Keresés

Részletes keresés

Ladanyinemoni Creative Commons License 2012.06.08 0 0 36415

Szia! igazán nincs mit! Nállunk a korai fejlesztőben jelöték i ezt a bölcsit, nem tudom hogy másutt hogy működik. Majd meglátod egyszer csak felgyorsul minden, és csak csodálkool, hogy mennyi mindent csinál, beszél, stb...

Máté is egyre többet beszél, imádom, mikor monja, hogy boci-boci tarka... tovább még nem monja, de emiatt is sírásra áll a szemem a bodogságtól!

 

Betty!  Előre is boldog szülinapot Csengének!!!!!!!!!!!!

 

Nem gáz a sírógörcs, én is így voltam májusban, de most boldog vagyok nagyon!!!

 

Kiderült maa véreredmény, és az égvilágon semmi allergiája sincs! Kutya baja, egéséges minta makk!!!! :)

Előzmény: Nimrod anya (36409)
ezot Creative Commons License 2012.06.08 0 0 36414

Nimródanya!

 

Köszi a választ.65-ös nekünk is van, csak azon nagyon fél négykézláb, a gyógytornásznál a 95-ösön meg nem félt, nyilván jóval nagyobb a felület.De én is azon gondolkodtam, hogy hol férne el, mert ha egyik helységben felfújom a nagylabdát (pl. 95-öst), azt tuti többé nem vinném ki onnan, mert ki se férne az ajtón:)))))))))Szóval még erősen gondolkodom.....Meg még billenőpad is kéne....áááááá, már tisztára úgy fest a lakásunk, mint egy fejlesztőház:)))

Előzmény: Nimrod anya (36413)
Nimrod anya Creative Commons License 2012.06.07 0 0 36413

Szia, nekünk 65-ös van, de Nimród nagyon kicsi, még simán elfér rajta négykézláb.

Ha jól emlékszem, a gyógytornász azt mondta, hogy minimum ennyi legyen. Ha elfértek a lakásban, biztos nem árt a nagyobb... 

Előzmény: ezot (36398)
Nimrod anya Creative Commons License 2012.06.07 0 0 36412

A kérdésedre válaszolnék, ami a terhességi problémákról szól: mindenki másként éli meg és dolgozza fel a nehézségeket. Van aki kevesebb, van aki több idő alatt...

 

Én fél éve nem is vagyok hajlandó visszaemlékezni rájuk. RÉMÁLOM VOLT, kitöröltem, nem is velem történt meg. Most kizárólag Nimród mosolya van, az előttünk álló nap, fejlesztések, verkli stb. és a remény. Kizárólag a (szép!) jövőre gondolok, és bízom abban, hogy ha 7 év kell, vagy 10, de Nimród egészséges, okos gyerek és felnőtt lesz. Aztán persze vannak elejtett szavak a neurológus, gyógytornász, konduktor részéről, amiket egy anya még rosszabbnak hall mint ahogyan elhangzik, padlóra küld pár napra (iyenkor elkezd utánaolvasni, kérdezni, reményt kapni sorstársaktól), aztán a csodababa csinál valami ügyes dolgot és akkor kész, elfújták. Szóval ez egy hullámvasút, de reméljük, hogy egyre kisebb hullámvölgyekben lesz részünk.

Ha a TVben látok boldog szüléseket, terhességet megélt nőket, mintha kést forgatnának meg bennem és ez szerintem mindig meg fog maradni, de igyekszem helyretenni magamban, hogy a legszebb 9 hónapot és szülést amit egy NŐ megélhet én sosem fogom átélni..

Előzmény: Betty Szentes (36406)
Nimrod anya Creative Commons License 2012.06.07 0 0 36411

bocsánat, bölcsibe...

Előzmény: Nimrod anya (36409)
Nimrod anya Creative Commons License 2012.06.07 0 0 36410

Őszintén remélem, hogy a nagybetűs Próféta beszéljen belőled (a mi esetünkben is)! :))

 

 

Előzmény: Betty Szentes (36406)
Nimrod anya Creative Commons License 2012.06.07 0 0 36409

Köszi a választ! :)

Nimród mozgásileg el van maradva nagyon, értelmileg is, persze, de iezen a téren talán jobban állunk.Nagyon tudok örülni, amikor látom, hogy milyen ügyesen játszik a játékaival. Tudja, mit hol kell forgatni, nyomogatni, ajtókat nyitogatni a játékokon, stb. :). Sok dolgot megmutatok neki 1x-2x és már csinálja is! Az új fejlemény, hogy a pelenkázó feletti matricákat már tudja mutogatni: ha kérdezem, hol a Maki majom, vagy a kutyus, akkor odafordul, nyújtózkodik :))). Büszke vagyok rá, de a mozgás fejlődésért még nagyon szurkolok :(((

Mi korai fejlesztőbe nem megyünk. Csak neurológushoz, aztán külön dévényre, Petőre, tsmt-re stb.

Úgyhogy még általános felmérés sem volt. Ha majd ilyen oviba akarom járatni, akkor nem ártana a Korai Fejlesztőbe is elvinni?

Előzmény: Ladanyinemoni (36404)
Nimrod anya Creative Commons License 2012.06.07 0 0 36408

Igazán ez szerintem a koraszülöttségéből adódik, az idegrendszere fejletlenségéből...sok korababa 2 évesen kezd el darabosat enni...mivel még foga sincs, egyenlőre ezen nem kezdek el nagyon aggódni, majd ha lesz pár foga, akkor ..

Előzmény: zolika2011 (36403)
2hounds Creative Commons License 2012.06.07 0 0 36407

Nagyon edesek, gratula!! :))

 

Betti Szentes, bocsanat, hogy tok kivulallokent belebeszelek, en abszolut nem csodalkozok, hogy jonnek a konnyek. Nekem semmi baj nem volt (ill. a gyerekkel nem), en kaptam egy durva fertozest, es total ideggyenge voltam honapokig a szules utan. (Mas szoval lokott. :))) Ez a ti gondjaitokhoz kepest semmi! Es megis, a mai napig, 4 ev utan is elszorul a szivem, ha azokra a hetekre gondolok, pedig a gyerekkel a vilagon semmi baj nem volt, csak velem! Szerintem ha a gyerekkel tortenik valami, akkor azon soha nem teszi tul magat az ember, esetleg tompulnak az atelt esemenyek, de mindig ott marad. Gratula Csengenek a szulinapjara, igazan nagylany lett, kb. akkor kezdtem olvasni a topikot, mikor o szuletett, nagyon izgultam, szoritottam erte. :)

Előzmény: zsufka77 (36405)
Betty Szentes Creative Commons License 2012.06.07 0 0 36406
Sziasztok!
Nimrod anya!Csengém 700grammal született,1,5évesen kezdett mászni,2,5évesen állt fel,és pár hónapja indult el!Hétfőn tölti a 3at!Én is kétségbe voltam esve,hogy így levan maradva,de minden jön ha eljön az ideje!

Zolika2011!
Csenge 6hónapból összesen 3hót volt lélegeztetőn,oxigénpótlást utolsó 2hétig kapott!!Ő is hipp hopp elhagyta,és megelégedett a 21%al!Aztán enni tanultunk,és jöttünk haza!Igaz mi járunk pulmonológushoz,de mi nekünk 6hónapnyi pótlás kellett.

Móni!Jó hallani rólatok!Nagyon ügyes Máté!Akkor tis is maradtok bölcsisek?Mi maradunk még 1évet!Szobatisztaság próba alatt!Van,hogy szól,és van hogy szól,de szivat! :)
Rekord:8óra pelus nélkül száraz bugyival! :)

90cm 11kg,beszél,magyaráz!Tegnap megtörtént az első komolyabb plezúr megszerzése a bölcsiben!

Szerintetek gyagya vagyok,hogy még 3év után is felzaklat a terhességi probléma?Június 5-11ig állt fent a probléma,és 5.étől a könnyek "kínoznak!"!:)
zsufka77 Creative Commons License 2012.06.06 0 0 36405

Sziasztok!

Régen írtam már a Vendikéről és Domikáról.

Látam sokan írtatok az evés problémáról,hát az nálunk sem megy könnyen a Vendikénél.De én még mindíg azt mondom hogy tud enni a kanülje miatt és nem kell neki gyomor szonda:))))

Dominika hízik 6080 gramm és nem kell menni többet a margitba vele nagyon jól fejlődik:)))szemészet is csak 3 havonta kell járni:))Úgy hogy nálla jól alakulnak a dolgok.

Vendikének még mindíg van kanülje amit állandóa szivogatni kell,és teljes oda figyelést igényel,úgy hogy egy kicsit el vagyok havazva mostanság.

Hála az istenek itt nincs kanülös baba csak mi:)De viszont így az én problémáim csak az enyémek nem tudom meg beszélni senkivel:(

És az is bánt  hogy mi miért vagyunk azok,mennyivel könyebb lenne ha nem lenénk azok:(

Na mindegy is egy kicsit ki vagyok bukva de azért örülök atöbbiek szép fejlődésére:))))

Kitartást mindenkinek és jó egészséget kívánok:)))

Ladanyinemoni Creative Commons License 2012.06.06 0 0 36404

Szia!

Sajnos, én már elég rég írtam, de fontos nekem eza topic. Igen, Máté is elég picuri volt, (és még most is,) de hála a folyamatos fejlesztésnek meg a közösségnek nagyon szépen fejlődik. Máté 1 évesen kezdett el mászni, aztán fel is állt 2 hónap múlva, de elindulni önállóan, csak 2 évesen kezdett. Sokáig mászott. Én úgy gondolom, Máté fejlődése azóta indult meg jobban, Mióta bölcsis, mert sokmindent lát a többitől, és megtanulta a bölcsi szabályait, rendszerét is. Az, hogy integrált bölcsi, azt jelenti, hogy 10 fő van a csportban, ebből 2 kisgyerek fejlesztésre jár szerda, csütörtök, és péntek reggel, másfél órát. Ott kezdenek a fejlesztésen, és a fejlesztők visszaviszik őkert a csoportjukba ha végeztek. A nap többi része úgy zajlik mint egy normál bölcsiben. Két ilyen csoport van, tehát 4 fejlesztős gyermek van. A kis létszám is jó nagyon, mert tudnak rájuk jobban figyelni.

 

Nem kell érte fizetni, mert ez korai fejlesztés keretében valósul meg, és ez komplex fejlesztés, mozgásos, és értelmi is. Otthon is szoktunk tornázni, de csak magunktól, amit a fejlesztőnk javasol.

 

Máté islevan még maradva, ő sem éri el a 3 éves szintet, de napról napra ügyesebb, és meglep valami újjal. :)

 

Sok kitartás kell, bízni, bízni, bízni! :) 

Előzmény: Nimrod anya (36402)
zolika2011 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 36403

Szia.

Akkor nekünk tényleg nagy szerencsénk van az Öcsike kajálásával. Doki, védőnő mit mond rá? Nem mondanak valami lehetséges okot? Mennyi idős korrigáltan?

Egyébként felállni csak ott tud amit biztonságosan elér... szóval nem mindenhol a maga 64 centije miatt...:) én nem bánnam ha még nem állna fel, mert elég gyenge a bokája ( azzal járunk tornára ) és nem tesz jót neki. Legalábbis ezt mondták a tornán.

 

Ma kaptuk meg az agyhártya gyull.elleni oltást, mérték... 3 hete nem hízott semmi...:(

majd legközelebb...

 

Neketek minden jót és jó egészséget...

 

Előzmény: Nimrod anya (36401)
Nimrod anya Creative Commons License 2012.06.05 0 0 36402

Szia!

Sokat olvasgattalak amióta megszületett Nimród 450 grammal és 27 centivel...Máté talán az a baba aki paraméterekben a legközelebb áll Nimródhoz. Mint pozitív példa olvastalak mindig, remélem, hogy mi is Máté nyomdokaiba tudunk lépni, de azt hiszem, hogy mi egy kissé el vagyunk maradva, ahogy alább is olvashattad :((. Máté mikor kezdett el mászni? Nálatok is a mászás után gyorsult fel a fejlődés?

 

Bocs, de annyit kérdezhetek, hogy a bölcsiben milyen fejlesztéseket kap Máté? Ezen felül Ti is tornáztatjátok otthon? Ezek is fizetősek, vagy a bölcsiért kell fizetni és ebben minden benne van?

Mi az az integrált bölcsi pontosan?

 

Tudom, hogy nagyon sok kérdés ez egyszerre, de nagyon örülnék a válaszoknak..

köszi előre is!

Előzmény: Ladanyinemoni (36400)
Nimrod anya Creative Commons License 2012.06.05 0 0 36401

bocsi, pár napig nem voltam :(.

Ügyes Zolika, hogy a mászás után ilyen gyorsan felállt..

Mi próbáltuk a darabosat, de öklendezik, ha nem hagyom abba, ki is dobja ami bent van...úgyhogy eszik mindent, csak turmixolok és turmixolok és turmixolok..néha próbálok neki morzsát adni változó sikerrel, elhanyagolható mennyiségben, a kezébe adott kekszet, puffasztott eztmegazt, almát stb. úgy dobja el mintha valami utálatos dolog lenne!

Előzmény: zolika2011 (36383)
Ladanyinemoni Creative Commons License 2012.06.05 0 0 36400

Sziasztok!

Ezer éve nem írtam, de olvagatni szoktam. Nem tudom ki emlékszik Mátéra, aki május 8.-án volt 3 éves. (480g-al, és 28 cm-rel született 24 hét 6 napra) Írnék pár sort róla! Bölcsis szeptember óta, integrál csoportba jár, heti 3X90 perc fejlesztéssel. de a legnagyobb terápia a közösség. Jár ügyesen, kb 1 éve, 3 hónapja kezdett el beszélni, igaz még csak szavakat mondd, de minden nap egyre többet, és mindíg újjat is. Most a papucs, a busz, bácsi, ott van, oda, a nagyon menő! Mindent megért, kéréseket teljesít. a aszobatisztasággal még gatyául állunk, bilibe pisil ha ráültetem, de nem szól. Még nem érett rá szerintem, és a gondozónők szerint sem. Eszik mindent, darabosat is, pediga bölcsi kezdete előtt, még nem ette, és ahogy bölcsibe került, szinte azonnal elfogadta a darabosat. Olvasgattalak beneteket, látom a súly kérdés másnál is probláma. Az én Mátém 3 évesen 8,5 kg, és 85 cm. Nagyon vékony, pedig eszik rendesen napi 5-ször 6-szor, jollakik, büfizik, és mégse hízik. Voltunk mindenféle vizsgálaton, vérvételen, és székletvizsgálaton. A széklet rendben, a vérből vashiány nem derült ki, még az ételallergia eredményeit várjuk, bár semmilyen tünete nincs. Nem pöttyös, nem megy a hasa, nics székletrekedése, hasfájása, nem hányt semmi. Majd kiderül.

Egyébként eleven, nem beteges, jön-megy a bölcsibe, szeretik, és ő is szeret a bölcsibenlenni. Szóval rendben van ránézésre.

 

Nagyon huncut, mosolygós gyermek. A hétvégén mondta először, hogy cia aja! :) és azóta is mondja!

 

Betty, te is el vagy veszve! Ezot, és Szambea, hogy vagytok?

 

Szép napot mindenkinek!

 

És az újjaknak kitartást, és sok erőt kívánok!  

GordonAnyu Creative Commons License 2012.06.05 0 0 36399

Ma voltunk a korai fejlesztőben. Még 1 hónappal ezelőtt volt egy komplex vizsgálat, a mai annak volt a folytatása. Ezt 2hetente szeretnék megtartani, h nézzék , hogy fejlődik. Bár ma elhangzott, h minden rendben van vele és a korrigált korának megfelelően viselkedik. Ezek az alkalmak 2500Ft-ba kerülnek. De alá kéne írni egy papírt, h felvehetik G után a támogatást, viszont ezen felül kell még az előbb említett összeget fizetni. Így is rengeteg pénz elmegy, nem tudtok egy olyan helyet, ahol ugyanígy szem előtt tartják, de elég nekik az a pénz amit támogatásból kapnak és nem kell ráfizetni?

Igazság szerint  a MArgit kh-ba is járunk kontrollra fejlődés neurologiára... szóval lehet, h valami "értelmesebb" dologra venném igénybe ezt a lehetőséget...?! ÖTLET, TANÁCS?

ezot Creative Commons License 2012.06.05 0 0 36398

Sziasztok!

 

Kérdés TSMT-zőkhöz:

 

Mekkora átmérőjű gimnasztikai labdát használtok? (mert későbbiekben fontos volna négykézláb állva gyakorlatoznunk--mármint a gyereknek, és a 65 cm-esen nem mer négykézlábra állni, viszont ma a gyógytornásznál a 95 cm-esen simán! És épp tegnap olvastam a neten, hogy általában ehhez 95 vagy 105 cm-est használnak.Nektek mekkora van??

Bibike0714 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 36397

jajjj,bocs a hibákért,kétfelé szaladok épp...

Előzmény: Bibike0714 (36396)
Bibike0714 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 36396

szerintem nyugodtan adhatod neki.

a mai tendencia az,h minél előbb kajon glutén tartalmú ételt,így kisebb az allergia veszéje,én ezt olvastam.

mi minden reggel milumil 7 gabonás pépet eszünk infatrinivel :) imádja ez 6 hótol van

Előzmény: kedveske240 (36395)
kedveske240 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 36395

Sziasztok,

kicsit elbizonytalanodtam és a védőnőt nem érem el... :) Kisfiam 32.hétre született. 5,5 hósan kezdtük el a hozzátáplálást, ez így rendben van, vagy be kellett volna várnunk a korrigáltan betöltött 5,5 hót?! - ezt a glutén bevezetése miatt kérdezem. Most 6 hónaposak vagyunk már egyszer adtam neki 1/6od kekszet, aztán tegnap 1/4 kekszet tápival: imádta!!! :) Várjak még a gluténnal vagy már bevezethetem? Illetve mit ajánlanátok mivel kezdjük, nem nagyon kekszezném (sokan ezt írják) és ha már elkezdtem akkor adjak neki mindennap?! A védőnős táblázat egy régi... ahol még 8 hósan írják a glutént, addig mentes cuccokat.

Köszi Mindenkinek, vagy annak aki válaszol :)

Üdv

zolika2011 Creative Commons License 2012.06.03 0 0 36394

Szia. 

Személy szerint az én nagylányom hősként tekint a kisöcsikére... Néha azért még rajta is látom hogy kellenne az a plusz idő amit eddig csak ő kapott, de abban a pillanatban amikor valami baj van a kisfiammal teljes mellszélességgel ott van és megnyugtat hogy minden ok... Hiába nagylány ő is nehezen viselte amikor 4 hónapig távol voltam... nagyon féltem ahogy hogy fog  a testéréhez viszonyulni, de amikor hazaértünk kialakult köztük egy különleges kapocs aminek nagyon örülök...

 

Előzmény: szambea (36393)
szambea Creative Commons License 2012.06.03 0 0 36393

Szia!

Köszönöm a kedves soraidat!

Azért én sem mindig érzem így én is vagyok padlón is,sőt sírok is sokat.

Azt érzem,a nagyoknál nem is tudtuk micsoda kincsünk van,aggódtam mindig mindenen,így utólag látva stresszeltem a semmin...

Viszont nekem nem vigasz és másnak sem,mikor ilyen helyzetben azt mondják nézd meg neki mennyivel rosszabb és mégis kibírja,túléli stb..amit éppen meg kell élnünk mindig az a legnagyobb problémánk.Lehet hogy másnak semmiség de nekünk igenis nagy dolog.gondolok itt sokmindenkinél a nem eszik,nem hízik stb...amit még szoktam mondani másnak könnyen ad az ember tanácsot..

Mondjuk mi most ott tartunk,magunk körül rengeteg a depis,életunk,feszültséggel teli ember,szülő,munkatárs mindenki a maga gondját éli meg tragédiának.A férjem szokta mondani nekünk legalább valós problémánk van és ehhez is jól állunk hozzá(visszajelzések alapján),másnak sincsen jobb,nyugodtabb,boldogabb élete.

Sokszor az utcán idegenek is szokták mondani,hogy látszik,hogy milyen nyugodt család vagyunk,a gyerekek boldogok,mennyi türelmem van stb.Persze nem mindig az nem is menne.

De mit tudunk tenni,egyszer élünk,nem magunk választottuk a körülményeket,nekünk nem volt döntési leehtőségünk amit nem is bánom,sőt hálás vagyok érte a sorsnak,életnek,Istennek...és boldogsában,szeretetben,nyugalomban szeretnénk élni.

 

Amit nehéznek érzek,hogy a nagylányom nem éli e ezt meg túl nagy tehernek,hogy két problémás öccse van?Mondjuk jele nincsen,sőt büszke Zsombira is.Figyelek rá,hogy legyenek külön dolgaink,ne szenvedjen hátrányt...

Többiek nálatok hogy van ez?

 

Előzmény: Felicitász (36392)
Felicitász Creative Commons License 2012.06.02 0 0 36392

(Én csak olvasok, de azt rendszeresen, és most ide belemormogom nagyon halkan, hogy elképesztő, hogy egy első korababa után micsoda lélekjelenléttel írsz a másodikról és a neveléséről /nevelésükről; magamban megemelem a kalapomat és meghajlok. Hogyne, az ember felnő a teherhez amit kapott - mert más választása nem nagyon van - de azért ezt a valóságban látni nagyon mélyre ható élmény, és újra meg újra csak csodálatot vált ki belőlem.)

Előzmény: szambea (36388)
H_G Creative Commons License 2012.06.02 0 0 36391

Úgy hangzik, jó kezekben van.

 

Előzmény: Nimrod anya (36380)
szambea Creative Commons License 2012.06.02 0 0 36390

Szia!

Nagyon nehéz átlendülni...

Én Szabolcs után halál depis voltam,nyugtatón éltem...

 

Látom te még az önvád résznél tartasz ez kemény...ne foglalkozz a miért pont én,miért pont mi..keresd meg a jót a rosszban is..hidd el mindennek több oldala van.

 

Előzmény: zolika2011 (36389)
zolika2011 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 36389

Semmi gond a hozzászólásoddal..

Nem első babám a kisfiam... van egy 17 éves nagylányom, úgyhogy inkább késői babának mondhatnám, amolyan utolsó esély... nagyon nehezen fogant meg, évekig próbálkoztunk mire összejött. Tudom hogy a betegségem miatt nem vállahatok több kisbabát, annál is inkább hogy a Kisfiamnak is igy kellett kezdenie a kis életét... Talán ezért is aggódom ennyire miatta, hogy teljes legyen az élete, nem vagyok már annyira fiatal és akarom hogy egészséges életet éljen... Mindenben segítek neki ( torna, orvosok, utánnajárások ) ugyanis valahol miattam kell neki igy kezdeni. Kicsit önző voltam amiért bevállaltam őt és lehet hogy ezért akarok 1000 százalékot teljesíteni a törődésemmel.

Tényleg igazad van.. lehet hogy hasonlítom... nem kortársaihoz hanem a nagylányomhoz... Gréti ekkor meg ekkor azt csinált...ekkora volt... és sokszor fáj hogy ő neki nem lehetett ilyen egyszerű. Tudom ez nem normális dolog, de sajnos nagyon nehéz átállítani az ember gondolkodását. Félre ne értsd..nagyon büszke vagyok rá... és azt gondolom a helyzethez képest  nagyon is ügyes! Sőt mindenhonnan ezt hallom. De ez a mondat hogy miért pont velük, sokszor ott van még a fejemben... 4 hónapig voltam távol a családomtól ( lányomtól, páromtól ) azért hogy egy másik városba Zolika mellett legyek nap mint nap... igen aggódom...és féltem még mindig, mert annyi mindenen keresztülmentünk, vagyis inkább ő... és azt gondolom ez a 4 hónap most jön ki rajtam... addig csak mentem mint a gép, szinte gondolkodás nélkül, nem gondolva arra hogy valami baj lehet vele... most pedig gondolkozom... hogy ne legyen... :(

Ezen hogy lehet átlendülni??? :( Én minden segítségre vevő vagyok...:(

Előzmény: szambea (36388)
szambea Creative Commons License 2012.06.02 0 0 36388

Szia!

Sokat gondolkoztam,hogy megírjam-e neked ezt a hozzászólást vagy sem.

Gondolom első babád a kisfiad és rögtön ennyi problémával kerültetek szembe.

Nekem két korababám van.

Szabolcs ma már 5éves elmúlt nagyfiú.Nála én is pont úgy voltam mint Te lehetsz most.

Teljesen érthető,hogy a maximumot szeretnéd megadni a gyermekednek,mint minden anya.Így vagyok ezzel én is,meg mindenki más is:)

Érződik a soraidból nekem,(lehet tévedek) hogy Te a jövőt nézed,hogy egészséges,jól fejlődő stb legyen,hasonlítod is szerintem valamelyest a kortásaihoz.

Én is így voltam Szabolcsnál.

Teljesen kétségbeestem,kiborultam,féltem stb...

 

Aztán jött Zsombi,ő megváltoztatta az egész életünket.Megtanultuk mit jelent türelmesen várni,bízni és igazából azt sem tudjuk mire is várunk és bizonytalanságban élni...

Nem hasonlítgatjuk,nem akarjuk görcsösen tudni,hogy mi lesz,behozhatja-e a lemaradását stb..

Egyedül az van bennem,hogy a maximumot tegyük meg érte minden tekintetben és törekedjünk rá,hogy neki is és nekünk a családjának is teljes,boldog élete legyen!

 

Visszatérve a mindennapokra,hízás stb..nem lehet ráju ksablont húzni,nem a súlyától függ az egészsége.

Ezek a tápszerek speciálisak,gasztroenterológián adnak javaslatot de csak alapos indokkal."Csak"azért hogy hízzon nálunk nem.

 

Amit tudok neked tanácsolni,az annyi,hogy élvezd ki a kisfiad babakorát,éljetek nyugodtan,ne félj a problémáktól,betegségektől aminek jönnie kell úgyis jön sajnos.

Keress olyan gyermekorvost akiben maximálisan megbízol és adsz a véleményére,ileltve a fejlesztés rterén is ha jártok,olyan szakemebrt akire hallgatsz.

Érdemes megtalálni úgymond a biztos pontokat,mert ahogy telik az idő egyre több és több vélemény,stb lehet...akkor aztán igazán össze lehet zavarodni.

Sokszor én is járok még mindig így.

 

Az internetnek ennyi hátránya is van,hogy bizonyos esetekben sokat segít,de ugyanugy meg is ijesztheti az embert a túl sok információ.Én legalább is így vagyok vele.

 

Remélem nem lettem túl zavaros...

 

 

 

Előzmény: zolika2011 (36385)
zolika2011 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 36387

Minket nem küldtek gasztrora...

Egyébként igen...minden rendben a darabossal, inkább mi a híg kaját nem nagyon akarjuk megenni...főleg a tápszer nem nagyon megy... először ő is öklöndözött.. de mindig eltereltük a figyelmét és szép lassan hozzászokott...sokan el sem hiszik de a pirítós kenyér a mindene..:) és a rántott hús...:) Tud élni a kicsi Fiam... és először is ugy ette meg a darabosat hogy velünk ül egy asztalnál amikor mi is eszünk.. mindenkinek nézte a száját és nagyon ügyesen elkezdett rágni...

 

Bocsánat...emailt pedig most olvastam...:)

Előzmény: Bibike0714 (36386)
Bibike0714 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 36386

gaszrtón írják fel,de 8kg-ig infatrini van,a nutrini drink utána jön

írtam neked e-mailt,de nem válaszoltál,habár az itteni válaszaidból is kiderült,amit kérdeztem privátban...

Előzmény: zolika2011 (36385)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!