Keresés

Részletes keresés

Catman Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1491
A Horizontot nem a Finta tervezte. Nem is terveztek be megvalosithatatlan oszlopokat es lepcsohaz burkolast. :) Csak a kolapokat "nem birta volna" el a fal. :)
Előzmény: fiend (1487)
centerbaba Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1490

Kédves IKON tulajdonosok!

 

 

     Egészségetekre!!

 

 

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1489

Kb másfél hónapja jártam is ott, és a kész épületszárnyak közti részen volt sitt.

A lényeg a lekezelő ügyfélszolgálatosok és a kivitelezés gyengesége (igaz, csak egy lakást láttam) volt. Nem lakhatást akadályozó hibák, de éppen eléggé borzasztóak új lakásnál (pl. fugázás nem szép).

Kezdetben rugalmasnak tűntek (telefonos módosítások), de aztán be kellett látni, mindenkinek jobb az AL-féle papírozás.

Előzmény: krab (1480)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1488

Állj! Így terjed a rémhír. Az AL nem mondott semmit arról, hogy az Ikon más.

 

Azt írtuk, reméltük, hogy az Ikonház kiemelt projekt!!!

Azért reméltük, mert:

- egyedül álló ház, majdnem beépített környezetben (nem lesz építési terület a környékén, meg sok új ház és emiatt nyüzsgés az utakon);

- közelebb van a belvároshoz;

- észrevehetően drágább a nm ára (talán előbbi kettő miatt);

- kevesebb lakó;

- szebb volt a homlokzat;

- megérzés (bár ez nem valami objektív).

 

Később tudtuk meg, hogy az AL egyik vezetője is lakástulajdonos, ami megnyugtatott.

Előzmény: SzeszeBP (1486)
fiend Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1487
Ha jól tudom az AL összes elmúltévben induló projektjét a Finta studió tervezte! Ebben nincs külömbség!
Előzmény: SzeszeBP (1486)
SzeszeBP Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1486
Miből kellet volna gondolnom, hogy az IKON-ház kitüntetett, a CENTER meg nem. Még jobb helyen sincs, legalábbis nekem a CH elhelyezkedése jobban bejön. A szemétség, hogy választhattam a kettő (sőt 3, Origó) között tavaly áprilisban (16 hónapja, ezt csak azért írom, hogy tudják, hogy egyesek miért türelmetlenek), amikor még csak papíron léteztek, de senki nem mondta, hogy figyelj az Ikon jobban lesz megcsinálva., nézd meg a vevők listáját. Arról, pedig egy k.… szó nem esett, hogy referenciaház. Az gondoltam, hogy a Centert a Finta Stúdió tervezte, és ez elég ahhoz, hogy bízzak a minőségi megoldásban. Tévedtem, és csalódtam a Finta Stúdióban, hogy ehhez egy szavuk sincs, és a nevüket adták egy átveréshez. (Gondolom a WestEnd-et sem így tervezték, ahogy most kinéz :-), ott is ennyi beleszólásuk volt?)

Sárgarigó Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1485

Hát igen én is így gondolom. Nincsen 100%-os, tökéletes építkezés. Mindenhol van több-kevesebb hiba. De a hozzáállás nem mindegy. Meg az, hogy nyilvánvaló hibákról próbálják bebeszélni nekünk, hogy az nem hiba, mindezt  vagy ordenáré hangnemben, vagy ködösítve. 

 

Arról, hogy melyik kiemelt építkezés és melyik nem zárjuk le a vitát, ugyanis velünk előre nem közölte az AL, hogy a mienk nem az. Különben a Horizontban és a Centerben is vett AL-es lakást. Ennek ellenére engem nagyon nem érdekel, hogy az AL emberei hol vettek lakást.

Előzmény: krab (1480)
fiend Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1484
Piacgazdaság ide piacgazdaság oda azé az ember ha valamit saját magának csinál akkor azé arra sokkal jobban odafigyel! Én ha tulaj lennék egy ilyen cégben akkor azért azokra a lkásokra kicsit jobban oda néznék amik az enyémek lesznek. Sőt azt meg mondani sem kell, hogy az építő munkások (itt leginkább az építésvezetőkre gondolok) biztos megtudják, hogy a főnöknek is lesz lakása a projektben és természetes, hogy jobban odafigyelnek arra mint a másiknál! Azért ez még itten Magyarország ám attól, hogy "piacgazdaság" van!
Előzmény: barnasör (1483)
barnasör Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1483

Értem én Fiend hogy vettek a vezetők lakást a legfelső emeleten. És akkor?

Ébresztő, már nem a coccializmusban élünk, piacgazdaság van!

Manapság már más a divat, legalábbis remélem, ha haladunk a társadalmi változásokkal, mint: ügyfélelégedettség, piacképes ár, minőség ...

 

Előzmény: fiend (1482)
fiend Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1482
Bocsi, hogy csak így bele szólok a vitátokba de lehet, hogy azért kitüntett az IKONház projekt mert szinte a teljes legfelső emeletet legalábbis a nagyobb méretű lakáspkat (belső infó) az AL vezetősége vette meg! Azt mondjuk láttam amikor mi kötöttük a szerződést (túl jó a szeme azt hiszem) hogy legalább 4 de lehet, hogy 6 lakáshoz nem volt vevő írva maikor azt mondták, hogy már az összes lakás elkelt! És a maradék a tulajdonosoknak van fenntartva mert ők akarják majd megvenni!:-) Szóval lehet, hogy ez az oka a kitüntetettségnek! Meg mintha említetek is volna valami olyasmit, hogy referencia munkának szánják az IKONházat! Csak azt nem tudom kinek!:-) De az mint leendő lakót engem csak kedvezően érintett!
barnasör Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1481
Tüskebokiék, hát ezt nem teljesen értem hogy az Ikonház "kitüntetett" projekt. Egy építtetőnek minden projekt kitüntetett, mert abból élnek hogy építenek és amit építettek azt eladják. Persze, tudom hogy örültök a házatoknak, gratulálok is hozzá, de azért szerintem ettől még nem lesz egy ház sem kitüntetett.
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1477)
krab Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1480

Sziasztok!

 

Előre is bocsi,hogy Primépes létemre itt szólok,de ez igy nem igaz ahogy te leirtad a kertet. A kert tényleg sittes egy év után, de azért mert elég érdekes lett volna egy kész kertben felhúzni a projekt második ütemét. A hibák mindenhol vannak, csak az a gond hogy nem mindenhol állnak normálisan hozzá. Nálunk szerintem mindenki meg volt elégedve( 90%-ban).

A Centeresek pedig gondolom azért dühösek mert az épitető munkatársai egymásra licitálva vezetikfélre a jó népet. A másik meg az, olyan csak a mesében létezik de még ott sem, hogy az egyik projektet jobban szeretem mint a másikat ezért jobban is csinálom. Itt súlyos milliókról van szó,  nem lehet igy hozzáállni.

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1477)
Sárgarigó Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1479
Bocsánat Tuskeboki es Tsa, előbb elírtam a nicknevedet!
Sárgarigó Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1478

Kedves Türkeböki!

 

Nem tudom nekem miből kellett volna leszűrnöm, hogy az AL különbséget tesz a projektjei között. Mi ugyanúgy kifizettünk nem kevés pénzt, ezért elvárjuk, hogy a Centerházra ugyanúgy odafigyeljenek, mint az Ikonra.  Arról pedig, hogy a nem kevés pénzért megvett lakásunkban az építésvezető milyen hangnemben ordibált velünk a műszaki átadáskor, mesélhetnék. És a  bosszantó hibákról is mesélhetnék. Hibák persze vannak, de velünk azt is közölte az építésvezető, hogy ő nem hajlandó kijavítani.  Meg olyan érdekességeket is megtudhattunk tőle, hogy az erkély nem tartozik a lakáshoz! ???

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1477)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1477

Persze, számít, főleg, ha nem ismered az építőt. Csak már teleszórt vagy tízenpár topicot a reklámjával, ahelyett hogy nyitott volna egyet.

 

Az AL ügyintézése és munkája jobb az átlagnál. Nézzetek be a többi topicba: pl. Fellerer Kft., meg Homoktövis lakópark. Ismerősömet meg a Primaép szakemberei kinevették, amikor szólt, hogy hiányzik a csaptelepekről a kék és piros pötty. Emellett egy ajtót feleslegesen tettek be (másfél szobás lakás), és sok apró, de igen bosszantó kivitelezési hibát követtek el. A "kert" egy év után is sittes. Ja, és a ház engem a 70-es évek szalagházaikra emlékeztet, alig jobb a

 

Igazából az egy hónap csúszás elviselhető lett volna, ha időben és pontosan tájékoztatnak. Így már elég nagy adósságaink keletkeztek, miközben a kintlévőségeink (millió felett) is nagyok. Szerencsére, ha folyósít a hitelező bank, teljesen egyenesben leszünk megint.

 

Azért is választottuk az Ikonházat és nem a Centert vagy az Origót, mert reméltük, hogy ez "kitüntetett" projekt.

Előzmény: pyrimidin (1474)
barnasör Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1476
Mármint október 17-én indul-e az átadás C-D-ben...?
barnasör Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1475
C-D-ben indul akkor 17-én az átadás? Valaki illetékes...?
pyrimidin Creative Commons License 2005.10.10 0 0 1474
"senkit sem érdekel ez új építésű házaknál"

ez mondjuk elég nagy butaság...... miért ne fordulhatna elő, hogy egy új építésű háznál hihagyják/elqrják a szigetelést az ablak körül? (Egyáltalán mikor máskor fordulhatna elő ilyen hiba, mint egy ház megépítésénél ???)
nem tudom, hogy a hozzászólóhoz kapcsolódó módszer volt-e, de egy hasonló dolgot már egyszer bemutattak asszem a Duna Tv ilyen "újlakás-átb@szás" tematikájú műsorában, és ott hasznos dologként állították be.

Amúgy meg ha jól láttam az illető nem linkelt, nem nagyon reklámozgatott és nem próbálta beadni, hogy annak a lakásnak a lakója a centerben, ami még nincs eladva, (D.I/nemistudommenyi, emlékeztek? :))) szóval elviselhető volt ez az ajánlás szerintem.

Persze a második hsz nem kellett volna, Mr/Ms. Testhouse, ez egy MEGLEHETŐSEN rossz reklámfogás volt, ilyet csak a telefonszolgáltatók engedhetnek meg maguknak, hogy bekopognak az emberhez: "Na mi a f@sz van, miért nem fizet már elő?!" :)))

Tuskebokiék, ti nagyon bíztok az AL-ben, véditek, ahol lehet, úgy látom, ezért le a kalappal előttetek, hiszen mostanában már szívtok ti is rendesen az Ikonban. (Szürkeszamár - ha jól emlékszem - kötbérre vonatkozó kijelentése pl. a bizalomnak egy a mai világban nagyon meglepő megnyilvánulása volt :)))
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1472)
TestHouse Creative Commons License 2005.10.10 0 0 1473

Elnézést ha rossz helyre írtam. De manapság tényleg rengeteg rossz építésű ingatlan van, ahol nagy segítséget tudunk nyújtani. Valóban ha az önök Centralháza kitűnő minőségben épült, akkor Önöknek szerencséjük van, és tényleg nem érdemes itt mérni.

 

Valóban majd nyitok a témának külön topicot.

És többet nem zavarom e topic íróit.

Mégegyszer elnézést!

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.10.10 0 0 1472

Igen, senkit sem érdekel ez új építésű házaknál.

Nyiss külön topicot, ne szemetelj máshova.

Ja, ezek szerint te nem vagy szakértő, akkor meg minek híjjunk ki. De ne is válaszolj, láttam a weblapotokat. Elég is annyi.

Jó volna, ha kigyomlálnák az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat. (Ez is mehet velük!!!)

Előzmény: TestHouse (1470)
barnabas100 Creative Commons License 2005.10.10 0 0 1471

Kedves Testhouse!

 

Ez nem a reklám helye, arra az újságok valók. Remélem hamarosan kimoderálnak.

 

 

Mindenkinek jó költözést kívánok!

TestHouse Creative Commons License 2005.10.10 0 0 1470

Sziasztok!

 

Tényleg senkit nem érdekel ez az új módszer, amivel az ingatlan rejtett műszaki állapotát meg lehet állapítani?

Inkább fizetitek a szakértőt, aki következtetéseket von le. Egy szakértői vizsgálat többszöröse egy Hőkamerás vizsgálatnak, és a kamera konkrét dolgokat mutat!

 

Valóban senkit nem érdekel?   

gasbb Creative Commons License 2005.10.07 0 0 1469

koszi a fotot!

Szerintem ez csak a jarolap szegelye, amit mar a tobbi helyen is megcsinaltak pl: http://centerhaz.kweb.hu/pic/epitkezes/20050918/PIC007.JPG itt latszik.

Előzmény: katafa (1464)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.10.07 0 0 1468
Hát ez télleg elképesztő hiba, de a javítás korrektnek tűnik.
Előzmény: katafa (1464)
centermami Creative Commons License 2005.10.07 0 0 1467
Na jó annyira tényleg nem gáz. A folyosón lévő tátongó lyukakat meg majd virágládákkal takarjuk el. Még jó, hogy leleményes kis lakói lesznek a Centerháznak. Vagyis remélem minél hamarabb lakó státuszba kerülünk, mert most csak vevők vagyunk, abból is az elégedetlen táborba tartozó.
Előzmény: katafa (1464)
oriasSokK Creative Commons License 2005.10.07 0 0 1465
Remélem, mindenhol végig mennek és megcsinálják!!!!

Ugyanis nálunk volt a falhoz rögzítve, csak alul az erkélyhez. Azt a kilengést látni kellett volna :-( A szomorú a dologban, hogy be sem volt tervezve a rögzítés.... meg sem akarják csinálni.... :-(
katafa Creative Commons License 2005.10.07 0 0 1464

Kérésed számomra parancs! Többet csináltam, de talán ezen látszik a legjobban, mivel az egyik erkélynél már ott van a pluszvas, a másikon még nincs.

Azt nem sikerült megfejtenem, hogy milyen szisztéma szerint haladnak. Leginkább össze-visszának tűnik. 

gasbb Creative Commons License 2005.10.06 0 0 1463
Nincs kedved lefotózni? ;)
Előzmény: katafa (1462)
katafa Creative Commons License 2005.10.06 0 0 1462
A D-ben (?) az Origó felé eső oldalon. Tekintettel a távolságra, úgy látom, hogy egy viszonlag szélesebb fekete vasdarabot erősítenek valahogy a már meglévő korláthoz meg a falhoz.
Előzmény: gasbb (1461)
gasbb Creative Commons License 2005.10.06 0 0 1461
Meg tudod mondani pontosan hol barmoljak a korlatokat? Mert en ma reggel nem lattam sehol valtozast.
Előzmény: katafa (1459)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!