Keresés

Részletes keresés

locsemege Creative Commons License 2006.08.14 0 0 82
A windows-os parancsikon nem valódi link, hanem egy, az explorer-nek szóló marhaság. Azt nem értem, miért nem a Windows alatt hoztad létre a TB megfelelő beállításait, akkor ugyanis nem kell Windows-on semmit linkelni. Linux alól pedig egyszerűen belinkeled és kész.
Előzmény: homewards (81)
homewards Creative Commons License 2006.08.14 0 0 81
Lehet, hogy félreértettük egymást!

Tehát a symlinkes megoldás működik Linux alatt, nekem akkor van gondom, ha Windows XP alatt vagyok, ahol nincs symlink, csak valamilyen parancsikonos megoldás, ami nem, vagy nem úgy működik, mint a linuxos symlink.

Vagyis ha a Windows alatt a Thunderbird profilkönyvtárában kitörlöm az eredeti címlista fájlt és létrehozok helyette egy - a másik helyen található abook.mab fájlra mutató - parancsikont, akkor ebben a könyvtárban a Thunderbird indítása után két abook.mab állományom lesz. (????) Az egyik típusa mab fájl, a másiké Parancsikon. Ez utóbbit nem használja a Thunderbird.

A fájlkiterjesztések megjelenítése be van kapcsolva, úgyhogy szerintem látnom kéne, ha nem egyforma a nevük a kiterjesztéssel együtt, de úgy néz ki, hogy mégis az(???)! :-)
Előzmény: locsemege (80)
locsemege Creative Commons License 2006.08.14 0 0 80
Linux alatt ugyan egy symlinkkel simán megoldható, de Windows XP alatt nincs ilyen, így ahányszor Win alól nyomulok, elveszik a "szinkron".

A symlink miért nem jó? Mellesleg még amolyan hardlink szerű dolgot is tudsz csinálni idegen filerendszerre, ha a mount --bind olddir newdir parancsot használod.
Előzmény: homewards (79)
homewards Creative Commons License 2006.08.14 0 0 79
Otthon Linux alatt, a munkahelyemen Windows XP és Linux alatt dolgozom.
A teljes levelezésem (Thunderbird) egy mobil winchester FAT32-es partícióján, egy mail nevű könyvtárban található. Így itthon, a munkahelyemen, Linux és Windows alól is mindig ugyanabban a formában érem el a levelezésemet. (Minden gépen és op. rendszer alatt saját profilja van a Thunderbirdnek.)

A címlista állományom (abook.mab) viszont úgy tűnik, hogy nem áthelyezhető, nem adható meg a programnak, hogy honnan használja. Linux alatt ugyan egy symlinkkel simán megoldható, de Windows XP alatt nincs ilyen, így ahányszor Win alól nyomulok, elveszik a "szinkron".

Körülnéztem, hogy az user.js állományban be tudok-e állítani olyasmit, mint a Firefox-ban a

user_pref("browser.bookmarks.file", "/home/valaki/aholvan/bookmarks.html"); sorral,

de a Thunderbirdben ez így nem működik a

user_pref("ldap_2.servers.pab.filename", "/home/valaki/aholvan/abook.mab");

formában. Van valakinek javaslata ezzel kapcsolatban? Esetleg leírása, internetes forrása az user.js fájlban használható parancsokról?
locsemege Creative Commons License 2006.08.02 0 0 78
Sőt, már 1.5.0.6!
Előzmény: oldember (75)
Apostrophe Creative Commons License 2006.07.28 0 0 77
Megmertem:)

Valamiert gyorsabb. De miert, mikor nem szabadna neki.
Nagyon utalom amikor nem ertem miert tortenik valami, foleg ha nem is kene neki megtortennie.
Előzmény: Apostrophe (76)
Apostrophe Creative Commons License 2006.07.28 0 0 76
Csak en gondolom ugy hogy ez a 0.5 os gyorsabb vagy en vagyok ennyire lelassulva.

Az elgepelesek szamabol itelve inkabb en vagyok lelassulva.
Előzmény: locsemege (74)
oldember Creative Commons License 2006.07.27 0 0 75
Köszi!
Előzmény: locsemege (74)
locsemege Creative Commons License 2006.07.26 0 0 74
ftp.mozilla.org-on az 1.5.0.5
locsemege Creative Commons License 2006.06.05 0 0 73
Sőt a visszaidézet szöveg betűtipusát se máshogy jelenítse meg

th1
Előzmény: Törölt nick (72)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.05 0 0 72
"Vagy az a baj, hogy a fogadott üzenet HTML?"

Nem. A fogadott üzenet legyen olyan, ahogyan küldték. Ha HTML akkor mutassa úgy, ha sima szöveg akkor meg sima szövegként, és ne kezdje máshogyan megjeleníteni, pl. úgy hogy függőleges szines csíkokkal jelzi a fogadott levélben a visszaidézett szövegrészeket, hanem hagyja benne a sorok elején ezt a jelet: >

Amikor pedig új levelet kezdek, vagy egy eredetileg nem-HTML formátumút replizek vagy továbbítok, akkor egyrészt már szerkesztés kezdetekor alapértelmezetten sima szövegként legyen szerkeszthető, anélkül hogy mindig a menüből kelljen állítgati a formátumot minden egyes levélnél (tehát ne csak a küldéskor kezdje aztán konvertálni). Másrészt pedig szintén ne csíkokkal jelőlje a visszaidézett szövegeket hanem az általam áhított > karakterrel. Sőt a visszaidézet szöveg betűtipusát se máshogy jelenítse meg, hiszen a sima szövegformáumban semmiféle formázás nincs.
Előzmény: locsemege (71)
locsemege Creative Commons License 2006.06.05 0 0 71
Vagy az a baj, hogy a fogadott üzenet HTML? Ha úgy küldik, akkor kénytelen vagy úgy megnézni, mert különben nem látnád, hogy mit küldtek. Ezért ezt csak a küldésnél tudod beállítani. A fogadott üzeneteknél viszont állíthatsz fontot, akár fixed típusúra is.
Előzmény: Törölt nick (69)
locsemege Creative Commons License 2006.06.05 0 0 70
Azt, hogy az alapértelmezett formátum plain text legyen, a windows-os változatnál szerintem ugyanúgy kell beállítani. A leírásomat követve szerintem meg fogod találni!
Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.05 0 0 69
Most látom hogy ez a linuxos szekció. (Ezt nem vettem észre mikor a kereséshez beírtam a thunderbird-öt s ezt a topikot dobta ki. ) Bocs. Bár biztos nincs jeelentős különbség a két változat között külsőre. Plusz még nálam most a magyarnyelvű van telepítve.

A beállítások mentése oké, de a többi nem.

"Be lehet. ..."
Hát ez már csak a küldésre vonatkozik. Nekem az kellene hogy ne kelljen minduntalan a Beállításük menü/Formátum/Csak sima szöveg opciót kapcsolgatni minden egyes levélnél. S ne lássam azokat a színes csíkokat se szerkesztés közben, hanem ezt mutassa: ">".

"Azzal a négy sorral mi a baj?"
Tulajdonképpen semmi, azonkívül hogy a helyet foglalja. Nekem kettő is bőven elég volna.

"Nem tudom, mi az a kapcsolatok oldalsáv, de szerintem a View menüt nézeges"
Angolba talán a Contacts

Azért kösz.
Előzmény: locsemege (67)
locsemege Creative Commons License 2006.06.05 0 0 68
Most megnéztem: 2003 óta megvan az összes levelem. Gondolod, azóta nem raktam újra az op. rendszert? Az idén március 20-án megjelent Fedora 5-öt használom, de a gépem - értsd: a hardware - sem idősebb 7 hónapnál. Aztán a több éves beállítások, levelek mégis itt vannak.
Előzmény: Törölt nick (66)
locsemege Creative Commons License 2006.06.04 0 0 67
Be lehet-e (és ha igen, akkor hogyan) állítani a thunderbird-öt hogy az alapértelmezett levélformátum a plain text ("sima szöveg") legyen??

Be lehet. Edit, Preferences, Composition, General fül, Configure text format behavior - Send options, Text format. Ott vannak a lehetőségek, miszerint HTML-ben küldje, plain text-té konvertálja, mindkét formátum a levélben legyen (én ezt használom), vagy rákérdezzen minden küldésnél, hogy akkor most mi legyen.

Azzal a négy sorral mi a baj? Csak egyet töltesz ki.

Nem tudom, mi az a kapcsolatok oldalsáv, de szerintem a View menüt nézegesd.

Ki lehet e exportálni a postafiók beállítasait, hogy egy újratelepítés után egyszerűen vissza lehessen állítani??

Fölösleges. Célszerű a /home directory-t eleve külön partíción tartani, ezáltal az operációs rendszert újratelepítheted úgy, hogy az összes személyes beállításod megmarad. Nem csak a levelezés, hanem akár a háttérképed is. Egyébként a ~/.thunderbird directory mindent tartalmaz. A beállításokat, a címjegyzéket, és az összes leveledet. Ennek a mentése, majd későbbiekben visszamásolása elegendő.
Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.04 0 0 66
Sziasztok!

Kérdéseim a következőek:

Be lehet-e (és ha igen, akkor hogyan) állítani a thunderbird-öt hogy az alapértelmezett levélformátum a plain text ("sima szöveg") legyen??

Továbbá hogy a foward és reply leveleknél ne jelenítse meg a függöleges csíkokat az ismételt szögrészek mellett, hanem mondjuk a ">" jelet mutassa.

Az új levél írásakor minek foglal négy sort a címzett-rész? Nem lehet eleve kevesebbre beállítani? Ráadásül ha kissebre állítgatom az egérrel, akkor is ott maradnak a sorokat elválasztó vízszintes csíkok. ???

A "kapcsolatok oldalsávot" miért nem lehet a főablakba megjeleníteni??

Ki lehet e exportálni a postafiók beállítasait, hogy egy újratelepítés után egyszerűen vissza lehessen állítani??

Számora ezek apróságok borzasztó bosszantóak. (pedig egyébként tetszene)
NevemTeve Creative Commons License 2006.05.19 0 0 65
Szóval, a "Java Console" előcsalogatásához ez kell: https://addons.mozilla.org/firefox/141/
locsemege Creative Commons License 2006.05.09 0 0 64
Gyanítom, hogy ez nem a Thunderbird hibája. Érzésem szerint az e-mailben csak 7 bites karakterek szerepelhetnek, ezért konvertál. Esetleg más mail kliens bénázik.
Előzmény: merci_marci (63)
merci_marci Creative Commons License 2006.05.09 0 0 63
Megvan a megoldás: és nem is kell nagy hókuszpókuszra gondolni. Egyszerűen az ékezetes betűkkel elmentett, vagy a túl hosszó filenevet tartalmazó mellékletet ő egyszerűen átnevezi/nevezteti. Érdekes módon azonban ha Thunderbird-del fogadják a levelet, nem nevezi át
locsemege Creative Commons License 2006.04.20 0 0 62
Mozillában, ha a címsorba írom a keresett kifejezést, akkor felajánlja, hogy mondjuk a Google-lel keressen. Azt szeretném, hogy ez Firefoxon is ugyanígy működjön. Hol lehet ezt beállítani? Jelenleg csak a jobb oldali search mezőbe írva a kifejezést, megy a keresés. :(
locsemege Creative Commons License 2006.04.10 0 0 61
Megvan a megoldás. A 64 bites, disztribúcióhoz tartozó Thunderbird-öt, és a 32 bites, a Mozilla oldaláról letöltött Firefox-ot kell használni. Így Firefox alatt működnek a 32 bites plugin-ok, Thunderbird alatt pedig a linkek.
Előzmény: locsemege (60)
locsemege Creative Commons License 2006.04.09 0 0 60
Az alábbi a problémám. Thunderbird (version 1.5 (20051201)) levelezőben bárhol bármilyen linkre kattintok, nem történik semmi. Terminálról is indítottam, sem a standard outputra, sem a standard errorra nem ír semmit. Gondoltam, a profile beállításaival lesz a baj, hiszen a korábban Mozillát használtam és onnan importáltam a leveleimet. Ezért létrehoztam egy teljesen új felhasználót, elindítottam a Thunderbird-öt, de linkre kattintva ott sem történt semmi. (Pl. a help menüben, vagy Tools, Extensions, Get more extensions.) Amit tudni kell, hogy ez egy AMD 64 bites gép, és a Mozilla honlapjáról töltöttem le a 32 bitre fordított változatot. Azért ezt, mert a disztríbúcióhoz adott 64 bitre fordított Firefox esetében tapasztaltam, hogy a 32 bites pluginek nem működnek. Azt mondja, hogy nem megfelelő ELF osztályú a plugin. Viszont a 32 bites Firefox gond nélkül működik. Azért, hogy még véletlenül se legyen a könyvtárakban keveredés, a 64 bites Firefoxot és Thunderbird-öt uninstalláltam.

Szerintetek mi lehet a probléma, és hogyan orvosolható?
NevemTeve Creative Commons License 2006.04.04 0 0 59
A tesztelésen már túl vagyok, sehol semmi különbség
Mi között? Az egyiknek jól ment a másiknak rosszul? Ugyanaz a mail-serverük?
A levelek tartalmát file-viewerrel megnézve látod benne az attachmenteket?
(valami ilyesmi:
------=_NextPart_000_008F_01C657F2.76109C20
Content-Type: application/vnd.ms-powerpoint;
name="=?iso-8859-2?Q?=C1rv=EDz_2006_04_02.pps?="
Content-Transfer-Encoding: base64
Content-Disposition: attachment;
filename="=?iso-8859-2?Q?=C1rv=EDz_2006_04_02.pps?="
ezt épp most kaptam, "Árvíz_2006_04_02.pss" a név)
Előzmény: merci_marci (58)
merci_marci Creative Commons License 2006.04.04 0 0 58
A tesztelésen már túl vagyok, sehol semmi különbség, mindenki az Outlookot használja, ugyanolyan beállításokkal. Szóval a teszt negatív. :)
Otthol is és a munkahelyen is használom a Thundert, mindegy honnan, mindegy hova küldöm, ugyanaz. Viszont Thunderről Thunderre remek.
Előzmény: NevemTeve (57)
NevemTeve Creative Commons License 2006.04.04 0 0 57
Marci, az ámítástechnikát nem lehet némi önálló gondolkodás és próbálkozás nélkül művelni...
Zahy világosan leírta, hogy hogyan kell tesztelni: keresni két címzettet, egy olyat aki 'jól' kapja meg az attachmentet, meg egy olyat aki 'rosszul'... ha küldesz egy próbalevelet ennek a két címzettnek, és erre is igaz hogy ez egyiknél jó, a másiknál rossz, akkor elég világos hogy nem a te programodban van a hiba...
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2006.04.04 0 0 56
Baszki ez csak egy vicc volt. Meg az is amit en irtam.
locsemege Creative Commons License 2006.04.04 0 0 55
Nem a Thunderbird-ről van szó?
Előzmény: merci_marci (54)
merci_marci Creative Commons License 2006.04.04 0 0 54
Ezt nem értem:

File/Options/Advanced/Confuse Attachments

Melyik böngészőre vonatkozik?
Előzmény: NevemTeve (53)
NevemTeve Creative Commons License 2006.04.03 0 0 53
Zahy lentebb írt tanácsából pontosan melyik részt nem értetted?
Előzmény: merci_marci (52)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!