Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 188
Ezt a részt nagyon "támadom" én is. Közlekedés etikailag kifogásoltam meg azt a szakaszt, és a kifogást eddig még nem támadták meg. Most már csak január közepén lesz az első (2004-es) problémás útvonalak egyeztetés. Azon ismét felvetem a témát. Számomra nagyon veszélyes az a hely. Teljesen korret az észrevételed! Ott ütötték el Vera Jedit is.
Előzmény: messengerina (181)
messengerina Creative Commons License 2003.12.20 0 0 187
Stimmel. Szépen megállok a macisajtomnál várom, hogy az autósok bekanyarodjanak, majd úgy vélem nem jön senki, elindulok a keresztben egyenesen és balról bezuhan egy autó. Sajnos belefutottam (gurultam) ilyenbe, ezen a KRESZ nem segít. Ellenben kellene legalább egy tükör... szvsz. A SzEF-ról lefelé tartva a Retek utcára menet ez nem probléma, hisz teljesen jól belátható a kereszteződés összes szára.
Előzmény: kivi (184)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 186
Amikor beszélgetünk - egy-egy összejövetelen - ezek az emberek éppen úgy hiányolják az elismerést, a jó szót. Csak annyival többek nálam, hogy nem teszik szóvá! Ők csak belül morfondíroznak azon, hogy mennyire hálátlanok a kerósok, amikor egy bágyadt köszönetet sem kapnak a tevékenységükért.

Egyébként beszélgettem másokkal is erről. Igaza van azoknak, akik azt mondják, hogy irreális volt az az igényem, hogy legalább egy kétoldali vállveregetést kapjak. A kerékpárosok nem nőttek fel oda, hogy tudomásul vegyék, miszerint a munkát elvégző embernek (hangsúlyozom embernek) alapvetően fontos a negatív visszajelzéseken kívül a pozitív stroke is! Sőt igazán egy-egy ilyen visszajelzés nagyon sokat lendít rajta...

Előzmény: kivi (178)
kivi Creative Commons License 2003.12.20 0 0 185
Padokat az egyik oldalon 1 méterrel hátrébb tenni, a régi sárga csíkot törölni és helyette újat festeni. Kanyar nélkül.
Előzmény: Törölt nick (180)
kivi Creative Commons License 2003.12.20 0 0 184
A kresz ugye egyértelműen szabályozza hogy jobbra kanyarodáskor mik az elsőbbségi viszonyok. Ennél csak ugyanannak a kereszteződésnek a másik oldala viccesebb, ahol 3szög van az autósnak _is_, a kerékpárnak _is_.
Előzmény: messengerina (181)
krilin Creative Commons License 2003.12.20 0 0 183
ha tényleg ennyi haragosod volt kezdetektől fogva a KT-ban,akkor én a helyedben nem jöttem volna ebbe a topikba.
de ha mégis,akkor a helyedben szartam volna bele,h ki mit gondol,ahelyett,h -magamat esetleg lejáratva- a diplomáimmal meg a képességeimmel fényezem magam.én nem láttam,h hülyének akar bárki is beállítani(lehet,h én vagyok vak),csak azt,hogy valaki azzal kezdi a hozzászólását,hogy mennyire fasza szakember.inkább tűnt hőzöngésnek,mint védekezésnek.lehet vki tőlem a legjobb szakember,de ha ekkora arccal adja elő,nálam nem sok jó pontot szerez.

előbb tudtam rólad,hogy beosztottjaid vannak,mint bármi mást.mintha ez lenne a legfontosabb egy kerékpáros topikban:)

én nem voltam/vagyok mtb listás,semmit nem tudtam ezeknek az ügyeknek a hátteréről,kiindulásáról,ahogy rólad sem semmit.tehát ezek voltak -ahogy sokan másoknak a topikból- első benyomásaim.

most egy ilyen bemutatkozás után mi az ami elvárható szerinted?:)

Előzmény: Törölt nick (171)
kivi Creative Commons License 2003.12.20 0 0 182
A cikis részt nagyon jól ki lehetnek iktatni úgy, hogy visszaállíják az eredeti vonalvezetést.

Egyébként a buszpályaudvar Varsányi felőli oldalán kint van egy "kerékpárút vége" tábla. Arról mit tudsz? Eddig a kerékpárút a buszállomástól egészen a rakpartig folyamatosan tartott.

Előzmény: Törölt nick (177)
messengerina Creative Commons License 2003.12.20 0 0 181
Manka, ha már itt tartunk: hol kell jelezni, ha vhol pl egy rosszul belátható útszakasz van ahová legalább egy tükör kellene, vagy lámpa az autósoknak, hogy jelezze a gyalogos/bringás veszélyt?
Nekem egy ilyen para helyem van, főleg sötétedés után: a Moszkva térről a SzEF elejéről a Káplár utcára kanyarodó autók pont nem látják be, hogy jön-e bicajos a Retek utcáról a SzEF-re vagy sem. És bicajjal sem lehet látni a Retek utca felső végén, mikor száguld be balról autóval valaki. Igaz, a bringásnak ki van téve a 'mackósajt', de ha pont úgy gondolom, hogy nem jön senki balról és mégis... akkor kellemetlen.
Előzmény: Törölt nick (176)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 180
Aztán kaptál egy harmadik választ is. Mégpedig a következőt:

"ManAlone válasz erre | adatok | e-mail 2003-12-14 15:44:13 (77103)

Egy apró észrevételem lenne még. Azt az utat, amit most átépítettek nem 2003-ban készítették. Márpedig korábban csak 0.75 méter volt a szabvány kerós út szélesség, ami azt jelenti, hogy az ilyen kétirányú útnak is csak 1.5 méter lehetett a teljes szélessége.

Tehát az érvelésed hibás, a kiindulási alap rossz.

[előzmény : (77012) kivi, 2003.12.13 00:40]"

Előzmény: kivi (173)
AUTHOR Creative Commons License 2003.12.20 0 0 179
Mivel ezt eleve lassítónak tették be, nem értem a problémádat. (hozzáteszem, csak a leírásokból következtetek a helyszínre és az adottságokra)

Egyébként meg a jármű sebességét az út és látásviszonyoknak megfelelően kell megválsztani.
Vagy rosszul tudom?
A terepre szánt gumik egyébként sem érzik jól magukat aszfalton, vannak bizonyos hátrányaik.
De ezt neked magyarázzam, akinek kerós boltja van?
Egyébként meg ez kerékpárút és nem versenypálya.

Előzmény: kivi (170)
kivi Creative Commons License 2003.12.20 0 0 178
Amikor Manka írta ugyanezt (hogy engem ki kért meg, stb.) az ugye nem volt primitív? :-)

Gabi, én valóban nem teszek egyszemélyben a kerékpárosok összességéért semmit. Viszont 1997 óta ismerem azokat az embereket akik már akkor is "értünk" dolgoztak. Nekik köszönhetjük hogy kerékpárt szabad szállítani a vonaton (úgy hogy vele utazol, tehát nem poggyász), a fogason, a héven, a leendő 4. metrón. Neki köszönhető a Budapesten épült 1xx km kerékpárút (ami nem sok, de legalább valami). Tudnám folytatni.
Ezeknek az embereknek a neve nem forog közszájon, mert ők arra koncentrálnak hogy a munkájukat végezzék, és nem arra hogy önmagukat állítsák előtérbe.

Előzmény: AUTHOR (174)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 177
Röviddel utána kaptál két választ is. Ime:

"ManAlone válasz erre | adatok | e-mail 2003-12-13 01:23:30 (77021)

Mint írtam a 77012-ben, pont "kiütött" Panther ebből (is). Tehát nincs benne a kezem, de rákérdeztem, hogy ki és miért csinálta így. Ha lesz infó, megírom.
[előzmény : (77016) kivi, 2003.12.13 00:55]"

"ManAlone válasz erre | adatok | e-mail 2003-12-13 01:45:04 (77023)

Egy dolgot kérhetek tőled? Én majdnem minden esetben írok megoldást is. Mivel nem járok arra, (mert nincs miért) ezért nem tudom, nem látom, hogyan lehetne kiküszöbölni a hibát. Írnál valami használható ötletet arra vonatkozólag, hogy milyen módszerrel, netán új úttal lehetne kiküszöbölni a cikis részt?!
[előzmény : (77016) kivi, 2003.12.13 00:55]"

Előzmény: kivi (173)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 176
Ma is voltam tekerni. Igaz csak 32 kilcsit nyomtam le. Nem síkon, hanem a HHH erdei útjain. Nagyon jó volt.

A beton/aszfalt valóban csúszik. Viszont az is méltányolandó, hogy több gyalogos elütés is volt, ahol a kerós cserbenhagyta áldozatát... Miattuk (is) készült ilyenre az út! Én is így vezetném.

Az más kérdés, hogy a burkolat csúszik az ilyen időben. Az valóban hiba. Most már szabin vannak azok, akik érdemben tudnak intézkedni az ügyben, de majd januárban megpróbálok egy érdesítést kijárni.

Előzmény: kivi (170)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 175
Ott volt a szöveg elején az idézőjel, majd a végén is. Nem volt benne "..." jelzés, tehát semmit sem vágtam ki a szövegedből. Ennél pontosabban már nem tudlak idézni!

Eddig több megbízásom is van. Ilyen pl. a VBB-s is...

Előzmény: kivi (169)
AUTHOR Creative Commons License 2003.12.20 0 0 174
Kivi!

Ezt írtad:
"Téged egyébként ki bízott meg azzal hogy "tevékenykedj" a kerékpárosok "érdekében"? Hol van az aláírt meghatalmazásod?"

Ez igen primitív hozzászólás volt!

Miért baj az, hogy valaki tevékenykedik a kerékpárosok érdekében?
Mivel ezt minden ellenszolgáltatás nélkül teszi, semmilyen számonkérésnek nincs helye!
Te is örülsz annak, ha elkészülnek új kerékpárutak.
Te is örülsz annak, ha a balesetveszélyes helyeket, aknafedelek hiányát elhárítják.
Te is anyázol, amikor a gyalogosoktól nem férsz el a kerékpárúton.
Te is anyázol, ha belebuksz egy hiányzó aknafedélbe.
Te is anyázol, ha kitiltanak az erdőkből.

Manka tud tenni valamit ezekért és tesz is.
Nem tudom, hogy te mennyit teszel ezügyben, de úgy gondolom, hogy a töredékét annak, amit ő csinál.
Márpedíg ebben az esetben semmilyen jogod nincs őt számonkérni, neki pedíg nincs szüksége írásos felhetelmazásra.
Ki irná alá a meghatalmazását? Te?

Előzmény: kivi (169)
kivi Creative Commons License 2003.12.20 0 0 173
Ez egy kérdés volt, amire egyébként még mindig nem válaszoltál. Ellenben azt _most_ is elfelejtetted beidézni, hogy előtte már két hozzászólásban is elmondtam hogy szerintem a régi megoldás jobb volt, és szerintem nem voltak indokoltak azok az érvek amikkel te azt bíráltad.
Előzmény: Törölt nick (172)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 172
Mire gondolsz, hol hazudok?

Mert én erre:

"kivi válasz erre | adatok | e-mail 2003-12-13 00:55:50 (77016)

Azért véded az új megoldást mert benne van a kezed?

[előzmény : (77014) ManAlone, 2003.12.13 00:45]"

Előzmény: kivi (167)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 171
Tipikus példája a félrevezetésnek. Ugyebár Dingo, Viktor, Gergooo, nomad, Azso és még páran (hogy Ghiml-t ki ne felejtsem) jöttek a különböző félrevezető dumákkal. Amikor én válaszoltam rá, akkor személyeskedtem, amikor nem válaszoltam, akkor meg hallgattam, mert igazat beszéltek volt a reakció. Magánlevélben is kaptam ilyen megjegyzést. Mit lehet ilyenkor tenni? Jót, ésszerűt semmiféleképpen sem. Mindössze annyit, hogy védekeztem. Próbáltam érvelni az igazam mellett. Például írt Azso arról, hogy nem tettem az egyesületért. Csak azt elfelejtette hozzá írni, hogy Panther külön kérésére (erről megvan a magán és a listás levelezésünk is). Akkor nem válaszoltam. Később - direkt nem írom le, hogy ki - hozzám vágta magánban, hogy azért hallgattam el ekkor, mert igaz... Pedig csak próbáltam csendben maradni és dolgozni a kerósokért.

Jöttél most az IKT 2.0-ban, hogy kipakoltam a céges dolgaimat, meg azt, hogy mit tettem. Igen. Valóban azt csináltam. De ennek is oka volt. Miért is? Mert a HBSE tagjai, akik az IKT 2.0-ba írogattak, folyamatosan úgy állítottak be, mint egy reménytelenül hülye, szervezésre és emberek összefogására alkalmatlan egyed. Én meg úgy próbáltam meg védekezni, hogy leírtam a más területen elért sikereimet.

Írtad, hogy nem érdekel a diplomám. OK. Csak egy dolgot nem veszel tudomásul. Mégpedig azt, hogy én tárgyalóképes ember vagyok a rendőrök és az Önkormányzatokkal szemben, mert nekem ez a szakmám. Míg - most ne vedd sértésnek - ha te oda mész, lesöpörnek téged azzal, hogy szakmailag nudlinak állítanak be...

Előzmény: krilin (162)
kivi Creative Commons License 2003.12.20 0 0 170
Menj végig ma (ebben a nyálas időben) azon a szakaszon! Olyan éles a kanyar íve, hogy 10km/h velett már kúszik kifelé a kerék. Most képzeld el ezt egy országútival... vagy te csak a montisok érdekét nézed?
Előzmény: Törölt nick (166)
kivi Creative Commons License 2003.12.20 0 0 169
Ki kérte meg rá, hogy a listát olvasók nevében kijelentsen valamit? Hol volt olyan megbízás? Hol van aláírva ez a meghatalmazás? Sehol! Egyszerűen csak kijelent valamit, és az azért alapigazság, mert Ő első Kivi-sége jelentette ki.

Légyszíves pontosan (nem csak fél mondatot kiemelve!) idézd be ide hogy mikor jelentettem ki valamit mások nevében.

Téged egyébként ki bízott meg azzal hogy "tevékenykedj" a kerékpárosok "érdekében"? Hol van az aláírt meghatalmazásod?

Előzmény: Törölt nick (164)
krilin Creative Commons License 2003.12.20 0 0 168
-a példám tényleg xar,arra akartam rámutatni,h néha,néhány embernek mindegy mit mond.
-nem,nem egyedül Manka a hunyó,hol írom ezt?nem így gondolom,én is jogtalannak érzek sok beszólást elenne.a baj ott van,hogy olyan témák,személyes ügyek vannak napirenden érdekvédelem címén,aminek a gyökereiről a többségnek halvány fogalma sincs.ebben minden érintett hibás,aki csak hozzászólt,valóban.ezt kevesen látják át,mivel nem ismerik a hátterét az egésznek.ezt kéne észrevennie Mankának,hogy mi,kívülállók nem értjük miről,és miért beszél ennyit!győztesen kikerülhetett volna ebből az egészből,ha csak a lényegről írt volna(ahogy ebben a topikban) és nem reagált volna a csípkelődésekre.
-nekem nem fáj ha vki tesz vmit vmiért,csak az ha ennek ürügyén tök más témákról kell olvasnom.
Előzmény: AUTHOR (165)
kivi Creative Commons License 2003.12.20 0 0 167
Manka,
te orcátlanul hazudsz.
Előzmény: Törölt nick (164)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 166
kivi írta az IKT 2.0-ban(77562):

"Ha Manka nem írna ide, nem lenne kit "provokálni". De neked hiába mondom."

Megint egy érdekes "vélemény". Miért is? Mert amikor pl. csendben voltam, akkor rögtön jött a megjegyzés, hogy ez "amolyan Mankás" volt. Ok. még mindig csendben maradtam. Aztán jött egy - számomra éppen aktuális - téma. Hozzászóltam. Mi jött le egyből, hogy biztos érdekelt vagyok a városépítőknél. Nem az, hogy jó, vagy rossz a véleményem.

Például a Széna-téri kerós útvezetés esetében már tudom, hogy mi van a Magyar Királyi Lassúpostán - a kérdésemre - megadott válaszban, mivel telefonon elmondták. A lényeg a következő. A kerékpáros út nyomvonal vezetésének két szempontja volt:
a. A csövesek által - szállásként - használt bozótrészt akarták felszámolni.
b. Többször előfordult mér, hogy az egyenes szakaszon - nem biztos, hogy NET-es - kerósok begyorsultak, majd az éles kanyarban elütöttek pár - egyébéként figyelmetlen - gyalogost. Ezen esetek között volt cserbenhagyásos is.

Na mármost a tervezők a legegyszerűbb módszert választottak a száguldók megfékezésére. Megtörték az egyenest. Így nem lehet "berobbanni" a gyalogosok közé. Tehát a nyomvonal vezetésnek a második érve az úgynevezett sebesség csillapítás volt!

Ebből a két szempontból nézve a mai kerós út vonalvezetőse tökéletes! Ezt én mint közlekedés szervező szakmérnök mondom! És ezért bármelyik kerékpáros fórumon le merem tenni a voksomat!!!

Lehet laikus, hozzá nem értő álláspontból szidni, ócsárolni a tervezőket, de az a kerékpáros magáról, és az őt delegálókról fogja kiállítani a félcédulát.

AUTHOR Creative Commons License 2003.12.20 0 0 165
És szerinted ennek egyedül Manka az oka?
Én másképpen látom.
Ez a farkasos mese ide egyáltalán nem illik.
Gondold végig, hogy mi történik. Manka beír valamit, reagáltok rá oly módon, hogy provokáljátok. (lásd Viktor és Kivi) Nem tudtok elsiklani a stílusa mellett. Igen, gyakran hangoztatja, hogy ő tesz is valamit a bicajosokért és szerintem ez nektek fáj.
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 164
kivi írta a KT 2.0-ban(77553):

"Részben én is hibás vagyok, nem lenne szabad reagálnom az illető írásaira. A régi mondás úgy tartja, hogy "Ne vitatkozz ostobával, mert még összetévesztenek vele." Nekem is ehhez kell (kellett volna) tartanom magamat.

Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy a topicnak _sokkal_ több olvasója van, mint az a 30-40 ember aki rendszeresen ír ide. Sok kezdő, tapasztalatlan, háttér-információkkal nem rendelkező, egyszóval: félrevezethető kerékpáros is van itt. Az ő érdekükben nem lehet szó nélkül elmenni bizonyos írások mellett."

Érdekes a stílus. Na meg ez a "részben én is..." kitétel. Néha vissza szoktam keresni dolgokra. Például a Széna téri kerós útra. Ott is megírtam korrekten a véleményemet, hogy szerintem miért is alakították úgy a kerós utat. Mi volt a válasz Kivi részéről? "Azért véded, mert te is benne voltál?" Nagyon provokatív beszólás volt. Nem az volt a lényeg, hogy mit és hogyan csináltak, milyen mögöttes tartalommal, hanem az, hogy én nem voltam vele azonos véleményen! Tehát én "ostoba" vagyok...

Majdnem minden esetben hasonló dolgokba ütközöm bele. na meg ebbe a másik nagyon furcsa (és itt most nagyon mértéktartóan nyilatkoztam) megítélésbe, miszerint a többi hallgató embert védi a megszólalásaival. Amikor én érveltem a többiek érdekében, akkor magánlevélben is, meg itt a NET-en is megkaptam a magamét azzal, hogy "ki kért meg rá"... Senki. A NET-en beszélgetők közül senki! Igen, de ez érvényes Kivi-re is. Ki kérte meg rá, hogy a listát olvasók nevében kijelentsen valamit? Hol volt olyan megbízás? Hol van aláírva ez a meghatalmazás? Sehol! Egyszerűen csak kijelent valamit, és az azért alapigazság, mert Ő első Kivi-sége jelentette ki.

AUTHOR Creative Commons License 2003.12.20 0 0 163
Szóval ahogy ígértem:

A téma a Manka vs HBSE a saját meglátásom szerint

Az igazsághoz hozzá tartozik az, hogy én is gondolkodtam a belépésen, aztán úgy döntöttem, mégsem. Nekem ez nem hiányzik.
Olyan ember vagyok, aki első percben eldönti, hogy valaki rokonszenves-e, vagy sem?
Kezdve a Fekete pólós tekerésnél. Elkezdtük szervezni. Ment minden szépen, aztán egyszercsak néhány ember a kapcsolataival együtt eltűnt, közölte, hogy nem kíván a továbbiakban együtt működni velünk.
Érdekesnek tartottam, mindamellett a megmozdulás megvolt, és viszonylag sokan voltunk.
Nem titok, ez a fickó Panther volt, aki a szokásához híven csak csöpögtetett infókat, konkrét lépéseket nem tett, csak ha a saját érdeke úgy kívánta. Első perctől nem volt szimpi, és ez a megérzésem tökéletesen be is jött. Manka is eltűnt a szervezésből, mint később kiderült, Panther kérésére. Fekete pont neki is.
Ugye HBSE.
Jeleztem, hogy szeretnék én is tag lenni, de az alakuló gyűlésen nem tudtam részt venni. A HB listán jeleztem a dolgot, kértem, hogy az alapszabályt átolvasásra E-mailban a saját postafiókomra küldjék el. Panther válasza vérlázító volt: "Ez az én saját szellemi termékem, nem hagyom, hogy mindenféle internetes szelek össze vissza fújják!"
Ekkor döntöttem úgy, hogy nekem ez nem kell. Ha az alapszabály nyilvános, mindenki számára megtekinthető, akkor ez valahol üti Panther válaszát. (Kíváncsi vagyok, hányan ismeritek pontosan az alapszabályt?)
Elkezdődött Manka kiútálása a HBSE-ből.
Őszinte leszek, amit vele csináltatok, az undorító. Volt valaki, aki igaz, hogy egyéni stílusban, de hatékonyan tudott volna dolgozni. Nem kellett. Helyette sok olyan embert próbáltok megnyerni a HBSE-nek, aki más listán is fent van és van lehetősége tenni is valamit, amit a HBSE a saját céljaira fordít illetve használ ki. Az ember utánna már mindegy. (pl FLAME, a Fekete pólós tekeréssel. Itt jegyzem meg, hogy a fekete póló ötlete tőlem indult, ha a következő megmozdulást nem a BMFT rendezi, nem engedem a fekete pólót.)
Szerencsére Gergő elszólta magát a BIKMAKK-on és kiderült a dolog.
Észrevételem szerint a HBSE vezetője nem Robi, aki az elnöki titulus birtokosa, hanem Panther, aki mint főtitkár irányít benneteket.
Ügyes, mert a feltételeket ő diktálja, de a felelősség az elnököt terheli.
Ha baj lesz, mit tesztek? Simán leráz benneteket azzal, hogy ő csak főtitkár, nem tartozik felelősséggel az esetekért.
Miért nincs még mindíg bejegyezve a HBSE?
Amíg ez nincs meg, illegálisan működik, amit tesz, amilyen pályázatokon esetleg nyer,az mind illegális.
Én tudom az okát, kíváncsi vagyok, hogy egyformát tudunk-e?
Ha ezeket a dolgokat letisztáztátok, akkor talán van esély arra, hogy legálisan is működhessetek, esetleg még szimpatikus is lenne nekem a HBSE.
Addíg részemről nem.
Napi szinten csinálok olyan dolgokat, ahol nagyon át kell látni minden lehetőséget, megoldást, törvényes kereteket.
Saját véleményemet olvastátok, mint kívülállóét.
Lehet vele nem egyetérteni, lehet vitatkozni.
Én egyelőre azt látom, hogy egy hatalmas káosz van nálatok, zsinóron vannak rángatva az emberek, az elnök bábuként van felhasználva egy másik ember érdekeinek érdekében.

krilin Creative Commons License 2003.12.20 0 0 162
Gabi
idézet a másik topikból:
Ez nem teljesen sikerül, mert Mankát itt provokáljátok és természetesen Ő itt is fog válaszolni
ez is igaz,csak ez olyan dolog,mint a farkasos mese,amikor kétszer beszivatnak valakit,és harmadszor,amikor tényleg a frankót mondja,már senki nem veszi komolyan,pedig igaza van.
hiába van igaza egy adott ügyben,már senkit nem érdekel a sorozatos 'csatározások' miatt.
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 161
ADY ENDRE: Ének karácsony ünnepén

Ma a bilincses millióknak
Éhnyavalyás, kínos élete gyászol
S újra megátkoz téged,
Csalárd legenda, betlehemi jászol,
Hazug fölkentség, álszeretet.

Ma sem hiszünk a pásztoroknak,
Sem a prémbundás víg örvendezőknek,
Sem a vezér-csillagnak,
Csupán mi saját, szomorú erőnknek,
Mely megfeszíttetett igazán.

Ma a sírokat bontogatjuk
S minden léptünknél átok-sírok nyílnak,
Melyekbe, hajh, becsalta
Hazug fénnyel a betlehemi csillag
A szeretet hiszékenyeit.
Ma hóhéraink Jézushoz
Hallelujázni nem vihetnek minket,
Megmutatjuk egymásnak
Gyűlölet-szító, nehéz sebeinket
S bosszúra hívjuk a szíveink.

Ma bús fejünk álomra hajtván,
Enyhet álmodunk: piros bosszú népe
Kél iszonyú rajban
S lép a Krisztus-hydra ezer fejére,
Megfizetni vad századokért.

Ma is gyűlöletet ünneplünk,
Miként tegnap, holnap és újra-újra,
Gyűlöletet és Harcot,
Míg új Karácsony jelét ki nem gyújtja
Az egész Földön a mi szívünk.

Előzmény: dhpage (157)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 160
Megadtam!
Előzmény: dhpage (157)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 159
És még egy apróság: Soha, senkinek sem fogod tudni megmagyarázni, hogy egyik pillanatban valakit megszavazol elnöknek, majd - amikor önálló véleménye ütközik a főtitkárral - azonnal "szar emberré" válik...

Sem neked, sem a többieknek nem fogom ezt a pálfordulást elfelejteni!

Előzmény: Törölt nick (158)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!