valakivel Nem én irányítom a Fidesz kommunikációját.

De ha gondolod a kedvedért - szvsz a többiek elsőre is  értették - megismétlem: az alapvető jogokat és kötelességeket az 1949. évi XX. törvény (az alkotmányról) XII. fejezete 54-70/K. §) szabályozza. Megjegyzem, ezen jogok többségét a hatáyos szöveg már ma sem köti állampolgársághoz, hanem a "mindenki" "mindenkinek" megfogalmazást használja. A csak az állampolgárokat megillető jogok egy része pedig ma is további feltételekhez kötött (mint a választójog a magyarországi lakóhelyhez), mások feltételeinek a rögzítését pedig külön jogszabályba utalja az alaptörvény. A határon túli magyarok számára szerintem a 69. § első három bekezdése a legfontosabb.

 

Egyébként a véleményem, hogy a határon túli magyaroknak kérelmükre meg kell adni a magyar állampolgárságot. A pontos feltételek és az esetleg szükséges törvénymódosítások kidolgozását a parlament bölcsességére bízom.

Előzmény: bormester (241)
árnyékgyuri Creative Commons License 2004.11.15 0 0 243

Ez egy szokásos Gyuresz féle idiotizmus. Ez a faszi tényleg idióta: mint kormányfő megkéri az ellenzéket, hogy tegyen le egy törvényjavaslatot.

Öreg: ha csak ennyit tudsz akkor ne nagyon vergődjél. Neked vannak minisztériumaid, apparátusod és még ezt is a másiktól várod? O.K. letesszük de akkor a Te tavaly keresett 80 milládat Orbi kapja! Így jó lesz?

Sajtómunkás Creative Commons License 2004.11.15 0 0 242

Főcenzor Eftáss!

Köszönjük a világos utasításokat. Előre a 800 km új autópálya eddig részarányos 483,3 km-én!

Előzmény: borsosalma (-)
bormester Creative Commons License 2004.11.15 0 0 241
Ez nem válasz, Béla Sándor.

Minden eddig megnyilvánulása a budiüzér szövetségnek azt sugallja, hogy azt a bizonyos "igen"-t nem teljeskörű (magyarul: magyar) állampolgárságra értik, noha abban neked kétségkívül igazad van, hogy másmilyen meg egyelőre nincsen. Mert ha úgy értenék, akkor nem kéne szorgalmazniuk december 5-e rlőtti törvényalkotást - ugyanis nem lenne rá szükség.

De értlek én. Te mindent tudsz, ismered, hogy a toi-toi állampolgárság mit takar, és csak mulatsz rajtunk, beavatatlanokon. "Szépen kérlek", kérve kérlek, Béla Sándor, áruld el (megint vastagon szedem, hogy lássad, mi itten a lényeg):

mi a pontos tartalma annak az "állampolgárságnak", amelyet szövetséged igenel?
Előzmény: Kovács Béla Sándor (238)
zuglo_14 Creative Commons License 2004.11.15 0 0 240
"Kettős állampolgárság: a kormányfő törvényjavaslatot kért a Fidesztől 2004. november 15. 14:18 Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben azt mondta: az elmúlt 15 évben a kormányok és az Országgyűlés folyamatos erőfeszítéseket tettek a határon túl élő gondjainak enyhítésére, és arra kérte a Fideszt nyújtsa be azt a törvényjavaslatot, amellyel megoldhatónak véli a kettős állampolgárság kérdését. "Az elmúlt 15 évben a magyar parlament, az előző kormányok folyamatos erőfeszítést tettek arra, hogy az állampolgársági jogok kiterjesztése mellett megalkossák a közös felelősség, a nemzetpolgárság intézményét, osztozva a határon túl élők gondjainak megoldásában" - fogalmazott a kormányfő. Arra kérem a Fideszt, hogy nyújtsa be azt a törvényjavaslatot, amely annak "a politikai, nemzetpolitikai szándéknak az érvényesülését fogja eredményezni, amit ő fontosnak tart" - tette hozzá Gyurcsány Ferenc. A kormányfő közölte: ismeri az MSZP, az SZDSZ és az MDF álláspontját, de a Fideszét nem, csak azt tudja, hogy korábban a kettős állampolgársággal kapcsolatban kételyeik voltak. Elmondta: az elmúlt hetekben azt látta, hogy a Fidesz támogatja a népszavazást, "az elmúlt tíz napban ugyanakkor meg azzal szembesültünk, hogy már mintha nem is a kettős állampolgárságról beszélnének, hanem egy útlevél megadásáról és semmi többről, miközben a kettős állampolgárság megadása (...) veszélyezteti azokat a kedvezményeket is, amelyek a magyarigazolványhoz kötődnek". A pénteki Magyar Állandó Értekezlet üléséről a miniszterelnök azt mondta, hogy a kettős állampolgárságot támogató határon túli szervezetek maguk is azt mondják, hogy a kérdés ilyen módon való feltétele szerencsétlen. Gyurcsány Ferenc szerint "sikerült olyan kérdéssel szembesíteni magunkat, amely az aktív állampolgárok körében indulatot és jelentős elbizonytalanodást vált ki", és láthatóan nem egyesíti a nemzetet, hanem szétszakítja, ez ennek a kérdésnek a csapdája. A miniszterelnök elmondta, hogy a kormány azt gondolta, helyes irányba viszi a megoldást, ha elfogadásra javasolja a szülőföld- programot, amely útlevélről és utazásról, a szülőföldön megmaradásról, a szülőföld gazdasági fejlesztéséről szól." "http://www.mti.hu/cikk/36679/" Csak, hogy legyen mit olvasni:-)
Előzmény: Kovács Béla Sándor (151)
Kagakusha Creative Commons License 2004.11.15 0 0 239
Miért nem válaszolod neki azt: mert hogy ő állítólag igennel? :-)
Előzmény: bormester (237)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.15 0 0 238

Alkotmány. XII. fejezet. Állítólag középiskolában tanítják.

Előzmény: bormester (237)
bormester Creative Commons License 2004.11.15 0 0 237
Egyrészt, Béla Sándor, honnan a francból veszed, hogy nemmel akarok voksolni, főként, hogy egyáltalán voksolni akarok? Másrészt, Béla Sándor, nem tudom, bizony nem tudom, ezért kérdem. Mondjad, tehát, erősen figyelek.
Előzmény: Kovács Béla Sándor (234)
Derek Creative Commons License 2004.11.15 0 0 236

"Én a betörő jövedelmét is munkával szerzett jövedelemnek ismerem el, mert vállalta ellenében a kettől nyolc évig letöltendőt"

 

Es ha leadozik utana akkor lebukas eseten csak ezt kell letoltenie, ha nem akkor adocsalasert is meg par ev pluszt hozza.Ez nem vicc ,az USA-ban az illegalisan szerzett jovedelem utani adora is igenyt tart Uncle Sam.

Vegul is Al Capone ezert ult.Mert a zsarolasbol es illegalis szerencsejatekbol szerzett jovedelme utan nem fizetett adot.Csak nala magat a rablast nem tudtak bizonyitani.

Előzmény: kiski (222)
qncogi Creative Commons License 2004.11.15 0 0 235

Bajban vagy.

Előzmény: Kovács Béla Sándor (234)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.15 0 0 234

Hát nem tudod? Akkor mire alapozod ezt a nagyon eltökélt "nemet"?

Előzmény: bormester (232)
Kagakusha Creative Commons License 2004.11.15 0 0 233
Ravasz cím ... :-)
Előzmény: Probatbicol (231)
bormester Creative Commons License 2004.11.15 0 0 232
Te, Béla Sándor,

úgy látszik nem szdtem eléggé vastagon a kérdést, mert nem vetted észre. Te komoly, megfontolt férfiú vagy, nem csak a levegőbe eregetsz, tudod miről beszélsz. Szövetséged is mindig pontosan tudja, mit akar (azt a mobil budit is milyen jól kikalkulálták). Ne hagyjál minket kétségek közt, hiszen te egzaktul tudod, mire mondasz igent vagy nemet, írd hát ide nekünk, tévelygőknek:

mi lenne szövetséged szerint a "kettős állampolgárság" pontos tartalma?
Előzmény: Kovács Béla Sándor (177)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.15 0 0 231

Hibahatáron belül szűkül a két nagy párt közti különbség

 

A Marketing Centrum felmérése szerint október és november eleje között a pártok támogatottsága a hibahatáron belül változott: az összes megkérdezett körében 7 százalékról 4 százalékra csökkent a Fidesz előnye. A közvélemény-kutató szerint úgy tűnik, hogy Gyurcsány Ferenc színrelépése továbbra is jótékony hatással van az MSZP népszerűségére. A kutatásból kiderül, hogy a Fidesz elutasítottsága kezdi utolérni az MSZP elutasítottságát.

 

Index, 2004. november 15., hétfő 11:29

kiski Creative Commons License 2004.11.15 0 0 230
Nem olvastam a felmérést, csak a GyvO topikban láttam róla szólni. 
Előzmény: Kovács Béla Sándor (228)
qncogi Creative Commons License 2004.11.15 0 0 229
Idegesnek tűnsz és kapkodsz. Egyébként is értelmetlen.
Előzmény: morgos (227)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.15 0 0 228

OFF

Szintén Sekiék október végi felmérése szerint Sopronban 30-40 százalék között lesz az első fordulóban a részvétel. Már megmagyarázta azt is. De magyarázni én is tudom...

 

És még rosszul is olvasod. Nem került a becslési határon belülre, hanem a becslési határon belüli a változás. Vagyis lehet, hogy nincs is változás, csak a felmérés bizonytalansága.)

"Óriás és ékszerész" - olvasta a Szabó Lőrinc Debrecenben...

ON

Előzmény: kiski (222)
morgos Creative Commons License 2004.11.15 0 0 227
Hát persze, mert te tudtál róla. Most megint megpróbáltad altatni a másikat. Hülyék Bukarest!
Előzmény: qncogi (224)
Kagakusha Creative Commons License 2004.11.15 0 0 225
"Nincsen sok lehetőség de, nem terjeszt be semmit tudniilik van ugye az a népakarat.
Igenre be fog terjeszteni egy olyat, amitől gyurcsányt kilil a hideg, mert nem lesz rá pénz, és seggberugja az EU. tehát abovo nem szavazza meg."


Ja.
De mi van, ha "Gyurcsányt" úgy kiveri a hideg, hogy "megszavazza", és 2006-ban veszi a kalapját? A kalandorpolitikára való hajlam tőle sem áll távol. :-)

KBS itteni heves reagálása is azt mutatja, hogy azért ez dilemma.
Tiszta ügy, hogy a Fidesz vezetői titokban az érvénytelen népszavazásban reménykednek, esetleg a "nem"-ben, hiszen a józanabbak világosan látják az "igen" döntés roppant kockázatát. A kormány és a kormányzó pártok vezetőinek ostoba hozzáállása miatt 2006-ban sokkal nagyobb politikai hozadéka lenne számukra egy "érvénytelen" eredménynek
Előzmény: pindiy (168)
qncogi Creative Commons License 2004.11.15 0 0 224
Szigetelős 2002-ben biztos, hogy engem hülyítettek?
Előzmény: morgos (221)
qncogi Creative Commons License 2004.11.15 0 0 223

Mérnök, az a kitétel a ptiszai nevű szörnytől származik, nem kell neked mindent értened. (De hogy semmit, az már túlzás.:D)

Nilyen krtitikára gondolsz, vagy te így hívod a zagyvalékot, amit te se értesz?

(Új pont a Best of Czibókba.:)

Előzmény: Czibók Kálmán (219)
kiski Creative Commons License 2004.11.15 0 0 222

A demagógiát valóban nem a Fidesz kezdte, ők is úgy tanulták. :-)

Ha azonban olvasol mértékadó szerzőket, akkor beláthatnád, hogy az igazi, nagyívű baromságok puffogtatásában 1990-et követően Viktorunk volt az úttörő.

 

Az pedig, hogy MP akart-e valóban együttműködni, sosem fogjuk megtudni, mert minden alkalommal, amikor kinyújtotta a kezét, a Fidesz beleköpött. Így aztán már csak annyi biztos, hogy MP tett gesztusokat, melyeket a Fidesz nem fogadott el.

 

 

Meg fogsz lepődni. Én a betörő jövedelmét is munkával szerzett jövedelemnek ismerem el, mert vállalta ellenében a kettől nyolc évig letöltendőt. A rizikóvállalás-eredményesség függvényben mindkét oldalra odatette magát.

Természetesen nem csak átveréssel, aljassággal lehet profitot csinálni. De anélkül semmiképpen.

 

Az utolsó mondatokat csak a költői ív lezárásaként kellett odatennem. Bár Sekiék felmérése szerint mára a két nagy párt közötti különbség a becslési bizonytalanság határán belülre került, mint olvasom a GyvO topikban.

Előzmény: Kovács Béla Sándor (192)
morgos Creative Commons License 2004.11.15 0 0 221
Ezt meg dugd fel, mert csak hülyítenek vele, mint 2002-ben! Amúgy neked szol.
Előzmény: qncogi (206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!