Keresés

Részletes keresés

Szpré Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294348

Nézd.

Itt ebben a totyikban nem az a főcsapásirány, hogy ki milyen démont látott vagy nem látott, hanem az, hogy a hitgyülit a megvakított tagok hogyan és milyen módon próbálják védeni.

Ez fontos számukra, hisz N.S. meg a Tuff Ribi- (R.T.) azt hangsulyozták, hogy csak a szolgálati ajándékokon keresztül lehet Istenhez kapcsolódni.

Ami egy aljas hamistanítás, persze.

Persze ki vagyok én, hogy bárkit beszabályozzak, de te úgysem tudod meggyőzni a Főkönyvelő urat, hogy a paprikás krumpliban nincsenek is démonok.

Előzmény: Zellem Estelen (294345)
Szpré Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294347

"...Jézus sem hagyta az ilyet szó nélkül."

Én azt hittem, hogy te a Mózes vagy!

Egyébként meg gratulálok, a felismerés mindig nagyra értékelendő dolog.

Előzmény: vámmentesss (294344)
Szpré Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294346

"Ez egy remek írás sittimfa nicktársunktól, köszi, hogy betetted ide."

Igen, de ez egy leleplező írás arról, hogy mi folyik a hitgyüliben és nem neked tettem be tehát nem kell megköszönnöd sem.

Mert ez a köszöngetés is számomra hízelgő és nyálasan undorító.

Ez nem a te topikod ez a topik csupán a hitgyülekezetéről szól némi bolitikával átszőve.

"Sokan valóban Szent Szellemmel “betöltekezni” járnak a HGy-ba, és valóban egyfajta kábszerként élik meg ezt, és ezt tartják kereszténységnek, meg NS kontroll nélküli imádatát."

Ezt a fajta betöltekezést pont a hazug csaló pénzéhes N.S. is reklámozta, tehát ez az érved is a nullával egyenlő.

(lásd itt is:https://www.youtube.com/watch?v=dVlvtKHw1qc)

"Gyakoriak voltak ilyen beszélgetések egymás között Istentiszteletek előtt évtizedeken át, hogy

“Te, beszél ma Sándor az alkalmon? Mert én csak akkor megyek, ha Ő prédikál!”"

A Söndör-kultuszt ezt pont ő maga generálta, állítólag utána meg undordva menekült a sok, elmondása alapján a hülyéktől nyilvános helyeken)

Ezzel szemben gondolom te mindig is tátott szájjal bámultad és bámulod manapság is a bálványodat (aki nem más mint a N.S. hisz ezért véded és ezért is csinálsz magadból hülyét.)

"Sokan “átbulizzák” szellemi szinteket keresve az életüket, repkednek egyik szellemi élményt adni képes helyről a másikra, a HGy-ból akár más gyülikbe, vagy okkult közegbe, vagy elvesztik a hitüket Jézus Krisztusban, és közben soha nem térnek meg szívükből."

Azt már sokszor észrevettem (és ezért is vagy számomra hiteltelen fórumozó), hogy állandóan másban keresed és találsz valótlan hibát, hogy védd a szektádat.

Aljas gerinctelen dolognak tartom ezt.

Amúgy meg honnan tudod te nagyon okos szellemi szakértő, hogy ki van megtérve vagy ki nincs megtérve???

Ááá, tudom már!

A N.S. rendszeresen ilyen aljasságokat mondhat még mindig, te meg továbbítod.

Nincs itt semmi látnivaló, semmi érdekes nem történt!

"Nagyon sok ilyen embert láttam én is össze-vissza ténferegni a HGy-ban is, vagy a teljes “szellemi piactéren”, ki- be járni mindenféle közösségekben, de magával Istennel sohasem rendezve a viszonyukat."

Te nagyon jó megfigyelő és nagyon jó képességű vagy ha ennyi embert megtudsz ítélni belelátsz az életükbe.

Tudom, tudom, szólt azúr. (N.S.)

"Aki nincs felkészülve arra lélekben, hogy lássa azt, amit Pál látott, hogy vannak, akik csak színből krisztuséi, s nem szívből, az valóban hamar megbotránkozik azon, hogy ilyen emberek tartósan lubickolnak érdemi megtérés nélkül akár a HGy-ban is."

Ez is egy közönséges áldozathibáztatás de te ezt is jobban tudod persze. (hála a Sanyinak)

Te mindent mindenkiről tudsz!

Bezzeg akik részt vettek a pénzek elsikkasztásában azok alkalmasak arra amit Pál is látott....

"Anno sokat beszélgettünk itt erről Báthory Ödönkével, a HGy “A”-ról, és a HGy “B”-ről, és biza a HGy “A” tisztán észleli a HGy ”B” ilyen jelenségeit, de az egyén és Isten dolga az, hogy egyénileg is Istené legyen odaszántan, szívéből megtérve valaki, s nem csupán a gyüli, a jó meleg akol tagja, ahol jó a dicsi, meg jól beszél a Sándor, és a Szent Szellem is mindig betölt…"

A HGy "A" mindig lelép ha felismerésre jut, ezért csökken a taglétszám.

"Na nem ez a kereszténység, hanem kb az, amiről sittimfa írt itt 13 éve nagyon pontosan."

Így van, ezért lépett le ő is meg még sokan mások is.

Korrektnek tartom vfo azon állítását, hogy nem teregeti ki a szennyest mert akkor a méregképes könyvelők is lehet vigyázba állnának.

Előzmény: vámmentesss (294343)
Zellem Estelen Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294345

Amire akár büszke is lehetek!

Nincs ellenemre az értelmesek kisebbsége;-)

Én nem tehetek róla, hogy az emberiség cirka 80%-a képes ostobaságokat benyalni napjainkban, amikor minden eszköz adott, hogy utána nézzen mivel is kábítja magát.

Sajnos egy részük még mindig a tanulatlanság okán, egyfajta analfabetizmusban tartozik ehhez a tömeghez, akik a Föld lakosságának a legmegvezethetőbb és befolyásolt rétege.

Még mindig feszültségek gócai ahol érintkeznek a befolyásoltak, létrehozva egyfajta vallási puskaporoshordókat.

Előzmény: vámmentesss (294338)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294344

Ismét szünet nélkül és alaptalanul sértegetsz, eszem ágában sincs ezt reagálás nélkül hagyni, Jézus sem hagyta az ilyet szó nélkül.

Nézzük a mostani, ismét alap nélküli “termésedet”:

- Képmutató

- meghasonlott

- begyepesedett

- álnok

- behízelgő

- nyálas stílusban okoskodik 

- átkozódik.

Ez 7 sértő jelző, mind alátámasztás nélkül, csak szimplán leírva, emiatt teljesen súlytalanok.

Nincs valós súlya az írásaidnak, végy példát sittimfáról, az Ő írásának van súlya, igei hivatkozásokkal, magyarázattal, konkrét példákkal. Ezek kellenek ahhoz, hogy komolyan vegyék a véleményedet, ezek nélkül itt nem lesz igazad senkivel szemben sem, sem velem szemben, sem másokkal szemben.

Előzmény: Szpré (294339)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294343

Ez egy remek írás sittimfa nicktársunktól, köszi, hogy betetted ide. 

Sokan valóban Szent Szellemmel “betöltekezni” járnak a HGy-ba, és valóban egyfajta kábszerként élik meg ezt, és ezt tartják kereszténységnek, meg NS kontroll nélküli imádatát.

Gyakoriak voltak ilyen beszélgetések egymás között Istentiszteletek előtt évtizedeken át, hogy

“Te, beszél ma Sándor az alkalmon? Mert én csak akkor megyek, ha Ő prédikál!”

Szépen kikopnak ezek az emberek a HGy-ból, mert teljesen igaza van sittimfának, ezek az emberek nem teremték meg soha az életükben a “megtéréshez illő gyümölcsöket”.

Sokan “átbulizzák” szellemi szinteket keresve az életüket, repkednek egyik szellemi élményt adni képes helyről a másikra, a HGy-ból akár más gyülikbe, vagy okkult közegbe, vagy elvesztik a hitüket Jézus Krisztusban, és közben soha nem térnek meg szívükből.

Nagyon sok ilyen embert láttam én is össze-vissza ténferegni a HGy-ban is, vagy a teljes “szellemi piactéren”, ki- be járni mindenféle közösségekben, de magával Istennel sohasem rendezve a viszonyukat.

Aki nincs felkészülve arra lélekben, hogy lássa azt, amit Pál látott, hogy vannak, akik csak színből krisztuséi, s nem szívből, az valóban hamar megbotránkozik azon, hogy ilyen emberek tartósan lubickolnak érdemi megtérés nélkül akár a HGy-ban is.

Anno sokat beszélgettünk itt erről Báthory Ödönkével, a HGy “A”-ról, és a HGy “B”-ről, és biza a HGy “A” tisztán észleli a HGy ”B” ilyen jelenségeit, de az egyén és Isten dolga az, hogy egyénileg is Istené legyen odaszántan, szívéből megtérve valaki, s nem csupán a gyüli, a jó meleg akol tagja, ahol jó a dicsi, meg jól beszél a Sándor, és a Szent Szellem is mindig betölt…

Na nem ez a kereszténység, hanem kb az, amiről sittimfa írt itt 13 éve nagyon pontosan.

Előzmény: Szpré (294340)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.05 -1 0 294342

Ha számodra nincs hasonlóság OV és egy olyan politikus között, aki Pálék érkezéséig egy démonizált, hamispróféta, zsidó embert alkalmazott a római birodalom vezető tisztviselőjeként tanácsadónak, és egy ilyen emberre (is) hallgatott, akkor ez a Te dolgod.

NS és Pálék párhuzama is a Te dolgod, nem lepődöm meg azon, hogy nem észlelsz köztük hasonlóságot.

Előzmény: híg ember (294341)
híg ember Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294341

Mondtam mán: ennek a két gazembernek a jelleme, pontosabban jellemtelensége kizárgya a Sergius-Pál apó párhuzamot...

Előzmény: vámmentesss (294307)
Szpré Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294340
Előzmény: Szpré (294339)
Szpré Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294339

Némely ember azt hiszi, hogy itt ezen a nyílt fórumon megfedhet bárkit, mert szellemi tekintélyének gondolja magát.

Játsza a szellemi tekintélyt miközben  saját magával is ellentmondásba kerül.

Játsza az alá és fölé rendelt viszonyt.

Eljátsza a szellemi tekintélyt miközben szemet huny az igazságtalanságok felett miközben harsogja, hogy ő az igazság mellett van.

De hogyan képes valaki az igazság mellett kiállni miközben szemét huny az igazságtalanságok felett?

Sehogy.

Képmutató meghasonlott begyepesedett makacs álnok ember.

De amikor valaki rápirít akkor meg dedós középcsoportos óvodás szintjén megsértődik bevágja a durcit.

A topikból való kilépéssel, többet  ide nem írással fenyegetőzik, aztán behízelgő nyálas stílusban okoskodik tovább.

Vagy a gittgyülisekhez méltóan átkozódik, fenyegetőzik.

Ez a git hüli!

Az  élményekkel kapcsolatban pedig itt egy régebbi nagyszerű hozzászólás.

Íme:

Sziasztok

Olvasom egy ideje ezt a topikot és kavarognak bennem a gondolatok, érzések.

Régi hites vagyok, voltam már csak és eléggé megrázó szembesülni dolgokkal.

Megnéztem a Nemcsak Norisz (149769) által feltett kundalinis videót is és tényleg így vannak a dolgok a hgyben is.

Első olvasatra Alteus írása durvának tűnt, de aztán be kellett látnom, igaza van: tényleg nehéz lejönni a „szerről” és nehéz tudomásul venni, hogy az bizony más szellem és nem Istené.

Van különbség a kettő között, mégpedig óriási!

Isten Szelleme a szellemünket érinti meg, a gondolkodásunkat változtatja meg, mégpedig az Igéjén keresztül, azzal együttműködve, és közben lehetnek fizikai érzetek, de nem szükséges velejárók.

Gyümölcsei vannak, a Galata 5-ben leírtak, de ezek jobbára később látszanak meg.

Azonnali gyümölcse a nyugalom, környezettől függetlenül és egy elhatározás, hogy még jobban akarok engedelmeskedni Istennek, Szavának, közelebb akarok kerülni Hozzá.

Imádkozik az ember, „párbeszédet” folytat az Atyával és vezetése szerint éli életét.

A másik szellemnek semmi köze az Igéhez, értelemhez, józansághoz, az a testet és lelket érinti meg és szolgálja ki.

Én is töltekeztem be ezzel a szellemmel, sajnos, és amikor vége lett, zavarban voltam, nem tudtam, mit tegyek, vártam valami folytatást, de nem volt, csak üresség.

Fel lehetett gerjeszteni újra az érzéseket, de egyre halványultak, és megint menni kellett gyülibe ahhoz, hogy vehesse az ember.

Isten Szellemével való kapcsolathoz nincs szükség gyülire, más ember közvetítésére.

Ha imádkozó, világtól elválasztott életet élünk: mintha nem e világban élnénk, tanulmányozva a Bibliát, akkor Isten Szelleme velünk van, tanít, vezet, védelmez, örömöt ad, békességet, és sosem éktelen, nem vetkőztet ki magunkból, nem visz le „kutyába”, nem aláz meg.

Mindig lehet tudni, mi miért van, mit akar tőlünk, mit kell tennünk és hogyan, együttműködve, nem pedig szinte megerőszakolva személyiségünket.

Van folytatás az érintés után: jobban értjük az Igét, és ami a legfontosabb, megismerjük Urunkat egyre jobban és Ő is megismer minket.

Tényleg hasonlít a narkóhoz és hatásához az idegen szellem vétele.

Elsőre nem írok többet, de szeretnék egy-két tapasztalatomat és menetközben felmerült meglátásomat megosztani, ha érdekel benneteket.

Forrás:

https://forum.index.hu/Article/viewA

vámmentesss Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294338

Szerinted, és még max az emberiség 20%-a szerint. A többi 80% pedig gratulál nekem, higy hitre jutottam, sőt, a 20%-nyi nem hívő jelentős része szintén, mert Ők csak annyit mondanak, jelenleg nem hiszek Istenben, de lehet, hogy létezik.

Tehát Te kb a Föld 10%-ának álláspontját képviseled.

Előzmény: Zellem Estelen (294337)
Zellem Estelen Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294337

Tini korodtól képes vagy magadat becsapni.

Érzékelni, észlelni az érzékelhetetlent, észlelhetetlent.

Megtapasztalni a megtapasztalhatatlant.

Szellemi valóság:-O:-P:-)

Előzmény: vámmentesss (294333)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294336

Helyesen a közepén:

“…képmutatásnak nevezted”

Előzmény: vámmentesss (294335)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294335

Igen, volt olyan, hogy képmutatónak neveztél engem, de tetted ezt tévesen.

Érzékletes példa erre egy március közepi hozzá(m)szólásod, amikor azzal cikiztél engem, hogy képmutatás az tőlem, hogy intelek téged amiatt, hogy a minőségi írásra, érvelésre képességed kapcsán általam (is) korábban többször is elismert reputációd jelentősen romlik, ha silány érvelési szintű AI-s írásokhoz adod folyamatosan a nevedet.

Én komolyan aggódom az AI-s silány érvelési szint általánosságban való elterjedése miatt is, és azon egyének miatt is, akik ilyenre adják a fejüket, holott képesek AI nélkül minőségi hsz-okat írni. 

Nekem ez fájó téma tehát általánosságban is, és minőségi vitapartnereim elvesztése miatt is.

Zavart az engem márciusban is, hogy Te ezt az akkor megfogalmazott aggodalmamat képmutatásnak neveztem, holott addig is, és azóta is érzékelhetted azt, hogy ez az aggodalmam egyáltalán nem felszínes, nem művi, hanem nagyonis valódi.

Mert ember az emberrel vitázzon, kommunikáljon, mert az evangélium az embereknek szól, és nem AI-kat kell meggyőzni.

Szóval neveztél Te engem képmutatónak, de alaptalanul tetted, március közepén minden bizonnyal.

Előzmény: llang-ilang (294334)
llang-ilang Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294334

De igen, tudnék példát hozni, és volt is már példa rá hogy hoztam példát 

Előzmény: vámmentesss (294324)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294333

Igen, igazad van abban, hogy úgy jutottam el a HGy-ba 22 évesen, hogy előtte szinte minden lehetséges oldalról értek szellemi impulzusok, és megbizonyosodtam addigra már arról, hogy a természetfeletti létező valóság.

Emiatt már nem vágyódom a Bibliában kiábrázol Isten valóságán kívül megtapasztalható más szellemi valósággal kapcsolatba kerülni, mert én azon már túl vagyok, van arról bőven tapasztalatom. 

Egyesek elhagyják az Urat ilyem szellemi kalandok kedvéért, én nem fogom, mert túl vagyok rajtuk, tudom, hogy kik és mik vannak azon megtapasztalások mögött.

Előzmény: Zellem Estelen (294332)
Zellem Estelen Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294332

Igen, tagadhatatlanul az összes baromság halmaz megérintett, hatása alá vont, szinte ami csak létezik.

Mint egy állatorvosi ló:-/:-(

Előzmény: vámmentesss (294331)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294331

A megtérésem előtti tapasztalataim része az énemnek, azokat senki sem tudja letagadni, én sem teszem, hanem okulásul adom mások elé, mert nem véletlen, hogy én mindezekről első kézből szereztem tudomást 22 éves koromig.

A múlt a részünk, azt feldolgozni kell, és a helyére tenni, és nem tagadni.

Előzmény: Zellem Estelen (294325)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294330

Nyugodj meg, ez nálunk, férfiaknál is műxik. Engem szokott zavarni az, hogy ha pl. az ikertesóm, vagy épp a feleségem emlékszik egy-egy 30-40-50 évvel ezelőtti sztori egy részletére, akkor én miért nem? 

De az akkor viselt ruházatunk bezzeg lehet, hogy előbb beugrik, mint maga a sztori.

Előzmény: Zellem Estelen (294327)
Szpré Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294329

🤣🤣🤣

Szpré Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294328

👍

Zellem Estelen Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294327

Nőknél figyeltem meg, hogy képesek teljesen jelentéktelen dolgokra emlékezni.

Emlékszik milyen fülbevalót viselt valaki öt éve, milyen volt a körme, pulcsija, de fingja sincs, hogy mit is mondott.

Előzmény: vámmentesss (294326)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294326

Nem csupán amiatt emlékszem sok dologra, mert lényegesek számomra, hanem egész egyszerűen így működik az agyam, emiatt sok, kevésbé lényeges dolgot is megjegyez a lényegesek mellett.

Van egy fiú ikertestvérem, mindig érdekes az, ha közösen idézünk fel évtizedekkel ezelőtti dolgokat, mert van amire mindketten emlékszünk, de az érdekesség ott kezdődik, amikor arról beszélgetünk, amire a másik nem emlékszik már.

Előzmény: Zellem Estelen (294323)
Zellem Estelen Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294325

Lehet ott nem ennyire C.V. szerűen írtad.

Most utána is néztem a H.gy. véleményének:

A Hit Gyülekezete, mint neokarisztikus keresztény közösség, bibliai alapon határozottan elutasítja és a bűnök közé sorolja a jóslást, varázslást, halottlátást és minden okkult tevékenységet. 

Tiltás: A bibliai Kinyilatkoztatásra hivatkozva a közösség tanítása szerint a jósok, varázslók és halottlátók tevékenysége távol áll Istentől.

Okkultizmus elutasítása: A horoszkóp, kártyavetés, szellemidézés és a babonák (pl. amulett, talizmán) a "sötétség" cselekedeteinek számítanak, amelyekkel nem szabad élni. /Na, valamiben egyetértünk, mert én is sötétségnek tartom az efféle foglalatosságot:-):-))

Halottidézés: A halottakkal való kapcsolatfelvétel (spiritizmus) bibliaellenes, és a közösség szerint a halottak napja is túlságosan eltolódott a pogány hagyományok irányába.

"Egyházon belüli varázslás": A Hit Gyülekezete tanításaiban megkülönbözteti a bibliai értelemben vett "varázslást" is, amely alatt azt értik, ha valaki az Istentől kapott kijelentést nem teljesíti, vagy manipulációra használja a szellemi dolgokat, ami súlyos engedetlenség. 

"Okkult ismeret a világhatalmak kezében

Többféle szellemi ismeret létezik, van okkult háttéreből származó ismeret is. Ez a fajta ismeret végigkíséri az emberiség történelmét. Jelenleg az okkult forrásból származó ismeretek és ideológiák okozzák a nyugati világban a legnagyobb zűrzavart. Az okkult tudományok, ismeretek forrása nem Isten, nem is az emberi tapasztalat, hanem a Sátán, gonosz angyalok és démonok. A jövendőmondásnak különböző formái is ide tartoznak, amikor emberek gonosz szellemi lényekhez fordulnak, hogy a jelenről, jövőről, és múltról ismereteket szerezzenek. Az emberek ilyenkor démonokkal kerülnek kapcsolatba."

https://www.hit.hu/hirek/a-tudomany-az-ismeret-ajandeka

Bezzeg a tudományhoz nem zárkózol fel, nem tanulsz, és nem fogadod el korod ismereteit.

Előzmény: vámmentesss (294320)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294324

Szia,

Nézd, én kínosan ügyelek arra, hogy mindent pontosan fogalmazzak meg magam kapcsán is, és akkor is, amikor információkat, tényeket osztok meg.

A képmutató ember azonban többnek láttatja önmagát és a valóságát, azaz pont nem azt teszi, amire én kínosan ügyelek az életemben, mivel csak a tényeket adom elő a személyem kapcsán, többet nem, de kevesebbet sem!

Az is képmutatás ugyanis, igaz, negatív irányba, aki álszerénységet mutat önmaga kapcsán, mert az Igazság az pontosság is egyben, és nem eltérés a valóságtól egyik irányba sem.

Tehát amikor kérek arra példát Phlipstől, hogy mutassa meg, hogy hol voltam én magam kapcsán képmutató, akkor nem tudna erre példát felhozni, és Te sem tudnál ide tenni ilyet, mert alapelvem a pontos, tényszerű fogalmazásra törekvés, az attól eltérni nem akarás.

Előzmény: llang-ilang (294322)
Zellem Estelen Creative Commons License 2026.05.05 0 0 294323

Számodra ez lényeges, nekem puszta szórakozás, kikapcsolódás.

Előzmény: vámmentesss (294319)
llang-ilang Creative Commons License 2026.05.05 0 1 294322

Az jó ha tartalmilag emlékszel az irásokra.

Már én is mondtam hogy esetenként képmutató voltál, de nem sértő szándékkal- az egyik félnek sem válik hasznára. Nem alaptalan megállapitás ez tehát, ahogy a hízelgő beszéd is pusztán megfigyeléssel azonosítható 

Előzmény: vámmentesss (294319)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.04 0 0 294321

Ja, persze, hogy mondtam rád azt, hogy egy bunkó lettél, hiszen aki másokat alaptalanul sérteget, az egy bunkó.

Nem bonyolult ez.

Előzmény: Szpré (294313)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.04 0 0 294320

Nem szösszenet volt, hanem egy elég hosszú írás.

Na mindegy, most más szavakkal ismét leírtam, csak most nem neked…

Előzmény: Zellem Estelen (294317)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.04 0 0 294319

Az én agyam másképp működik, szinte minden hsz lényegi tartalmiságára, gondolatmenetére emlékszem az elmúlt másfél évből, akár írtam, akár olvastam. 

Szóval hidd el, írtam már erről neked korábban, pont neked. Arra is emlékszem, hogy mit válaszoltál akkor rá.

Előzmény: Zellem Estelen (294318)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!