Ezt a képminőséget annak ellenére hozza, hogy szerintem " csak" BK7 prizmát kapott nem BAK4-et, mert kicsit távolabbról ha belenézek az okuláréba nem teljes kört látok, kocsit sarkos, úgy tudom az a BK7 anyagból készült prizmára jellemző.
ÜDV. T.A.L. mester. Őn mit tud erről a " rejtőzködő profi ördögről"? Egy nyugdíjas tengerjáró hajóskapitány mellékhelységéből került elő, full szutykosan, mint kiderült japán túristák hagyták ( felejtették a hajón.) Megtisztítottam csak külsőleg, mert belül teljesen makulátlan.Ami a lényeg és meglepő, hogy szerintem középkategóriás ( 50-100 000 ft.-) értékű tetőélprizmás 10x50-es Nikon, Vortex, Minox, Delta binótól nagyságrenddel élesebb a képe, ( a mélységélességről nem is beszélve), színi aberáció "0", a párnatorzítás is minimális, a mechanikája " zsír", a billegtetős élességállító nagyon kényelmes két- két újjal, ( bár a hatalmas mélységélesség miatt nem is nagyon kell mozgatni cserkeléskor, ( ellentétben a roof pl. Deltánál.). A frontlencse igényes gumi záróburkolatot kapott. ( Viszont antireflexációs bevonattal nem " kényeztették " el, hajlamos nappal szemben, kicsit oldolról becsillanni. Szóval ki Ő?? A kapitány 1990- től nyugdíjas, tehát nem gondolnám hogy a " piacorientált új hullám terméke. Várom válaszát, esetleges tapasztalatát.
Szia. Nekem nagyobbra váltás miatt,( természetesen csak Vortex) eladóvá vált a 10x32- esem. Brutál éles képe van, ezért is maradok ennél a márkánál. Volt már a Nikon- nak négy változata( felsőbb kategóriás is, Olympus, Optycron, Delta, DD Optic, BPC, Vixen, Minox, stb....., De szerkezetileg, optikailag is ezt tartom, nem csak ár- érték arány miatt a legjobbnak, nyilván ez szubjektív tapasztalat, vélemény. A kistávcső telyesen hibátlan, ha felkeltette az érdeklődésedet hívj, vagy írj. 40 000.ft- ot gondoltam érte. 06 30 2844458A többi kép nagyon nagy méretű ,nem tudom feltölteni,de a neten megtalálható, végül is .
Madár megfigyeléshez szeretnék vásárolni egy MOM 50x70-es lőtéri találatjelző távcsövet. Kérdésem, hogy mennyire megfelelő ilyen célra? (Színhűség, élesség stb.) Főleg kb. 50 méterre lévő költőládák, illetve fészkek stabil, napközbeni megfigyelésére használnám
Sziasztok.Jelenleg egy Tasco offshore 8X25 ös távcsövet használok de nem igazán vált be nem igazán éles a képe.Madarakra használom elsősorban.Tudnátok ajánlani egy távcsövet amiben nem csalódnék?Kb. 8 10X 40 es tartomány szerintem nekem elegendő lenne.A keret rá kb.40-50e ft lenne.
Ha valakinek van GYEKORLATI tapasztalata a Yukon 20x50-ről kérem ossza meg velem. Tento 20x60- as volt nekem, sajnos egy gyenge pillanatomban eladtam.( nagyon megbántam.)
Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!
Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.