Keresés

Részletes keresés

Vadista Szandál Creative Commons License 2013.02.07 0 0 49

Nem tudom mennyire tipikus ahogy az MKB Ep csinálja, a számlákkal csatoltan küldött nyomtatványon jelezhetem, hogy hogy kérem e vagy sem az adóköteles termékek kifizetését. Nekem jó, hogy átbogarásszák és ha oylan (néha egészen meglepő ) tételt találnak benne ami nem jogosult adókedvezményre akkor azt én nem is szoktam kérni , hogy utalják vissza.

Kérhetném azt is, hogy utalják, s majd én az adóbevallásomban feltüntetem, de a fene sem tartja nyilván ezeket 1-1,5 évig, nem ér annyit.

Elképzelhető ez a 3 nap vs 20 nap visszatérítési idő mögött, hogy többet szöszölnek a számlákkal?

Előzmény: Vadista Szandál (37)
KoRUND Creative Commons License 2013.02.07 0 0 48

A K&H Medicinából lett a Medicina!

M61 021 Creative Commons License 2013.02.07 0 0 47

A K&H Medicina az ugyanaz mint a Medicina Ep, jól látom?

Előzmény: Laslow (45)
M61 021 Creative Commons License 2013.02.06 0 0 46

Én úgy tudom a kilépés díját meg lehet spórolni, mert be lehet lépni úgyis az új pénztárba, hogy a régit nem mondjuk fel. A régibe már nem utalunk-utaltatunk tagdíjat sem, egyszerűen elfogyasztjuk a rajta lévő összeget, és 1-2 felszólító levél után automatikusan kiléptetnek.

Előzmény: Laslow (45)
Laslow Creative Commons License 2013.02.06 0 0 45

Ezért választanám a K&H Medicinát. Az AXA-ról való átváltás összegét viszont csak évek alatt hozná vissza (kilépés-belépés-főkártya-társkártya), ennyire előre pedig sajnos nem érdemes tervezni ebben az országban.

Előzmény: kapasz (44)
kapasz Creative Commons License 2013.02.05 0 0 44

A 95% csak munkáltatói befizetésnél igaz. Ha te magad fizetsz be (= egyéni befizetés), akkor 98%-ot írnak jóvá, ami a legobbak között van.

Forrás: http://www.medicinapenztar.hu/images/pdf/MED_kezikonyv_2013.pdf

Előzmény: M61 021 (43)
M61 021 Creative Commons License 2013.02.05 0 0 43

A Medicinánál 300 ezer ft-ig 95%-ot írnak jóvá.  Aki csak 100 ezret költ egy évben, annak kedvező lehet, de a 2-300 ezres tartományban vannak nála jobbak is.

Előzmény: kapasz (42)
kapasz Creative Commons License 2013.02.05 0 0 42

Pontosan így van, ahogy leírod. Azért nem lehet a számlát egyéni befizetésnek elkönyvelni, mert a jogszabályok alapján a befizetett összeg után lehet adókedvezményt igénybevenni. Ezért érdemes év végén még úgy is befizetni, hogy akkor éppen nincsen elszámolandó számlád. (Majd lesz januárban vagy még később, a befizetett összeg nem évül el).

Én Medicinát használok már néhány éve és meg vagyok elégedve. Magas a jóváírt összeg és gyors az elszámolás is. Amikor feladom a számlákat postán, ugyanakkor utalom azok ellenértékét is. Az elszámolás 3 munkanapon belül megvan, így a postázást követő kb. 1 hét leforgása alatt visszakapom tőlük a pénzt a magán számlámra, ahonnan az utalást indítottam. Így az egészségpénztári számlámon nem halmozok fel összegeket, csak a 2.500 Ft-os tagdíjak gyűlnek alapból, de a számlabeküldéskor azt is lefogyasztom.

Akinek van adózott jövedelme, mindenképpen megéri az egészségpénztár, de érdemes a %-okat összehasonlítani. A sokat reklámozott patikapénztár például a fasorban sincsen a Medicinához képest.

Előzmény: maker7 (40)
háj bye Creative Commons License 2013.02.05 0 0 41

Én is MKB-s vagyok (még), és azt javaslom, írásban tedd fel nekik a kérdésedet, mert telefonon nagyon megvezetnek!

Nem tudom hogy minden fogorvosi számlát elfogadnak-e, de a honlapjukon, ami azért nem annyira könnyen áttekinthető, talán megtalálod a választ.

Én egy olyan egyszerű kérdést tettem fel, hogy kifizetik-e a külföldön keltezett forintszámlát? A telefonos szerint igen, aztán kiderült hogy mégse. Most a Békéltető Testületnél fogom jelezni hogy kártérítésre tartok igényt, ami a kifizetetlen számla összegével lesz egyenlő.

Előzmény: maker7 (40)
maker7 Creative Commons License 2013.02.05 0 0 40

Ha egészségügyi szolgáltatásnál (pl fogorvos) nincs lehetőség kártyás fizetésre, és kp-vel fizet az ember, majd számlát kér, akkor utána hogyan megy a dolog?

A számla és az igénylőlap beküldése után az ebp.-i számláról átutalják az összeget a tag bankszámlájára? (MKB ep.)

Ez így elég cifra, mert ehhez oda kell utalnom előbb. Egyszerűbb lenne egyéni befizetésnek elkönyvelni a számlát, hogy lehessen adóvisszatérítést kérni...

KoRUND Creative Commons License 2013.02.05 0 0 39

Nekem Medicina van. Azért abban ne legyél biztos, hogy mindenhol elfogadják, mert bár nekem eddig 1 kivétellel mindenhol elfogadták, de gyógyszertárban úgy szoktak a kártyára nézni mint a fehér hollóra. 5 alkalomból 3szor megkérdezik: bankkártya? Az egyetlen hely ahol eddig nem tudtam elsütni az a feleségem nőgyógyásza volt. Természetesen minden EP-vel kapcsolatban áll, csak a Medicinával nem...

Előzmény: Laslow (38)
Laslow Creative Commons License 2013.02.05 0 0 38

AXA: a számla beérkezésétől számított 3 napon belül utalják a pénzt. A 20 nap nekem nagyon soknak tűnik. Amúgy, ha most választanék egészségpénztárat, a K&H Medicina lenne a választott. Ennek oka az, hogy egyrészt nagyjából mindenhol elfogadják a kártyájukat (mint ahogy az AXA és az MKB esetében is), és legutóbb náluk tűnt a legmagasabbnak az egyéni befizetésekből ténylegesen jóváírt összeg. A magam részéről már nem a munkáltatóm, hanem csak én fizetek az egészségpénztári számlára, így ez nagyon fontos tényezővé vált. Amúgy teljesen elégedett vagyok az AXA-val, az e-mailben feltett kérdésekre 1-2 nap alatt válaszoltak, a netes felületük tök jó, számtalan cuccot lehet venni a webboltjukból egészségpénztári számlára, negyedévenként mindig produkál valamennyi hozamot (nem tudom arányaiban a többi pénztárhoz képest sokat vagy keveset-e). Panaszom nincs tehát rájuk, csak hogy egy minimális összeggel többet vonnak el a befizetésekből, mint a K&H, amiről egyébként semmit sem tudok.

Ja, új dolog az AXA-nál, hogy havi 50Ft-ot levonnak 500.000Ft-os kritikus betegség biztosításra (ha rákod lesz, vagy szívrohamod, vagy akármi ilyen durvább, akkor 500eFt értékben állják a betegséggel kapcsolatos költségeket a biztosítás alapján).

Előzmény: Vadista Szandál (37)
Vadista Szandál Creative Commons License 2013.02.04 0 0 37

MKB-t ismerem, merem ajánlani őket.

Árban talán picit olcsóbbak mint a többi, de nem érdemi.

Kártyájuk jó, ha számlát küldök be kb. 20 nap az elküldéstől a számlára érkezésig standardan. Jók a hozamok is.

Weboldaluk már látszik nem a legfrissebb fejelsztés, de informatív nincs vele gond.

Előzmény: ronaldinhogaucho (32)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.04 0 0 36

Azert a 7ezer forint adokedvezmenyert biztos megeri? Nehany ev alatt ugyis elvisznek ennyit a koltsegek.

Előzmény: ronaldinhogaucho (32)
háj bye Creative Commons License 2013.01.29 0 0 35

Kissé szigorodtak a felhasználási területek az utóbbi években. Egyik-másik ep meg is szűnt, ill. beolvadt egy nagyobba.

europass24 Creative Commons License 2011.04.30 0 0 34

melyik ep-t ajánlátok? pontosan mire lehet az ep számlámon felgyülemlett pénzt elkölteni?A cégnél lehet kérni Ep-től. akarok venni egy oakley napszemüveget ez lehetséges? ha igen hogy kell megvenni?
úgy tudom EP-re lehet venni MBT cipőt olyat nem akarok viszont láttom lélegző geox-ot ami nagyon tetszik, ilyen cipőt vehetek ep-re? egyáltalán milyen cipőt lehet ep-re venni?

ronaldinhogaucho Creative Commons License 2010.05.28 0 0 32

Sziasztok! Vacillálok EP-ba való belépésen (elsősorban az SZJA kedvezmény miatt).

Igazából az adta az öteletet, hogy nyáron az 5 fős családdal Hajdúszoboszlóra megyünk és vagy 35 ezer Ft lesz strandbelépő. Már ezért talán megérné a belépés. Gyógyszerre havi pár ezret költ a család.

Csak saját befizetéseim lennének, a munkáltatóm nem támogatja.

2 EP-t néztem ki, a költségek alapján:

MKB és Aranykor, a költségek hasonlóak, 100 ezer Ft-ig 93% fedezeti arány:

MKB

Aranykor

Az MKB 5 évig nem számít fel a kártyáért pénzt (ez azért fontos lenne a kényelem miatt) és jóval nagyobb pénztár, mint az Aranykor, ennek viszont van egy akciója, miszerint belépési dfj nélkül lehet most csatlakozni (ami viszont 2.000 az MKB-nál).

A tagdíj miatt (MKB: 1.000, Aranykor 2.500) az MKB felé húznék.

Szerintetek? Vagy más EP-t is ajánlanátok?

rover25 Creative Commons License 2009.01.05 0 0 31

Úgy tűnik egységesen 95-96% között tömörül az élmezőny, ezek között már egyéb tényezők alapján érdemes dönteni.

Még 2 aktuális adat:

új pillér 95,5%

vitamin 95.2%

Előzmény: rover25 (30)
rover25 Creative Commons License 2009.01.05 0 0 30

Sziasztok.

Megnéztem (elavult pszáf lista alapján szűkítve) 250k befizetésnél aktuálisan mennyi kerülne a fedezeti számlára:

Allianz: 95,8%

Generali 95,5%

Életút 95,42%

Egyszeri tagdíjjal nem foglalkoztam.

Van még szerintetek olyan aminek érdemes lenne utánajárni?

Előzmény: Cafeteria fórum (23)
Híd Creative Commons License 2009.01.03 0 0 29

Szerintem az azonosító alapján is jóvá tudják írni a pénzt. Végül is ha Kovács Józsefnek vagy Nagy Istvánnak hívnak, akkor a név alapján valószínűleg nem is lehetne egyértelműen azonosítani. Én amúgy még adóazonosítót szoktam a megjegyzésbe írni, amikor utalok az önkéntes nyugdíjpénztáramba.

Előzmény: Socuka (28)
Socuka Creative Commons License 2009.01.03 0 0 28
 Szerintetek, hogy ha a péztáros összevissza hadovált nekem egy bankban és imígyen a bankjunkban befizetem a pénztárba a pénzt az egészségpénztárszámlámra, de a nevem kimaradt a megjegyzésből csak az egészségpénztári azonosítom van rajta, akkor ezt jóvá fogják írni és kapok róla adóigazolást?
Híd Creative Commons License 2009.01.02 0 0 27

Mondom, ez attól is függ, hol mennyi kedvezményt adnak. Ha 20 ezret spórolok egy évben a kontaktlencsémen, mert az egyiknél vagyok, akkor leszarom, hogy máshol 5 ezret spórolnék a havidíjjal, a kontaktlencsére meg nem ad kedvezményt. Sok szempontot kell mérlegelni.

5 munkanap az ünnepek idején 2 hét is lehet amúgy, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy nem hagyja szabadon költeni a pénzedet, folyton előre kell fizetni. A kártyás kassza meg hagyja, hogy egyből a számláról költs. Sokkal kényelmesebb.

Előzmény: kisado (26)
kisado Creative Commons License 2009.01.02 0 0 26
Az Életútnál a "hiteleztetés" 5 munkanap. A papucson kívül is van élet, amire nem jó a kártya.

Díjak 157.200 Ft éves munkáltatói hozzájárulásra vetítve. (2007-ben számoltam, akkor ez volt a maximum, s a díjak azóta nem változtal:

Patika Pénztár közel 19.000 a levonás,
Életút Pénztár 8.200 Ft.

NOS?

Minden az egészségpénztárakról www.vbkj.hu/index.php
Előzmény: Híd (25)
Híd Creative Commons License 2009.01.02 0 0 25

Szvsz az azért elég szar, ha nincs kártya. Pl. karácsony van, kevés a pénzed ajándékra, de az ep-számládon sok lóvé van, és úgy gondolod, veszel mindenkinek Scholl papucsot a családból. Ha kártyára veszed, a bankszámlád nem látja kárát, de ha nincs kártya, és hitelezned kell magadnak, amíg az ep tököl a számlával, eheted a küszöböt, amíg nem fizetnek. Nekem nem nagyon tetszik ez a hozzáállás, hogy a kasszataggal hiteleztetnek hetekig a pénztárak.  

Előzmény: Cafeteria fórum (23)
Híd Creative Commons License 2009.01.02 0 0 24

Szerintem az az egyik legfontosabb, hogy melyik milyen kedvezményeket tud kialkudni a szolgáltatóktól. Ezt is érdemes megnézni. (Nekem pl. OTP van, és nagyon sok helyen kapok árkedvezményt a szemüvegre, kontaktlencsére, ami évente 10 ezreket jelent!)

A kártya különben azért jó, mert akkor nem kell számlázni, meg várakozni, egyből arról vonják le a zsét. A kereskedőnek kell legföljebb heteket várni, hogy megérkezzen. Szóval bemégy a Schollba, és nem költöd a fizudat cipőre, hanem egyből az ep-kártyával fizetsz.

Cafeteria fórum Creative Commons License 2008.12.31 0 0 23
Nézd meg az Életút egészségpénztárt:
1. A legolcsóbb,
2. A leghamarabb feldolgozzák a számlákat, így a leghamarabb jön vissza a pénzed.

Hátrány: Nincs pénztári kártya, ami nem biztos hogy hátrány

www.eletut.hu
Előzmény: lac77564 (22)
lac77564 Creative Commons License 2008.11.27 0 0 22

egészségpénztárból melyiket érdemes választani?van különbség?
kp-ra nem lehet váltani (-10%)vagy vkinek nincs ilyen ismerettsége?

Exide Creative Commons License 2008.10.16 0 0 21
Oké, úgy látom az AXA a legjobb :)
Előzmény: Laslow (20)
Laslow Creative Commons License 2008.10.15 0 0 20
2007. nyarán a jegyzeteim szerint ez volt a helyzet:

1. Dimenzió:
min. 5600Ft/hó --> 84% számlára (az 5600Ft feletti összeg 100%-a a számlára kerül!)
belépés: 4000Ft

2. Tempo:
min. 2000Ft/hó --> 87,9% számlára

3. Uniqa:
min. 2000Ft/hó --> 90,5% (60e Ft felett 96%) számlára
belépés: 4000Ft, kártya: 1500Ft/2év

4. AXA (Winterthur):
min. 2000Ft/hó --> 92% számlára
belépés: 4000Ft, kártya/kártyacsere: ingyenes

5. OTP:
min. 3000Ft/hó --> 91,5% (200e Ft felett 95%) számlára
belépés: 2000Ft, kártya: 2000Ft/3év

A többi EP nem fogott meg, mert pl. túl kicsik. Az AXA-ról írt adatok most is aktuálisak, a többi nemtom hogy változott-e tavaly nyár óta.
Előzmény: Exide (19)
Exide Creative Commons License 2008.10.15 0 0 19

Köszi..

Milyen pénztárak vannak, melyiknél a legjobb a konstrukció (OTP-felejtős, azt már banknak sem használom mert lehúzósak)

Előzmény: Laslow (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!