Keresés

Részletes keresés

torkrisz Creative Commons License 2004.03.20 0 0 6
Macit bilizteti, játszik olyat is hogy pelenkázza a szüleit. Ök 3 okra gondolnak:
-fájdalmas kakilás
-nyáron dédi vigyázott rá, és eröltette, a bilit(dédit imádja, ha meglátja, nagyon örül neki)
-egyik nagymama rácsapott a LÉGYCSAPÓVAL!!!(1,5 éves gyerekre), mert toporzékolt és azt HITTE HISZTIZIK!! lehet hogy épp kakit nyomott:(((nem szeret oda járni azóta, valamelyik nap is felemlegette ezt az esetet, pedig a szülei nem beszélnek róla)
De szörnyü nézni is mit szenved vele, annyira ingerli, hogy már fáj és mégsem nyomja ki. Néha egy kicsit kakis lesz a pelus, de sikerül visszatartani.
Előzmény: tünde.sz (5)
tünde.sz Creative Commons License 2004.03.20 0 0 5
Szia
nekem volt egy ilyen esetem pszichomókusként
a 'megoldás' ugye nagyon egyedi, de leírom, hogy mi működött a családban ezzel

először is, nem szabad, hogy ekörül forogjon a világ; nem kell faxnit csinálni a dologból.
persze megkérdezni óvatosan, hogy kell-e stb, de nem erőltetni; mert a gyereknek ez így is erölködés

sok gyurmázás; olyan játékok, ahol maszatolhat (homokozás, ujjal-festés)

baba, maci biliztetése
_______

Gondolom még most alakul ki a szobatisztság, ebben a korban NAGYON gyakori ez! a széklettől megválás a gyereknek olyasmi, mintha a saját testének egy részétől kellene megvállnia; ezért is nehéz
és ált. csak akkor megy jól, ha ez örömteli, de nála kialakulot egy rossz kör, amit elképzelhető, hogy az idő old csak meg :(

és szeritnem nem túl pici a 'terápiához', bár ugye nehezebb egy 2 évessel 'dolgozni', de jól bejöhet a dolog, ha tényleg jól körvonalazódó trauma van a háttérben (testvérszületés, elválás a szülőtől-bölcsi stb, haláleset)

Előzmény: torkrisz (3)
torkrisz Creative Commons License 2004.03.19 0 0 3
itt sajnos komolyabb a probléma:((
Már beszéltek gyerekpszichológussal, ha sikerül jöv? héten kezdenek nála, de ? sem ígér semmit, mert még túl kicsi a gyerek. Érte valami trauma, ami miatt nem hajlandó kakálni. Olyan szinten képes visszatartani, hogy székletlazító sem hat. Már a második fajtát próbálják. Úgy zuborog a pocija, hogy hallani lehet, visít, hogy kaka-kaka, topog... és visszatartja. Kap kúpot is, de a gyerekorvos azt mondja, nem lenne jó, ha hozzászokna ezekhez. A végén már alig eszik, csak ne legyen inger se.
Gyümölcsöt is úgy esznek, ami hajt. Egy ideje már minden be van ígérve neki, csak nyomja ki. Már elég okos is ahhoz, hogy pl mostanában kisautót kap, és ma kiválasztott egy bazi nagy 1600 forintos autót. Most 4 napig tartogatta, és ha végre megszületik a nagy mü, kéri is az autót.
Előzmény: Shiro (0)
torkrisz Creative Commons License 2004.03.19 0 0 2
itt sajnos komolyabb a probléma:((
Már beszéltek gyerekpszichológussal, ha sikerül jöv? héen kezdenek nála, de ? sem ígér semmit, mert még túl kicsi a gyerek.Érte valami trauma ami miatt nem hajlandó kakálni. Olyan szinten képes visszatartani, hogy székletlazító sem hat. MÁr a második fajtát próbálják. Úgy zuborog a pocija hogy hallani lehet, visít, hogy kaka-kaka, topog... és visszatartja. Kap kúpot is, de a gyerekorvos azt mondja nem lenne jó ha hozzászokna ezekhez.A végén már alig eszik, csak ne legyen inger se..
Gyümölcsöt is úgy esznek, ami hajt... Már minden be van ígérve neki, csak nyomja ki. Már elég okos is ahhoz, hogy pl mostanában kisautót kap, és ma kibálasztot egy bazi nagy 1600 forintos autót. Most 4 napig tartogatta, és ha végre megszületik a nagy mü, kéri is az autót.
zsuzsa Creative Commons License 2004.03.19 0 0 1
A nagyobbik lányom is visszatartotta egy időben 2 éves kora körül. Pisilni bilibe szeretett, de a kakit visszatartotta és az esti fürdé után, amikor letettük aludni, elégedetten belekakilt a pelenkába. Párszor megtörtént, hogy elálmosodott fürdés közben és belecsúszott a kábel a vizbe :-))) ettől kétségbeesett és sirva mászott ki a kádból.

Aztán egyszer odatette a kiszsámolyt a nagyWC-hez, felmászott és boldogan kiabálta, hogy belekaka ... talán addigra barátkozott meg a gondolattal, hogy belepottyantsa a kincset. Előtte pár dolgot beledobott a WC-be ( ébresztőórát pl )

Előzmény: torkrisz (-)
Shiro Creative Commons License 2004.03.19 0 0 0
Szia!

Nálunk szerencsére nincs. BÁr Boldizsár megpróbálja, de szerencsére nem tudja igazán visszatartani, tehát ha nem megy a WC-be vagy a bilibe, akkor megy az alsógatyába, vagy az éjszakai pelenkába hajnalban.
Az egyik bölcsistársánál viszont állítólag előfordult ez, és ők két napig vártak, aztán mivel akkor is visszatartotta a gyerek adtak neki hashajtót. Állítólag azóta minden probléma nélküli a dolog.
Persze szerintem ezt orvossal kellene megbeszélni, mert valószínű, hogy ennek valami lelki okai vannak. Nem lehet, hogy túl sokat hallotta a gyerek, hogy fúúúj, de büdös, de undorító... stb??

Üdv.: S.

Előzmény: torkrisz (-)
torkrisz Creative Commons License 2004.03.19 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Sógórn?mék 27 hónapos kisfia kb fél éve szándékosan visszatartja a székletét.A napi 2 helyett 3-4 naponta hajlandó kakilni. Sikítozva, toporzékolva tartja vissza, amig tart az inger. Aztán mintha mi sem történt volna játszik.
Valaki találkozott már hasonló esettel, családban/ barátoknál/ismerösöknél?
Leírnátok esetleg mi volt a probléma/megoldás?
Köszi :Krisz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!