Keresés

Részletes keresés

pilis.csaba Creative Commons License 2010.10.25 0 0 596
Szerinted ha így lesz akkor azt kifogja fizetni? szerintem  ez lesz aztán a kiadás!

Előzmény: Maha01 (595)
Maha01 Creative Commons License 2010.10.25 0 0 595
Mehet a patakmedertakírás is a le**rom témák közé, de egyből nem lesz az, ha jövőre is jön még pár zivatar, alámossa a bekötőutat a víz mert nem tud átfolyni alatta, aztán nem lehet majd bejárni kocsival Magdolnavölgybe. Már van egy hullám az útban, biztos nem az elefánt csinálta.
Előzmény: Punxsuatawney Phil (592)
helyilakó Creative Commons License 2010.10.24 0 0 594

Én támogatom! Valahogy el kellene érni, hogy taskaritsanak végre!

 

Száz szónak is egy a vége!

 

Takaritsanak!

 

Előzmény: pilis.csaba (593)
pilis.csaba Creative Commons License 2010.10.23 0 0 593
„Azért arra kíváncsi lennék, hogy mégis, milyen úton, módon képzeled el a talajvíztől való megszabadulást?”

Egyszerű ahol kosz van, ott takarítani kell, nem magyarázni ,kibúvókat keresni, okoskodni,  hidd, el nekem a cipőm kivan hogy ezzel kell foglakozni de muszáj, mert a talajvíz, mint írtam folyamatosan emelkedik és azt látom hogy akinek ezzel kellene foglakozni az nem teszi. Azt írod van ennél fontosabb, annak akinek a telke az alacsonyabb részen van annak nem hiszem az  fontos hogy ki melyik táborban van.

„Mivel természetes jelenségről van, így állandó szivattyúzással, horror költséggel persze meg lehetne oldani, de ki tudja, hogy mi jönne utána? „

Szerintem erről szó nincs, nem kell szivattyúzni mivel a víz lefelé, folyik.

„Továbbá annak is utána kellene nézni, hogy bejárati híd egyáltalán Magdolnavölgyhöz tartozik-e, lenne-e ott joga a kht-nek vagy a nonprofit kft-nek takarítást rendelni? „

Ez érdekes felvetés, ha jól látom azt a területet ami a hídnál van azt mindenképpen közösen használjuk.  Hiszen oda depózzuk a füvet……….. Az árok pedig a terület előtt van. Vagy lebeg az a gondolat is benned hogy ha kitakarítaná akkor ez problémás lenne? Szerintem az a stabil jogi képviseletet ellátó háttér, akinek a költségei  sürün megjelennek a havi beszámolókban megoldaná ( amennyiben a mi érdekeinket is védené ).

Tételezzük fel, hogy nincs joga, de ahol dolga lenne a medertakarítás ott miért nem takarított.  Ha a területén ( ami a gondnoksága alá tartozik ) takarítana, akkor mondhatná, hogy én megtettem,  hiszen ez a dolgom, eddig és nem tovább.

Nem mondhatja.A kht. vagy a nonprofit kft érdekesen törődik ezzel a problémával.  Mint kiderült májusban már  felhívták a figyelmüket erre, problémára. Az elmúlt 5 hónap mire volt elég?

De szerintem ne engedjük más irányba menni az írásokat, maradjunk az eredeti irányban kérek mindenkit érjük el hogy ne legyen eldugulva, és ahogy bejön, a völgybe a víz úgy menjen is ki.

 

Előzmény: Punxsuatawney Phil (592)
Punxsuatawney Phil Creative Commons License 2010.10.22 0 0 592
"...Véleményem szerint mindenképpen egy elősegítő és kötelező lépés hogy lehető leggyorsabban távozzon a völgyből a beérkező víz. Számomra mindegy hogy patakmederben vagy talajvízben, érkezik..."

Azért arra kíváncsi lennék, hogy mégis, milyen úton módon képzeled el a talajvíztől való megszabadulást?

Mivel természetes jelenségről van, így állandó szivattyúzással, horror költséggel persze meg lehetne oldani, de ki tudja, hogy mi jönne utána?

Továbbá annak is utána kellene nézni, hogy bejárati híd egyáltalán Magdolnavölgyhöz tartozik-e, lenne-e ott joga a kht-nek vagy a nonprofit kft-nek takarítást rendelni?

Meglátásom szerint ennél fajsúlyosabb problémák is vannak a völgyben, ha tavaly ott voltál a gyűlésen vagy olvasgattad az ellen-társulás idióta felhívásait, akkor tudod, hogy mire gondolok.
Előzmény: pilis.csaba (589)
helyilakó Creative Commons License 2010.10.22 0 0 591

Na majd kiballagok és megnézem a saját szememmel!

 

Jó éjt!

 

 

Előzmény: pilis.csaba (589)
helyilakó Creative Commons License 2010.10.22 0 0 590

Szerintem ne foglakozz vele, hogy mit mondanak!

Én már megtanultam, hogy nem szabad adni egy ilyen cég ügyfélszolgálatos hölgy szavára. Kötni kell az ebet a karóhoz. A Magdolnavölgyben van telefon és kábel tv kiállás, minden háznál. Kezdtünk először 4 Mbit el szépen leadta, majd 8 al, majd így ment 15 Mbit ig, jelenleg ez a határ. Ennek havi költsége 8.000,-

 

Próbáld meg! Működni fog!

 

Sok sikert! :)

Előzmény: Törölt nick (585)
pilis.csaba Creative Commons License 2010.10.22 0 0 589
Üdv.:

Véleményem szerint mindenképpen egy elősegítő és kötelező lépés hogy lehető leggyorsabban távozzon a völgyből a beérkező víz. Számomra mindegy hogy patakmederben vagy talajvízben, érkezik . Úgy vélem felelőtlen és embertelen magatartás a takarítás elmaradása. A terület karbantartói igazán elismerésre méltó munkát végeznek ezért is vagyok értetlen ezzel a magatartással. Mint néhány  szomszédtól tudom, volt aki már vitába keveredett a vezetőséggel már ez év májusában. Vajon májustól idáig eltel idő miért nem volt elég az intézkedésre. Beszélhetünk, mondhatunk amit akarunk de ha valaki a völgy bejárati hídjánál megáll ( porta előtt ) kiszáll az autóból és be néz az árokba láthatja ami ott van. Mi lesz, ha nagy hó lesz, és egyszer elolvad, Ki miként és hogyan fog magyarázkodni? Szerintem ez így nem jól van!

 

Előzmény: Törölt nick (586)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.22 0 0 588
Köszi, igen ezt már átböngésztem, meg az egész oldalt....

Ennek ellenére mondták ezt, ezért is kérdeztünk rá többször is...

Bár lehet a kedves ügyfélszolgálatos hölgy nem volt a megfelelő információk birtokában....
Előzmény: pilis.csaba (587)
pilis.csaba Creative Commons License 2010.10.22 0 0 587
Előzmény: Törölt nick (585)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.22 0 0 586
Egy szaki nekem is azt mondat, hogy nem jó állandóan szívattyuzni a vizet napokon, heteken keresztül, pont az általad leírt okok miatt, jó kis vizererek fognak kialakulni, amik megvastagodnak, és onnantól kezdve a legkisebb víz esetén is elöntheti pincét a víz. Sokaknak azt javasolták, hogy hagyják úgy jópár napig - addig valamennyire elszivárog a ház körül, nagyobb kár már amúgy sem nagyon lesz - és utána szivattyúzzák ki. Így egy fokkal jobban járhat az illető.

Persze a végső megoldás nyilván nem ez, de ha már beázik, nehéz utólag bármit csinálni, vagy elképesztően drága - pl az utólagos szigetelés. Vannak apró trükkök, amivel lehet javítani a dolgon - pl kútgyűrűk leásása egyes helyekre, ami víznyelőként üzemelhet - de neme egyszerű sehogy sem a történet.
Előzmény: helyilakó (584)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.22 0 0 585
Hmm..

Nekünk - második ütem - azt mondta az ügyfélszolgálat, hogy ADSL, rá is kérdeztünk, hogy ott a 12 eres érpár, más nem lehetséges? Telefonban azt mondták, hogy nem......

Attila
Előzmény: helyilakó (583)
helyilakó Creative Commons License 2010.10.21 0 0 584

Még egy gondolat.

 

Nem attól ment tönkre, hogy sok vizet kellett kiszivattyúzni, hanem mert a hírtelen talajvízszint megnövekedés elérte a berendezéseket.

 

Még egy észrevétel, hogy vannak olyan lakók akik non-stop szivattyúzzák ki a pincéből vagy az aknájukból a vizet, ami azért lássuk be, hogy nem a víz elmenetelét segíti, hanem tágítják a kialakult forrásokat - csatornákat - ereket. Természetesen érthető ha egy pincéről beszélünk, mindenki menti a saját házát.

 

Tehát akkor megint elértünk oda, hogy valamit tenni kéne végre valakinek!!!

helyilakó Creative Commons License 2010.10.21 0 0 583

Üdv.

 

Nekünk kábelnet szolgáltatás van a Kőris fasorban. Jelen pillanatban 15Mbit el szárnyalunk.

ADSL vonallal szerintem nem nagyon érdemes foglalkozni.

 

A vízről meg annyit, hogy nálunk nem egy szivattyú ment tönkre a nagy esőzések után, ami számomra egy érdekes jelenség volt, hiszen korábban is voltak esőzések és nem volt mégy ilyenre példa! Talajvíz nálunk 1-1,5 méteren tanyázik, ha jól tudom nem is oly messze a ház alapjától! Nem szeretnék már 3-4 év múlva renoválni!

 

Ahogy látom annak akinek kellene az nem akar!! vagy "nem tud" foglalkozni ezzel a fontos dologgal, tehát nekünk kéne össze fogni végre!

pilis.csaba Creative Commons License 2010.10.20 0 0 582
Üdv!

Szerintem a vízaknában azért áll a víz, mert magas a talajvíz. Nekem 2 db aknám van, a telkem enyhén lejt ezért az egyik aknában a víz úgy 1,7 mélyen van, a másikban 80 centi mélyen van, azért ez engem aggaszt.

 

Előzmény: Törölt nick (580)
pilis.csaba Creative Commons License 2010.10.20 0 0 581
Üdv!

Egyetértek tisztítani, kellene. Miért kell ezért külön szólni?

Előzmény: informania (578)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.20 0 0 580
Ez mind rendben van. Az eredeti felvetésre visszatérve, a víz itt speciál nem az árokban áll. Engem eléggé meglepett, hogy ott így megmarad még akkor is, ha sehol máshol nincs víz, még a vizes területeken se.....
Előzmény: pilis.csaba (577)
bnikol Creative Commons License 2010.10.20 0 0 579

Sziasztok!

 

Informania és Jazzkedvelő köszönöm szépen a segítséget!

 

Megnyugtató, hogy lehet ADSL-t rendelni. Jelenleg ahol lakunk ott csak a mikrohullámos internet elérhető és kritikán alulian rossz. Persze ADSL nincs, mert a T-home nem hajlandó fejleszteni.

informania Creative Commons License 2010.10.20 0 0 578

Üdv!

 

Fontos megjegyezni, hogy a jelzett útvonal (falu felől - Nádas utca - tavak - porta felé) egy élő patakmeder (nem csapadékvíz elvezető árok), tehát ha ebben nem lenne víz, az nagy baj lenne. Többek között ez biztosítja a tavak természetes vízpótlását. Az, hogy fák benőtték, még működik patakként.

 

Az más kérdés, hogy ha valóban van "dugó", az nagyon nem jó, ahogy tisztítani kellene a Nádas utca alatti átfolyót is. Ha ezeket a gyenge pontokat ismeri bárki, praktikus lenne az üzemeltető kft. ügyvezetőjének írásban vagy szóban (pl. közös költség befizetési alkalomkor) jelezni.

 

Tapasztalataim szerint idén minden eddiginél magasabb a talajvíz szintje.

Előzmény: pilis.csaba (577)
pilis.csaba Creative Commons License 2010.10.19 0 0 577
Üdv.:

Ha megnézzük a múltat idéző Google műhold képet, akkor jól látszik hogy van ott árok ahol most a falu felől a Nádas utcáig árok nem látható, benőtte a buja növényzet vagyis a természet visszavette.

Ezt azért tartom veszélyesnek, mert a hegyekből vagy a falu felöl, erre a területre érkező csapadék nem elfolyik, a Tó irányába ha nem elterül, hiszen az út alatti áteresz sem átjárható. Ha tovább megyünk a Tó irányába akkor látható hogy nagyon szépem rendben van a terület kivétel az elvezető árok. Elérünk a tavakhoz és ennek ellenére a zsilipeknél látható hogy folyamatosan érkezik víz, ill. távozik tovább vagyis csak szeretne. Ha tovább sétálunk a porta irányába akkor már gondban lehetünk mert az árokban láthatóan sok a hordalék, part gondozatlan hatalmas a gaz. És miután elérünk ( kerülővel ) a Honfoglalás útjára vagyis Magdolnavölgy bejáratánál lévő hídhoz akkor számomra rémület hogy a híd környéki vízelvezető az egy kis erdő és úgy 1,5 méteres víz áll benne vagyis itt van egy dugó. No akkor most ilyenkor hova megy a víz mert a hegyekből érkezik, és itt reked a völgyben. Én laikus vagyok nem értek ehhez csak azt tudom 2002.- ben költöztem ide és eddig nem volt talajvíz most van, és egész nyáron volt, nem is kicsi. Nem állítom, hogy ha kilenne takarítva, akkor nem lenne talajvíz, de állítom, hogy van a területnek karbantartója akinek ez is a dolga. Megjegyzem elégedett vagyok a völgy rendjével, tisztaságával.

Előzmény: Törölt nick (576)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.19 0 0 576
"A Nádas utca oldalában valóban van egy olyan árok, amelyben időnként van víz, de ott meg nincs lakóépület."

Ott valóban van egy telek, aminek az aljában mindig áll a víz. Biztos hogy a sok eső miatt? Amikor két hétig tűzött a nap, ott akkor is állt a víz, sőt tavasz óta folyamatosan áll benne. Ráadásul nyílt terület, simán fel kellett volna száradnia/el kellett volna szivárognia. A lenti telkeken, ami sokkal vizesebb, ott eltünt a víz pár nap alatt, itt meg mintha "ternelődne".
Előzmény: informania (572)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.19 0 0 575
Üdv

Én két hete rendeltem meg a netet telefont, stb, elvileg ADSL fog jönni, illetve tudtommal mindenkinek ilyen van a völgyben (persze kivétel a vezeték nélküli átvitel, aminek több módja is lehetséges).

Mondjuk az nekem nem teljesen tiszta, hogy akkor miért 12 eres 6x2 csavart érpár van lefektetve, ha "csak" ADSL lehetséges, mert ahhoz ennyi nem kellene. Lehet hogy valami későbbi fejlesztés miatt fektették ezt le, vagy ilyen kábel volt kéznél.
Előzmény: bnikol (573)
informania Creative Commons License 2010.10.18 0 0 574

Hello!

 

Az egész völgyben minden teleknél van telefonkiállás. ADSL szintén elérhető.

 

üdv

Előzmény: bnikol (573)
bnikol Creative Commons License 2010.10.17 0 0 573

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni. A Kőris fasoron kinéztünk egy telket és gondolkodunk a megvételén. Nem tudom, hogy itt telefonvonal, illetve nagy sebességű internet (ADSL) elérhető-e?

 

köszi előre is

informania Creative Commons License 2010.10.17 0 0 572

Üdv!

 

Néhány apróbb megjegyzés:

Az árkok az esővíz elvezetésére szolgálnak, és mivel hosszabb ideje nem esett érdemi mennyiség, emiatt biztos nem lehet víz az aknában. Egyébként sem, mert az aknában elvileg csak talajvíz, vagy csőtörés miatt mehet víz. Azért elvileg, mert gyakorlatilag egy jól elkészített aknában (pl. műanyag henger) nem jöhet be a talajvíz sem.

A Tó (pontosabban tavak) mellett nincs árok, csak egy patakmeder, amelyben természetes víz folyik. A Nádas utca oldalában valóban van egy olyan árok, amelyben időnként van víz, de ott meg nincs lakóépület.

 

Összefoglalva szerintem az akna hibás kivitelezésű, és mivel idén a sok eső miatt a talajvíz szintje sokkal magasabb az eddigieknél, befolyik oda. Én először az aknában lévő csatlakozásokat ellenőrizném, utána a szigetelését.

Előzmény: pilis.csaba (571)
pilis.csaba Creative Commons License 2010.10.16 0 0 571
Szép napot mindenkinek!

Vízóra aknám félig tele van vízzel, körülnéztem a Tó környéki elvezető árkoknál, tudja valaki miért nem takarítja a Kht?

Törölt nick Creative Commons License 2010.10.14 0 0 570
Jómagam vonattal bejáró vagyok leginkább, kocsival járok a legritkábban. Viszont akármennyire is "tömegközlekedés-pártoló" vagyok, sajnos a vonatközlekedés több mint botrányos errefelé. Ezt, aki napi szinten ezzel jár az tudja. Ezen a topicon lehet borzolni egymás idegeit ezzel a járattal kapcsolatban:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9160879

Itt néha beírom a kálváriákat is, meg mások is, de évek óta nem változik semmi, sőt egyre rosszabb. Jelen pillanatban annyi a menetidő, mint 30 éve az orosz UZSGYI járatokkal. Viszont akkor kevesebb volt a pontatlanság/késés mint most. A teljes igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy most jóval több vonat van, sűrűbb a menetrend, azonban ezen az egyvágányú vonalon is erőltetik az un. ütemes menetrendet. Ez egyébként egy nagyon jó dolog, de sajnos a vonal és a vonatok (!) műszaki állapota miatt ez gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Így fordulnak elő napi szinten 20-40 perces késések, ez ezen a vonalon teljesen normálisnak számít úgy hogy a táv összesen 20-25 km.

Sokan "elvesztegetett " időnek tartják a vonaton közlekedést, pedig nagyon jó ki lehet használni pl tanulásra, olvasásra, amire lehet máshol nincs/nem lenne idő.

A javítgató szerelvényt azért láthattad, mert az utóbbi időben cseréltek itt ott talpfákat, amik elporladva jöttek fel a helyükről. Két hétvégén is vonatpótló buszok - na ez a nagy kedvenc - közlekedtek, mert javítgatták a pályát.

Előzmény: Maha01 (569)
Maha01 Creative Commons License 2010.10.12 0 0 569
Óbudán jártam-keltemben láttam egy komoly vágányfektető szerelvényt, legalábbis annak nézett ki. Valami olasz cucc. A foltozgatáshoz nem ilyet szoktak használni. Lehet hogy mégis lesz valami...

Lehet az embernek akármilyen jó autója, ha esélytelen vele bejutni Pestre. Egy dolog hogy végigállom a dugót Óbudáig, de akkor még csak a város szélén vagyok...

Tőlünk nyugatabbra nem szégyen vonatra szállni akkor se ha az embernek komoly havi keresete/bevétele van. Ha egyszer gyorsabb. Nálunk valamiért úgy érzem, kicsit lenézik a tömegközlekedőket.
Előzmény: Törölt nick (568)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.07 0 0 568
Sajnos igaz az állításod. Sokszor a foltozgatás még károkat is okozott. A piliscsabai vasútállomáson egy ilyen hétvége után megbotlottam egy sinben, ami eme hatalmas erőhatásra megmozdult. Remek munka volt, ha az én 100 kiló alatti súlyomtól ilyenre képes, mit tesz egy sok 10 tonnás szerelvény..... A múltkor ot rendetlenkedett magában az egyik gázos váltómelegítő szerkezet, be is mentem szólni, hogy valami probléma van, jó majd szólnak.... AZóta is... MAjd amikor jön a tél, akkor meg majd ha befagynak a váltók, lehet nézni nagyokat, miért késnek fél órát a vonatok.

Sajnos a MÁV-nál sincs felelőse semminek. Gyakorlatilag minden tevékenységet kiszerveztek. Azaz külön cég felel(ne) a perontakaritásért, külön cég a sinek állapotáért, külön cég a vonatok karbantartásért, külön cég a vonaton lévő kukák ürítéséért, külön cég mindenért

A különálló cégek kiszervezései rendszerint elég komoly érdekeltségek mentén történt. Még ez se lenne baj. Azonban legtöbbször bár van feladatkör a kiszervezett cégeknél, ellenben feladatelvégzés nem sok.........
Előzmény: Maha01 (567)
Maha01 Creative Commons License 2010.10.06 0 0 567
Igen, ezt lehozták nálunk is a helyi újságban, dehát idén nem csináltak semmit, csak a szokásos hétvégi foltozgatás ment. Pedig tudtommal azon kevés vonalak közé tartozik, ami nyereséget hoz, és mégse foglalkoznak vele rendesen.
Előzmény: Törölt nick (566)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!