Ray Bradbury: Kaleidoszkóp Fordította Apostol András, Borbás Mária, Göncz Árpád, Kuczka Péter, Szíjgyártó László, Zentai Éva Móra Ferenc könyvkiadó, 1974 29 800 példány Ára 15 Ft
Ariadna Gromova: Fénykörben Szever Ganszovszkij: Három nap egy esztendő (egy kötetben) Fordította Székely Sándor Móra Ferenc könyvkiadó, 1973 29 800 példány Ára 15 Ft.
Azért DuDoR eléggé ott vagy a témában... Szeretem a Galaktika könyveket, de hősiesen bevallom, csak 10 éve kezdtem el gyűjteni őket - mértékkel. Ma már odáig jutottam, hogy szeretném megszerezni a teljes sorozatot, ami lehetetlennek tűnik (:-)), de én a lehetetlen küldetések megoldásainak nagymester vagyok (már ami a könyveket illeti.)
Örülök, mert évek óta keresgettem a neten egy használható gyűjtést, de a topik elei összeírásodért köszi, végre megtaláltam , amit akartam.
Jorge Louis Borges: Körkörös romok A kötetet válogatta Boglár Lajos Fordította Benczik Vilmos, Benyhe János, Boglár Lajos és Hargitai György 21 100 példány Ára 11 Ft.
Ez tényleg jó cím. Ösztönösen ellenkezek, amikor egy fordított cím nem követi az eredetit*, de tényleg döcögős lett volna tükörben átültetni.
Azért mobiusnak voltak már régebben is 'újító' címválasztásai, pl az ' Encounter with Tiber' eredeti című regény a 'A csillagok fiai' címet kapta a magyar keresztségben. Ami magyar cím köszönő viszonyban sincs az angol eredetivel.
Minden információ helyes, csak a könyv címe változott azóta. Génszimfónia néven kéretik majd keresni.
És ez az infó annyira friss, hogy még a galaktikamagazin.hu sem tud róla. ;)
Különben nekem jobban tetszik ez az új cím, mint az eredeti.
Igazából az angol címet sem igazán értem, hiszen a rövid történetleírásból az tünik ki, hogy itt egy bolygóról van szó, nem pedig egy csillagról, vagyis a 'The Children Planet" illőbb cím lenne. Persze a könyv elolvasása után lehet, hogy kiderül, miért lett olyan az eredeti cím, mint amilyen - de erre még várni kell egy kicsit ugye...
"A Sorozat következő kötete Joan Slonczewski Gyermekcsillag (The Children Star) című műve. A könyv várhatóan március végefelé jelenik meg és tervezett ára 2370 Ft."
Minden információ helyes, csak a könyv címe változott azóta. Génszimfónia néven kéretik majd keresni.