Köszi a választ dredly. Sajnos a Shift nem oldja meg bajt: egy klip hangerejét akkor kell változtatni ha már a timelinon val a többi között (narráció, zene alá stb). Ez csak sávonként lehet: a volume vonalra dupla kattintással fel lehet vinni egy töréspontot. Egy hangsáv négy töréspont, az összes sávnál (5.1) ez 16 töréspont. Shifteléssel kijelölve is egyszerre csak egy pont vehető fel. További hiba hogy ha a klip helyzetét később változtatom a timelinon, a felvett pontok nem kötődnek a kliphez, ott magadnak, így az egészet ujra kell kezdeni. Ez agyrém. Vagy csak én nem értem.
Ez így működik az új profi Sony Vegas Pro 10-nél is?
Sajnos vezérlés-szinten nem lehet csoportba rendelni a hangsávokat, csak időlegesen: ha kijelölöd a sávokat (SHIFT-tel), akkor ameddig a kijelölés aktív (nem klikkeltél másik sávra), addig együtt mozgathatók a szabályzók. Ez sajnos feature, és egy nagyon fájó hiányossága a VEGAS-nak... :-(
Vegas Movie HD 10 verziot használom 5.1 hangsávval. A front, rear, center sávok hengerejét csak külön tudom állítani, ez nagyon macerás, sokszoros munka. Hogyan lehet egyszerre állitani egy klip összes hangsávjait? Más szerkesztő programoknál ez természetes, itt nem jöttem rá.
Alap dolog, hogy a projekt-beállításoknak (Project Properties -> Video fül) meg kell egyeznie a nyersanyag paramétereivel. Ellenőrizd, és ha különbözik, akkor állítsd be úgy, hogy megegyezzen. A videó-vágáshoz mindenképpen legyen bekapcsolva a "Quantize to frames" opció (attól is "foltosodhat/mosódhat" a kép, hogy ezt nem kapcsoltad be a vágás megkezdése előtt -- csak hangvágásnál lehet/kell kikapcsolni).
Ha ez kész, akkor a rendereléskor választott formátum "Advanced" paramétereinél ellenőrizd a beállításokat (többek között itt tudod állítani a tömörítés mértékét is).
Megcsináltam Mpg2-ben ua. 1920*1080 -ban igaz most csak 1 percet, ez lett 32MB.
Nagyobb akép viszont előjöttek az élek fodrosodása és zavaros lett a kép még monitoron is. A váltottsoros bekapcsolásával az élek ugy ahogy helyrejött, de a kockásodás zavarosság nem.
Wmv-ben csináltam meg egy másfél perces filmecskét1280*720-ban. Az egyik,hogy majdnem fél óráig csinálta, a másik pedig ,kicsi lett a képméret plusz 90MB lett a mérete. Viszont PC-n visszanézve hibátlan, mármint az élek nem ráncosodnak és foltosodás sincs a gyorsabb mozgásoknál.
Persze a kis méret miatt látszik szépnek, meg kellene néznem nagy TV-n.
Két hete foglalkozom e témával még messze nem értek hozzá. hol lehet beállítani magának a képnek méretét , mert a monitor közepén van kb 10cm fekete keretben.
Hogy a Wmv-nek relatíve kicsi a mérete, hát ha 1.5 perc az 90MB hát akkor mennyi lenne mondjuk mpg2-ben?
A WMV formátumnak egyetlen előnye van: kis helyen elfér (kicsi lesz a fájlméret), viszont a képminőség (az erős tömörítés miatt) igen sok kívánnivalót hagy maga után. Én már egyáltalán nem használom (addig volt ennek jelentőssége, amíg drága volt a tárhely).
TV-n nézni nálam csak a DV-AVI, vagy a DVD-MPEG-2 formátum jöhet szóba. Ezeknek a fájlmérete jóval nagyobb, viszont ennek megfelelően a képminőség is annyival jobb. (Pendrive esetében a DV-AVI általában nem jöhet szóba a 2GB-os fájlméret-korlát miatt.)
Az élek vibrációját nagy valószínűséggel az okozza, hogy TV-re/DVD-re optimalizált esetben a váltottsoros megjelenítést (interlacing) be kell kapcsolni, míg a PC-hez optimalizált esetben nem. (A WMV-formátum alapértelmezetten PC-re optimalizált.)
A dátum-ráírásban nem tudok segíteni, nem ismerem a konkrét kameratípust.
Hát ár -teljesitmény arányban arányban tuti a tiedet jobban megéri !
De időileg eléggé elkeseredtem..... 5-6 perchez 40 perc kell ! .... az i5 2500, sem csak max 10 % al gyorsabb a tiednek, akkor oda is kéne tuti 30 perc,
tehát durván 5x- öse, a valós időnek..???? :-(((((
Azért a 3200 es pentim a 1 órás dvd mpeg el, 1.5 max 2 óra alatt megvolt....... persze ez másvilág.... tudom
Azért ilyen időre számitottam volna i5-2500 nál !
Akkor azt még had kérdezzem meg a full hd-t milyen formátumra érdemes konvertálni?
yutubhoz, és mondjuk mediaplayeres lejátszáshoz ? (jolenne valamiféle mkv-bluray féleség....
Generate Text Media -> Beállítod a szöveg kívánt helyét, méretét, betütipust, stb. -> Beírod az első betűt -> 5-8 frame-kockával előre mész a kis ablak alján levő timeline-on (ld. kép) -> beírod a 2. betűt -> stb.
Ha kész a szöveg, a végén az írógép-hangot frame-pontosan hozzáigazítod.
Új tag vagyok itt. Lenne egy érdekes problémám. Amikor uj projektbe kezdek a Sony Vegas 9-el és a vágni kívánt videót betallózom akkor kipixelesedik kis képernyőn. Régebben is vegasoztam viszont ilyen problémám sose volt. nem kell mondanom elég rossz a minősége így :/
A video minősége amikor egy lejátszóval indítom akkor szép éles semmi baja nincs. propertiesbe mindent defaultra is állítottam hátha valami elállítodott de akkor is ilyen maradt.
Az uj projket beállításait is jol csinálta meg szóval fogalmam sincs :/
Azt ne várd senkitől, hogy helyetted megcsináljon bármit. Szívesen segítünk, ha a megvalósításban valahol elakadsz, de neked kell végiggondolnod és eldöntened, hogy pontosan mit és milyen formában szeretnél látni.
A konkrét probléma alatt azt értettem, hogy pl. ilyen és ehhez hasonló kérdéseket teszel fel: "Hogyan lehet szöveget 3D-ben megforgatni?" Egy ilyen konkrét kérdésre lehet válaszolni: így.
Illetve nagyon nagy kérés lenne valaki felé, hogy dobja össze nekem ezt, akinek mondjuk 1 percig tart? Én az összes családi filmem elejére tenném... :)
Még egy kérdés. Arra nem tudtok valami leírást, hogy mint pl. a Jag-ban, vagy katonai filmekben mikor kiírják zöld betűkkel a képernyő aljára a helyszínt, meg az időpontott csipogó hanggal, azt hogy lehet kivitelezni?
Bocs a láma kédésekért, de az élet ezen területéhez még nagyon nem értek. Videosmarton tanulok épp, jobbat nem találtam