Keresés

Részletes keresés

thillMaster Creative Commons License 2004.04.04 0 0 543
A következő fűszernövényeket kértem a GIGATESCO (Budaőrs) eladójátol: Cichorium intybus, Cinnamomum cassia Blume, Cinnamomum zeylanicum Blume, Foeniculum vulgare, Zingiber officinalis, Curcuma longa, Medicus Originalis, Crocus sativus...
Egyetlenegy sem volt kapható a hatalmas csarnokban, azaz csak egy, de az megfizethetetlen. A Medicus Origonalis ott ágaskodott az üzletvezető előtt s mégis váltig tagadta, hogy a TESCO-ban lenne ilyesmi.
Bánatomban vásároltam 12 palack leárazott 1996-os Tokaji Szamoródnit db./1000 Ft!
Isten éltessen minden hazafit.
thillMaster
Előzmény: Törölt nick (542)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.02 0 0 542
Képzeljétek:
Egy nyugatmagyar, (petit)barokk (Győr) kereskedővároson átgurulva, a táblák eltérítettek s a hegyeshalmi ösvény helyett egy irokéz csapásra tévedtem, ám a szag folyton folyvást erősödött, a bűz elviselhetetlenségig fokozódott, jé egy gigantikus szeméttelep mellett haladt harci szekerem s EKKOR vajh' mi tárult a szemem elé? Srég vis á vis (ferdén szemközt) a Rocky Mountains-nál nagyobb szemétheggyel, ott terebélyesedett kacéran a sürű bűzfelhőben egy BAZIBAZINAGY_NAGY TESCO CSARNOK!
Aááá, megjöve a kedvem, biztosan itt lesz majd vaniliarúd natur dögivel! A szag, az odeur, il existe une grande imprécision quant ŕ la sensation de l'intensité
de l'odeur et la sensibilité...,quelle odeur, mon Dieu! Quelle est cette odeur? En apprenant ŕ identifier les différentes odeurs que dégage votre...
niederlander

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.31 0 0 539
Régen, még a Rotterdamiéletemben, felkeltem reggel és vígan fütyörészve, sasszézva indultam a sarki Mathew Freek bácsihoz vaniliarúdat venni! Útközben (Adult HOUSE Rotterdam - STOP!
DO NOT ENTER THIS HOUSE. You must be 21 or older to Access...) benéztem ide-oda s máris este lett!
Most, midőn felébredek s letekintek a pirkadati Aulich utcára, ott lopakodik a Parlament irányába ***szadoszképviselő, sunyi képével, görény tekintetével ide-oda pislant s nem veszi észre, amint éppen egy méretes kutya***-ba lép, melyet Weszelszkovszkij szomszéd túltáplált OLD FEMALE PITTBULL TERRIER- mixture-ja hagyott az úttesten, (minden) hajnali, megrögzött szokásához híven. ***Képviselő Úr cipőjének talpán beszállítja a Parlament méltóságos és megszentelt terébe, az SzDSz frakció belterébe a Weszelszkovszkij szomszéd által a Fogarasi úti TESCO-ban vásárolt, gazdaságos A100014 Kutyaeledel 1200gr csirke Darling és gazdaságos A100016 Kutyaeledel 1200gr baromfi-napraforgó Chappi sajátos feldolgozásának pikáns odőrjét...
Elmegy a kedvem a budapesti létezésemtől, összehúzom a vastag drapériákat, felöltöm földig érő hernyóselyem házikabátomat, fejemre illesztem hernyóselyem.bojtos hálósipkámat és miután nagy műgonddal az összes ajtózárat, reteszeket, meg a biztonsági berendezéseket átvizsgálom, kinyitom a Páncélszekrény - széfekkel-t, előhúzom az utolsó csomag Marojezy VANILIARÚDAMAT.

niederlander


Előzmény: verz (538)
verz Creative Commons License 2004.03.31 0 0 538
Lebuktam! :) Nem vagyok kóser (se zsidó)...

"A kosher etkezes csak akkor eloiras ha annak a feltetelei meg is vannak."

Micsoda gumiszabály! :))) Így könnyű!

Akkor nem csodálom, h sokan esznek "kósertéshúst" is...

Hollandus!

Kaptál már vaniliarudat?

Előzmény: Derek (533)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.31 0 0 537
Nézd, nekem nincsen kifogásom a hernyencz, a bogarancz, a tetvencz és a kukacz fogyastása ellen. Inkább ennék egy skatulyányi katicabogarat hangyaszósszal, mint egy szelet Tesco-gazdaságos léppép-párizsit, a tescos kiszolgálólány korpájával meghintve:..
niederlander
Előzmény: verz (532)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.31 0 0 536
"Hat ugy latszik te elo bizonyiteka vagy a mondasnak,ha egy zsido hulye akkor az nagyon hulye ,ha okos akkor nagyon okos, te a nagyon hulyek koze tartozol,ha egyaltalan zsido vagy,es nem csak az eszedet jatszod itt. Ja es Bruxelles az magyarul Brusszel."
Köszönöm s dicsérem hódolattal vakítóan fényló intelligenciádat. Persze a Bruxelles contra Brüsszel kérdésben elkövetted azt a, laikusokra, míveletlen elmékre és sutácska dilettánsokra jellemző szabványhibát, hogy a stilisztikai fordulatot - miként a be ne avatott szőröstalpú és hónaljszagú járókelők többsége, a Picasso "ágaskodó, kétfejű lovainak, nyolcszemű és hatcsöcsű szűzeinek" láttán. "Ez baromság, ilyen nincs, ez a Picasso megtébolyult!" - NEM VOLTÁL KÉPES PERCEPTÁLNI!
Te kiragadtad a szövegkörnyezetből az "írásmódot" s ezáltal aláírtad a halálos kirekesztettségedet az írástudók közösségéből...:-o)))
niederlander
Előzmény: Derek (530)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.31 0 0 535
Repül a hollandus: Repülő Hollandus, Bolygó Hollandus,stb.
A „bujdosó” mítosza ez, a kényszerű úton lét jellegzetesen magyar sorsmetaforája, amely lényeges vonásokban különbözik mind a siralomvölgyi „zarándok” keresztény, mind a „bolygó” zsidó, a „bolygó hollandus”, mind a „vándor” germán mitikus figurájától. ****regényében a bujdosó „szerep” hangsúlyozottan „státus” is – a tudatosan vállalt és semmi áron fel nem adható hűség következménye. Amelynek ára az egyedüllét, az olykori megaláztatás és a magányos halál.
Bőröd alatt te vagy a moderátor?
Te szoktál intézkedni itten?
Holott te személyeskedtél eddig gyakran.
/*"a szikadt lelkű búsmagyar" csupán idézet s reméltem, hogy szélessávú műveltséged révén, ismervén a forrást, a kontextust, a maga helyére tudod tenni e szavakat. Tévedtem.*/

niederlander

Előzmény: csakis_3 (534)
csakis_3 Creative Commons License 2004.03.31 0 0 534
te szikkadt lelkű búsmagyar? A személyeskedést nagyon gyporsan hagyd abba, ha nem akarsz repülni!
Előzmény: Törölt nick (528)
Derek Creative Commons License 2004.03.31 0 0 533
"Ottan több (kóser) prófétáról tesznek említést, akik sáskákkal csillapították éhségüket a sivatagban. Márpedig ilyet egy hithű zsidó nem tenne, ha tiltva vagyon nekije, akkor inkább belepusztulna a koplalásba. "

Nincs igazad.A kosher etkezes csak akkor eloiras ha annak a feltetelei meg is vannak.Ha a tulelesrol van szo akkor nem kotelezo.Akkor bizony el lehet sot a zsido vallas szerint el is kell tole tekinteni,mert az emberi eletet elobbre valonak tartja.
Gondolod,hogy a holokauszt tulelo zsidok a taborokban kosher etkezet kaptak? Ilyenkor a tuleles a fontos.

Előzmény: verz (532)
verz Creative Commons License 2004.03.31 0 0 532
"Eleve tisztátalan minden csúszómászó, rovar, a fentiekbe nem tartozó vízben élő élőlény."

Na mostan két dolog lehetséges. A kettő nem zárja ki egymást. :) Vagy csak hablatyolsz itt össze-vissza hülyeségeket, vagy tényleg nem olvastad a Bibliát.

Ottan több (kóser) prófétáról tesznek említést, akik sáskákkal csillapították éhségüket a sivatagban. Márpedig ilyet egy hithű zsidó nem tenne, ha tiltva vagyon nekije, akkor inkább belepusztulna a koplalásba.

Ami a vaniliarudat illeti, menj el a Múzeum krt-ra és térj be egy delikáteszbe, kapni fogsz...

De valszeg a Rotschildban is, az ráadásul még kosher is...

Előzmény: Törölt nick (520)
MrJones Creative Commons License 2004.03.30 0 0 531
Hoppá.

Gyorsan rájöttél. :)

Előzmény: Derek (530)
Derek Creative Commons License 2004.03.30 0 0 530
Hat ugy latszik te elo bizonyiteka vagy a mondasnak,ha egy zsido hulye akkor az nagyon hulye ,ha okos akkor nagyon okos, te a nagyon hulyek koze tartozol,ha egyaltalan zsido vagy,es nem csak az eszedet jatszod itt. Ja es Bruxelles az magyarul Brusszel.
Előzmény: Törölt nick (528)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.30 0 0 529
A rák az cancer.
Másrészt:

דשםסעךמחצהםײס؛צצרת


Ígyhát, ne gyere ilyesmikkel! (Te rog frumos)
niederlander
Előzmény: alfredoo (527)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.30 0 0 528
Ez a hipósszafaládé már elpukkant egyszer...
Nem.
Olyan boltban akarok vásárolni, mint Bruxelles-ban-ben, avagy gemeenten van het Brussels hoofdstedelijk gewest met nieuws----oh, anyuci, mit vesztettem, meg oh Amsterdam, jaj, ajvééé: Kwart meer koopwoningen in vier jaar...
Ezerféle illatos és szépen tállalt és ápolt csipkés kötényben a szép nagy-nagymellű eladólányok, állati szemekkel néznek rám s kéjesen csomagolják, mi földi jóóó, fogaik hófehérek, megvillan a nedves ajkaik résében és a málnanyelvecskéjük...Minden oly szép, mint a kisgyermekek álma, a Karácsony, csingilingi.

Miféle hipós izibiziről hablatyolgatsz itt, te szikkadt lelkű búsmagyar?
A magyar hipós-csótányos Tescot érdemel, benne izzadságos tahonya tehenekkel, kinyúlt piros tescos polóban, vakarják pattanásaikat és zsíros a hajuk és az oxidálódott szalámihalmokban turkálnak töredezett körmeikkel. Amikor kilépsz a Tescoból, a fák csupasz ágairól tépett tescos zacskók lógnak, lengedeznek mindenfelé a szélben és minden magyaron nyűtt, kitaposott cipők, trottyos cicanadrágok made in china, gazdaságos tescos csomagokat cipelnek, szlalomozva a kutyagumi-halmok között. Mindenki undok, fonnyadt, a gyerekek is bűzös cigit szívnak éa gyűlölettel nézik a szép, magas, bolygó hollandi férfit, aki csak a valódi vaniliarúdat keresi, keresi s nem találja.
niederlander

Előzmény: csakis_3 (526)
alfredoo Creative Commons License 2004.03.30 0 0 527
derek

sok mindenben hasonlokeppen gondolkodunk.

de

1., nincs olyan hogy beintegral. az integralasban benne van a be...

2., ongol. a zsido is tengerparti nep. hogy a f@szba tudtak nekik a rakok, kagylok csigak eveeset betiltani. ami pedig jo es meeg egeszseges is. a zsido is tokre tengerparti nep. szereti magat olyan sivatagos nepnek elkepzelne de jaffa is, tel aviv is, akko is a tengerparton van. es zabaljak a shelfisht meg mindent. lehet hogy zsidok de nem hulyek!

az hogy a pajeszos koseresek mit csinalnak? a magyar zsidok tudtommal meeg a paprikast is tejfelesen eszik. marmint a paprikas csirket.

tudod az eveesi szokasok nem igazan valtoznak. a krumplifozelek az krumplifozelek. es ha rovidebben akarom kifejezni akkor a scsi az scsi. csak kimondani nehez. enni konnyebb...

Előzmény: Derek (525)
csakis_3 Creative Commons License 2004.03.30 0 0 526
És hol akarsz vásárolni? Ott, ahol az eladó egyszer a hipót, majd a kenyeret fogja meg ugyanazzal a kézzel?
Előzmény: Törölt nick (523)
Derek Creative Commons License 2004.03.30 0 0 525
"akkor viszont jezus es a keresztenyseg miert tert el teljesen gyokeresen ezektol a hagyomanyoktol? "

Honnan tudjuk,hogy eltert? Nem sokat tudunk a korai keresztenyek etkezesi szokasairol.
A kereszteny vallas terito jellege miatt kenytelen volt bizonyos kompromisszumokra ilyen tekintetben,nem rombolhatta le teljesen a megteritett nepek minden szokasat,noha megprobalta, de sok helyi szokast be is integralt.Viszont a zsido vallas nem terito jellege miatt es mas okok miatt is megmaradt egy viszonylag zart kozossege ahol az ilyen szabalyokat konnyebb betartatni.Pl, aligha lehetett volna a megteritett germanokat es szlavokat a disznohusevesrol leszoktatni.A magyaroknal mondjuk ez nem volt gond,mert a disznohus fogyasztasa a honfoglalo magyaroknal nem volt elterjedt.De a lohus fogyasztasat tiltotta.
Pl a zsido kosher etkezes tiltja a rakok , kagylok es mindenfele shellfish fogyasztasat, de probald ezt tengerparti nepeknel megtiltani ahol ez elterjedt es mindennapos.

Előzmény: alfredoo (524)
alfredoo Creative Commons License 2004.03.30 0 0 524
derek

akkor viszont jezus es a keresztenyseg miert tert el teljesen gyokeresen ezektol a hagyomanyoktol? vagy eltert egyaltalan? van valami pozitiv tudasunk, leirasunk hogy peldaul jezus nem tartotta be a tejes/husos etelek szetvalasztasat? vagy hogy evett vert?

amit a germanok gondolom hogy szivesen fogyasztottak.

az ember az amit megeszik. es nem olyan konnyen valtoznak ezek a szokasok. hiszen a romaiak allitolag az olomedenyek hasznalata miatt pusztultak ki de csakazertis abbol ettek.

thaifoldon kulonbozo rovarokat poritanak ossze es nagyon finomakat foznek belole. oszt meegis elnek. amugy meeg tisztak is. amikor lattam ilyen kosarat szerintem kokrocsok nyuzsogtek benne. a saskat is megeszi a tisztesseges ember. allitolag finom.

azt hiszem hogy a mohammedan etkezesi szokasok is sokban hasonlitanak a zsido etkezesi szokasokhoz.

tehat a hit atjott a kaja meg maradt!

Előzmény: Derek (522)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.30 0 0 523
Rituális okoktól függetlenül sem ajánlom a csótány és egér, de különösen a patkány által megrágott, és exkrementálisan megtisztelt tepert(y)ős pogácsa fogyasztását. A teper(tyű) egyébként sem kóser s nem is kóserolható, miként a Meggyesy kormány sem kóser s nem is kóserolható, még Ronny Werber és Rosner&Silberstein által sem. Az ártány eleve nem kóserolható, még bécsi szelet formájában sem! (Bécsi szelet és fokhagymás rostélyos formában azért a megyókormányt mégiscsak be kéne csempészni a Sulhán Áruch -ba! Ami pedig a Tesco-t az Auchan-t, a CBA-t, a katasztrófális Metro-t meg társaikat illeti, bizony mondom néktek angyalkalelkületű honfiak, igen undormányos s a jó magyari vitézeket s asszonyállatokat megalázó módon lekezeli.
PS: MAGYARORSZÁGON HOL KAPHATÓ IGAZI VANILIARÚD????
niederlander
Előzmény: Törölt nick (520)
Derek Creative Commons License 2004.03.30 0 0 522
Ezek a kosher szabalyok tulnyomo tobbsegukben a maguk idejeben ,kialakulasukkor nagyon logikus kozegeszsegugyi eloirasok voltak. Nem veletlen,hogy a zsido nepessegben volt a legalacsonyabb a gyerekhalandosag eppen e kosher eloirasoknak koszonhetoen.

Nem volt se hutoszekreny se olyan higieniai vizonyok kozel se ,mint ma, ahol eltek nem eppen a planeta hideg videke volt sosem.manapsag sok ertelmuk nincs. Mondjuk ki gyakorlatilag semmi.Egy valamikor teljesen ertheto es okos dolog mara nem szokassa alakult,valami hagyomannya mint sok mas eredetileg vallasi eloiras,hanem dogmava merevedett.

Előzmény: Törölt nick (520)
halford Creative Commons License 2004.03.30 0 0 521
Éljen a Tesco!Meg az Auchan!
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.30 0 0 520
A kóser konyha magában foglalja:

a konyhában tevékenykedőkre vonatkozó előírásokat,
meghatározza a tiszta és tisztátalan állatok listáját,
a konyhára és edényekre vonatkozó tisztasági előírásokat,
az állatok levágására vonatkozó előírásokat,
a kétféle élelmiszer, - a tejes és
a húsos elkülönítésére vonatkozó szabályokat
A tejes és húsos ételek összekeverésének tilalma, ezen élelmiszerek elkülönített tárolásának előírásai.
tejest ételt a húsossal összekeverni tilos!
tejes edényeket, evőeszközöket külön kell tárolni és mosogatni a húsosétól. Külön hűtőszekrényben illetve tárolóhelyen kell tárolni, a tejes és húsos ételeket.
Tejesnek számít: minden ami tejből vagy tej felhasználásával készült,
semleges a zöldség, a tojás,
húsos a hal, és a kóser húsok és minden állati eredetű anyagot tartalmazó étel.
Tiszták azok az egészséges állatok, melynek a húsát szabad felhasználni: (kóser húsok)
párosujjú, patás, kérődző állatok,
pikkelyes, nem ragadozó halak,
nem ragadozó madarak
Állatok fogyaszthatatlan részei: belsőségek (pl. vér, agy, vese, máj, emésztőszervek, tüdő). A legveszélyesebb anyag a vér, ettől a húst meg kell tisztítani. Tilos a vér felhasználása bármilyen étel készítésénél.
Eleve tisztátalan minden csúszómászó, rovar, a fentiekbe nem tartozó vízben élő élőlény.
Az állatok levágására vonatkozó előírások:

az állatokat levágás előtt nem szabad stressznek kitenni,
a levágás csak úgy történhet, hogy az állat minimálist szenvedjen és azonnal, illetve teljesen kivérezzen. A vért meg kell semmisíteni. A vér, akármiből származik a legfertőzőbb dolognak tekintetik.
Sérült, beteg állatok húsa, vagy a levágásnál megsérült állat húsa nem használható fel.
A konyhában dolgozók csak egészséges emberek lehetnek, semmiképpen nem lehet rajtuk váladékozó, vagy vérző seb. A konyhában dolgozókat, az egészségi előírásokat, a felhasznált alapanyagokat, az alapanyagok és ételek tárolását a zsidó hitközség által kinevezett, megfelelő szakértelemmel rendelkező kósersági felügyelőnek kell ellenőriznie.
Húsos edény, evőeszköz nem találkozhat a tejessel. Amennyiben az edénybe tisztátalan kerül, pl. beleesett egy bogár, haj, vagy poros, piszkos azt újra kell mosogatni.
A kóser ital, bor általában egyféle szemelt szőlőből készül, maximális tisztasági előírások mellett, tartósító szert nem tartalmazhat, a hordót sem szabad kénezni. Amelyik bor ennek ellenére sem romlik meg, és a kósersági felügyelő ellenőrizte, azt kósernek lehet tekinteni. A kóser pálinka víztiszta, kétszer desztillált, gyümölcsből készült (nem héjból, magból), idegen anyagokat nem tartalmazhat, felrázva nem habozhat.
Évente egyszer, Húsvét (Pészach) előtt, a teljes konyhát ki kell kóserolni. Először is minden kovásszal készültet el kell távolítani, mindent szét kell szedni, az alkatrészeket és evőeszközöket külön kifőzni, vagy sütőben kell égetni. A konyhát teljesen ki kell takarítani, a bútorokat el kell húzni, le kell mosni, szekrényeket, tároló helyeket ki kell üríteni. Pészachra külön, teljesen tisztán tartott, csak ezen alkalommal használt (Sel Pészach) edényeket és eszközöket használunk.

niederlander

Előzmény: verz (519)
verz Creative Commons License 2004.03.30 0 0 519
Végre valami érdekes! :)

Mondd, melyik vallás v. felekezet tiltja a csótányos pogácsa evését???

Előzmény: Törölt nick (518)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.30 0 0 518
Tökhalványlila f****m sincs, hogy miről, kiről beszélsz s légyszi, figyeld a csillagok számát is, mert a vendetta a teljes család kiirtásáig meg sem áll, legyen az okkal, vagy ok nélküli, l'art pour l'art, totális stupiditás. Aki érti az tudja, hogy kiről-miről regélek e rögeszmésen kódoló és dekódoló, pszichoköztársaságban, mert énnekem fogalmam sincs, hogy mire is czélzok, azaz czélozgatok, önmagamat moderálva megkérdőjelezve folyton-folyvást. Én itt nem a moderálást merészelem kritikával illetni, mert minden bizonnyal a legintelligensebb és legmagasztosabb lelkületű, ugyanakkor a legelfogulatlanabb személyiségeket választják ki - azaz emelik fel - e dicső és férfias hivatás mívelése czéljából. Itt nem offolunk és uffolunk, hanem kizárólagosan a TESCO áll a czélkeresztünk kellős közepében, csótányostól, verebes és galambos mennyezetestől (Fogarasi út, Tesco), melynek egyenes folytatólagos következménye a galamb- és verébszaros vekni és csótányjárta tepertős pogácsa, amit én egyébként sem ehetek rituális okokból, pedig nagyon szeretem a tepertyűt(tőt)(!!!).
niederlander
Előzmény: alfredoo (515)
MrJones Creative Commons License 2004.03.30 0 0 517
Hagyd Freddy bátyám, niederlander/wen/rogier doom barátodnak csak savanya a szőlő.

Biztosan teszkós.

Előzmény: alfredoo (515)
Röné Creative Commons License 2004.03.30 0 0 516
FélOFF
Ha Megyónak csöpp esze lenne, hagyná a fenébe a politikusságot és kubai narancsot importálna, ha már haver ott.
Ő lenne a magyar Bill Gates, szvsz.
ON
alfredoo Creative Commons License 2004.03.30 0 0 515
wen

miert kellett volna leinkvizicionalni? csak ugy kivancsi vagyok. nem latok semmi durvat abban amit irtam...

vagy azert mert hadra keltem erted es miattad. tokre folosleges volt mert szarnak a fejunkre. moderalasi kerdesekben szepek lehetunk, okosok nem...

most meg nem jut eszembe semmi vicces. hosszuzarlatom van!

Előzmény: Törölt nick (513)
özv. Bitera Sándor Creative Commons License 2004.03.29 0 0 514
Felszámolva a leselkedésből fakadó disconform lelkiállapotot, jelzem, hogy itt vagyok. Készen állok a moderált viccelődésre.

:o))

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.29 0 0 513
Tégedet miért nem inkvizicionáltak le?
Azért, mert kormánypárti(best of mogyi, azaz megyi) vagy?
/* A Mogyi cég forgalmazza a legjobb pörkölt mandulát, melynek minden egyes szeme átkokárdázott*/
Azt nem tudod, hogy a CBA, az mi? Milyen töke, vagy tőke neki?
PS: A vaniliatermesztésben dolgozik egy harmadfokú unokatestvérem, akinek olyan szép hollandus neve van, mint egy nagyon híres holland festőnek, akinek a neve most nem jut eszembe...Talán Rogier van der Goes, vagy Ian van der Weiden, vagy Rotterdami Erasmus???
niederlander
Előzmény: alfredoo (512)
alfredoo Creative Commons License 2004.03.29 0 0 512
niederlander (hollandusi)

remelem porkolt mandulat kaptal. remelem a porkolt mandula ugy volt porkolve ahogy porkolve lennie kell. es remelem nem holmi, satnya kinai avagy spanyol mandulat kaptal hanem a balatoni felfoldi videken termett igazi magyar mandulat...

a mandulavilagnagykereskedelemben ezen mandula neve piroschka mandula. de ezt nagyon kevesen tudjak mivel aranyarban merik. oly ritka, oly becses.

multkor lattam izlandon piros/feher/zold szinu magyar vaniliarudat. de kapkodtak mint a vaniliat. illetve bocs mint a cukrot!

Előzmény: Törölt nick (511)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!