A 3200 tudtommal úgy állt le, hogy semmi baja sincs! Szentendrére kerülése előtt még egy egészen jó állapotú forgóváz párt is (vissza) kapott. Egy "átnézés után" effektív forgalomképes (lehetne)...
Nem. Egyik sem forgalomképes! Már ha a csarnokban lévő kiállított járművekre gondolsz.
Senki sem állította, hogy a lóvasút nem nosztalgia lenne... Ellenben... ezt érdemes elolvasni! Igaz, nem lóvasút, hanem omnibusz... :)
Én is szívesen utaznék. De nincs mivel. Van négy UV5 és ennyi
Igazad van és jogos, hogy sírsz! Mi is ugyanúgy sírunk! De a semmiből hogyan lenne? Ugyanis semmit nem hagytak meg a többi UV-szériából... Örüljünk annak, ami van és műkődőképes!
Szerintem villamosból nem sok olyan jármű van ami nosztalgiának nevezhető (ha már ezen a kifejezésen akadunk fel!)!
Szentendre? Ott elvileg minden működik...
Az UV nem nosztalgiakocsi? Lehet. Viszont sok olyan utas van - azok akik nem napiszinten fórumoznak is, vagy egyátalán nem - aki szerette és szereti a mai napig is ezen utazni. Miért ne utazhatna? Miért ne mehetne ez a villamos is, ha igény van rá?
Ugyanis ha felszáll rá egyes napokon - mert ugye ezek nem mindennap közlekednek - akkor nem arra gondol, hogy öt évvel ezelőtt ezzel közlekedett, hanem - ahogy a 18kerekű is megfogalmazta - békeidőben, a jellegzetes budapesti villamosjárművön utazik. Számára ez a villamos és nem a Combino...
I.: A tisztelt fotós urak kiffogásolták, hogy valakinek nosztalgi volna az UV. Én ebbe nem szólok bele, számomra a lóvasút az etalon.
Miért ne utazhatna? Miért ne mehetne ez a villamos is, ha igény van rá?
Én is szívesen utaznék. De nincs mivel. Van négy UV5 és ennyi (kinek mi az UV...).
Szerintem villamosból nem sok olyan jármű van ami nosztalgiának nevezhető (ha már ezen a kifejezésen akadunk fel!)!
Van két (?) tujánk az UV-kon kívül, ami - nem feltétlenül menetrendi - forgalomba is mehet.
A régebbi - amikre lehetne nevezni - nosztalgiakocsik felújítása - igaz apránként és lassan - folyamatban vannak! Például a Debrecenből hazalátogató FVV-villamos, vagy köznéven: Bengáli.
Örüljünk, hogy egyet-egyet eltettek a nemrég futott kocsikból is mert azok is már forgácsok lennének és pár év múlva - amikor tényleg nosztalgiakocsinak mondhatnánk -, nem lenne!
A régi kocsikat(van az egyik hozzászólásban link, az képet tartalmaz!) most egy icikét-picikét megmozgatták, ennek is örüljünk! Remény van, és ez hal meg utoljára, hogy újra láthatjuk fővárosunk vágányain... Az, hogy mikor az mind anyagi kérdésen múlik!
Az UV nem nosztalgiakocsi? Lehet. Viszont sok olyan utas van - azok akik nem napiszinten fórumoznak is, vagy egyátalán nem - aki szerette és szereti a mai napig is ezen utazni. Miért ne utazhatna? Miért ne mehetne ez a villamos is, ha igény van rá?
Ugyanis ha felszáll rá egyes napokon - mert ugye ezek nem mindennap közlekednek - akkor nem arra gondol, hogy öt évvel ezelőtt ezzel közlekedett, hanem - ahogy a 18kerekű is megfogalmazta - békeidőben, a jellegzetes budapesti villamosjárművön utazik. Számára ez a villamos és nem a Combino...
Akkor ez így jó? Tisztelt hölgyeim és uraim! Meghívjuk egy fergeteges utazásra fővárosunk sínéin, egy tegnapról (sajnos) itt maradt típussal. Ezt azért mégsem lenne jó. Nem?
Zslevi: Tetszik. Lezárod a témát, ok (én már vasárnap megtettem volna). De inkáb keversz-kavarsz. Hogy kevés az iker Budapesten (és a Lőrinci?), igaz hogy az országban az UV-knál még mindig több :-).
Azért nem biztos, hogy a 3 (4) és 30 (28) éve kikopott sorozatok egy kategóriát jelentenk...
Retró, nosztalgia: utóbbival semmi gond, csak nékem a lóvasút az.
Téged nagyon zavaró „retró, nosztalgia,, szavak, helyett tudsz valami jobbat? Megnyugodhatsz, én sem rajongok ezekért a szavakért, de ha egyszer így hívja a közbeszéd. Valahogy csak kell nevezni nem? Bár én a 80-as években „békebeli villamosoknak hívtam” !
de azért túlzásokban sem kell esni vele. Persze tisztában vagyunk azzal is, van, akinek kimerül a nosztalgia fogalma az UV hallatán, vagy a buszoknál pl. a 200 család.
Drága régivillamoskedvelő komám!
Nosztalgi? Akkor Lóvonatot kérek a Bajcsy-Zsilinski körútra (nálam ez számít nosztalgiának).
Az UV az UV. Nem noszi, hanem egy tegnapról (sajnos) ittmaradt tipus. És ha már ittragadt, maradt volna a jobbik változata. Ha már egyszer járatja a BKV...
Persze, naccerű volna egy Füzesi-iker (hát még egy távos szerelvény), csak sajna, nincsenek egy ideje... D UV1-2-(3) itt-ott még akad.
És megnyugtatlak (kissé OFF-vonatos analogonnal): a következőbb nemzedékeknek már a mai motorvonatok jelntika