Nem egyszer kerülhet az ember olyan helyzetbe, mikor csak rossz döntést hozhat. Most sikeresen megint ilyen helyzetet teremtettek politikusaink (határainkon belül és kivül). Ha a nem szavazat győzne , micsoda arculcsapás lenne az a kinteknek, de ha az igen győz, ki az a nagytudásu, ki aki megmodja, hogy ki a magyar a határainkan kivül. Érvénytelenség esetén is megindul majd az egymás okolása. A 2002-es választás hangneme visszatér (visszatért), megint árokásás csak most máshol és mélyebben.
Ha megvan a 2 millió iegen, akkor kész pasz, ugyanis nagyon csekély a valószínűsége annak, hogy 2 millió +1 db nem szavazat kerüljön az urnákba. Ha mégis, akkor viszont tutire 50% fölött lesz a részvételi arány. Ez alatt pedig tök mindegy, hogy elmész nemmel szavazni vagy otthon maradsz. Ez utóbbi viszont egyszerűbb. Szerintem 35%-os részvétel a várható max.
Blöffölésre szerinted mi a helyes válasz? Ha lehívom a lapjait, bukik - ez nem cél. Ha belemegyek, akkó' csak a tétet emeltem - kiszámíthatatlan kimenetelű végjátékkal.
Ahhoz túl nagy a tét alapesetben is, hogy bármelyik fasság ésszerű legyen. Mi marad? Az újraosztás...
Aki nem szavaz, magára vessen. Én eddig még minden népszavazáson részt vettem, véleményem is volt. Azért megyek el a szavazásra, hogy ott közöljem, mit gondolok a kérdésekről.
Rohadtul utálom, hogy az emberek bal- és jobboldalban tudnak csak gondolkodni. Én pl. nemzeti érzelműnek vallom magam, nem kommunistának, de baloldalinak. Nem tehetek róla, ha pártokba akarnak besorolni, holott csak elveket kedvelek/vagy nem, nem feltétlenül pártokat. Most NEM országgyűlési választásról van szó!
azt hiszem 30 millio emberrol beszelunk. azt hiszem cca 30 millio allampolgara volt a trianon elotti magyarorszagnak? ezeknek hany leszarmazoja lehet? 100 millio?
nem igazan laatom a kozosseg erdeket. patrubany peldaul azt mondta idejonnek a romaniai magyarok itt dolgozni fognak, adot fizetnek. es hogy ez milyen jo.
de azt VELETLENUL sem mondta hogy valoszinuleg az altaluk kivaltott addig adot fizeto emberek munkanelkuli segelyt fognak kapni.
mi a kozosseg erdeke? ha belekerul penzbe vagy belekerul sok penzbe ki fogja fizetni? ki fog kevesebbet kapni? ki fizeti a reveszt?
en inkabb ugy fogom fel hogy megvan az allaspontom (nem ez a megoldas) de elfogadom a tobbseg akaratat.
de ugye te is latod hogy mindenfele hazudozas folyik.
EDDIG miert is nem volt ez a dolog problema? mi is a romaniai magyarok nagy nagy problemaja? vagy van egy szerbiai, ukrajnai magyarsag es ezert hozunk ekkora nagy valtozast a torvenyben ami eddig nem volt?
a magyar etnikumuak eddig IS kedvezmenyezetten kaptak az allampolgarsagot. sok sok evvel kedvezmenyezettebben.
hany magyar allampolgara volt a regi, trianon elotti magyarorszagnak? ezek hova merre szorodtak szet?
A nagyrésze sehova. Maradt a fenekén, csak közben kicserélték az állampolgárságát.
Aztán természetesen sokan jöttek a megmaradt kishazába. Mentek aztán főleg Amerikába, Ausztráliába, meg az EU államaiba, Svájcba is. Később is, persze, a II.v.h. után, az oroszok elől, 56 miatt, meg a szocializmusból szökve. Persze mentek kelet felé is, de általában nem önként (lásd: utolsó magyar hadifogoly).
Nem, idáig még nem tanultam meg kengurául, de majd igyekezni fogok… Szintén több nyelven értek, beszélek…Nincs identitászavarom, csak keserű a szám íze ettől a vitától, amit Tisztelt MAGYAR testvéreim lerendeznek. A legközelebbi népszámláláskor nyugodt szívvel nem fogom bejelölni a magyar nemzetiséget. Talán csak ennyi…Egy leendő KENGURA
elolvastam meeg a valasz elott. es komolyan is irtam. mind a ket felvetes ervenyes.
a lenyeg mindenki menjen szavazni es erdeke, meggyozodese, partszimpatiaja szerint szavazzon.
az eredmenyt meg fogadjuk el. hiszen nem verre megy.
azt is gondolom hogy azert is a nem fele hajlok mert az igent nem lehet visszacsinalni. tehat inkabb nem kellene MEEG donteni. keresni mindenfele normalisabb lehetoseget.
nem tudom hogy a nemre biztato kormanyt hogy lehet mindenfelevel vadolni amikor most is sok sok milliardot kolt erre a dologra? sok sok milliardot a magyar adofizetok penzebol, akik onmaguktol nem igazan szannanak erre. mert hogy inkabb magukra koltenek. de a kormany a hatkivuli magyarokra kolti. mit kap csererbe? azt hogy meeg es meeg es hogy hazaarulo...
egyszeruen nem is ertem ezt az allaspontot. mi mas lehetne az allaspont meg egy varhato vereseg eseten is mint hogy az ember becsuletesen kuzdjon es ugy essen el.
a rossz kerdesert nem mi felelunk, mint ahogy a problema letezeseert sem.
egyebkent az is becsuletesebb lenne ha azt mondanak hogy csalasokkal mindennel egyutt ez egesz bele fog kerulni 500 milliard forintba meg fogjuk emelni az adokat de mindenkinek azt javasoljuk hogy szavazza meg.
es akkor legalabb nem lenne vita. megszavaznank teljes lenne az igen es fizetnenk.
vegul is ez is egy megoldas. de nem az lenne hogy sokan mas faszaval vernek a csalant vagy azt mondanak hogy nem tudtuk meg ilyenek.
nemetorszagban is jelentos adoemelesek voltak amikor visszacsatlakoztattak keletnemetorszagot. hiszen a beruhazasok sincsenek ingyen.
minden penzbe kerul. tolem vallalhatjuk de csinaljuk tudatosan. nem tudattalanul mint a hulyek!
10 evig nem lesz nyugdijemeles de visszakapjuk az onhibajukon kivul elszakitott magyarokat.
es nem demagog szoveget nyomok hanem ez is egy lehetoseg.
ami nem tetszik az a mindent athato keetoldali sunyisag!
hany magyar allampolgara volt a regi, trianon elotti magyarorszagnak? ezek hova merre szorodtak szet?
nekem nem lenne ezzel gondom. csak lehet hogy tul sokan lennenk.
hiszen eljuthatott egy magyar/roman mondjuk tibetbe. es ott gyartott 150 vagy 15000 kicsi kinainak latszo emberket de azok mind magyarnak mondjak magukat. egyenesagi leszarmazottak....
felreertes ne essek ezt igy tartanam korrektnek.
ha valaki magyar akkor a leszarmazoi is magyarok ha erre igenyt tartanak...
Lényegében nulla a valószínűsége annak, hogy eredménytelen lesz, erre egyszerűen nincs befolyásod! Akkor lenne, ha lenne egy harmadik lehetőség a szavazólapon: döntsön a parlament.
Jelen esetben arra játszani, hogy OV nem tudja összeszedni a szavazók negyedét (2 millió embert) igencsak hazárdjáték. Nálam például az otthoniak tutira el fognak menni és igennel szavazni, ezt anélkül tudom, hogy egyáltalán megkérdeztem volna őket. Jobboldaliak és követik Viktorkát. Én is jobboldali vagyok és ki nem állhatom (de nem ezért szavaznék nemmel).
Ezekkel az emberekkel egyszerűen nem lehet beszélni. Próbáld meg. Nem megy.
Ugyanarról beszélünk. Itt az érvényesség nagyjából marhaság (a jelenlegi rendszer szerint). Kellene egy érvényességi küszöb, vagy legalább egy erősebb eredményességi. Más dolog. Nekem az a véleményem, hogy erről döntsön inkább az országgyűlés, ahogy szeretne. Melyik gombot nyomjam? Nincs harmadik gomb, pedig jól jönne,. Most lényegében a hallgatás beleegyezést jelent.
a magyar ontudatos, morog, dohog, hoborog es panaszkodik. neki jaar az allampolgarsag es gyuloli hogy a hivatal csicskaztatja.
a kinai es masok meg fizetnek, sulyos osszegeket fizetnek az allampolgarsagert. mert az nekik jo es az nekik kell. sulyos penzeket, lehet hogy millio(ka)t er meg nekik.
ja es mi adjuk ingyert a magyaroknak mert a veereink azt a dolgot aminek erteke van.
de ha en akarok mondjuk francia allampolgar lenni az nekem sulyos milliokba kerul.
tehat itt van valami ami ertek (nem tudom miert de nyilvanvaloan) es vannak valakik akik ingyert akarjak megszerezni.
masok tobb millio forintokat fizetnek azert hogy nyugateuropaba csempesszek oket. koztuk magyar embercsempeszek is.
es nanaa hogy van aki akarja ezt a mezesbodont ingyert. nanaa hogy van aki politikai hatalomert tamogatast ad ehhez...
Ez az egyik... Nincs benne diszkrecionális jogkör, azaz mintegy automatizmussá teszi. A másik: egy új törvény, ami az állampolgárságot szabályozza, eredendően anyagi jogi természetű, aholis körülményesebb etnikai alapon diszkriminálni, mert akár az Alkotmánybíróság, akár az Emberijogi Bíróság fogást találhat rajta.
Ezt a kérdést eljárásjogi aspektusból célszerű megközelíteni.
Hogy mi lenne a helyes kérdés? Nemt'om, agyalok rajta vadul, hogy ne legyen fogható nemzetközi jogi, EU-csatlakozási szerződés alkalmából sem - mindazonáltal nem ez a szakterületem...
halal komolyan mondom egy konnyitesre vonatkozo nepszavazas mellett nyugodtan lehet inditani egy
megoldasra
vonatkozo nepszavazast.
a jelenlegi szabalyozas mellett is elofordul hogy valaki nem el itt. hiszen papirokat vizsgalnak es nem eletvitelt. hany es hany fiktiv bejelentkezes van most is. mert ez a bejelentkezes kell a kerelemhez. de az ott lakast erdekes modon nem vizsgaljak. csak es kizarolag a tulajdoni lapot. es egy alberleti szerzodes kell hozza. de valaki gondolom akarhany szemelynek biztosithat alberletet.
ugye erdekes dolgok vannak?
megtalaljuk mi a magunk konnyiteset.
a kinaiak meg nehezitik inkabb a dolgokat. beelelik. penzzel beelelik a boritekokat. az ugyintezo meg kedvesen mosolyg.
picit csunya voltam. neha van ilyen. tudod nekem eszembe nem jutna magyarok ellen ilyen csunyan megnyilvanulni. hiszen azert vagyok magyar hogy az ilyen es az olyan magyart is elfogadjam.
hiszen itt is van annyi rossz es csunya magyar. mondhatnak rajuk minden rosszat kiabalhatnek kigyot bekat. de nem teszem.
es magyarbaratsagom nem attol fugg hogy eppen mennyi penzt, tamogatast, utlevelet kapok hazamtol. ez nem celszerusegi alapon mukodik. akaratom ellenere vagyok magyar es el kell fogadnom a hazamat.
a kinti magyaroknal ez ugy nez ki hogy valami hasznossagi elven is mukodik.
en ha magyar lennek es magyarul akarnam tanittatni a gyerekemet akkor egy fillert ezert nem fogadnek el. eegetne a kezemet az a 20000 forint. tudod, te kis bolond? tudod?????
peldaul a megalkotando torvenyben lehetoseg mutatkozik arra hogyha valakinek valamilyen felmenoje valamikor magyar allampolgarsaggal rendelkezett ez automatikusan kotelezove tegye keresenek teljesiteset.
ez peldaul jo lenne?
mi van ha a jelenlegi kormanytobbseg ezt az allaspontot akarja a torvenyben? gondolom a torveny nem 2/3-os tehat egyszeru tobbseggel ervenyesitheto ez az allaspont. es akkor mindket ero erofesziteseket fog tenni szavazoi reteg megszerzesere.
a szavazas alapveeto allampolgari jog. lakohelyhez valo koteserol barmikor kiderulhet hogy alkotmanyellenes. mivel ma sem elnek nagyon sokan eletvitelszeruen magyarorszagon akik szavazni kepesek peldaul kulfoldi kepviseleteken...
Nem tudom az időbeli hatályát egy népszavazásnak, erre még nem volt példa, de egy év biztosan nem elég ahhoz, hogy felül lehessen írni. Igazából egy sikeres népszavazást csak egy másik népszavazással lehet kiváltani, az viszont nem rendezhető meg ugyanabban az ügyben egy ideig. Nem emlékszem pontosan de úgy tudom öt évig. (Ez nem biztos)
De nem kéne ezt annyit ragozni. Minek sunyiskodni? Ha a nép dönt, akkor azt kell tenni és ne jusson senkinek eszébe megpróbálni kikerülni. Teljesen értelmetlen erre spekulálni. Hogy változtatás, vagy könnyítés... ugyan már az AB-nél nem hülyék ülnek.
Az EU is csak spekuláció, ha az EU-val ütközik az alkotmány, akkor meg kell változtatni, és akkor természetesen az az új helyzet. De nincs ilyen kilátásban.