A közeljövöben szeretnék venni egy naszádot, illetve lehet, hogy csak a kisebb KH-2-t.
Ez majd még kialakul.
Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi ezeknek a hajoknak az éves költsége, gondolok itt kikötöre, solya dijra, éves adokra, stb.
Végigolvastam az egész topikot, de erre sehol semmilyen utalást nem tettetek.
Azt is olvastam, hogy többen is cseréltetek motorokat, az ilyen uraktol érdekelnének a tapasztalatok, hogy melyik a jobb megoldás, egy, avagy két motor, meghagyni az eredeti kahajtást, vagy jobb a Z hajtomü?
Üdvözlet! A kérdésem:a hajólevélen kívül ,hogy lehet megállapítani hányas számú teknő az enyém?Az én hajólevelembe van írva,hogy 022,de másnak is van 022-ese és látom eladó.
Én 1 helyen találtam meg a hajó orránál római számmal be van ütve,hogy:XXII.
Csak kíváncsi vagyok,hogy esetleg van e valami gyári jelzés a bódén!
Nem tudom már melyik a 002-es naszád. Jópár adagolót csináltam naszádra is már nem tudom követni őket. Amiből kiveszik a motorokat abban mi lesz azután? A vizes kéményt azért szokás csinálni, hogy ne izzon fel a géptér. Naszádra négyhengeres motornál nem fontos, főleg, ha kis lóerő kell. Nyomatékot jó geometriás turbóval tudsz csinálni, meg nagy adagolóval, nagy porlasztókkal.
Lehet,hogy igazad van!Már túl sok munka és pénz van hajtásláncban ahhoz,hogy át építsem,de áttételt módosítok
a szivattyú hajtásánál,hogy 3000-4000-en forogjanak a motorok úgy hátha lessz elég erő.Nagyobb motorok nem
férnek be a kiválasztott helyre.Milyen kipufogó rendszert javasolsz kéményes elrendezéshez?
A motorokon a Norbi féle adagoló van (3,1/10-es tárcsa, teher autó gázkar)502-es csúcs, vizes cooler, jó kipufogóval mire lehet képes 1,2-1,5 turbó nyomással?
Mindenkit sok szeretettel üdvözlök, én egy teljesen új hajó és viz imádó pillanatnyilag sajnos partikapitány vagyok.
Esetenként kicsit irigykedve olvasom a bejegyzéseket!
Így elsőre szeretnék egy kis segítséget kérni:
Tudna-e valaki tanácsot adni arról, hogy hogyan működik az a gáz kar megoldás, ami működteti az irányváltót előre és hátramenetben is és a gázadást is szabájozza. A pontos elnevezését sajnos nem tudom!!
A hidrohajtás azért jó mert sok értékes helyet szabadít fel.A hidromotor elfér a padló alatt a tönkcső mellett,nem kell irányváltó,a kis motorokat bárhova tehetem a hidrocső mjnden hova elér.10-12% veszteséggel kalkulálok ,de egy hidraulika javító barátom szerint nem lessz annyi.Valóban nem olcsó,a két szivattyú a két hidromotorral 1,8mill de jó minőségű és új, normális szűrővel megfelelő hűtéssel kinyírhatatlan.
Kösz a gyors választ. A motorok a 002-es naszádban vannak, a pontos teljesítményét nem tudom. Az off roados Juhász Norbitól vettem őket, az adagolók valószínű Tőled vannak, a porlasztókat tegnapra igérte de nem jött.Nagy vizes coolerek mennek rá de lehet,hogy a szívótorkot is meg hűtöm. Ha van még ötleted hogyan lehetne elérni ,hogy 2000.nél meg legyen az összes nyomaték légyszi oszdmeg velem.
Az irányváltó felezi a fordulatot, de ha jól rémlik 22-23" emelkedésű prop van rajta. Az átmérőt faragták már a srácok, de azt hiszem az is 20" felett van. 40 felett ment a videó készítésekor, de azóta nagyobb kúlerokat és komolyabb kipufogócsonkokat kapott.
Az idén csinálunk egy mérést.
A hidrohajtás miért jó? Nem túl nagy a vesztesége? És a jól tudom eléggé drága is 100lóerő feletti méreteknél.
Krézitől kérdezném 1.9tdi-t ha 3000 fölé nem nagyon pörgetném, inkább nyomatékra lenne szükségem,tegyek bele sdi vezérmű tengelyt vagy hagyjam a gyárit?