Keresés

Részletes keresés

Tima2 Creative Commons License 2006.12.01 0 0 865

Hát ha beülnél Rikihez, előbb-utóbb ő is odamenne kíváncsiskodni és még meg is érinthetnéd:)

 

A farkasok mit csinálhatnak abból ott szerinted, amire "kitalálták" őket?

Nem vadászhatnak, nem nevelhetnek utódokat, nem akkora területen élnek, mint a természetben. Fogságban élnek így is, bár fogság és fogság közt is van persze különbség.

Jó régen, talán a Veszprémi Állatkertben láttam egy tigrist, egy pici ketrecben, a beton ki volt taposva, a tigris ugyanazokat a köröket rótta, gondolom évek óta, mindig ugyanoda lépve. Az tényleg szörnyű volt:((, de szerintem manapság már egyre jobban igyekeznek az állatkertek minél jobb körülményeket teremteni az állataiknak.

 

 

Azokkal a farkasokkal találkoztál, amelyeket ELTE-s lányok neveltek fel, a farkast összehasonlítandó a kutyával?  Láttad a farkaslesen-t? Na ők aztán szocializálva lettek emberre és minden egyébre, amennyire csak lehet egy farkast.

Én azért irigyellek a farkassimogatásért:))

 

 

Riki tegnap is egeret evett, igaz ezt én ejtettem el, nem ő. Besurrant az egér a lakásba, a kutya és a macska kiszagolta és jelezte, én meg megfogtam.

Megette, de azért igaz, ami igaz, a múltkori élő sokkal-sokkal jobban tetszett neki.

Előzmény: amarok0 (864)
amarok0 Creative Commons License 2006.11.28 0 0 864

A farkasok annyira nem emberközpontú állatok, hogy túlzottan nem lehet őket szocializálni. Az említett "beülés" annyit jelentett, hogy nagyon nagy lekerített területre bement az ember, lecsüccsent, és ha egy idő múlva volt farkas, "aki" odament hozzá, megszaglászta, azt ő is megérinthette. Elmondás szerint ők igencsak megélik a dominenciaharcaikat stb.

Értem én, hogy a vadállatokat ha lehet se kell szocializálni,  -

ami nekem elviselhetetlen, hogy magas intelligenciájú ragadozókat úgy tartanak, hogy azok semmit sem csinálhatnak mindabból, amire szocializálatlan állapotukban ki vannak találva. De mást se. Amíg el nem pusztulnak. Akkor már inkább bármilyen "foglalkoztatás" - nemrég olvastam, hogy egy cirkuszi tigris kiöregedett, és már nem akarták szerepeltetni. Minden este szívtépő zokogás következett - valószínűleg ez volt az életében az egyetlen tevékenységi lehetőség, amiért ki lehetett bírni a ketrecéletet.

Előzmény: Törölt nick (862)
Tima2 Creative Commons License 2006.11.28 0 0 863

Thick,

 

Mi a helyzet a menyéttel? Nálad van még? Ha igen, elkészült az új helye? Hogy telnek a mindennapjai, hogy viselkedik? Írj róla pár mondatot légyszi. Esetleg tehetnél be új fotót is róla.

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.20 0 0 862
Kissé ellentmondásos számomra, hogy azután mondod ezt, miután beültél egy szelíd farkasfalkába. Hát azok ott mik, ha nem kiállítási tárgyak?

Az állatkertek legfontosabb munkája, hogy segítenek a veszélyeztetett fajok fogságban való tenyészésében. Ilyen esetben nem az a cél, hogy az állat "jó lelki kondícióban" legyen, meg hogy foglalkoztassák, hanem ellenkezőleg: minél vadabb maradjon. A farkas nem szobakutya, semmi szükség a szocializálására, főleg, ha őt vagy az utódait valaha vissza akarják ereszteni a természetbe.

Számomra inkább visszatetsző, hogy valaki vadállatok egész falkájából csinált ölebet.
Előzmény: amarok0 (860)
Tima2 Creative Commons License 2006.11.20 0 0 861

Pedig az állatkertekben védett állatok megmentésén is munkálkodnak, sok hasznos dolog folyik ott a kiállítási tárgyként való bemutatáson kívül.

 

 

Előzmény: amarok0 (860)
amarok0 Creative Commons License 2006.11.20 0 0 860

Nem is hasonlítanak a Fővárosi Állatkertben és egyéb helyeken látott állatokhoz.

 

Állatkert, medvemenhely - rég csatlakoztam azokhoz, akik egyetlen fillérrel sem támogatják a csúcsragadozók, elefántok kiállitási tárgyként való használatát.

Előzmény: Tima2 (859)
Tima2 Creative Commons License 2006.11.20 0 0 859
Amelyik meg nincs remek lelki kondícióban,amellé nyilván nem lehet beülni:)
Előzmény: amarok0 (858)
amarok0 Creative Commons License 2006.11.20 0 0 858
Volt szerencsém szeptemberben egy kicsit becsücsülni Horkai Zoltán szelíd farkasfalkájába. Az ő állatai remek lelki kondicióban lévő, foglalkoztatott állatok.
Előzmény: Tima2 (857)
Tima2 Creative Commons License 2006.11.20 0 0 857

De, a területét védheti. Ha a kutyák, macskák bedugják az orrukat, mancsukat, nyugodtan megharaphatja őket:)

Vadászni is vadászhat..... ha betéved hozzá valami véletlenül.

 

Amúgy az állatkertekről, vagy a Gödöllői medve és farkastelepről mi a véleményed? Hisz ott sem vadászhatnak, területvédhetnek, szaporodhatnak az állatok. És szintén fogságban vannak.

 

Riki nem a természetben él, már nem is fog, vadászat nélkül is megvan a mindennapi betevője.

Pítgazdi sem ad nekik élő állatot, nem szereti, ha kínozzák, játszanak a zsákmánnyal. Ő a két görényének ad élő állatot, mert velük vadászik,illetve próbálgatja, tanítja őket, de ha csak a bemutatókra tartaná őket, döglött állatot kapnának ők is.

Sőt én kígyóst is ismerek, aki előre megölt állatot ad a kígyónak, mert nem szereti, ahogy az emlős állat szenved. Minek, ha döglötten is megeszi a kígyó/nyest stb.?

 

Bórókával én rég találkoztam. Ha átmegyek, nem Borókázok, sötét is van már. Velük szemben jófej, barátságos, bemutatókra is lehet vinni, idegeneknek nem hiszem, hogy hagyná magát simogatni.

 

Valóban melegebb télen a vályog és hűvösebb nyáron, de azért nem árt hozzá, ha jók a nyílászárók, és nyáron van redőny:))

 

 

Előzmény: amarok0 (856)
amarok0 Creative Commons License 2006.11.20 0 0 856

Hát ez az...nem vadászhat, nem szaporodhat,  a területét se védi, akkor...

 

Pítgazdi? BoRóka????

 

Vályogházad van!!!Tényleg olyan meleg télen és hűs nyáron?

Előzmény: Tima2 (855)
Tima2 Creative Commons License 2006.11.20 0 0 855

Azért nem ez volt Riki első élő egere:) Kapott már élő egeret, - igaz, az állatkerti egér volt, nem pedig vad - de mivel kínozza, játszik vele, én úgy döntöttem, hogy csak döglötten kap egeret, patkányt, galambot. Mivel Rikit elengedni nem fogom, nem létszükséglet számára a vadászat.

 

Hát amarok, amikor bejön a házamba és szétrágja, összekakálja a cuccaimat az egér, én nem könyörülök rajta, felállítom a csapdát.

Mindig a ház falához pakoltam a fát, de most patkány bújt alá. Pít gazdi mondta, hogy falhoz nem szabad semmit pakolni. Volt át a görényeivel, és ki is ugrasztottak egy nőstény patkányt a farakásból. Én vályogházban lakom, azt könnyen megrágják, nem hiányzik, hogy rámomlasszák a házat.

Amúgy van több patkányom háziállatként, szeretem őket, nagyon okos kis rágcsálók, de a házam környékén nem akarom látni egyiket sem.

Előzmény: amarok0 (854)
amarok0 Creative Commons License 2006.11.20 0 0 854

Na, Riki végre fogott egy élő egeret!

Csak azt nem értem, hogy a kétlábú világ miért akar minden egyes, a szeme elé kerülő egerentyűt a pusztulásba kergetni...Nagyon helyes kis állatok...:(

Előzmény: Tima2 (853)
Tima2 Creative Commons License 2006.11.20 0 0 853

Riki tegnap fogott egy egeret. Elpakoltuk a farakást a ház oldalából és kiszaladt alóla egy egér. Elkezdtük kergetni, sajnos Jenny nem vette észre, csak szimatolt bőszen, az egér meg befutott Rikihez. Riki sem vette észre, az egér újra kifutott, majd kergettük jobbra-ballra és ismét Rikinél kötött ki, de ekkor már észrevette, és el is kapta.

Rikiben van némi szadista, állatkínzó hajlam, mert nem ölte meg egyből, próbált vele játszani, mint a macskák szoktak, aztán megunta a játékot, roppantott egyet az egéren és bevonult vele a szobájába.

amarok0 Creative Commons License 2006.11.17 0 0 852
Én is, én is köszönöm a szabadonengedést, meg a mesét is!
Előzmény: motav (850)
Tima2 Creative Commons License 2006.11.17 0 0 851

Köszi motav:)))))))A történetet is és a szabadon engedést is:)

Remélhetőleg messzire elkerül Titeket ezentúl:))

Előzmény: motav (850)
motav Creative Commons License 2006.11.17 0 0 850

Dolgozott az éjjel nagyon, hogy szabulhasson. Mindent megpróbált, de a jó szerkezetem. Reggel aránylag nyugodtan pislogott. Ha 50 cm -nél közelebb mentem akkor azonban már vicsorgott és kiabált, úgyhogy nem zaklattam. Letakartam egy pokróccal, be és be a kocsiba. A csomagtartóban csendben volt.  Ahogy résnyire nyilt a billenőcsapda ajtaja, azonnal kiiszkolt, be a fűbe.

A csapdában lévő csalit megette.

Már fentem rá a fogam, mert kb. 3 hete benyomta a törpenyúlunk ketrecének drótját este 11 fele. Szegény nyúl visítására kirohantam a kertbe. Hát nyestkomával birkózott szegénykém. A nyest nem találta a kivezető utat, le fol rohangált a ketrecben, a nyúl meg halálraváltan hevert egy sarokban.

Mást nem tudtam, mint az ajtón kiengedtem a nyestet.

Hál istennek a nyúlnak kutyabaja sem volt az ijedtségen kívül, időben kiértem.

Sajnáltam volna, mert kisebbik fiam ,kezes törpenyuláról van szó.

 

Előzmény: Tima2 (849)
Tima2 Creative Commons License 2006.11.17 0 0 849

Igen, már megnéztem:))

 

De azért érdekelne, hogy viselkedett, ha van időd motav, légyszíves írj még róla pár sort.

Előzmény: Greylupus (848)
Greylupus Creative Commons License 2006.11.17 0 0 848
Tima: a vadászgörényes topicban van róla fotó:)
Előzmény: Tima2 (847)
Tima2 Creative Commons License 2006.11.17 0 0 847
Nem fényképezted le? Hogy viselkedett, amikor meglátott,ill. szállítás közben?
Előzmény: motav (846)
motav Creative Commons License 2006.11.17 0 0 846

Már el is engedtem, átvittem a Dunán, onnan csak nem úszik vissza.:))

A kertben fogtam élvefogócsapdával, a csali olajos, füstölt hal volt, sprotni.

 

 

Előzmény: Tima2 (845)
Tima2 Creative Commons License 2006.11.17 0 0 845

Szia,

 

Írtam neked mailt, szerintem engedd el. Egy kölyök nyest megszelídül könnyen, de felnőttként még vele is adódhatnak gondok, egy felnőttként fogott nyest szerintem stresszes, félős lesz egész életében fogságban.

 

Hol és hogyan fogtad?

Előzmény: motav (844)
motav Creative Commons License 2006.11.17 0 0 844

Fogtam egy nyestet. Ma délelőtt elvihető, ha kell valakinek. Ha nincs jelentkező elengedem.

 

borzsarkany Creative Commons License 2006.11.02 0 0 843

Sajna, nincsen olyan fotó, mert ahhoz nme elég jó a gépem, hogy egyszerre ott legyen mindenki.

 

Düdü 2004 októberében halt meg 12 évesen, és 7 éves kora óta volt velem, előtte bemutatós állat volt Hortobágyon, majd Bugacon, később Visegrádon.

Előzmény: Tima2 (842)
Tima2 Creative Commons License 2006.11.02 0 0 842

És az előző borz, Düdü? Ő mennyi idős korától volt veletek, milyen volt?

Nincs esetleg olyan fotód, ahol az összes állat együtt van? Mármint a róka, borzok, mosómedve.

Előzmény: borzsarkany (841)
borzsarkany Creative Commons License 2006.11.02 0 0 841

Igazából nmetom, mennyit változik. Szelíd  marad, az biztos, de hogy séta?, majd kiderül. Én úgy képzelem, hogy ő megy, amerre akar, és elvárja, hogy menjünk vele.

Igazából tudtom szerint, így még senki nme foglalkozott borzzal.

 

Jövőre lesz ivarérett, és ugyanúgy alvóvemhesek, mint a nyest, tehát elméletileg vmikor kora ősszel. De a családjától már tél végén elszakad, mielőtt az anyjának újra gyermekei lesznek.

Előzmény: Tima2 (840)
Tima2 Creative Commons License 2006.11.02 0 0 840
És ivaréretten ez mennyit fog változni? A borz mikor lesz ivarérett?
Előzmény: borzsarkany (839)
borzsarkany Creative Commons License 2006.11.02 0 0 839

Boris póráz nélkül sétál, eszébe se jut elmenni, jön, ha hívom- kivéve, ha vmi finom falatot talált, amit gyorsan meg kell enni, most éppen ez a szőlő. Ilyenkor addig kell rá várni, amíg megeszi, aztán rögtön jön.

 

Hámo egyszer próbáltam rajta, de azokat a bakugrásokat-)))

Mondjuk, felesleges is, mert úgysem lehe visszatartani, ha ő másfele akar menni, mert 1 kis tank.

 

Ő kb. 3 hónaposan került hozzám ,de már 1 hónapos kora óta emberek nevelték, mert a mamája az árvíz alatt vízbefulladt. Ezért neki az emberek a családja, és mivel hamar találkozott a kutyákkal, a kutyák is.

Ezért is lehet vele könnyedén sétálni még, mert a borz ilyenkor még a mamájával és a testvéreivel van.

Előzmény: neverhood (836)
Tima2 Creative Commons License 2006.11.02 0 0 838

Riki nem raktároz, dugdos, mint a görények, ő csak a hasába raktározza a sok kaját:)

 

Boróka jól van, hazajött a forgatásról, jár bemutatókra, de tőlem már fél, igaz nem is találkoztunk túl sokat.

Előzmény: neverhood (837)
neverhood Creative Commons License 2006.11.02 0 0 837

Tima!

Képeket kérünk a raktározo, hízo Rikiről! ((=

Előzmény: Tima2 (832)
neverhood Creative Commons License 2006.11.02 0 0 836

Boriska hogy is került hozzád? És mennyi idős kora ota van veletek?

 

Ha kirándultok, akkor poráz nélkül sétál mellettetek, meg futkorászik? Vagy ez hogy van? Mert gondolom nem is kedvelné a porazt, meg furan is allna rajta... ((((=

Előzmény: borzsarkany (835)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!