Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.18 0 0 1116
Kedves Ferrero_r:

A ricinus homeopátiásan kíváló tejnövelő, és pontosan azért, mert a homeopátia alapelve a Simile similibus curentur, azaz a hasonlót hasonlóval kezelünk. Ettől az anyukának semmilyen hasmenése nem lesz. Még a kísérletezésről sincsen szó, ugyanis ezt sok-sok anyuka kipróbálta, többek között én is, és nagyon hatékony volt, ha hiszed ha nem. Ráadásul meg kell cáfolnom a klinikai vizsgálatok hiányát is, nagyon sok homeopátiás szernek van klinikai tesztje amely egyértelműen bizonyítja a hatékonyságát.

AZ Urtica urenshez - amúgy közönséges csalán:-) - annyit fűznék hozzá, nagyon fontos, hogy a potenciálja ne legyen magasabb 12-esnél. Azaz C12 és D12-es már nem jó. A legjobb a C6-os vagy a D6-os. További hatékony szoptatást elősegítő szer, különösen fáradt és kimerült anyukák esetében a Phytolacca, ugyancsak C6 vagy C9-es potenciálban.

Előzmény: Törölt nick (1114)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.18 0 0 1115
Na az a helyzet, hogy a szomszédasszonyommal - aki egy neurológus professzor felesége és amúgy szakápolónői végzettsége van amit még anno künn szerzett az akkori NSZK-ban - szóval tegnap véletlenül összefutottunk, aztán beszélgetni kezdtünk a Zunokákról meg azokról akik éppen hordozzák őket..:-))) Szóba került persze a szoptatás, és megkérdeztem tőle, hogy szerinte mit kell tenni ahhoz, hogy legyen anyatej és egyebek, mire rámnézett mint a hülyére, hogyaszondja: ha azt akarod, hogy legyen tej, akkor a lányod feküdje ki a gyerekágyat, míg a folyás tart, lehetőleg csak pihenjen és nem szabad dolgozni semmit, nem tudtad?
Nem tudtam. De ha ezen múlik, nem rajtam fog múlni...
Előzmény: Törölt nick (1114)
bobus Creative Commons License 2004.03.18 0 0 1113
Bocs, a Ricinust rosszul irtam..

10 csepp 3X naponta

Előzmény: bobus (1112)
bobus Creative Commons License 2004.03.18 0 0 1112
Remelem, Mentat nem haragszik meg az ikres topikon, amiert idemasolom az utolso hsz-enek egy darabjat...

Hatha segit masoknal, akiknel a baba nem akar szopni...

"Ma voltunk Krisztiánnal is tornán. Kiderült, hogy nem azért nem szopott, meg eszik lassan a cumisüvegből mert lusta, hanem baromi gyenge a tónus az arcizmaiban és a nyelvében. Azt mondta a gyógytornász, hogy ezzel az izommal képtelenség lenne szopni. A kórházban - mikor folyamatosan panaszkodtam, hogy nem szopik csak a cumisüveget fogadja el - ezt miért nem vették észre??? "

Kikezdki, szerintem erdemes lenne megnezetni a Te babadat is , hatha nala is Devenyi, vagy mas modszeru tornaval lehetne javitani a szopasi technikan (nem tudom masok csinaljak-e, de Devenyeknel biztos van arcizom masszazs/torna), ami sokat segitene a tej termelodeseben is!

A laktoherb tean kivul vannak meg mas tejszaporitok is (azt hiszem, pl. ket masik tea is, a nevuket nem tudom, de gyogyszertarban tudnak segiteni), probalkozhatsz azokkal is.

Nem emlekszem, hogy homeos szereket probaltal-e, ha nem, a kovetkezok novelik a tej termelodeset:

Urtica urens 9CH (3x3 bogyo naponta)
Agnus castus 5CH (2x3 bogyo naponta)
Ricinus communis D3 (10 csepp naponta)

Szerintem meg erdemes megprobalni, amig van tej, addig van remeny arra, hogy szaporitani is lehet.

Előzmény: kikezdki (1108)
mazsolah Creative Commons License 2004.03.18 0 0 1111
Megvagy :-))))

Kicsi a világ :-))))

Puszi, mazs (+E+Zs)

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.18 0 0 1110
Teljes mértékben egyetértek, és örülök, hogy ha nem is szopni, de cuclizásra rá tudtad venni a kicsit. Mág az sem lehetetlen, hogy később szopni is fog, de a cuclizás is nagy szó!

Valaki írta, hogy az odavetett félmondatok tudnak a legjobban fájni... és éppen az odavetett félmondatokra nem vigyáz senki. (Ugyanis az igazság mindig a félmondatokban leledzik - mármint a másik igazsága. )

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.18 0 0 1109
Mivel nem tudtam feljönni a netre, (indexre), mailt írtam neked az itteni címre, remnélem megkapod!
Előzmény: Angiszeged (1105)
kikezdki Creative Commons License 2004.03.18 0 0 1108
Kedves Angi! Köszönöm, hogy megtiszteltél a bizalmaddal és szántál rá időt, hogy írjál nekem. Előszöris hadd gratuláljak a kismamasághoz, kívánom, hogy minden rendben menjen és egészségesek legyetek mindketten! Én emelem a kalapom azelőtt a heroikus küzdelem előtt, amit te végigcsináltál a lányaidért, tény, hogy emögött az én bajaim szinte csak kellemetlenségnek tünnek. Nagyon jól esett a bíztatásod és a bátorító szavakat, ne gondold, hogy én már teljesen feladtam és boldogan tápszerezek. Nem így van, továbbra is fejek és próbálom szoptatni a „kényelmes” csemetémet, aki tegnap csodák-csodájára hajlandó volt szopni mindkét mellemből, de ehhez az kellett, hogy előtte 1 órával jól megetessem, így volt türelme a szíváshoz. Van egy félreértés közöttünk, én soha nem hirdettem, hogy a tápszer jobb lenne az anyatejnél, vagy akár egyenértékű azzal, persze, hogy az anyatej a legjobb a gyereknek, se Alice, se szasenyka, se pasa nem mondta az ellenkezőjét, de ha nincs, akkor pótolni kell valamivel. És én nem értek egyet azzal a nézettel, hogy tegyük minél lehetetlenebbé annak az anyukának a helyzetét, akinek tápszert kell kiváltania, a férjem így is csak a harmadik gyógyszertárban kapta meg az általunk használt fajtát.

Ami idikét illeti, örülök, hogy ti jóbarátságban vagytok, de én valahogy nem kedvelem az olyan embereket, akik a saját tapasztalataikból általános érvényű szabályokat próbálnak felállítani, aztán ha akad pár delikvens, aki esetleg próbál ellenérveket felsorakoztatni, az egyszerűen ki van röhögve vagy le van sajnálva, ez roppant korlátolt személyiségre vall és mellesleg idike nem megy a szomszédba egy kis személyeskedésért, provokációért sem és ezt nem csak ezen a topicon csinálja, rendszeresen belefutok ilyen tartalmú hsz-aiba a Medlombon és az SZT topicon is. Viszont nem tudom kik azok itt, akik ideológiát gyártanak a kudarcukra és „ ...akik valóban tájékozatlanságból nem szoptattak és jön a "nem volt tejem duma"...”, mert én itt ilyennel nem találkoztam ezen a topicon, de lehet, hogy csak figyelmetlenül olvastam. Én nem propagandát akartam csinálni az újdonsült anyukáknak a nem szoptatás mellett, csak felhoztam az esetemet példának, hogy ilyen is van, hogy ne érezze az a szerencsétlen anya magát egyedül a világban, főleg, mikor lépten-nyomon azt vágják az ember fejéhez, hogy a nők 99% tud szoptatni, ha akar.

Zárjuk le a dolgot annyival, hogy a szoptatás tényleg a legjobb dolog a világon, de ha nem sikerül valakinek, akkor még nem kell a Dunának menni, van már megoldás és egyáltalán nem biztos, hogy a tápszeren felnőtt gyerek feltétlenül beteges vagy allergiás lesz, szvsz ez inkább genetikai adottság kérdése.

Bocs, Maminti, hogy neked külön nem válaszoltam, de kösz neked is a bíztatást.

off
Majd még este jövök vissza, de itthonról csak erre a nyomorult Matáv nyílt internetre tudok felmenni, ami lassú, mint a dög.
on

Előzmény: Angiszeged (1075)
mazsolah Creative Commons License 2004.03.18 0 0 1107
_megtették_, természetesen, nem megették.
A baba megette amit tudott :-)
Előzmény: mazsolah (1106)
mazsolah Creative Commons License 2004.03.18 0 0 1106
Szia Lumumba!

Sajnálom hogy nem úsztad meg a kórházat :-( A 3. mellgyulladásom nekem is hazavágta a tejtermelést kicsit, de még mindig van elég, viszont az anyatejleadást abbahagytam.
A Phytolacca-t én arra kaptam hogy csomósodott a mellem, de nagyon. Már nem is csomók voltak hanem egybefüggő szigetek. De nem ez való mindenre, szóval ha valami konkrét problémád van arra kell megfelelő bogyót találni. Van mellbimbó berepedésére, stb.

Kedves Kikezdki!
Épp az ismeretségi körünkben történt szinte szóról szóra ez, nem ismerjük egymást véletlenül? :-)))
Sajnálom hogy nem sikerült, de ez van.

Amikor ezen ismerőseimnél felmerült pld hogy császáros lesz a szülés, nekem az volt az egyik első reakcióm hogy ne éljék meg kudarcnak, így is szép, aranyos kisbabájuk lesz. (Nekem mindkét gyerekem császáros baba.) Aztán megszületett a baba normál úton. És jött ez a szoptatási mizéria amit leírtál. Volt hogy beszéltem velük telefonon és hát én úgy éreztem hogy megették amit lehetett. Ekkor meg azt mondtam hogy fel fog nőni az a baba tápszeren is és biztos hogy boldog lesz, mert szerető szülei vannak.

Egy egy odavetett mondat tényleg fájó tud lenni. Nekem az első babámnál az egyébként messzemenőkig a legkedvesebb csecsemős főnővér összecsapta a kezeit mikor hozták szopizatni a lányomat, hogy uramisten, hogy fog tudni ezekből szoptatni?! Ugyanis a mellemet majd szétvetette a tej és az egyébként sem a legalkalmasabb cicimen úgy kilapult a mellbimbó hogy esélye sem volt a gyereknek ráharapni. Próbáltuk ketten cicire tenni aztán egyedül próbálkoztam tovább. Ez a mondat azért erősen él bennem a mai napig, de aztán előkaptam a jó előre bevitt bimbóvédőmet és úgy szoptattam. Később is csak így tudott szopizni de sokáig és inkább sokat szoptattam. A második kislányomnál ugyanez a helyzet. De ha akkor először nem vagyok elég tájékozott és ottmaradok semmi infóval, és lelkileg összetörök akkor fuccs a szoptatásnak ez biztos. Az internet már akkor is nagy segítségemre volt a terhességem idején, sokat tanultam itt, és felkészültebb voltam esetleg másoknál. Egyszer már másutt írtam is hogy nem is szoktam babaújságokat venni csak ritkán, hanem inkább itt okosodok és kérdezek ha kell.
A kórházban most is azt tapasztaltam hogy az ilyen kedves mondatok csak úgy kicsúsznak embereknek és csecsemősöknek(!) a szájából, egy-egy éppen labilisabb idegi állapotban lévő anyukának meg is adják vele a végső döfést. Azzal is egyetértek, hogy sajnos hazaadják az anyukákat úgy hogy nem is tud szoptatni, ne adj isten még be sem lövellt a tej! És ezen maximálisan változtatni kellene. Én is kaptam egy standard, előre megírt szövegű zárójelentést a nem is éppen komplikációmenetes szülésem után, hogy minden oké, semmi gáz nem volt...

mazs

Előzmény: LUMUMBA (995)
Angiszeged Creative Commons License 2004.03.18 0 0 1105
Alice! Reagálnál az 1060asra? Érdekelne, hogy egyet értesz e?
Előzmény: AliceCsodaországban (1104)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.18 0 0 1104
Na én elvesztettem a fonalat...
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.18 0 0 1103
szasenyka, idike nem angit elmebetegezte le :)))))))))))
amúgy én se "akartam" a barátja lenni, csak úgy az lettem. Jó érzés:)))))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (1095)
Lovászi Creative Commons License 2004.03.17 0 0 1102
Idike, itten a fene nagy felbuzdulásodban elkerülte a figyelmedet az az aprócska tény, hogy mégis legnagyobb igyekezettel is csak napi30 ml-t tudok összesen lefejni (kikezdki 998-as hozzászólása)

Erre jött a Te sommás következtetésed:
az a mell amelyikbol 30 ml lefejheto, kepes termelni 200 ml-t is.
Na, itten kezdtem egyetérteni az indulatokkal...

Előzmény: Törölt nick (1064)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.17 0 0 1101
meltem neked
Előzmény: Törölt nick (1100)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.17 0 0 1100
Kicsoda járt itt?
Előzmény: Törölt nick (1099)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.17 0 0 1099
Nem erdekes, itt jart megint O. A nagy Ö. [hosszu ö-m nincs :))) ]
Előzmény: Törölt nick (1098)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.17 0 0 1098
Derszu: engem tényleg érdekel, amit írtál. Kérlek írjál:-)

idike: nekem összefolynak a te hozzászólásaid máséval, olyan mintha te írtad volna azt is, amit elvileg te nem írhattál. Lehet, hogy erre célzott szasenyka.

Előzmény: Törölt nick (1097)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.17 0 0 1097
Angi beszolt? Hol? Te mit olvasol? Biztos az indexet? nem valami allatkerti leirast? :)
Előzmény: Törölt nick (1095)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.17 0 0 1096
Idike! neked megártott a szoptatás!
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.17 0 0 1094
Teged komolyan zavarna, hogy elmebeteg beszol? Szegenynek annyi de annyi baja van, hadd jatsszon. Mas orome ugysincs valoszinuleg.
Előzmény: Törölt nick (1093)
Maminti Creative Commons License 2004.03.17 0 0 1092
Hagyjátok már abba! Ez az egész olyan primitiv, és méltatlan hozzátok.
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.17 0 0 1091
ezert kar volt uj nicket krealni... :)
Előzmény: sargarozsa123 (1090)
sargarozsa123 Creative Commons License 2004.03.17 0 0 1090
Jobban meg kellett volna becsülni a spontán teherbe esésed nem abortuszra menni, talán nem szívnád meg mindíg. Sajnálunk nagyon a szenvedéseidért. Már biztos tudod milyen következményekkel járhat az abortusz. Sokat kell lombik-programra költeni.
Előzmény: Törölt nick (1064)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.17 0 0 1089
idike! hogy mered szasenyka több beirását is töröltetni személyeskedés miatt??
te folyamatosan minden topicon személyeskedsz másokkal, és halálosan megsértődsz, ha ezt vissza is kapod. saját magad töröltesd, ehhez jogod van. szasenyka beirásaiban semmi sértő nincs.
gondolkodj már el egy kicsit ezen az adok-kapok dolgon, ha te is benne vagy a játékban, ne rohangálj kétnaponta a moderátorhoz panaszkodni.
Angiszeged Creative Commons License 2004.03.17 0 0 1088
Mindössze ennyi jött le a hszemből, vagy a többivel 1et értesz? Ez a kérdés.

Én Kikezdkinek egy emilt írtam, amit aztán változtatás nélkül bemásoltam ide, ezért szerepelt benne, hogy ki kinek a barátja, nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani neki.

Pedig ha jól tudom, szeretnél még szülni. Ha még előtte feltárod az esetleges hibákat, legközelebb ki tudod küszöbölni azokat, feltéve, hogy számít ez neked.

Előzmény: Törölt nick (1087)
Maminti Creative Commons License 2004.03.17 0 0 1086
Angi, megmondtad a tutifrankót, teljesen egyetértek veled! :)

Ildii, hát ez nem semmi! :)

Úgy általában a levegőbe, akinek inge vegye fel és sértődjön meg, ha akar: megfigyeltem, hogy néhány ember csak azért ir ide, hogy megtalálja a másikat és rajta vezesse le a fáradt gőzt. De kérdem én, miért ebben a fórumban? Vannak itt erre ennél sokkal alkalmasabb helyek, direkt erre kitalálva, nem lehetne átfáradni oda, és ezt a helyet meghagyni a lelki csipkéknek/tyutyuli-mutyulinak, magyarán béke szigetének?

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.17 0 0 1085
Legnagyobb oromomre, aggodtam egy picit. Viszont meg mindig elgondolkodtato, hogy miert masok abszolut idevalo problemait boncolgatod, a sajatod helyett. De persze ne fogd vissza magad, inkabb itt eld ki a gondjaidat mint IRL.
Előzmény: ssevele (1084)
ssevele Creative Commons License 2004.03.17 0 0 1084
Sajnos, arról az illetőről nem mesélhetek, akire célozgatsz, mert nem sokkal többet tudok róla, mint ezek szerint te: megszületett az egészséges, jó súlyú kisfia. Legnagyobb sajnálatodra, ugye.
Magamról pedig miért is kellene mesélnem? Nem vagyok olyan extrovertált típus, mint például te.
Az Indexet egyébként kb. 9-szer annyian olvassák, mint ahányan írnak bele. Én e 9-szeres többség egyik tagja vagyok. Remélem, kielégítettem a kíváncsiságodat.
Előzmény: Törölt nick (1081)
Angiszeged Creative Commons License 2004.03.17 0 0 1083
Ez nem semmi. Ilyet még nem hallottam, de logikusan hangzik.

Amúgy ez a lényeg, amit Gyümivel mondtok, hogy anno engem is mindenki bátorított, és nem azt montdák a korába, hogy nem baj, ilyen helyzetben érthető, ha elapad a tej... Hanem segítettek, más kérdés, hogy én túl fáradt voltam már mindent megfogadni:(

Előzmény: illdii (1073)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!