Keresés

Részletes keresés

zsuzsahd Creative Commons License 2007.02.08 0 0 536
Maggancs, kerestem, de nem talalom, melyik hsz-ban milyen cikk?
Előzmény: Maggancs (526)
Ammandina Creative Commons License 2007.02.08 0 0 535

Mi van alvás közben? Mondjuk téli séta, gyerek bundazsákban, 2 órát durmol. Tuti pisil közben.

Én is levenném szívem szerint a pelust, de a szülinapját megvárom. A kevesebb ruha miatt. Sajna az otthon pelus-elmegyünk pelenka nem vált be.

Előzmény: mormika (532)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.02.08 0 0 534
es mondjuk igy hogy mozdulnak ki a lakasbol?? Viszik a bilit a kozertbe is??? Vagy hogy??
Előzmény: mormika (532)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.02.08 0 0 533
vazze,ha nem tudnad,egy koromreszelgetos kismamanak nincs mas dolga,na:))
Előzmény: mormika (532)
mormika Creative Commons License 2007.02.08 0 0 532
:))) háát, szerintem még ez a legkevesebb, akár elégedett is lehet, nekem inkább az a bajom, hogy én mennyire vagyok elégedett, miután naponta 48-szor tartom bili fölé a gyereket :)))
Előzmény: Gabiiiiii (531)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.02.08 0 0 531
elolvastam es elkerekedett a szemem... egy par honapos baba elegedett es buszke,hogy sikerult az anyjanak a bili fole tartania a segget???? Na ne,a hulyesegnek is van hatara
Előzmény: mormika (529)
mormika Creative Commons License 2007.02.08 0 0 530
Egyetértek Luisette-tel, én is bevállalnék egy-két húzósabb napot és leszoktatnám a pelusról...
Előzmény: Ammandina (527)
mormika Creative Commons License 2007.02.08 0 0 529

Pont pár napja olvastam erről:

http://www.babakozelben.hu/cikkek/babapelenkanelkul1.htm

a lényege, hogy már a csecsemőt is biliztetik, na persze nem úgy, mint a nagyokat. Olvasd el, érdekesnek érdekes, bár én nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy eleinte félóránként bili fölé tartsam a gyereket...

A gyerek szobatisztaságára vonatkozó hasznáról meg nem vagyok teljesen meggyőzve. Bár környezetvédelmi szempontból jónak tűnik.

Mellesleg az ősember esetében nyilván hagyták csurogni, ami csurog és kész :) na de mi már ugye nem barlangban lakunk, a bútoraink meg nem pisibiztosak feltétlenül :)

Előzmény: Luisette (528)
Luisette Creative Commons License 2007.02.08 0 0 528
Amma, azt hiszem, ez az az eset, amikor én nem adnék rá pelenkát többet.

Ennél nagyobb baromságot, hogy nem pelenkázzuk a csecsemőt, régen hallottam... Nyilván nem az ősemberre gondolok, hanem hogy a mai civilizált világban ezt csinálja valaki. Nem is tudom elképzelni, mit csinál, egész nap öltöztet és mos??
Előzmény: Ammandina (527)
Ammandina Creative Commons License 2007.02.08 0 0 527

Enyim fiú lassan 3 éves (március végén lesz) a szobatisztaságról a következő a véleménye:

- Kisfiam, miért pisilsz a pelenkába, miért nem a wc-be/bilibe?

- Mert akkor abba kell hagynom a játékot.

 

Na ezzel mit csináljak? Ezt miért nőné ki? Egyszerűen kényelmes neki.

Előzmény: AliceCsodaországban (519)
Maggancs Creative Commons License 2007.02.08 0 0 526

igen, ez amerikai... szerintem azon alapul, hogy az ősember sem pelenkázott. Valószínű előnyei is vannk, pl. az altestük  jobban levegőzik. Amit ajánlottam cikket pár hsz-szal lentebb, erre is kitér.

 

(én mondjuk, bár kifejezetten kedvelem az alternatív módszereket, ezt a járókáhozkötözést nemcsinálnám soha... )

Előzmény: zsuzsahd (522)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.02.08 0 0 525
nem tudom hogy kivitelezheto mondjuk telen 5 reteg ruhaban.....
Előzmény: zsuzsahd (524)
zsuzsahd Creative Commons License 2007.02.08 0 0 524
mert ha ra van kotozve a bilire es tenyleg csak oda produkal,az nekem nem szobatisztasag

igen, szerintem is ez a lenyeg, merthogy a vegso cel az, hogy a gyerek onalloan el tudja intezni az egeszet. hogy most addig van-e olyan szakasz, amikor mar pelenka nelkul van, de csak szuloi figyelmeztetesre ul bilire, az szerintem a vegcel szempontjabol reszletkerdes. persze koltseg-, munka-, kenyelmetlensegmegtakaritas szempontjabol valakinek fontos lehet, mondjuk ilyen szempontbol en sem bannam.

egyebkent ez a pelenka nelkuli babaneveles valami divatiranyzat, Nemetorszagban joparan csinaljak, termeszeti nepekre hivatkozva. en nem csinalnam.
Előzmény: Gabiiiiii (523)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.02.08 0 0 523

szegeny megboldogult anyosom szerint egy gyerek 4 honapos koraban mar elkesett a szobatisztasaggal.....vagy valahogy a regieknek mar erdekesen mukodik a memoriaja:)

 

en azt vallom,hogy a gyereknek igeis a fejeben meg kell ra ernie,mert ha ra van kotozve a bilire es tenyleg csak oda produkal,az nekem nem szobatisztasag...ha 2 evesen erett ra,akkor jo,ha csak 3 akkor is jo....Ez inkabb az anyukaknak valamifele verseny es ok stresszelik ezzel a gyereket is

Előzmény: zsuzsahd (522)
zsuzsahd Creative Commons License 2007.02.08 0 0 522
Hallottatok arrol a modszerrol, amikor egyaltalan nem adnak a babakra pelust, soha? No, errol azt olvastam, hogy ezzel a gyerekek 2 eves korukra lesznek teljesen (=balesetmentesen, ejjel-nappal) szobatisztak. Egy szakerto azt mondta, ezt tartja az abszolut legkorabbi idopontnak, amikorra, jo sok erofeszites aran szobatisztakka valhatnak a babak. Ez nem azt jelenti, hogy nincs olyan, aki masfel eves koratol teljesen szobatiszta lesz magatol (en is ismerek ilyen kislanyt), csak annyi, hogy korabban abszolut eselytelen _mindenkitol_ elvarni.
Előzmény: Gabiiiiii (521)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.02.08 0 0 521
van valami igazsagod,de azt se felejtsd el,hogy ebbol a szempontbol is masok a kisfiuk egy kicsit...Legalabbis nalam ugy volt
Előzmény: AliceCsodaországban (519)
Maminti Creative Commons License 2007.02.08 0 0 520
Alíz, semmi más nem kell hozzá, mint türelem. Meg fog rá érni fejben is, fizikailag is. Ha jól emlékszem, 4 éves korig nem baj, ha gond van a pisivel és 6! éves korig normális, ha a kakival. Textilpelus vagy eldobható: mindből szobatiszta lesz a gyerek. Ivánnak is, mint a többi lurkónak, valszeg kicsit növelni kell az egóját: micsoda ügyes, okos nagyfiú, akinek már nem kell pelus, és tudom én, hogy meg fogod egyszer lepni azzal anyát, nagymamát stb, hogy a bilibe/vécébe kakilsz! A lényeg, hogy nem érezze kényszernek, és tudja, akkor is szeretik, ha előfordulnak balesetek. Nem árt ezt mondani is neki...
Előzmény: AliceCsodaországban (519)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.02.07 0 0 519

Ha megengeded, összevetném a lányaim szobatisztaságát az unokám nemszobatisztaságával.

 

Naszóval  a nagyobb lányom 16 hónapos korában nagyjából nappalra szobatiszta volt, legalábbis, ha megfelő gyakran ráültettem a bilire, akkor nem kellett pelenka, sőt néha már ő maga is szólt.. emlékszem ebben az időben bugyiban vittem le a játszótérre, de nylonzacskóban ott volt a bili, amit azonnal ki is pakoltam, és az egyik pad alá tettem, ahová én letelepedtem. Éjszakára viszont betöltött 4 éves kora után lett ágytiszta, addig alvás közben bepisilt - derekasan és többször is.

 

3 éves korában ugye beirattuk ovodába... aztán kérdezték az első szülőin, hogy kinek mi a probléma a gyerekével. ÉN  mondta, hogy a ksilányom a délutáni alváskor még bepisil. Hű mekkora baj lett ebből!!! Majdnem nem vették fel az ovodába... az volt aztán a szerencsénk, hogy kijött a két ovőnő családlátpogatásra,  és minden más szempontból inkább koraérettnek látták a lányomat (az is volt), így vigyáztak inkább, hogy a délutáni alvásnál ne legyen baleset.

 

Kisebbik lányom szobatiosztaságával ne is nagyon foglalkoztam, mert ugye a nagyobbik még igencsak ágybapisilős volt... annál is inkább megdöbbentem, amikor egyik reggel mikor kipelenkáztam, száraz volt a pelenkája, ő meg azt mondta"mama nem kell több pelenka". MOndtam neki, jó kislányom, ha holnap is száraz lesz, akkor éjszakára nem kapsz többé pelenkát. (A nappali szobatisdztaság már nem is tudom hogy volt tényleg... val.szeg egyszerűen egy idő után utánozta a nővérét és ráült a bilire mittudomén. Tényleg nem emlékszem rá mea culpa.)

 

De!!! Az hétszentség, hogy két éves korukra nappalra már mind a kettő (apróbb balesetekkel) szobatiszta lett!!! Sőt, akkor a gyerekek 90 %-a már ilyen volt. És hogy miért? Mert textilpelenkát használtunk, amit akármilyen gyakran is kellett cserélni, akármilyen popsikencék voltak a kipállás, kipirosodás ellen, de csak-csak nagyon hamar elkezdte csípni a kicsik altájékát, és nekik inkább az volt a komfortosabb érzés, ha nem volt rajtuk pelenka, és ez is motiválta őket.

 

Itt van ugye az unokám, aki júliusban lesz 3 éves, és ha szobatisztaságról beszélünk, akkor mindenki megkérdezi vele kapcsolatban, hogy "hát az meg mi"? Mert néha (fürdés előtt) sikerül belepisilnie a bilibe, de ez minden. És ami a kakit illeti, ennél is rosszabb a helyzet, mert direkt nem szól. MIt nem szól, letagadja. Jön felém, vele az iszonyú letagadhatatlan bűz, kérdem, kicsikém ugye bekakiltál? Mire ő : puki van kaka nincs!  Francokat nincsen.

 

Vizsont ő minden nap bele van bugyolálva ezekbe a szipi -szupi frankó, állandóan "tiszta száraz érzést" adó pelusokba - ugyan mi a fenéért szóljon ha jön a pisi vagy a kaki???

 

Na erre  én is várok ám tanácsot!!!

Előzmény: zsuzsahd (502)
Maminti Creative Commons License 2007.02.07 0 0 518
Azért Lappa, mert ezt az intim szférájába való durva beavatkozásnak minősíti a kisasszony... :D
Előzmény: Lappantyú (512)
Maminti Creative Commons License 2007.02.07 0 0 517
Van vécészűkítő is, de szerintem semmi baja a bilivel. Legalábbis, ha fürdés előtt, és villanyoltás után _nincs_, akkor máskor sincs. Ma egyébként bekeményítettem, és jó 20 percig úgy hagytam csupasz popsival; előtte még megmondtam neki, hogy nem adok rá több pelust. Aztán megkérdeztem, hogy lefogja-e még egyszer venni. Mondja hüppögve, hogy igen. Rázom a fejem, hogy nem, nem fogod. Nem - értett velem egyet. Ráadtam a pelenkát, azóta alszik...
Előzmény: Gabiiiiii (509)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.02.07 0 0 516

tokeletesen igazad van....

 

az nalunk is nagyon sokat szamitott,hogy az oviban senkit nem erdekelt,ha alvasnal neha elofordult egy kis baleset..en nem gyoztem mentegetozni,d e mivel az ovonoket nem erdekelte,en is leszoktam rola.....Aztan hipp-hopp,egyszercsak tobbet nem fordult elo......es azota sem

Előzmény: moncaberta (515)
moncaberta Creative Commons License 2007.02.07 0 0 515

zsuzsadh,

biztatás kértél, hát leírom.

 (jó rég jártam erre..de látom fent van a topik:-))

 

Nagyobbik lányom (most 6 éves) halvány jelét nem mutatta a szobatisztaságnak a szokásos kétéves kori fellángolás után. Az elmúlt (akkor még korainak tűnt) aztán később valahogy nem akart sikeredni. Persze görcsöltem rajta, merthogy vészesen közeledett az ovi....már belenyugodtam, hogy gyerek bölcsibe megy, utána is jártam, hogy hogy s mint, amikor 1 teljes héttel az aktuális ovikezdés előtt (persze miután már beletörődtem és nem görcsöltem tovább ezen) a gyermek -láss csodát- közölte, hogy nem kell pelus. És attól kezdve nappalra szobatiszta volt. Soha nem volt balesete. Igaz előző nap volt nálunk egy ismerős kis barátnő, akit megnéztünk pisilni és másnaptól már ő is WC-be pisilt. De pár nappal korábban, az utolsó kísérletemnél, még képes volt 4x láncban bepisilni.. úgyhogy akkor úgy döntöttem, hogy pelenka és bölcsőde  és kész. Erre a gyerek meg kicselez és hirtelen szobatiszta lesz :-)) Ebből még mindig nem tanultam eleget és az ágytisztasággal is görcsöltem... Oviból hazahordtam aludni, de amikor néha mégis ott aludt nem volt gond, az óvónők simán felkeltették, ha úgy látták kell neki, nem is nagyon volt baleset, otthon meg pelust adtam rá, de azért izgatott, hogy mi lesz, ha ott alszik mindig az oviban (bár hangsúlyozom, az óvónők mindig csak nyugtattak, hogy semmi gond , ha bepisil, majd megtanulja. De pelenkát ott nem adnak rá, engem meg idegesített, hogy hát mégse jó az neki, ha bepisil stb..) Aztán -addigra már megvolt a következő gyerek is- jött egy vacak tél, állandó betegséggel, és a lyány egy tüszősmandulagyuszi és egy tüdőgyulladás között, amikor kisebb bajom is nagyobb volt annál a hogy ezzel foglalkozzak, simán ágytiszta lett. Egyszer csak észrevettem, hogy pár napja szárazak reggel a pelusok. Megbeszéltük, hogy levesszük és ő attól kezdve éjszaka egyedül kijárt és elintézte. Még soha nem volt azóta se éjszakai baleset. A kicsi most két és fél éves, és tökre tudja mikor kell neki, ha olyanja van akkor wC-be intézi (persze utánozza a nővérét), de abszolút nem stabil. Én egyáltalán nem foglalkozom ezzel, majd elhagyjuk a pelust, ha akarja., szerintem ezt semmilyen tréninggel egyébbel nem lehet erőltetni. Egyik gyerek korábban, a másik később érik meg rá és kész. Én elfogadam, hogy az enyémekj később. De van ennek egy nagy előnye: ha egyszer mégis eljön a pelenkamentesség, akkor tök megbízhatóak, és nekem ez így kényelmesebb, mint cipelni a bilit, vagy állandóan váltani a ruhát... Persze tudom, a pelenka nem két fillér, azt se hiszem, hogy lelki sérült lesz egy gyerek, ha kicsit korábban finoman elkezdik szoktatni.. De ha ez nem szempont, akkor a két-három éves még teljesen időben van! Szerintem.

Gabiiiiii Creative Commons License 2007.02.07 0 0 514
a harmadik gyerek elonye,hogy a kicsinek en mar szukitot sem vettem,mert annakidejen a tesoja szep hurkas veralafutast csinalt a combjara vele...merthogy becsipte
Előzmény: Luisette (513)
Luisette Creative Commons License 2007.02.07 0 0 513
Lappa, szerintem tökéletesen igaza van. A szüleimnél van ilyen lepcsős fellépő, Anikó tudja használni, én viszont látni sem szeretem, ahogy letolt nadrágban, harisnyában forgolódik rajta, mindig azt hiszem, hogy leesik ;)

Nekünk van wc-szűkítőnk, de nem nagyon használja, a sámlit se, simán felül a nagy wc-re egyedül.
Előzmény: Lappantyú (512)
Lappantyú Creative Commons License 2007.02.07 0 0 512
mi meg hiába vettünk a vécébe külön fellépőt, teljes jogi magyarázatot ad rá, hogy azt _miért _nem _tudja ő használni, mert arra letolt nadrággal nem lehet fellépni, fellépve még meg kell fordulnia és egyáltalán nem jó úgy, úgy jó, hogy őt valaki konkrétan ültesse fel a vécére :) (egyszer odacsípte a szűkítő a combján a bőrt és azóta a feltornászkodásnak tényleg lőttek).

szerencsére nálunk ugye csak kaki esetén van vécéreülés, de olyankor felülteti valaki (mármint én :)) és kész, ez MaM Anikó esetén miért nem megoldás?
Előzmény: Maggancs (510)
zsuzsahd Creative Commons License 2007.02.07 0 0 511
nalunk pedig egy csomag helyszuke miatt hasznalaton kivul levo habtapi :-)
Előzmény: Maggancs (510)
Maggancs Creative Commons License 2007.02.07 0 0 510
fellépő nálunk a mosószeres vödör. Multifunkci.
Előzmény: zsuzsahd (508)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.02.07 0 0 509

De lehet, hogy utana meg kitalalnak valami ujat... :-)"

 

ebben Te biztos lehetsz:)

 

 

egyebkent azert nem is reagaltam maminti irasara,mert sok okosat en sem tudok mondani:)

Esetleg valami WC szukito,ami nem foglal sok helyet,vagy ilyesmi???? Nem vagyok nagy szakerto,mert nekunk bilink sem volt,egybol a nagy WC-re mentek.....

Előzmény: zsuzsahd (508)
zsuzsahd Creative Commons License 2007.02.07 0 0 508
A kis cseles! :-))) Tudom, ez nektek nem annyira vicces.
Amint az alabbi nehany hozzaszolasbol lathatod, nem vagyok a tema szakertoje :-), most csak nehany gondolat jutott eszembe.
Ugy latom, eleg onerzetes kiscsaj. :-) Nem lehet, hogy megiscsak valami a felleposzeruseg lenne a megoldas? Akkor minden majdnem ugyanolyan lenne, mint a bolcsiben, ugyesen meg tudna oldani egyedul. (Gondolom, azt mar probaltatok, hogy segit neki valaki felulni a wc-re - nem akarta?) Amugy a baleset elott hajlando lenne pelenkat venni? Es furdes elott pisil is a bilibe?
Esti kiszaladgalas: ez ismeros, csak mas uruggyel.:-) De szerintem is igazad van, egy a lenyeg. Haaat, erre csak a szokasosat tudom mondani, amit az ilyen jatszmakra szoktak, hogy valsz. ha kovetkezetesek maradunk, nem borulunk ki, akkor egy ido utan rajonnek, hogy onmagaban ezert nem erdemes kimaszkalni, raunnak. De lehet, hogy utana meg kitalalnak valami ujat... :-)
Előzmény: Maminti (505)
Maggancs Creative Commons License 2007.02.07 0 0 507
én sem tudom milyen baba, lányos anyukáktók hallottam, hogy jó :) Nálunk nincs baba otthon :)
Előzmény: zsuzsahd (506)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!