A programok/kellékek között van a rendszereszközök folder, abban pedig a rendszervisszaállítás (angolul system restore; olaszul sajnos nemtom). Na azt megnyitod, és kiválasztod a visszaállítási pont létrehozása nevű (értelmű) sort, és létrehozol egy (mondjuk) SP2 telepítése nevű visszaállítási pontot.
Elnézést a csúcstudatlan kérdésért: Mi az a "rendszervisszaállítás" a telepítés előtt? XP Home SP1 van most. Az SP2 telepítése előtt miféle rendszerre "állítok vissza"? Tompa vagyok reggel, de ha nem magyarázzátok el, az is maradok.
1. Érezhetően, bár nem vészesen lassabb lett az XP-m.
2. NAV 2004-et nem ismerte fel, illetve képtelen volt integrálni a Windows Biztonsági Riasztásokba.
3. Tűzfalról még nem tudok nyilatkozni, ugyanis zsigerből kikapcsoltam, mert ZA-t használok, és most nincs időm tesztelgetni -- de ami késik, nem múlik...
4. Minden fontosabb programom rendben működik a frissítés után is.
5. A kikapcsolás érezhetően lelassult, valami gond lehet a rendrakással?
6. Bootolás az eddigi 24-28 másodpercről kb. 40-re növekedett, ezen majd még buzerálok egy jót, ha nem kell sietnem :o)
1.
Kapcsolja be az Automatikus Frissítés funkcióját a vezérlőpultról.
2.
Látogasson el a Windows Frissítés oldalaira, ahonnan az elérhető nyelvi verziók közül válassza ki az Ön operációs rendszerének megfelelőt, majd válassza a Telepítés menüpontot
3.
A Microsoft által kiadandó telepítőkészlet segítségével is telepítheti az új szervizcsomagot. Kérjük kattintson ide amennyiben nem internetes letöltéssel, hanem CD-ről szeretné installálni a Windows XP SP2-t. Jelenleg még nem elérhető a telepítőkészlet, kérjük látogasson vissza a következő napokban, hogy megrendelje a telepítő CD-t.
Kérjük segítse munkánkat és jelölje meg, hogy a fenti lehetőségek közül Ön melyiket választja!
Köszönettel, Microsoft Magyarország
Mostanában írogat be <a href="http://forum.index.hu/User/UserDescription?u=441523" target="_blank">ez a MS-os srác</a> a Windows XP topicba. Szerintem meg kellene kérdezni, ha másért nem, legalább tudjanak hivatalosan is a problémáról.
<I>Nem lehet más filekezelőt használni. Pont ezt írtam. Az XP uralja a bluetooth-t.</I>
Ezt úgy értsem, hogy nemcsak az integrált, hanem mindenféle bluetooth eszközt, beleértve az USB-s csatlakozásúakat is.
Nekem az SP2-n kívül minden frissítés installálva van, van saját tűzfalam és vírusírtóm, eddig úgy tűnt, hogy ezekkel nem lesz gond, az viszont nem jó poén, a fájlonként rákérdez másolás esetén pl. a telcsi és a notebook között. Ez utóbbit nem lehet valahogy kikapcsolni.
Ebből a szempontból még ok is lenne, csak nem gondolkoztak azon, hogy a bluetooth olyan dolog, amit bármikor kikapcsolhatok, és igazán csak akkor teszem be a gépbe, ha használni akarom. Viszont amikor képeket, vagy bármi mást szeretnék átküldeni a telefonomról, nem lehet, csak egyessével, ami igencsak lelassítja a munkát.
Gondolom, a biztonság iránti megnövekedett igénnyel összefüggésben nem küldhetnek nyakra-főre fájlokat, csak ha a fogadó egyenként jóváhagyja az adatátvitelt. Ha így van, az szerintem nem olyan nagy baj.
Vagy félreértem a dolgot?
Azért van olyan, csak valszeg te nem használod. Pl: Bluetooth. Átveszi felette az XP az uralmat, és már a saját progijával nem működik, így nem használható olyan jól, mint elötte.